Раждане вкъщи 14

• 21 421
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Вонске, Джиджибиджи и др. вИЕ мъже нямате ли си? деца, семейства?
Та вие не мърдате от тука. И после вие ще ми давате наклон... ужас! Вижте се само.

Мисля, че трябва да се консултирате с лекар!

Да те успокоя, че мърдаме от тука, но съвременния, не дота естествен живот, предлага мобилни комуникации навсякъде и по всяко време. Wink Да не мислиш, че някой се е затворил да ви следи глупостите специално на някой комп Правец?!

# 736
Европейската харта за правата и свободите на човека е подписана от страните членки на ЕС като политиическа делкларация. Това означава, че отделните национални съдилища и европейският съд могат да се позовават на нея, но тя не обвързва юридически страните. Юридическият й статут все още се обсъжда. Peace

Точно заради нея през 2005г (ако не се лъжа) беше променен у нас Закона за здравето и се въведе Глава 2 - Права и задължения на пациентите. Не е с тежестта на една резолюция, но ако има законови противоречия, в Страсбург местното законодателство няма превес.

Ако дадено национално правителство реши да не зачете решение на Европейският съд, конфликтът може да бъде разрешен само с политически преговори и с по никакъв друг начин.

Мулти, правиш ли разлика между Политическа декларация /каквато е в момента хартата/ и Конституция /в която трябва да се превърне/, за да има юридическа сила.
Какво представлява Хартата?  (опитай пак) Simple Smile

Точно това, което написах - Политическа декларация, не Конституция на Европейският Съюз.
        Юридическият й статут /т.е да се превърне в Конституция-Основен закон за Европейският съюз/  е в процес на обсъждане.

/ Конституцията на РБългария я знам/  Peace

# 737
Вонске, Джиджибиджи и др. вИЕ мъже нямате ли си? деца, семейства?
Та вие не мърдате от тука. И после вие ще ми давате наклон... ужас! Вижте се само.

Мисля, че трябва да се консултирате с лекар!

Да те успокоя, че мърдаме от тука, но съвременния, не дота естествен живот, предлага мобилни комуникации навсякъде и по всяко време. Wink Да не мислиш, че някой се е затворил да ви следи глупостите специално на някой комп Правец?!
Не мисля, убеден съм!
Нямаш личен живот! Търсиш го в чуждите.

# 738
  • Под кленовите дървета

Оставете, я Ивонска и тя ще ви остави, айде стига вече! Дъвкахте я достатъчно!
Петък вечер е, идете да разпуснете, кой както си знае Laughing

Tи като нейна приятелка ще и помогнеш ли?

Нещо лошо виждаш да заставаш зад хора с които имаш общи идеи и разбирания?

# 739
  • София
...
Не мисля, убеден съм!
Нямаш личен живот! Търсиш го в чуждите.

Щом ти го казваш, няма как да не е така!  Whistling Ти си последната инстанция от домашните раждания до хорските лични животи, смея ли да ти възразя!  Mr. Green

# 740

Ето е събрахте се. Сформирали сте една секта вече...

# 741
Европейската харта за правата и свободите на човека е подписана от страните членки на ЕС като политиическа делкларация. Това означава, че отделните национални съдилища и европейският съд могат да се позовават на нея, но тя не обвързва юридически страните. Юридическият й статут все още се обсъжда. Peace

Точно заради нея през 2005г (ако не се лъжа) беше променен у нас Закона за здравето и се въведе Глава 2 - Права и задължения на пациентите. Не е с тежестта на една резолюция, но ако има законови противоречия, в Страсбург местното законодателство няма превес.

Ако дадено национално правителство реши да не зачете решение на Европейският съд, конфликтът може да бъде разрешен само с политически преговори и с по никакъв друг начин.

Мулти, правиш ли разлика между Политическа декларация /каквато е в момента хартата/ и Конституция /в която трябва да се превърне/, за да има юридическа сила.
Какво представлява Хартата?  (опитай пак) Simple Smile

Точно това, което написах - Политическа декларация, не Конституция на Европейският Съюз.
        Юридическият й статут /т.е да се превърне в Конституция-Основен закон за Европейският съюз/  е в процес на обсъждане.

/ Конституцията на РБългария я знам/  Peace

Политическа декларация е някое предложение на ГЕРБ. Питай някой познат юрист с какъв статут са хартите. Тази е неразделна част от Еврпейската конституция.   Peace

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 00:26 от multimodal

# 742
  • София
Успокоихте ли вече извисените си страсти? Ако Мулти няма да прави други брилянтни изяви за "поставяне на място" на друг от инакомислещите, можем да се върнем към конкретиката и фактите.  Peace Бащатко той така си отстоява позициите, на него му свикнахме.  Wink

# 743

Абе няма да ти давам съвети, ама помисли все пак на кого декларираш безусловно по-близки отношения.  Peace

# 744
Ина и Мулти, мисля, че за различни неща говорите.

Решението на съда в Страсбург интерпретира Конвенцията за основни права и свободи:
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Convention_on_Human_Rights
Това е от Съвета на Европа, подписана и ратифицирана от България и следователно част от законодателството ни.

Европейската харта за фундаментални права:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charter_of_Fundamental_Rights_of_the_European_Union
е от Европейския съюз. Мисля, че има някакво припокриване в правата, макар че не съм чела хартата подробно. Но като гледам и тя има пълна юридическа сила с влизане в сила на договора от Лисабон.

# 745
След като сформирахте групировката си е време да сложите белите качулки и червени ленти на ръката. Предлагам ви КакаАБВ за ръководител! Баба и /ако е жива/ ще ви разясни що е то геноцид.
Надейте да губите време, почвайте от днес, че утре ще вземе някоя да роди вкъщи.
Лека ви нощ! Че утре ще трябва да извозвам едни хора извън БГ

# 746
Ина и Мулти, мисля, че за различни неща говорите.

Решението на съда в Страсбург интерпретира Конвенцията за основни права и свободи:
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Convention_on_Human_Rights
Това е от Съвета на Европа, подписана и ратифицирана от България и следователно част от законодателството ни.

Европейската харта за фундаментални права:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charter_of_Fundamental_Rights_of_the_European_Union
е от Европейския съюз. Мисля, че има някакво припокриване в правата, макар че не съм чела хартата подробно. Но като гледам и тя има пълна юридическа сила с влизане в сила на договора от Лисабон.

Посочих и двете досега. Май само на теб ти направи впечатление, че не са едно и също.  Peace

От Съвета на Европа има още: Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината.

Ратифицираните договори имат статут над нормите на местното законодателаство.

# 747

Общи условия

Активация на акаунт