Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 725
  • 743
  •   1
Отговори
# 435

А как сте преди да заспите Той много си върти главата, търка си очичките, рита, мърда  #Crazy плюе биберона, после реве за него и така около 30 мин. не може да се отпусне, а е една борба  ooooh!  в ръцете ми е същия  Tired  има ли някой друг такъв неспокоен бебок newsm78

Ние сме по абсолютно същия начин. Докторката ми каза за едни хомеопатични таблетки - Дормакинд мисля че бяха. Но не смея все още да давам такива неща.Sad

Unien моята лекарка казва, че ако е под 600гр тогава почваме да се притесняваме. Та може и твоята да е по тази "схема" Simple Smile Бях чела за някакви племена където и 10 гр да е качило бебето е повод за пиршества, така че спокойно. Майчиния  инстинкт е голяма работа.

Момичета абе ние много се стряскаме напоследък. От всичко. Ако се засмеем с по-висок глас, ако кихна, въобще от неща които досега не бяха проблем. На какво може да се дължи това?

# 436
И аз на моя му я намерих. Вадя всичко за четене от тоалетната и оставям само книги/списания за отглеждане на деца. Супер е образован по въпроса и не прави глупави коментари Mr. Green
   eya, и аз така процедирам Simple Smile По време на бременността и двамата с баткото знаеха какво се случва в корема ми по седмици, после започнаха да дават съвети за коликите, а сега, благодарение на твоята книга, се подхотвят да захранват  Mr. Green Чудя се , ако сложа там книгите за четене през ваканцията, дали няма да е сполучлив ход...
    Вчера я заведохме на плаж, голяма хамалогия- докато разгънем цирка, докато намажа двамата мъже,мина един час и трябваше да събираме багажа пак... Супер безсмислено упражнение ми се стори, обмислям мъжо със сина да ходят на плаж, ако толкова са заритали, а аз да се изтягам на шезлонг на някое плажно барче с количка под сянката и ментичка със сода в ръката. По-удобно ми се струва.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 00:48 от Пипиллота

# 437
  • София
Мами, дайте ми съвет какво да правя. Ева напоследък се буди много често вечер и иска да суче, но всъщност не е толкова гладна , а просто търси успокоение. Заспива бързо на гъдата и от време на време посуква. Снощи е сукала в 21.30, 01, 04, 05.30, 6.30, 7.30. ShockedЕдва гледам вече. Tired Tired Tired Обмислям варианта да и предложа шише с вода/до момента не съм давала друго освен кърма, на почти 4 месеца е /, уж да се залъже , за да не ме ползва за биба. Залагалка не ми се дава, че както съм писала и преди -много трудно отказах баткото от нея. Ако може и момичетата от ЛЛЛ да се включат. Дали пиенето на вода вечер от шише би навредило и дали ще помогне в случая? Ще се отрази ли на кърменето това? Аз дори не знам дали тя ще иска да пие вода, никога не е пила от шише. newsm78
Само да отбележа, че като се прибрахме от родилния дом и предложих биба и много  яуспокояваше, но забелязах, че суче неефективно от гърдата и се разделихме със залагалката окончателно. Дали сега пак би се появил този проблем? Благодаря предварително.
Здравей, ena4!
Казваш, че Ева по-скоро търси успокоение чрез сукането, което вероятно значи, че замяната на гърдата с шише с вода може и да не доведе до желания резултат. Възможно е да е започнало дразнене от към зъбките или от жегите през деня детето да суче по-вяло, а нощем на спокойствие да си набавя недостигащите калории. Или пък да му е топло под завивките и да задоволява жаждата си, като посуква по-начесто. Друга възможна причина е да прави няколко кърмения накуп(които са по-често срещани вечер ), а след това да има дълга пауза без сучене. Ако подозираш някоя от тези причини, би могла да пробваш да кърмиш по-начесто денем или да завиваш с по-тънка завивка, да спи с по-тънки дрешки и да провериш какъв ще бъде резултата.
 Или пък съня преминава в дрямка(защото честите сукания са всъщност рано сутрин). Разбужда се по някаква причина и ако има как да се унесе отново в сън(в случая чрез сукане) го прави, докато в един момент не настъпи окончателното събуждане и посукването не би приспало детето.

Ако смяташ, че е вариант за теб, би могла да опиташ да спиш заедно с бебето, за да не се налага да се разсънваш, а само да му помогнеш да захване гърдата и след това продължавате да спите едновременно. Тъй като смяташ, че бебето суква малко, по-скоро за успокоение, би могла да пробваш да дадеш пръст. Вечер преди лягане измиваш ръката, за да е чиста, нокътя изрязан, за да не нарани бебето и се подава с възглавничката към небцето и нокът към езика.  Ако бебето просто се нуждае от посукване, за да се унесе в сън, може това да е от полза.

Ева вече е голяма, кърменето е установено и залъгалката или биберонът на шишето трудно биха повлияли на умението за сучене от гърда. Но може приема на голямо количество течност да се отрази на количеството мляко. За това, ако смяташ, че шише с вода може да бъде решение за вашия случай, би могла да обърнеш внимание на количеството. Ако бебето пие повечко, може да е гладно. Също ако започнеш да предлагаш вода, но усетиш недостиг на мляко, може да ограничиш водата.

Желая скоро да намериш начин да спиш по-спокойно с или без много кърмения. До тогава може да го погледнеш от хубавата страна – Ева заспива след кратко посукване и не се налага да я люшкаш  и разнасяш из стаята дълго време.

# 438
  • София
Никола стана на 4 месеца. Последния път беше наддал 700гр. В петък ще го видим баткото на мартенчетата колко е порасъл. Гледах в картона на Митко, че по това време е наддал скромните 400гр.
 И още не се е обръщал напълно сам. Вече е съгласен да лежи по корем, но хабер няма да се обърне. Упорито пробва от гръб на корем, но ръката му пречи на направи цял оборот и лежи полупреметнат върху ръката си.

Добре е вече да се ориентирате (ако имате възможност) към самостоятелни стаи. Изобщо вземете мерки, понеже кошмара може да продължава с години (при нас 3 години).  
Кое му е добрето всъщност? По какъв начин отделянето в отделна стая ще ми спести нощното хранене? Или ако са достатъчно дебели стените и без бебефон, може и да се получи... да не го чуя, че реве.
 Не само че няма да се ориентирам към тази посока, но и тъкмо обратното - намерила съм най-добрия вариант за себе си за справяне с нощното будене и моя, и на бебето ми комфорт. Ще ми е интересно да науча какви мерки според теб трябва да се вземат, освен преместването в друга стая, за справяне с кошмара(всъщност ти за какъв кошмар говориш? Детето ти се е будило през 2 часа 3 години непрекъснато ли?)
don4o71 , на Никола даже одеялцето му беше подгизнало от лиги, но не виждам нищо по венците.
catwalk  , живеем в доста студен апартамент и даже отварям за да се стопли, а вечер до скоро се завивах със зимния юрган. За отваряне на прозореца нощем дума да не става. В най-големите жеги миналата година, вкъщи е било 25 градуса.
Commelina , предполагам, че за да не му духа вятъра директно в носа. Аз излизам, но се старая да го предпазвам от вятъра.
mama_vessy, и Никола започна да става нервен преди сън. Даже няколко пъти ми се е случвало направо да си реве като му се доспи, нервен е на гърдата, мята се и по някое време се предава да заспи. Понякога се самоприспива, като си мрънка едно "мммм" сякаш си тананика.
 И със сученето в топлото време е така, като при вас. Неспокоен е, пийва си малко и скоро след това пак търси и пак пийва малко. Логично де, жаден е и за това.
Uinen, разбирам те за килограмите. Ужким всичко около бебето казва, че няма проблем, но все пак лекар да каже мнение не е като да не го е казал  Rolling Eyes . Никола първите два месеца наддаваше по 1300, а последния път - 700. Това са 600гр по-малко, но всичко е наред.

# 439
Добро утро! Grinning
Мерси за отговорите на всички момичета .  bouquet
Скреч, благодаря и на теб. Hug Със сигурност Ева я мъчи нещо, но оглеждам венците и засега-нищо. Следя да не и е топло, но нашата спалня е хладна и даже по някое време и слагам ритънки/иначе е само по боди с къс ръкав/, че и стават студени крачетата.Тя се поти основно като суче, иначе не толкова. Това, че в малките часове суче на често сигурно е /както ти предположи/ от лекия сън. Тя по принцип не е много поспаливо дете и като заспи към 22 вечер, бързо се наспива /към 6 сутринта/, като става само за хапване. И започва едно въртене, разбуждане ,ръмжене, примляскване, но и е трудно да отвори очички и тогава и давам да суче, но тя пак се унася за половин час. Явно причината за честото сукане е лек сън или някакъв дискомфорт в устичката/ръцете и са непрекъснато там и буквално капят лигички/. Thinking Аз реших все пак да експериментирам и предложих водичка с шише, но тя не знаеше какво да го прави, като и го дадох. LaughingВърти биберона в устата, бута го с езиче, а като успя само веднъж да сукне така се намръщи, като усети вкуса на водата, все едно и дадох отрова. Shocked Чудна работа. Thinking Снощи казах на мъжо, че имам нужда да си почина поне една вечер и го пратих с Ева в хола да спят, да видим дали пак така често ще ме търси.Резултатът- ядене само 2 пъти. Паузите бяха от 5 и от 3 часа. Party На мъжо не му пречи нейното мляскане и пъшкане и той я чува едва като стане по-настоятелна, а аз скачам при най-лекото обръщане. Ужасен сън имам-никога не мога да си почина. ooooh! Tired
За отворен прозорец не си и помислям. Както казах спалнята ни е хладна, а когато настанат големите жеги пускаме климатика в спалнята цл ден и стоим в другите стаи. Така като легнем навсякъде е охладено. Peace
Мама Веси, и Ева заспива нервно-спи и се, а не знае как да заспи. Мрънка , опъва се в ръцете ми, а в кошарата направо реве. Понякога е много спокойна и сама заспива, но много рядко. А вие сте големи симпатяги с Вики! Hug
Uinen,500 гр. не е малко за кърмено бебе, си мисля аз. То вече е на 4 месеца, нали?
Коммелина, вятърът засилва усещането за студ и не се препоръчва да се извеждат децата , за да не ги заболят ушенцата/знам, че са им доста чувствителни-/Моята свекърва все ми разправя как юни месец простудила мъжо на един вятър и му докарала отит. Сещам се и друга причина-вчера Ева си гледкаше веещите се от вятъра листа на смокинята от количката на двора и и влезна някакво боклуче в очето, та цял ден и сълзеше. Sad Но аз във вятър, какъвто имаше тези дни си я изкарвам-не ми се струва много силен.

# 440
  • Кукуландия
Uinen,500 гр. не е малко за кърмено бебе, си мисля аз. То вече е на 4 месеца, нали?
Не, днес правим 3 месеца  Grinning
Първият наддадохме 1.5кг., втория 850гр., а сега 500гр. Този месец мисля да си почина като си полежавам повече с бебе на цицата, пък да видим  Laughing

# 441
Да ви споделя, че от интерес взех и един пакет Памперс за момчета: по-красиви са наглед, по-малко поемат, но понеже са pants, т.е., нямат странични лепенки, а са като гащички, са много подходящи, ако искате в жегите детето да си е само по памперс (като на снимката на Мама Веси - където, между впрочем,  и двамата са много хубави!). Така няма да може бебето да си го отлепи без да иска, като шари с ръчички насам-натам, а и ще бъде по-естетично! Аз ще си запазя пакета за морето, макар че смятам да си взема и на Бейбилав памперсите, с които се влиза във вода (не, че влиза, де, само крачетата мисля да потопяваме) - и за тях ще ви пиша. А иначе разликата от тези за момичета явно е, че отпред е повече и гелът, и пространството.
Та проучването ми върху памперсите продължава - To be continued Simple Smile ... Ама не съм агент, де  - да знаете!  Wink

# 442
  • Ямбол
за памперсите - най-доволна съм от Pampers, пробвах какво ли не и не ми допаднаха другите
за храненето в жегите - все още няма промяна, яде си детето на 3-3.5 часа.
Нощното хранене сама си го махна преди една - две седмици. В зависимост кога долу-горе ще наближи яденето , 30 мин преди това я къпя. Например ако ще трябва да яде към 23ч ( яла е в 20ч), къпя я в 22.30, после я храня и тя се събужда в 6.30-7.00ч. Снощи обаче яде в 18ч, което означаваше, че около 9 ще трябва да яде и реших да я изкъпя в 20.30, нахраних я и вечерта ми се събуди в 4.30. Така, че по добрият за мен вариант е да я къпя по-късно и така да се наспиваме до сутринта. След като навърши 2 месеца и влезе в 3, купих чай на Хип - храносмилателен. Трябва да ви кажа ,че след 3-4 дни консумация, отново започнаха коликите на Изабел. И започна да ака по-трудно. Сега го спрях от вчера, давам само чиста водичка преварена, и ще ви кажа дали има промяна след няколко дни.
И при нас заспиването е трудно, мятане на ръце, бъркане в очите, в ушите , в устата, и бързо се разсънява. Вечер намерих цаката - мушкам ръцете й в ританките докато заспи дълбоко, така не се разсейва и заспива по бързо.
Прозореца в спалнята ми е денонощно отворен. Не мога да си представя да не влиза свеж въздух в стаята. Така и детето е по спокойно. Вечер я слагам да ляга обаче с дълъг ръкав и тънки ританки. И през деня си я обличам по-лятно. До сега, да чукам на дърво нямаме проблеми. Ако в някоя от стаите в които спи детето е затворена, веднага й се запушва носа.
Биберона си го търси само когато заспива, и то за 10-на минути докато заспи и сама си го плюе. Вечер нямаме и проблеми със спането в кошарата. през деня спи там където съм аз Simple Smile)) Общо взето не е създала лошите навици с които ме плашеха всички. Дори моето дете не обича да бъде приспивано на ръце, започва да плаче, докато не я сложа да легне някъде, слагам биберона и е готова. Дано така продължат нещата.

Ох много дълго стана. Чао Ви. Приятни разходки

ааа за ваксините, на нас ни сложиха тези които са по здравната каса и нямах проблеми. Нито беше крива, нито е вдигала висока температура. Най-много беше стигнала до 37.5 в дупето. Сега ще се моля и за следващите така да минат.

# 443
ohhh momicheta,neznam kakvo da q pravq Vanesa s tova nosle...chudq se dali da ne otidem na homeopat.....Mnogo q pritesnqva,taka tyrka gorkoto nosleto,che e ujas.....dneska edno tvyrdi supolcheta uspqh da izvadq...mnogo rano sutrin predi da stane za papane se chuva kak hyrka nosleto...samo fiziologichen r-r slagame,pisna mi ot kapki deto ne pomagat....Tova e oshte ot kakto beshe bolna...e togava techeshe,sega ne tekat supoli,ama hyrka miloto...I vaksinata propusnahme toq mesec,shtoto me e strah da q slojim predi da se opravi nosleto...sega sha varvim s mesec nazad s vaksinite..
 newsm45 newsm45

# 444
Здравейте Hug
Ние сега се върнахме от ваксини. Вики се държа мъжки и почти не плака. Измериха го пак и е вече 7400гр и 68см Grinning
mama_vessy, много сте сладки с Вики Hug

Приятни разходки  bouquet

# 445
Ние вчера бяхме на преглед и сме наддали 0,750 кг. и 5 см.На нас ни биха пентаксим и не сме плащали.
Ние винаги спим на отворен прозорец,освен когато е студено или като бяха силните ветрове.Леглото на Мартина е далече от прозореца.
Ние пак ходихме на море.Този път й "осолихме"дупето.

# 446
  • Русе
Аничка ми измъкна всички думи изпод клавиатурата...
И за ваксината, и за теглото (и ние сме наддали 800 гр и 5 см), и за морето.... Само с тази разлика, че топнахме само крачетата на Ади
Eто я

# 447
Здравейте и от мен!
Ние преди малко се върнахме от консултация: пораснали сме с 5см и 940гр., биха ни и двете ваксини - Калоян беше отличник,държа се мъжки Simple Smile - едната изобщо не я усети, на другата се разплака, но бързо му мина и сега спинка Simple Smile
На момичетата, които вече са на море  - искренно им завиждам (съвсем не с лоши чувства разбира се) !
Ние ще видим морето чак септември  Sunglasses
Доки каза да давам нещо различно от мляко най-рано на 4 и половина месеца, аз и отвърнах , че мисля да е така поне до 6-ти месец и тя се съгласи на 100% с мен.
Хубав ден на всички !!!  Hug

# 448
Хай и от мен!
Ето ви хубаво разхладително питие  Mr. Green

И аз да се отчета от консултацията 750 гр. и 3см. Виктор много плака от ваксините, милия а и как му се спеше та съвсем  smile3518 . И моята педи не се бърка за захранването, пита ме само дали давам нещо различно от кърма, и като и казах че не и няма да давам още, тя каза добре   Hug
veset0 защо толкова се притесняваш че сте с месец назад  newsm78 ние след 8 дни ще станем на 4м. а сега ни сложиха ваксината за 2-рия месец. И хич не съм се притеснила, по важното е той да е добре, без значение дали сме в график.  Peace За нослето пробвай със сребърна вода  Peace
Браво на всички наддали и пораснали бебоци  Hug

Адриана_ много сте хубави.  Hug

Ахххх морето..... приятно плажуване на всички морки .   grinning039

Пипиллота а защо се мажете на плажа  newsm78 Мазането се прави преди това по принцип  Peace А то ходенето на плажа е като ходенето в парка само дето се събличаш  Mr. Green

Миш браво на вас за голямата пауза  Hug А защо реши да и даваш чай  newsm78

ena4 все едно описваш нас  Mr. Green и мъжа не го чува за разлика от мен дето подскачам и от най малкия шум ooooh! Това е идея да пробвам той да спи с него и само аз да ходя да го кърмя  Mr. Green да видим дали ще се навие hahaha При нас обаче не се задоволява с малко, а си яде  newsm78 А Ева с рев ли се събужда  newsm78 че Виктор от няколко дни с рев и след това не иска да засуче и единственото спасение е биберона  newsm78 и не мога да разбера боли ли го нещо  newsm78 или има нещо друго  newsm78

За стряскането и Виктор е така.  Crazy одеве се изкашлях и той ревна  Shocked

Penmar редовно чувам такива приказки, че щяло да настине детето  Whistling ама не ми пука  Mr. Green

bzepic Аз нещо съм пропуснала поста ти  newsm78 Би ли споделила за какъв кошмар става дума   newsm78  Защото аз мога да споделя за един друг кошмар точно в следствие отделяне на детето  ooooh! и така 3години и половина  Tired Всяка вечер се събуждаше, и следваше гушкане и лягане при нея, докато заспи  Tired не ме питай как се чувствах на сутринта, още повече че бях и на работа    smile3507 Но тогава така беше, за да не съм я разглезила  ooooh!  
Всички деца са различни и едни са тихи и кротки други диви и неуморни. Ако за едни едно е добро, за други това не върви и трябва да се водим по детето. Поне сега така мисля да правя.   Peace

Лека и приятна вечер!

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 19:56 от mama_vessy

# 449
  • Ямбол
mama_vessy, честно да ти кажа и аз не знам защо й го взех този чай. Похвалиха ми го, питах педиатърката и тя каза че е хубав, ама ето резултата. Права си , че трябва да се водим по децата си, а не по някакви си стандарти.

За морето искам да питам тези които вече са ходили, как трябва да се облича бебто на плажа. И в кои часови интервали ходите? Много ми се иска да отида, но малко ме е страх да не я слънчясам ( дано не ми се смеете за тези ми тревоги)

Днес малката повърна обилно, дано не се повтори, че се шашнах. Дадох й 30мл АМ, че нещо не й стигна млекцето ми и дали от това стана така. Или от водата която й дадох (чиста вода преварена - но тя изпи не повече от 10-20мл)

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 21:33 от Миш

Общи условия

Активация на акаунт