Любители на котки - тема 51

• 41 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Меичка , дано Белчо оздрвее напълно и да се радвате на взааимни ласки  Praynig
Linn,, всичко ще е наред  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
*Тедка*, котенцата наистина са като бонбончета.  И на мен ми се прииска да ги нагушкам здраво Crazy
butter Лео   Joy Joy Joy
Като става дума за килограми на котаци, Мишо тежеше 4кг и половина, ама това преди месец, а сега го гледам подобаващо пълни бузки и го бъзикаме с Дебелуши  Blush

# 346
  • София и Морето от време на време
Леле, момичета - като ви чета какви килограми са ви котките ...
Моите са - Мърчо е 5кг на почти 1г - тия дни някъде я прави. Като го гледа човек не може да го заподозре да е толкова - строен младеж си е.
А Чочо на 11г 2м е слаб в момента и е 8кг. Като беше по-дебел е бил сигурно 12. Малкия син беше 11 тогава, а Чочо определено се усещаше по-тежък.

Меичка, стискам палци на Белчо.  Hug

# 347
Благодаря ви за половителната енергия, момичета!   bouquet  Hug Наистина е успокояващо! Иначе след час и половина ще имаме повече новини как е минало всичко и пак ще пиша. Аз по принцип съм абсолютно с две ръце за кастрацията, но си се притеснявам естествено, понеже голямата ни котка е на 4 години  Embarassed и не знам дали ще го понесе както по-малката.

Меичка, дано с Белчо всичко е наред! Той е голямо сладурче и заслужава да си се радвате взаимно след това, което се преживял!

За килограмите, голямата ни котка - Мари е към 3 и нещо, но е висока и има дълги манекенски крака  Mr. Green Иначе малкото Жужи е на 10 месеца и сигурно е към 2 кг, но тя има по-къси крачка и дълга козинка, която я прави да изглежда по-пухкаво.

Аз пък много се радвам на дебелички или едри котки Mr. Green като всеобщия любимец Мару например! Имат много матр'иал за мачкотене  Mr. Green

# 348
  • София
Моя Харо е слабичък, 4,5кг е. Беше 5, свали след раждането на сина ми, и задържа на 4,5.

# 349
  • София и Морето от време на време
Linn, всичко ще е наред. Чочо го кастрирахме на 5г възраст. Само му тежеше главата и се опитваше да показва разни кръстосани стъпки ... на събуждане от упойката.

Чочо след последното лято, заради това, че играят и се гонят с Мърчо задържа. Иначе всяко лято последните 4г сваля и после си ги натрупваше пак - ми то лесно ли е - само ядене и спане денонощно ...

# 350
Linn ,  не се притеснявай за котарачетата, Мишо го кастрирахме като беше на 2 год, но поискай от ветеринаря да им сложи якичка задължително... Peace Кастрирането е добро за домашните котки, тъй като им удължава живота средно с по 2 години/поне така ни обясни нашия ветеринар/ Peace

# 351
Меичка  Hug Всичко ще е наред- ще видиш  Hug Нормално е да се паникьосаш, като си го видяла, важното е, че се знае от какво е реакцията! Белчо ще се оправи бързичко  Hug Моите най-искрени уважения към вас- вие сте прекрасни хора  smile3501
Лин- и твоите маци ще са добре  Hug

Много хубави бебета  Heart Eyes

Относно килцата- наш Мишко е едър, голям, 5 кг е бил сигурно на 2 месеца  Joy наистина е голям- лапите са му големи, главата му е голяма- като тигър  Party
Дамата е тип крушка-  Mr. Green- късичка и изглежда дебеличка, а всъщност е с цял килограм по-лека от брат си, който е абсолютна невестулка  Joy Слабичък, слабичък- отвсякъде стърчат кокалчета, има дъъълги крака, а слаби като клечки  Simple Smile
Много обичам пуФкаФки и дИбели котУраци- такива, дето да ги мачкаш колкото ти е кеф и пак да не можеш да ги смачкаш  Crazy

# 352
Моите момчета са пример за това, колко различни по структура (и характер) могат да са котките, също както и хората. От една майка, едно котило, и двамата мъжки - Яйчицето е фин, гъвкав, леко издължен, може да го объркаш със женска котка, толкова е фин. Беконче е доста едър, дори като бебе си беше едър, с видимо по-голяма, масивна глава, широки плещи, когато трупа тегло, трупа навсякъде, като борец и не му личи толкова - примерно качва 2 кг. което е 1/3 + от теглото му, но не усещаме, докато не го вдигнеш един ден и опааа, малко си тежичък,а? Laughing Често бива нападнат с боен вик "Сланинкаааа" и последва мачкане на шкембенце  Blush  Или го обръщам по гръб и го нося като бебе на ръце, и го тръскам напред назад все едно ще го приспивам - сухи тренировки  Whistling...Определено отнася повече тормоз от малкия. Яйчицето се върти около 4 кг., дебеланко е между 6 и 8, според диетата. Въпреки любовта си към дебелички котараци, удържам се и го слагам редовно на диета, здравето му е по-важно и не го оставяме да си дебелее на воля, колкото и да мрънка за допълнително.

Линн, стискаме палци!

Меичка, дано с новия антибиотик всичко да е наред!

ИКСИ, много позитивни енергии и стиснати палчета и всякакви такива от наша посока! Hug

Теди
, разкошни снимки, разкошни бебета.

# 353
  • на брега на морето
rotfImbo

Мис Нели,   Hug

# 354
ААА много се ядосвам вече Crossing Arms
Преди се бях оплаквала , че котаракът ми пишка по кожените дивани . Кастрирахме го. Нещата утихнаха за 2-3 месеца , и ето сега пак , съвсем редовно се източва като пич . Правил го е и докато сме там , и докато ни е нямало , не маркира а нацяло се изпишква и после се мъчи да си го зарови. Тия дивани са мити и прани с какви ли не препарати , купихме отблъскващ спрей - нищо , при първа възможност се намества там. Караме му се - навирам му муцунката в пишканото , викам строго НЕ , той ляга и присвива ушички , затварям го сам в другата стая за малко , за наказание. Ако случайно го хвана в крачка - хуква стреснато и се скрива някъде - знае че прави беля , знае че не бива така.
И въпреки това не спря с тая дяволия , и да подчертая , че всичко това си го прави при наличие на абсолютно чиста тоалетна , с достатъчно пясък , с чието ползване (за акане и отвреме-навреме пишкане) няма проблем. Подивях вече smile3511
Току що прочетох в друг форум , да мажа мястото с оцет - неутрализирал миризмите - само това не съм пробвала , но тя тая тапицерия ще се разяде вече от третиране. Пиша с молбата ако някой е имал подобен проблем и е успял да го реши , моля да сподели , имам нужда от съвети  #Cussing out

# 355
  • Варна
И се скубе като за световно.
И Грей така.
Грей е 3 кг, слабичък ми се вижда.
Много положителна енергия изпращаме на Белчо- ще се стабилизира милия, още е в стрес, боли го сигурно.  Hug
Таня, историята на Мъро много ме трогна!  Hug Кой го знае от колко време е бил на "принудителен пикник" и вие сте го спасили.  Hug
Бързо възстановяване на кастрираните маци.
Оранжеви бебетааааа! Heart Eyes

# 356
  • София
Палечка, чувала съм, че такова поведение е възможно при урологични проблеми.  newsm78  Или е "поведенчески проблем"  Laughing - всичко необяснимо се обяснява с него  Laughing.  Може нещо да не му харесва и това да е неговия начин да ти го каже. Помисли си за някаква промяна в живота му, която не му е присърце.

Кой го знае от колко време е бил на "принудителен пикник" и вие сте го спасили.  Hug

Според докторката, която го лекуваше - поне 10 дни не е слагал нищо в коремчето Sad. Затова пък сега си наваксва здраво  Mr. Green.

Стиснати палци и от мен за всички кастрирани, оперирани и болнички котета!  Hug

# 357
Да кажа само, че двете госпожици са си вече вкъщи залитащи леко, но иначе всичко друго е в нормата. Даже и изследвания са им пуснали и са здрави като бик(ове)  Mr. Green Отново благодаря на всички за палците   bouquet  Heart Eyes

Таня, горкото писенце...не знаех, че може толкова дълго да оцелеят без никаква храна  Shocked Важното е, че е бил голям късметлия да ви намери  Peace

# 358
  • София
Нашата госпожица е ужасно злояда.... взимам Роял Канин за малки котенца с надеждата да трупне някое килце в повече, но уви... върви между 3 и 3,5кг. май е малко за котка на година и половина  newsm78

# 359
Стискаме палци, лапички... всички болни, неразположени, кастрирани и оперирани котета да се възстановяват. Peace
Всички останали да се чувствам подобаващо намачкани, особено малчовците.  Crazy
Рижо е около 4.300-4.500 кг.
Последно време сякаш ми натежа леко, може и да е сложил някое друго грамче но не вярвам да е нещо фрапиращо общо взето.
Не е кльощав, но и дебел не е. Абе съвсем си е в нормите момчето и един косъм загладил, едни мускули се очертават под рижавата му козина...  Mr. Green
То всичко си е до структура и ген, мисля аз.
Азисчо беше на 2 г. - 7 кила. Но не беше дебел, имаше един дълъг манекенски крак. Бешеелегантен и много едър, висок. Може би щеше да порасне още малко ако имаше възможност милия.

Общи условия

Активация на акаунт