Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 709
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Mомичета повтарям си поста от преди време, но никой нищо не писа. Никой ле не се е сблъсквал с подобен проблем ?

след раждането, бебо е на 2 месеца и половина с вагинално раждане без усложнения бебето се роди 3,500 кг. Раждането беше без усложнения, не помня да са ме натискали по корема или поне е било малко. Имам и шевове.
При кихане и кашляне, усещам корема си по различен начин. Не знам как да го обясня, но го усещам го по различно. Малко като при мускулна треска.

И като отидох на лекар ми каза, че с матката и яйчници са ОК, но имам свличане на едната стена - не разбрах на влагалище ли или матка, че след време ще имам проблеми трябва и да правя упражнения - свиване на ануса и едни полу коремни преси и разни други упражнения.
Аз гледам бебо сама, от кърмене и люлеене и ми е доста трудно да намирам време, не че това е оправдание Sad Sad Sad А в нет-а има какво ли не, да ти се изправи косата Sad

Дайте съвет и споделете опит някоя от Вас или близки около Вас имали ли са подобни проблеми и как са ги решили .

Благодаря ви предварително !

# 451
  • Пловдив
Здравейте. Да се запишем и ние. Имаме бебе Божидара, родена на 04.03. Радвам се да видя тук майки със същите радости и грижи като нашите. Откъде да започна? Изкарахме тежка жълтеница, с прием на глюкоза (против волята ми, но ме убедиха, че е най-доброто за детето ни). Това отложи ваксините и така за 3 месеца и половина имаме само двете хепатитни. След последните кръвни изследвания се установи лек спад на хемоглобина и хематоложката препоръча да започнем захранване с пюрета(?). Не виждам логика и нямам идея как плодовите пюрета ще и повишат хемоглобина. Дара е изцяло на кърма. Ака рядко. Случвало се е с пауза от 10 дни. В началото се шашках много, но нещата се регулираха. Сестрата на доки ( около 70 годишна леля) казва, че може би не и стига кърмата. Наддава около 600- 700 гр. на месец. Не я дохранвам, но и не знам точно колко изсуква. Храни се на поискване през 2.30- 3 ч.  За мен важното е, че детето се чувства добре - смее се, гука, много е спокойна, нощно време прави паузи от около 5 - 6 ч. Напоследък си лапа пръстите, ако я оставя ще си налапа и двете ръце Simple Smile. Дано не и остане като навик. Май стана доста дълго, надявам се да не съм ви отегчила. Това е като за начало. Simple Smile

# 452
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, но хвърлям по един поглед, когато имам време.

Ние сме добре...все така нервно се храним, ама аз вече свикнах с това...Ще видим следващата седмица как ще сме на консултацията Wink

Искам да питам ЛЛЛ или пък някоя от вас, ако знае да изкаже мнение - от 3-4 дни Дара ака по-често, по няколко пъти на ден и има по 1-2 акита в зелен цвят Sad  newsm78 Какво ли може да означава това?! Преди си акаше по 1 път на ден и то обилно или през ден, но сега.....  newsm78

Сиренце, ти продължаваш с проучванията за памперсите  Joy Аз ползвам Бейби лав и да си призная, съм доволна от тях Wink много рядко ми изпускат.

Благородно завиждам на тези мами, които са били или са на море!  Wink Ние или ще го пропуснем тази година или чак към септември...  Praynig

Относно заспиването вечер....и ние сме така с ръцете Sad върти се, маха с ръце...абе ужас! Например снощи заспа към 23:00 като я сложихме на шезлонга и погледа малко ТВ....  ooooh!

Хайде сега ви оставям и ви пожелавам лека и спокойна нощ!  Hug

П.П. Добре дошла на Sunflower с адашката Божидара!  Hug
Така както описваш по колко наддава, според мен си е напълно нормално!  Wink А и както казваш, най-важното е тя да се чувства добре и да е спокойна! Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 23:03 от Bub555

# 453
  • София
Искам да питам ЛЛЛ или пък някоя от вас, ако знае да изкаже мнение - от 3-4 дни Дара ака по-често, по няколко пъти на ден и има по 1-2 акита в зелен цвят Sad  newsm78 Какво ли може да означава това?! Преди си акаше по 1 път на ден и то обилно или през ден, но сега.....  newsm78
Цвета на акото може да варира и да бъде зеленикав също. Щом не е постоянно зелено, ако акото си е с нормална консистенция и няма неприятна миризма, вероятно няма повод за притеснение. Ако все пак не се чувстваш спокойна, може да занесеш един наакан памперс при педиатъра.

# 454
Здравейте, мами. Да ви питам има ли толкова спокойни татковци като нашия? С баткото ходехме редовно на консултации, спазвахме стриктно всякакви съвети, мажехме с какво ли не и т.н. Казват, че с второто са по-спокойни родителите, ама нашият татко мноооооооооооого спокоен ми се вижда. Даже на консултация не виждал смисъл да ходим толкова често щом си е здраво детето. Днес понеже наближава месец откакто не сме ходили и аз исках да отидем да я претеглим поне, я претеглихме на домашния кантар, сложена в един леген, само за да съм била спокойна. Той си виждал, че си расте добре Crazy И все пак си мисля, че е добре да я погледне педиатърът...фонтанела, главичка, все си мисля, че не случайно са ги измислили всеки месец прегледите. Мамите в чужбинско, нали и при вас е така?
Въобще почвам да разбирам защо им се вижда на мъжете много лесно гледането на дете - ми ако иска да спи - спи, ако иска да яде - яде, ако иска да си сипва пясък по главата - да си сипва, пък мама си почива отстрани с книга в ръка.  Mr. Green Явно това си представят, че правим по цял ден...
Мами, дайте ми съвет какво да правя. Ева напоследък се буди много често вечер и иска да суче, но всъщност не е толкова гладна , а просто търси успокоение. Заспива бързо на гъдата и от време на време посуква. Снощи е сукала в 21.30, 01, 04, 05.30, 6.30, 7.30. ShockedЕдва гледам вече. Tired Tired Tired
ena4, всяка вечер ли сте така  Shocked Ади има такива вечери и когато вече много ми се затварят очите и не издържам я взимам да спи при мен. Лошото е, че въпреки че се завивам само с чаршаф, тя се изпотява цялата, явно излъчвам много топлина, а аз не успявам да се отпусна и да се наспя пълноценно, но е по-добро от ставане 5-6 пъти. Според мен също не е будене от глад, защото все рита с крачета и се извива Thinking
Засегнахте темата за потенето. Преслав все е мокър - главно главичката и ръчичките, особено като го кърмя. Вечер не смея да оставя отворен прозореца - има ли момичета, които го правят ???
catwalk, ние спим на отворен прозорец сигурно повече от месец вече. На Ади кошарата е отдалечена от него и има по една възглавница от двете страни, които й правят също завет. Изобщо не става толкова студено, от няколко дни даже я завивам през нощта само с по-плътна пелена, доскоро бяхме с тънко одеалце, но в Пловдив си е голяма жега.
Момичета, да ви питам, защо не е хубаво да се изкарват децата навън при ветровито време?
И друго, септември месец има ли вече тикви? В смисъл, имам тук 1 производство на бабата на мъжа ми, дали има смисъл да я замразявам и да я пазя?
Commelina, за вятъра причината е да не се разболеят - много лесно може да им текне нослето при вятър или да ги заболят ушичките. На баткото в момента му тече пак носа като излиза във всякакво време навън. А за тиквите - има септември, така че няма нужда да пазиш от сега - може да забъркаш един тиквеник  Laughing

# 455
Здравейте  Hug
Уххх да се докопам и аз да попиша малко. Прочетох ви отгоре-отгоре  Embarassed признавам, ама за толкова време толкоз.
Да си кажа- липсвате ми Simple Smile
За последната консултация : 450 гр и 4см. Притесних се, защото този месец ми е стояла по циците много повече, а грамчетата са много по-малко. Моята лекарка обаче ми каза да не се шашкам и че детето си изглежда страхотно (имаме доста гънчици) и може и от жегата да е. Каза ми, че на моя отговорност мога да додавам по 30мл АМ, но  Naughty тя не ми го препоръчва. За захранване аз мисля, че ни е рано - тя също... въобще мога да си я хваля само жената  Heart Eyes

за банските на плажа купих си страхотни половинки. Имам 10кг да свалям + целулит и стрии по корема за разкош, ама какво от това  bowuu

МИШ и при нас беше доооста зле сега след раждането секса. И аз ще те посъветвам да си вземете някакъв овлажнител. Ние взехме Durex на водна основа и с него стана работата. Трудно, но хората са казали : "С желание- всичко се постига"  Blush

Stacked и аз съм на 90 дневната диета, ама  Blush нещо хич ме няма. Имам чувството, че по-голяма лакомия ме гони от колкото по време на бременността. Вече за трети път я почвам   hahaha ама съм на диета де  Sunglasses

vikiimm слагат ни Инфанрикс

за нощното хранене хапваме в 00:00 и после в 07:00 та и до 08:00 е откарвала

вода не давах до скоро. С майка ми се разправяхме за нея много и известно време  като тръгнем на разходка взимахме шишето. Връщахме го непипнато  Whistling Кати не ще. Казах аз, че детето тая вода не я харесва, ама тя не и не. Дадох й тя да пробва  Joy и сега на всички обяснява, че нейното внуче е най-умното на света и с вода не можеш да го излъжеш  hahaha

И Кати много се лигави и ръцете са й се в устата. Сега най-новото е да си тика края на роклите в устата и сладко да ги джвака  ooooh! като не й давам се сърди и се кара  hahaha

Uinen по нагоре съм писала - и нашата консултация е горе-долу като вашата. но аз не мисля да дохранвам.

за памперсите и ние от Pampers сме най-доволни, но определено има какво още да се желае. Май в БГ не са се появили идеалните пелени, а така като чета минусите според повечето мами са едни и същи.

bzepic при нас отделянето на беба е невъзможно в момента. Честно да си кажа и да имаше къде да я отделим не знам дали аз бих спала спокойно, ако е в друга стая. Някак ми се вижда мъничка още. Нощно хранене нямаме, но ние от началото имахме проблеми с това как да я накарам да иска са яде, а не как да спирам хранения. Но и аз не виждам как ако е в друга стая би се отказала да яде. Аз ако съм гладна и да не съм до хладилника- пак съм си гладна  Grinning

vioila аз родих вагинално. Натискаха ме по корема - мераклиската, но такива болки каквито описваш нямам и не съм имала.

Хммм, пописах си аз, сега дано има и кой да ме изчете   bouquet

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 02:04 от Magica_de_Spell

# 456
bzepic, много бих искала да си слагам детето в леглото в неговата си стая, и сутрин да я събуждам. Ама това при нас няма да стане, тя се буди по няколко пъти да цока, и тъй, като спим заедно, само и запушвам устата с цица. Аз не се будя, наспивам се, защото иначе не мога да си представя как недоспала, ще се грижа за две деца по цял ден сама. Аз не съм готова да ставам няколко седмици по 100 пъти през нощта.Така, че засега София спи при нас, някой ден ще се премести сама. Както съм казала - къща имаме голяма, с мъжа ми приспиваме децата и се местим по другите стаи - ако искаме, гледаме телевизия, ако искаме - секс правим. За всичко има място.
Лъки с риск да те разочаровам - тук в началото имам консултация (със сестра) на всеки две седмици - и така, докато навърши 8 седмици - после на 4 месеца, на 8 месеца и на година. След това -година и половина (тогава е последната имунизация) и след това на 3 години и половина - преди да тръгнат на задължителната детска градина. Така, че твоя мъж е прав - мен ама хич не ме вълнува колко килограма е,колко е висока - ако нещо не е наред, то аз, като майка, веднага бих забелязала. Тогава бих отишла при семейния ни лекар, а не при сестрата, която ни води консултацията. А мъжът ми е пич - никога не е поставял под въпрос нито едно мое решение относно това, как трябва да си гледаме децата. Ако не знае нещо какво правим (когато захранвах  Александър работех съботите, и той се грижеше за него, та винаги искаше да знае какво може да му дава и какво не) - винаги ме пита. Отделно тук цялата им нация е от супер спокойни хора, та и той съвсем лежерно го дава.
Момичета, много ми става тъжно понякога като прочета нещо. Как така ви натискат по корема??? На мен лекаря ми 100 пъти ми се извини, че трябва да ми направи вагинален преглед, за да види, докъде е стигнало разкритието. Много ми е мъчно, че е такова отношението към раждащите жени в България.
И сега - нали е тема за споделяне - да се оплаче. Кризата ни удари и тук, и като резултат от това, искат да затворят училището до нас. Много ми е тъжно, защото е прекрасно малко училище, със страхотен двор и съоръжения за децата. Та вчера София беше на първият си протест.

# 457
  • София
Моя мъник също яде много малко от както е станало топло. Хапваше почети 180 мл, а от скоро и 100 не може. И аз съм много притеснена, че да не вземе да слабее  Confused След 10 дни сме на консултация и ще видим как е положението   Praynig
Аз искам да ви попитам вашите бебчета потят ли се. Моето страшно много се поти - преобличам го по сто пъти на ден. ПРитеснена съм и незнам дали трябва да се консултирам с лекар.
Има ли някой който дава АМ фризо  - до сега давах смесено с Фризовом, но педиатъра препоръча да давам само НА. От както е на него акото му стана тъмно зелено...  newsm78 а до сега беше жълто, дори и миризмата е друга, дали е нормално...

Аз давам такова, акото е зелено, няма проблем с това. Все още успявам да изцедя някаква кърма и има малко жълто от нея но като цяло е зелено  Peace

# 458
Ох и аз да се докопам до компа.Ивана направо ми спира тока тези дни.Явно и е време за усилен растеж.Суче понякога и на всеки час,събужда се с дупето нагоре,мрънка и иска само на ръце,а одеве рева направо истерично след 45 минутна дрямка и много добро хапване  #Crazy .Така се разтрепери,че не можах да и сложа бодито и заспа на цицата по памперс.
ena4 и ние сме така със сутрешното ядене.С разликата,че вече след 6 сутринта е все по-будна и докато се унесе пак направо...Не е от глад де, има газове,гърчи се и бибата не върши работа.
От няколко дни забелязвам,че Ивана се поти повече от преди.Като ви чета явно е нормално.
mama_vessy при нас заспиването е така от много време.Преди я повивах като и стягах ръчичките,но сега си е жега.На гърда,на ръце-същата история,все се фъчка.Взех да си мисля,че и е такъв темперамента на детето,знам ли  newsm78  Една вечер се приспивахме 2 часа,тая биба сигурно 50 пъти я плю  #Crazy
Uinen тоя твоя мъж по шашнат от тебе  Simple Smile Добре сие  детенцето,няма нужда от паника и добавки.
vioila и аз имах подобни на твоите оплаквания.Спомням си,че беше 8 седмици след раждането когато отидох на контролен преглед и споделих с доки.Каз,че всичко е наред.Нямам спомен кога всичко отшумя,но сега съм ок.
sunflower Добре дошла!Всичко изглежда ок при вас.Картинката при повечето момичета тук е същата  Peace
Лъки  Joy точно такава логика имат мъжете.Морето им все до колене   ooooh! За прегледите-досега бяхме всеки месец,но от тук нататък май ще се разредят посещенията.Ако не,аз ще ги разредя.И без това предчувствам,че няма да сме на едно мнение за захранването,ваксини не слагаме...за едното теглене само.Мен пък не ме бърка дали ще е сложила 700 или 900 грама,то се вижда с просто око,че е добре детето.
Magica_de_Spell има, има кой да те чете  Laughing
bzepic при теб явно това работи.Като гледам обаче  при 90% от мамите тук- не.Според мои наблюдения е нормално дете до 2 години да се буди нощем(дори понякога и само за водичка),не знам за детето,ама аз на себе си не бих го причинила.
katilias дано се размине затварянето.

# 459
Лъки добре че господ събира различни че ако беше ни събрал с твоя не знам как щяхме да го караме. Laughing newsm78
От както сме се родили 1 път бяхме на консултация, съпруга ми все ме пита не е ли време за още една, ама аз да ти кажа не виждам смисъл, то детето си е добре личи му че наддава (аз имам и везни в къщи ама няма нужда да го меря) половината дрехи вече не ни стават, значи растем, щаслив, усмихнат, еееееееееее мрънка си детето, ама не виждам да е болен нещо, така че какво да му гледа лекарката..
Акото не съм се замисляла преди да започнете да се паникьосвате тук за цвета.
Говно е с извинение, как да не мирише, а пък за цвета мога да кажа че редовно ака водорасли както казва кака му. Не виждам проблем в това и аз акам ''ако'' с различен цвят и констистенция ако на някой му е интересно де Joy
Зъбите и при нас ни мъчат и освен любимата му прахосмукачка нищо не му помага.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 11:53 от г-жа Стихийно бедствие

# 460
Привет момичета  Hug

ето ви кафенче за отскок  Joy

Аз от нашия татко не мога да се оплача  Hug Обикновено аз се грижа за това какво и как, когато става дума за децата. Ако той трябва нещо да прави винаги ме пита. На консултация ходя заради ваксините, ама и там го давам лежерно. Определено го давам по спокойно отколкото с каката, при все че тогава все ме обвиняваха че го давам много спокойно  hahaha  Joy

'Истерията' по акото според мен идва от самите лекари  Thinking Аз като бях в болницата за жълтеницата, еее нямаше ден без да дойдат и да ме попитат за акото и да съм ходила всеки памперс на им показвам  Crazy И никой не ме слуша , че не  се е променил нито цвета нито консистенцията на акото.  ooooh!

Миш според мен е повърнала, защото и е дошло много. И Виктор е повръщал от преяждане  Joy За обличането на плажа както в парка, поне така си мисля аз  Peace не мисля че ще слънчаса, освен ако не я държиш на слънце  Peace А топлинен удар може да я предпазиш като не я навличаш. Т.е. с памперс и боди може и голичка/ както аз в парка  Mr. Green/, но само на сянка, и не по сред обед разбира се а рано сутрин и късно следобед  т.е. до 10ч сутринта и след 16ч следобяд Peace

vioila това със смъкването, не знам на какво точно се дължи но се получава и понякога за да няма усложнения се прави тази гимнастика. Не мисля че трябва да се притесняваш, само я прави и всичко ще бъде наред  Peace тази гимнастика можеш да я правиш и докато седиш и пишеш на компа  Peace това и е хубавото че не изисква някакви определени условия  Peace

sunflower добре дошла  Hug И ние бяхме с тежка жълтеница даже в болница ни вкараха  Peace А за пюретата  newsm78 нещо не ми е ясно и на мен как от тях ще се повиши, освен ако не започнете директно с местните  newsm78 Ако е толкова нисък знам че може да се изпише желязо и се дава на малкото. За наддаването, важното е да наддава и да расте. Не знам защо тук всички гонят някакви мерки и теглилки  newsm78 щом детето е добре не виждам причина за безпокойство  Peace и ние сме от акащите рядко  Peace но от както ям череши нещата се по урегулираха   Peace ако не си пробвала, може да опиташ  Peace

Magica_de_Spell и ние бяхме така  ooooh! дай му та дай му, а той не иска и това е. Чак сега започна да пие по малко в големите жеги

katilias дано не го затворят  Peace

А бе момичета като ви чета излиза, че само аз не мога да спя докато кърмя  newsm78 и затова ако се е будил по често нощем, сутрин съм като парцал.  Tired

Още нещо щях да пиша.....  newsm78

# 461
Aaaa ne me pritesnqva,che ne sme si slojili vaksinite, mama_vessy , za bebana se pritesnqvam che ne i minava...Sega ot dneska sme na ksiometazolin v koito sme slojili 1/2 ampulka alergozan i slagam i fiziologichen r-r...ta da vidim 4 dni she sme taka,dano podeistva...zapochvam da se zamislqm(pyk i kazaha,che moje ot tova da e,zatova i e alergozana) da ne e ot tiq lipi deto sega cyftqt...kazvat,che chesto se slushvalo taka da se poluchi chastichno zapushvane na nosleto kato cyftqt,ama az nemoga da razbera dali e ot tova.shtoto beshe bolna predi i ot togava ne i e minalo,s tazi razlika,che predi imashe techni supoli,a sega se zapushva chastichno

# 462
Моя мъник също яде много малко от както е станало топло. Хапваше почети 180 мл, а от скоро и 100 не може. И аз съм много притеснена, че да не вземе да слабее  Confused След 10 дни сме на консултация и ще видим как е положението   Praynig
Аз искам да ви попитам вашите бебчета потят ли се. Моето страшно много се поти - преобличам го по сто пъти на ден. ПРитеснена съм и незнам дали трябва да се консултирам с лекар.
Има ли някой който дава АМ фризо  - до сега давах смесено с Фризовом, но педиатъра препоръча да давам само НА. От както е на него акото му стана тъмно зелено...  newsm78 а до сега беше жълто, дори и миризмата е друга, дали е нормално...
Да и аз когато давах Фризо ХА беше зелено, лекарката каза че така е нормално
Аз давам такова, акото е зелено, няма проблем с това. Все още успявам да изцедя някаква кърма и има малко жълто от нея но като цяло е зелено  Peace

# 463
След две седмици сме на море и реших да потърся малко информация  #Crazy написах в Гугъл - с дете на море - и прочетох страшни неща  #Crazy сега ще отида със страх, че ще го разболея  Cry дано нищо не се случи  Praynig
Днес ставаме на 4 месеца  Laughing

# 464
iliqna ee ti oshte ne si otishla i zapochna loshi neshta da mislish...Edinstvenoto losho na moreto e,che mnogo virusi ima,ama nikoi ne e kazal,che e zadyljitelno da se razbolqvate...spokoino se nasladi na pochivkata si:)

Общи условия

Активация на акаунт