Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
: redreny2000 лошо, дано наистина се оправяте, това цяла седмица ми се вижда аааадски много  Praynig
За яденето- kukumindrela моята бебка сама си се събужда, тогава и й давам да яде . Тя е почти като часовник и отцепва 3 часа почти на секундата, единствено през нощта си спи и не се буди да яде. Когато беше по-малка, я будех, тъй като беше много много слаба физически. Но, откакто й мина диарията, си я оставям да си се наглася самичка. Мисля, че бебе на 3 месеца вече е достатъчно голямо, за да си се буди, като е гладно, без да е нужно да се подканя. newsm78 Нещо повече, когато ми се е случвало да я събудя и да я храня сънена ,никога не е изяждала нищо.
Опс, разрева се

# 271
redreny2000 а за какво да си говорят жени чиито деца са по на 2-3 мес, ако искаш за гаджета Laughing
И защо не мога да разбера слагате в една графа кърмя добра майка не кърмя не добра майка, по тази логика повечето циганки са най добрите майки.

# 272
  • София
redreny2000 а за какво да си говорят жени чиито деца са по на 2-3 мес, ако искаш за гаджета Laughing
И защо не мога да разбера слагате в една графа кърмя добра майка не кърмя не добра майка, по тази логика повечето циганки са най добрите майки.
г-жа Стихийно бедствие, явно не съм била много ясна, за което се извинявам. Разбира се, че нямам нищо против да се споделя, обсъжда, да се дават съвети и т.н., ама да се нападаме едни други ми се струва ненамясто. Това предложих да спре. И по-добре "гаджета" да обсъждаме, отколкото да се категоризираме Laughing
Надявам се, че вече съм по-ясна.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 18:48 от redreny2000

# 273
Kukumindrela,az Vanesa q budq,no v povecheto sluchai si stava samichka...Qde na 3 chasa-6,9,12,15,18 i 21 e poslednoto qdene...

Momicheta da vi popitam...Vanesa nali se razbolq predi 3 sedmici...sega problema e samo v nosleto...Zapushva se i nemoje da spi spokoino dushichkata malka...osobenno noshtem e edno vyrtene... smile3518 vijdam q che se mychi...Kato q vdigna,preglyshta i se uspokoqva...nqkakyv sekter li otdelq i toi otiva ot nosleto kym gyrlenceto li neznam...napravo se chudq kvo da q pravq...samo fiziologichen raztvor i slagame,doki kaza da spirame kapkite... Nqkakvi idei kak da se spravim da imate?

# 274
  • Видин
Тъй! Днес беше ползотворен ден. Нарязах и сложих във фризера тиквички за захранването след някой и друг месец. Сега е момента да го направите и вие Simple Smile Обичайно бебетата ги харесват, а и са много полезни. Имат и страхотно действие върху коремчето  Laughing Имам домашни компоти от праскови и сини сливи без захар. Само трябва и кайсийки да направим и сме готови  Grinning
kukumindrela, спящо бебе не събуждам за нищо на света  Laughing Laughing Laughing
Лъки, радваш ме  Hug
veset0, повдигни с нещо матрака и поне вечер я аспирирай, за да може да диша.
По този повод да се похваля и да похваля Виброцила - Самиул вече не хърка и няма досадните сополи, които влачихме 20 дни  Grinning Вече си е едно спокойно и усмихнато хлапе.
Аз обещавам повече да не пиша днес  Embarassed

# 275
Az mai ne se izrazih pravilno.....tq ot nosleto si disha,chuvam q...ima momenti v koito zapushva li se neznam,ama zapochva edno vyrtene i s rychichkite si tyrka lichiceto i po-tochno nosleto,drazni q neshto...qvno se nasybira sekret,deto nemoje da preglytne i samo kato q vzema na ryze go preglyshta i si zaspiva pak spokoino...Sega chetoh dosta v neta i mislq da probvam slednoto... Narqzvam edna glava luk,slagam go v edno kanche s voda i go ostavqm da zavri...sled tova ostavqm kancheto pri nas v staqta,za da disha beba ot parata...Uj mnogo pomagalo za supolkite...Shte zvanna utre na svekyrva mi da go napravi i ako ima efekt sha vi pisha da probvat i mamite,koito imat podoben problem...Az lichno vqrvam na takiva babini devitini i nqma da se ochudq ako pomogne

# 276
  • Видин
Аз за отпушване на носа на Габриел съм му слагала една глава червен лук разрязана до главата му. Действаше. Също може и някакво етерично масло да се сложи - мента, лавандула  Rolling Eyes
Бях обещала да не пиша  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 277
amanita i za mentata chetoh:)

Dneska pratih miloto na aptekata da porycha na beba slyncezashtiten krem na A-derma,che v nasheto gradche tez po-skypite produkti se porychvat......Farmacefta kazal,che e tochno za bebeta...dano ne se opypchi neshto....

# 278
redreny2000, благодаря че попита   bouquet. Вики е по-добре, почти не кашля вече, но какви сополи изкарвам с Baby-vac-a. Утре ни е последния ден за слагането на Коларгол и ще ходим педи да ни види пак, че беше казала края на седмицата да бие ваксините, но май няма да стане.
Пожелавам ви и на вас бързо оздравяване Praynig Hug

# 279
Momicheta,edin syvet,vypreki che vsichki vie tova go znaete...ne slagaite vaksinata predi bebeto da e ABSOLIUTNO zdravo....Na nas ni e samo problema s nosleto,no nito mnenieto na lichniq sam iskala dali da slagam ili ne vasina vse oshte...Kategorichno sam otkazala...kogato precenq che Vanesa e zdrava,togava shte q zzaveda pyrvo na konsultaciq s pedito i chak sled tova shte otida pri lichniq i toi da q pregleda i ako e OK togava shte q slagame.....Kakto znaete,moje da ima ogromni uslojneniq pri slojena vaksina na bolno dete....

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 22:40 от veset0

# 280
Здравейте мартенски майчета,
Бих се радвала да се присъединим към вас,въпреки,че детето ми е родено на 25.02(беше планово секцио за 01.03,но...).По принцип не ми остава много време за форуми,но сега сме към февруарската групичка,обаче там повечето бебчета са по-големи от нас и ни изпреварват повечето теми.
Информацията за първата страничка: бебе Габриела,3300,51см,родена на 25.02,секцио,първо дете,Варна.
 Hug

Добре дошла
Гледам и че си от Варна
Всеки четвъртък в 12.00 часа се събираме в кафето на Летния театър в Морската градина
Ще се радваме да се присъединиш към нас

С най-голямо удоволствие  Hug

Но сега сме болни,по-точно за сега само аз,та тази седмица ще пропуснем Sad ,но другата сме там.

# 281
Тъй! Днес беше ползотворен ден. Нарязах и сложих във фризера тиквички за захранването след някой и друг месец. Сега е момента да го направите и вие Simple Smile Обичайно бебетата ги харесват, а и са много полезни. Имат и страхотно действие върху коремчето  Laughing Имам домашни компоти от праскови и сини сливи без захар. Само трябва и кайсийки да направим и сме готови  Grinning
kukumindrela, спящо бебе не събуждам за нищо на света  Laughing Laughing Laughing
Лъки, радваш ме  Hug
veset0, повдигни с нещо матрака и поне вечер я аспирирай, за да може да диша.
По този повод да се похваля и да похваля Виброцила - Самиул вече не хърка и няма досадните сополи, които влачихме 20 дни  Grinning Вече си е едно спокойно и усмихнато хлапе.
Аз обещавам повече да не пиша днес  Embarassed

сурови ли ги слагаш? и запазват ли им се витамините като стоят няколко месеца във камера?

# 282
Здравейте, момичета!Днес бяхме на консултация и да се отчетем - ние сме пораснали с 6 см. и сме вече 62 см.Нарастнали сме и с 700 гр. и сме вече 6 кг.Грамовете ми се сториха малко, но доки каза, че сме добре, защото минимума бил 300 гр.Сложиха ни и поредната доза от 2 ваксини.По този повод, понеже ние имаме същия проблем както при VESETOO, малко се притесних сега като й четох постовете, защото ние сложихме ваксините.Иначе и нашия малчо си търка нослето все едно нещо го мъчи, но не мога да разбера дали го мъчи нослето или устичката, защото си дъвчем и юмручето.Иначе сополки нямаме, но коларгола не ни подейства добре - повръщаше от него и затова на своя глава почнах да давам спрейчето на низита.Не знаех за това с лука, но мисля да го пробвам Peace
Виждам, че сте обсъждали и темата за захранването.Днес точно по този повод имахме спор с педито.Малкият ми имаше страхотни колики.Колики, заради които се наложи дори да спра да го кърмя, но понеже достатъчно сте изписали по този повод, няма да навлизам в подробности.Днес доки ме пита дали си давам сокчето, а аз казах, че не давам.Той се ядоса малко и каза, че малкия вече трябвало да изпива по 90 мл. сок, защото е на 3 месеца и 7 дни.Да, ама аз не съм съгласна.С тези колики му казах, че не искам още да захранвам, защото се притеснявам да не се върнат с още по-страшна сила, а доки ми вика:"Е, какво като се върнат", на което аз ето така  Shocked
Лесно му е на него, нали не неговото дете се мъчи.
Затова мислех да питам мамите с опит, но виждам, че и други като мен мислят да захранят късно и то дори с пюрета първо, а соковете най-накрая.Една приятелка точно ми обясняваше днес, че соковете дразнели допълнително стомашната лигавица, защото не са термично обработени за разлика от  пюретата.Иначе доки ме притесни, защото ме предупреди, че ако не съм почнела детето нямало откъде да си набави витамините.Нищо, че сме на богата, витаминозна АМ.По този повод - КУКУМИНДРЕЛА, благодаря за отговора на лични.Малкият си хапва по около 160 мл. и то без да повръща и да нервничи, че му дърпам шишето.
СТЕФАНОВА, благодаря и на теб за съветите за шезлонга, но  още съм в чуденка.Днес питах доки и той каза, че детето трябва да се слага в полуседнало положение само по изключение, а в полулегнало - ако му харесва.Само дето аз не мога да преценя дали най-полегналата позиция на шезлонга е полуседнала или полулегнала.
Днес иначе бяхма малко криви, след обяда вдигнахме малко температура, но дано до утре сме ОК.Няма как обаче - все пак това са си цели две ваксини Simple Smile
Това е засега, ще се радвам да се включите с мнения за захранването и се надявам да не съм единствената "луда", която си мисли да даде нещо различно от АМ едва в 6 месец, при навършен 5, макар че доки ме предупреждава за риска от анемия Sad
Аз дори си мисля да се видим с детски гатсроентеролог, защото май май коликите се върнаха, а бяха уж  newsm78отшумяли.Доки каза и да давам инфакола вече не при всяко хранене, ама и с това май не съм мн съгласна.Има ли някоя от вас която да дава инфакол в момента?

# 283
  • Русе/Germany
Здравейте мамчета Hug Аз съм от Февруарската дружина но родих на 02.03 и дефакто съм си за тук. Термина ми беше за 25.02 и затова си пишех там и след като родих продължих да пиша при тях но ще се радвам да се запиша и при вас и да си споделям и с вас Simple Smile

# 284
  • Видин
hellen_law3, аз мисля да захранвам при 6 навършени месеца както беше с баткото. Разбира се, ако бебето не поиска манджа по-рано  hahaha Щом имате колики - никакви сокове и късно захранване. Няма какво да го мислиш  Peace За анемията не се тормози отсега. Това е класически похват на педиатрите за да те залъжат да захраниш рано, Ако едно дете е анемично - то ще е анемично и с прословутите сокове. Ако е здраво ще си е здраво и без тях  Peace На годинка хемоглобинът на Габи беше под нормата, но никой нищо не му изписа да пие. На 6 месеца беше на горна граница, при положение че беше само на кърма. И кво излиза - че с твърдите храни хемоглобинът му е бил по-нисък отколкото само на мляко  Crazy
kukumindrela, по-сурови не мога да ги сложа  Laughing Само махам обелката с картофобелачка, режа на кръгчета и прибирам. Витамините колкото се запазили - толкова  hahaha Да ти кажа честно с Габ бях по-истерична за витамини, био, еко и тем подобни. То не беше киснене на зеленчуци, купуване на скъпи пюрета ако не намеря био продукти - чудеса. Сега го давам по-лежерно (за някои може и небрежно)  hahaha Също така ползвам готовите замразени миксове на разни марки като Бондюел и т.н. Те се замразяват когато им е сезона и уж имат витамини в тях  Peace
Най-официално слагам точка на писанията си днес и отивам да спя. Макар да не ми се спи  Rolling Eyes Явно от пълнолунието  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт