Раждане вкъщи 14

• 21 504
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
е крайностите не водят до нищо добро.
Дори и да е така, аз лично не мисля.

ДОМАШНОТО РАЖДАНЕ НЕ Е КРАЙНОСТ!!!

# 226

Никъде не съм написала, че домашното раждане е крайност. Хайде да не си вадим думи от контекста. Никъде не съм написала, дори, че съм против домашното раждане.

# 227

Никъде не съм написала, че домашното раждане е крайност. Хайде да не си вадим думи от контекста. Никъде не съм написала, дори, че съм против домашното раждане.
добре

# 228
  • София
...
Повярвай ми, надали има човек/нормален/, който може да не се замисли след смъртта на едно дете.
реалист написа: "Аз лично съм потресена от това, което  се възпроизведе след трагедията. И като реакция и като действия. Предполагах, че ще е друго. "
А ако се върнем в 7-мата тема ще видим ясно откога бе предизвикан този тон на писане, реакции и действия. Мисля, че е абсолютно адекватно и нормално да не се пише с такива хора и те го направиха.
И ето сега когато "спасителките на света", понамалиха темпото си и изказа си, появи се ти и други нормално пишещи и започнаха да отговарят Ива_Д, Атти и други. Имаше опити за разяснения и преди, но...
Мислиш ли че беше адекватно когато се изливаше куп негативизъм да се пише каквото и да е?

E, нормален ли е човек, който вижда в медитациите си родителите, рискували и загубили бебето си при ясни противопоказания за неасистирано домашно раждане, озарени от светлината на сигурност и спокойствие??? Нещо не сте редовни ми се струва...
вонски, благодаря за примера ти!
yanast, ето за това ти говорех. Как може да има нормален диалог с това нещо?
И трябва ли да го търсят?

Тоест, ти вярваш, че Цвети и съпругът са спокойни и защитени? Или се цели другите последователки да не се откажат внезапно уплашени? Само питам...

# 229
... Всяка кауза си има лудия континген, нека не мерим домашното раждане по лудите тук.

Тук се съгласявам.  Peace
Е след като си съгласна, защо не освободиш, че да можем да премерим адекватно домашното раждане?

# 230
  • София
... Всяка кауза си има лудия континген, нека не мерим домашното раждане по лудите тук.

Тук се съгласявам.  Peace
Е след като си съгласна, защо не освободиш, че да можем да премерим адекватно домашното раждане?

Май не аз попадам в тази категория, но ако ти си свикнал да седиш в поза забита в пясъка тиква, така го тълкуваш, разбираемо е. Wink

Водиш спора много аргументирано и интелигентно - сигурна съм, че спечели много последователи с това брилянтно поведение тук...  Laughing

# 231
...
Повярвай ми, надали има човек/нормален/, който може да не се замисли след смъртта на едно дете.
реалист написа: "Аз лично съм потресена от това, което  се възпроизведе след трагедията. И като реакция и като действия. Предполагах, че ще е друго. "
А ако се върнем в 7-мата тема ще видим ясно откога бе предизвикан този тон на писане, реакции и действия. Мисля, че е абсолютно адекватно и нормално да не се пише с такива хора и те го направиха.
И ето сега когато "спасителките на света", понамалиха темпото си и изказа си, появи се ти и други нормално пишещи и започнаха да отговарят Ива_Д, Атти и други. Имаше опити за разяснения и преди, но...
Мислиш ли че беше адекватно когато се изливаше куп негативизъм да се пише каквото и да е?

E, нормален ли е човек, който вижда в медитациите си родителите, рискували и загубили бебето си при ясни противопоказания за неасистирано домашно раждане, озарени от светлината на сигурност и спокойствие??? Нещо не сте редовни ми се струва...
вонски, благодаря за примера ти!
yanast, ето за това ти говорех. Как може да има нормален диалог с това нещо?
И трябва ли да го търсят?

Тоест, ти вярваш, че Цвети и съпругът са спокойни и защитени? Или се цели другите последователки да не се откажат внезапно уплашени? Само питам...
Ти чувстваш ли се спокойна и защитена?
Или целиш да да уплашиш всички жени решили изобщо да раждат?

# 232
За мен е крайност:
- планираш неасистирано раждане вкъщи, независимо от предупреждения на лекаря, преносване и други рискове;

- да настояваш да секцио, само защото те е страх да родиш, без да помислиш за последствията, като например, че следващите години ако забременееш е рисково

- крайност е да не желаеш да отидеш на лекар, при ОЧЕИЗВАДНИ признаци на наложителна спешна медицинска намеса...

Въобще крайности много, но най-голяма крайност за мен е да си се информирал едностранно, както на теб ти е угодно и спокойно с познанията които имаш, без да потърсиш други източници, да го възприемеш за абсолютната истина, да го разпространяваш.

# 233
  • София
...Ти чувстваш ли се спокойна и защитена Twisted Evil?
Или целиш да да уплашиш всички жени решили изобщо да раждат?

Tired

Аз чувствам, че дадохте възможност на последователите си да забележат истината зад благовидния претекст и това ме прави удовлетворена.  Wink

# 234
За мен е крайност:
- планираш неасистирано раждане вкъщи, независимо от предупреждения на лекаря, преносване и други рискове;

...

- крайност е да не желаеш да отидеш на лекар, при ОЧЕИЗВАДНИ признаци на наложителна спешна медицинска намеса...

Въобще крайности много, но най-голяма крайност за мен е да си се информирал едностранно, както на теб ти е угодно и спокойно с познанията които имаш, без да потърсиш други източници, да го възприемеш за абсолютната истина, да го разпространяваш.
Мислиш ли, че жените решили да раждат у дома не са се запознали и с лекарите предписания?
Мислиш ли, че не са ходили на ЖК.
Мислиш ли, че са се информирали едностранно за риска. При положение, че ако попиташ произволен човек, който не е запознат с раждането дали е опасно. Ще видиш какво е загнездено в съзнанието му/им.

Само, че според лекарите всяко раждане е рисково.. е как може да се отсее, кога има наистина риск и кога няма, за да няма крайности.

# 235
  • София
Мислиш ли, че жените решили да раждат у дома не са се запознали и с лекарите предписания?
Мислиш ли, че са се информирали едностранно за риска. При положение, че ако попиташ произволен човек, който не е запознат с раждането дали е опасно. Ще видиш какво е загнездено в съзнанието му/им.

Само, че според лекарите всяко раждане е рисково.. е как може да се отсее, кога има наистина риск и кога няма, за да няма крайности.

http://homebirth.beinsa.info/Maya.htm

# 236

Soleil, на мен ще ми е интересно да отговориш на собствения си въпрос. Бащатко не пише в Родилница, но ти пишеш.
Къде да ти отговоря тук или в Родилница?

Какво значение има дали Бащатко пише в там или не? Нима само пишещите там могат да имат мнение.
Мен ми е просто интересно той какви изводи си е направил от случилото се. Все пак тема за раждане вкъщи имаше и в бг мама, където той пише. Ако хипотетично се срещне с такъв случай какво би го посъветвал. Бащатко, чакам отговор.

[/color]

Не знам дали е всяко, но има известна доза истина в това. Точно затова ще е хубаво да се борим системата да се промени, както и самите лекари да са отворени за естественото активно  раждане.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 10:36 от Soleil*

# 237
И аз съм на мнение, че повечето жени, склонни да се увличат по нетрадиционните и екстремни идеи за домашно, ще слязат на земята и ще видят колко стуват пропагандистите от Родилница, които сега ги е страх да обелят и дума. Всъщност казаха, че те не носят вина, а само майката с нейния избор и че не дължат никакво обяснение на обществото и точка. Затвориха си форумите пак от страх, да не би да бъдат уличени и случайно да се окаже, че носят и някаква наказателна отговорност за съветите си, а имат наглостта да твърдят, че това се прави за доброто на майката!
Надяват се, че чрез мълчание случаят на починалото бебе заради тях, ще се забрави. Сигурно с времето все по-малко ще се говори за това, но майките, подведени от родилница ще се сещат, че освен двайсетте живи бебета, в статистиката има и едно мъртво, което обаче не е тяхно като "юначните дечица", родени у дома, а си е единствено на печалната му майка.
Жалко, че едно бебе трябваше да се принесе в жертва, за да лъсне истината за хората, представляващи Родилница и Естествено, колкото и да се разграничават - там са едни и същи хора!
Дано да няма и други.

# 238
  • София
Сигурно с времето все по-малко ще се говори за това, но майките, подведени от родилница ще се сещат, че освен двайсетте живи бебета, в статистиката има и едно мъртво, което обаче не е тяхно като "юначните дечица", родени у дома, а си е единствено на печалната му майка.

Ето това не ми дава мира.

"Ние". "Нашата инициатива". "Нашите домашни бебета". "Имаме си бебе". "Ние написахме писмо до Клер, в което ние чакаме с нетърпение 2011 г."

И "Няма кой да носи отговорност. Само майката носи отговорност". "Не знам. Защо да знам? Само Бог знае". "Защо ние да сме отговорни? Изборът и отговорността са на майката".

Майката пък твърди, че й е виновна държавата.

Красота  Sick

# 239

Не познавам всички жени раждали домашно, за да мога да говоря от тяхно име. Надявам се, че са посетили съответните ЖК и са се информирали за риска. Смяташ ли обаче, че жените загубили децата си при домашно не асистирано раждане, които са били предупредени от лекаря за рискове са постъпили разумно?
И какво значи лекарите винаги казват, че има риск. Да риск винаги има, риск има и докато ти пиша, тавана да ми падне на главата, но не се мърдам постоянно за да избегна. Но при преносвания, оскъдни води, мръсни води има повече риск, както ако стоях в сграда пред срутване.
Домашното раждане не е за отричане, както и не е за всеки, но трябва да е най-малкото асистирано, трябва също така и жените да намерят лекар на които да се доверят, за да може да вземат най-доброто от домашното раждане, с минимален рисков фактор.

Както мисля това, така и смятам, че е обидно постоянно да се казва естественичките и другите ненормалници, хора които се увличат по нетрадиционни и екстремни идеи, пак казвам, не трябва да съдим за едно нещо лудите и крайните в идеята.
Не знам дали майката вини държавата, но е редно в наши дни, като цивилизована държава с права и свободи, да се предлагат алтернативи, редно е да има асиситирано домашно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт