Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 723
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Mur, държиш ли да пие компоти детето? Дали да са съвсем без захар, според мен е най-добрия вариант. Захарта си е празни калории.
Не знам на какво държа, още ми е далечен този момент, но нашите да направят да има, че не се знае на какъв акъл ще съм зимата. Пък и плодовете ще са домашни, няма да са пръскани.

От известно време Никола суче като лапа и пуска гърдата безброй пъти. Но не изнервено, а само си играе. Понякога иска да суче и да гледа брат си, което автоматично значи захапване и пукане по безброй пъти. И след дълга борба установявам, че ми е изсукал гърдата, а даже не съм го усетила изобщо да гълта  Simple Smile
И ние сме така от около 2 седмици. Даже се притеснявах дали е наддал този месец, но на консултацията се оказа, че е качил 980 гр. за месец. Мъжът ми се шегува с мен, че толкова е наддал без да яде (по моите думи), а какво ли щяло да стане ако детето ядяло  Whistling
Но наистина смятам, че в горещите часове на деня яде по малко. Сутрин като се събуди наспан и по хладинката е като електрическа помпа  Laughing
Мисля, че Никола откри гласа си и много му харесва да се слуша. От следобед до преди да си легне постоянно гъргори нещо или пищи, а като му се зарадваме на звуците, и той започва да се смее.
Едни такива звуци издава, все едно, че мрънка, а всъщност се забавлява.
И това го правим от 3-4 дни. Първо си мислех, че нещо не му е комфортно, после забелязах, че му е кеф. От вчера навиква  ooooh!

За нощното хранене - бебо сам си махна яденето около 12 часа, когато стана на 2 месеца от раз. После преди да навърши 3 месец започна да прескача и яденето около 3-4 часа и вече много рядко се буди за него. Така че паузата ни е от 21 до към 5,30-6 часа.
Вода предлагам в жегите, но той най-често отказва. Досега 3-4 пъти да е пил и то не повече от 10 мл, с едно изключение когато изсмука с огромна охота около 30 мл.
ena4, така че според мен не е проблем да предложиш вода на бебо.
vikiimm, на нас ни слагат Инфанрикс. Според педи тя е по-болезнена при поставяне, иначе няма разлика с Пентаксим.
katilias, много вкусен спам  Crazy Ако ми беше наблизо, щях да те посетя неканена  Crossing Arms Толкова ми се хапва сладко, ама само за мен не ми се занимава да правя нищо.

Малко се поувлякох днес....Лек ден на всички  Hug

# 421
И ние сме от пухкавите бебета newsm30 и какво от това?Петя се роди с едни големи бузи,които и до днес си и стоят и я правят да изглежда дебеланче,но това не ме притеснява.По-важно е да са здрави дребчовците,че когато са болнички са толкова нещастни милите.
Искам да се оплача-след поредните две ваксини Петя пак вдигна температура на следващия ден и този път беше 38градуса-предишния път беше 37,5.И така с всеки път по-зле става.Чудя се дали нещата ескалират и дали това е нормална реакция?На горния етаж има бебенце 10 дни по-малко от нас и изобщо няма никакви проблеми с ваксините(при еди и същи педиатър сме) newsm78 или пък ние сме по-чувствителни?
Толкова много се лигави бебка,че като се опитва да гука не може да си преглъща слюнките,които си текът навън и се дави постоянно.Аз без лигавниче вече не мога да я оставя,защото за 5 мин. буквално блузката под брадичката е мокра(ама много)и трябва да я преобличам.Има ли и други толкова лигавещи се бебчета?
Много дълго стана-ама с този вятър днес май ще си останем в къщи.

# 422
  • Пловдив
Браво на Комелина за заслабването  
Сиренце, мерси, мила, ама аз се опитвах да се самоиронизирам как нищо не ми става, че даже и в част от бременните дрехи от началото на бременността  Crazy Пропуснала съм кавичките на заслабнала  Blush и не ми се е получило явно.

За памперсите, и Пуфис, и Хъджис държат мокро, независимо, че Хъджис-а са с 6-7 ст. по-скъпи. Не стига, че са по-скъпи, ами и са супер твърди. Май всичките са един дол дренки.

Дончо71, и Тошко много се лигави. Педиатърката каза, че е защото на този етап започват да им работят на 100% слюнчените жлези (при раждането били към 70%) и сега се лигавят, защото не знаят какво да я правят всичката слюнка Simple Smile

Ена4, да не би да й е жега на Ева и да е жадна   newsm78 Според мен няма да й навреди да я пробваш, все пак кърменето вече е установено при вас,  не е новородено, че да се обърка и да не иска да суче повече  newsm78
 Може да хвърлиш 1 око на тази статия и темата Указания за предлагане на вода на кърмачетата

Цитат
За бебета преминали етапа на новороденото

*   Прекалено много вода може да разстрои процеса на кърмене, защото напълва бебето и то се кърми по-малко. Бебетата се нуждаят от хранителните вещества и калориите на кърмата за да растат, водата няма такива.
*   Кърмата съдържа всичката вода от която се нуждае вашето бебе, дори когато е много горещо
*   Когато 4-6 месечно бебе се учи да използва чаша, не е проблем да му се дадат няколко глътки вода няколко пъти дневно (не повече от 60-70 гр на 24 часа)
*   Когато се започнат твърдите храни, на бебето се дават по няколко глътки вода или изцедена кърма с храната, някои бебета се нуждаят от това за да се избегне запек.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 15:33 от Commelina

# 423
  • Бургас
Засегнахте темата за потенето. Преслав все е мокър - главно главичката и ръчичките, особено като го кърмя. Вечер не смея да оставя отворен прозореца - има ли момичета, които го правят ??? Отварям за малко през нощта след като го накърмя - т. е. 1-2 пъти по малките часове, но почти не влиза свеж въздух   Confused
Някои писа, че ползва козметиката Oilatum - аз също и съм доволна.
За ваксините - не съм купувала. Вие купувате ли ?
Аз много харесвам дебели бебета, но моето е слабичко  Grinning
За пелените - само Памперс мисля да ползвам, от Пуфис Преслав се обрина.
Аз съм на морето, но едва ли ще ходя на плаж  Crossing Arms Днес свършва отпуската на половинката и ми е едно никакво  Confused

# 424
  • Пловдив
Момичета, да ви питам, защо не е хубаво да се изкарват децата навън при ветровито време?

И още нещо, няколко момичета писаха, че ще замразяват тиквичка за захранването. След това при размразяването, как ще я приготвяте. Питам, защото съм пробвала да замразявам краставици и като се размразят, им изтича всичката вода и за нищо не стават. А нали и тиквичката като краставицата е с много голям процент вода?

И друго, септември месец има ли вече тикви? В смисъл, имам тук 1 производство на бабата на мъжа ми, дали има смисъл да я замразявам и да я пазя?

Хайде спирам с въпросите  Simple Smile

# 425
Привет мамчета  Mr. Green
Аз вече съм си в София и мога да се включа в някоя срещичка.  Joy  Бафффф изчетох ви  Mr. Green не че запомних и половината от темите  hahaha  Crazy
За викането ние викаме от около 3 седмици, и аз в началото си мислех че протестира  Mr. Green и много иска да стои на краката си  newsm78 не да скача  newsm78 И той много се лигави а ръцете са му непрекъснато в устата  ooooh! както и всичко до което се докопа даже гука с ръка в устата  Shocked , не виждам да излизат зъби  newsm78 но има една бяла точица на венеца и си мисля че това го сърби или боли не знам  newsm78  Храним се на 1,5 - 2 часа  ooooh! през деня и на 3-4 часа нощем, абе върнахме се 2 месеца назад. А тъкмо беше започнал да прави пауза от около 5-6 часа нощем  Tired .А по колко изяжда не знам, ама си яде и от 2-те гърди   newsm78 утре сме на консултация и ще видим какво е положението
А как сте преди да заспите Той много си върти главата, търка си очичките, рита, мърда  #Crazy плюе биберона, после реве за него и така около 30 мин. не може да се отпусне, а е една борба  ooooh!  в ръцете ми е същия  Tired  има ли някой друг такъв неспокоен бебок newsm78
 Събота и неделя бяхме по цял ден навън, а в тази жега и това често хранене  ooooh! не знам колко пъти се препотих   Whistling а той се дразни че му е топло  и за 13 часа спа 3 пъти по има, няма 30 мин.  Crazy иска само да го държа, голяма клюка е.докато го кърмя хвърлям една пелена върху нас, че иначе няма сучене а само си върти главата да види какво става наоколо. А заради жегата и непрекъснатия му рев и тръшкане го съблякох гол  Mr. Green и без памперс, а той кеф  Joy само дето се напишка и опика всичко  hahaha  А сега пее на черешата  Joy

snejinka86 добре дошла  Hug

Ivelina9292 А защо си прекъснала училището  newsm78 а не учиш във вечерно у-ще, или като частен ученик  newsm78 Не подценявай образованието, а и работа ще си търсиш после  Peace Аз малко като дърта свекърва,  Mr. Green ама сигурно защото мога да ти бъда майка  Crazy / бобе, боже остаряваме бавно... неусетно почтиииии  hahaha /  и това че си имаш дете не е оправдание  Naughty Аз завърших второто, докато си гледах каката  Peace  Бих завършила и трето, ама мъжа ми ще ме обвини в колекционерство   Joy

kukumindrela не е вярно това за коликите. Каката беше на смесено и после само на АМ и имаше колики до 5-тия месец луда ме направи. На Виктор коликите му бяха по слаби и му минаха, а е само на кърма  Peace

redreny2000 да отговаря и аз  Peace
Ще подготвяте ли някакви храни предварително за захранването (както amanita вече е замразила), ако да какви и как? - и аз замразявам сезонните зеленчуци и плодове, ако има в градината добре, ако няма купувам  Peace С каката готвих и мисля и с него така да процедирам.   Hug

За килограмите Ха ха и аз съм в клуба с целулита и още не свалени кг. Ама ще си ходя на море и на плаж и хич не мисля да се крия. Аз много обичам морето и да не отида е наказание за мен. А нали е важно да разпускаме и да си доставяме удоволствие.  Hug Мислехме да чакаме до август, за да отидем с нашите приятели ама май няма да издържим  hahaha и ще отидем и по рано  Joy За банския имам само половинки, но още не го мисля  Peace

За линия негра не си тормозете кожата  Peace ще изчезне  Hug кофти е ама в крайна сметка не е завинаги  Peace и аз съм така и с каката бях. Изчезва  Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора.
  hahaha

# 426
За потенето и Вики не понася да му е топло, а вечер спим на отворена врата към коридора. Не мога да отворя сега прозорец че леглото му е точно на пътя на течението. И ще правим разместване за да можем да го отваряме. Но в Банкя вечер не е толкова топло  Peace даже става хладно  Mr. Green

catwalk искрено ти завиждам за морето, а ти няма да ходиш на плаж  smile3511 ако можеше да се сменииииим  Mr. Green

Ена4 не мисля че ще се разстрои кърменето, то вече е установено  Peace В тази жега му давам вода на Виктор и той я пие особено когато много му е жега, а преди това я плюеше. И не съм имала проблем със сученето.  Peace

Commelina За ветровитото време, сигурно за да не настинат  Peace Дори в много топло време, ако е изпотен човек може да настине  Peace и за това предполагам. Но пък аз си го извеждам   Hug като гледам да не го навличам за да не се изпоти  Peace

Това ме подсети да пиша за много неспокойните и мрънкащи бебета при хранене Аз установих че Виктор много се дразни и не яде спокойно, когато му е топло. Буб555 сещам се за теб, а и ти беше казала че се презастраховаш и я навличаш повече  newsm78 да не би да и е некомфортно, защото когато я гушнеш тя още повече се затопля. Пробвай да я поразсъблечеш  Peace Peace

За замразените тиквички те се правят на супа или пюре и са ОК. А краставицата трябва да я консумираш така и тя не става. Аз замразявам тиквички, моркови, патладжан, магданоз, копър, грах, чушки, карфиол, може и домати, но стават само за готвене. В общи линии замръзените зеленчуци стават хубави след някаква термична обработка  Peace   Черешите не ми харесват замразени, майка ми беше замразила  Sick   Ако сте забелязали не се предлагат замразени  hahaha

Ето ни и нас  Mr. Green

# 427
  • Бургас
mama_vessy , много сте хубави  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 428
  • Кукуландия
Здравейте!
Днес бяхме на консултация, наддали сме половин килограм и 3 см. Педито каза, че щом сме качвали все по-малко (в сравнение с миналия и по-миналия месец) било време за добавка, бебето имало нужда от дохранване, явно кърмата ми намалявала. Казах и, че си спинка нормално и е спокоен, ходим си по голяма нужда по няколко пъти на ден, но тя каза, че тези неща не значели нищо. Миналият месец пък ми каза, че може летните месеци да наддава по-малко и е нормално. Абе... какво да ви кажа. Мъжът ми веднага да сме ходели до аптеката да купуваме добавка, но аз отказах. Предпочитам да му давам по-често да папка.
От следващият месец пък да сме започвали със захранването, така като се заместело обедното ядене щяла да се събира повече кърма за следобяд. А това, че като пропускаме ядене и кърмата ще се регулира според това и ще намалее не ми го каза... а дали изобщо го знае  newsm78
Все ми се струва, че половин килограм не е малко, но въпреки това една нотка на съмнение се прокрадва в мен, че не правя нещата както трябва Cry Зарязвам чистенето, подреждането и намалявам готвенето за сметка на бебо... сега си мисля, че съм го пренебрегвала заради тези домакински задължения. Ама че работа  Tired
Сложиха ни и поредната доза ваксини. Плака повече от предният път, и педито каза, че тези били по-болезнени. Ще видим дали ще вдигне температура, миналия път само до 37 стигна. И за ваксина досега не сме плащали  Peace

Иначе тази събота сутрин за първи път се обърна от гръб по корем сам. През деня го повтори още няколко пъти, но най-обича да стои на една страна. Много ми е забавен и по корем - като риба на сухо се мята, явно инстинктивно иска да пълзи, но не може, защото мята с крачета във въздуха, а не да се оттласква по земята, трябва да си подлагам ръцете, за да се оттласне в тях.  Laughing

Хайде отивам да гледам турския сериал, друг път ще изчета всичко, нямам желание за нищо днес.

# 429
Засегнахте темата за потенето. Преслав все е мокър - главно главичката и ръчичките, особено като го кърмя. Вечер не смея да оставя отворен прозореца - има ли момичета, които го правят ??? Отварям за малко през нощта след като го накърмя - т. е. 1-2 пъти по малките часове, но почти не влиза свеж въздух   Confused
И нашият бебо се изпотява по главичката като го кърмя и затова напоследък, като сме си в къщи, пак започнах легнала да кърмя.
Ние държим прозореца на хола отворен непрекъснато и всички врати са отворени. Така че от там стига въздух до спалнята. За съжаление не мога да оставя прозореца на спалнята отворен, защото ще духа директно в бебето, а няма как да разместим. Там отварям само когато взема бебето на спалнята при мен сутрин или когато не сме там.

Момичета, да ви питам, защо не е хубаво да се изкарват децата навън при ветровито време?
И друго, септември месец има ли вече тикви? В смисъл, имам тук 1 производство на бабата на мъжа ми, дали има смисъл да я замразявам и да я пазя?
Ние излизаме и във ветровито време, само гледам да не духа в количката.
Септември би трябвало да има тикви вече, а и тази от миналата година не знам дали ще издържи до есента. Аз миналата година имах една изостанала тиква, която външно изглеждаше добре, но като реших че е време да я срежа, от вътре беше поизсъхнала и не ставаше за ядене.

Uinen, не мисля че половин килограм е малко наддаване. Кърми си детето спокойно и хич не се вживявай в изказванията на другите  Hug

mama_vessy, цунки на Виктор. Много сериозно го раздава  Flutter

# 430
Здравейте мами   bouquet ,  включвам се през тема, но чета редовно Simple Smile

Вечер не смея да оставя отворен прозореца - има ли момичета, които го правят ???

При нас прозореца стои отворен денонощно, дори като вали и времето се захлади пак не го затварям, малката спи по боди с къс ръкав и тънка завивка, но кошарата не е до прозореца  Peace

Да се похваля, че вече имаме първа баня на плажа Simple Smile Живеем във Варна и не мисля да се лишавам от това удоволствие, килограмите ми вече са колкото преди да забременея, малко по-отпусната съм, но не съм толкова суетна  hahaha

За памперсите- ползвала съм памперс, либеро и хъджис. Либерото са дебели и не ги харесвам, памперса ми изпускат на кръста, а хъджиса са малко по-твърди от памперса - така че не съм открила идеалния вариянт, ще продължавам да експериментирам.

В петък сме на консултация и може пак да се включа да се отчета Simple Smile Лека вечер   bouquet

# 431
  • Пловдив
Mur, тиквата е нарязана и се чудех дали да я замразявам или да я ядем, досега са я опазили бабите и нищо й няма.

Мама Веси, мерси за отговора Simple Smile

Айде спирам да ви занимавам с тикви и тиквички  Mr. Green

Лека нощ!

# 432
Малии много писари , много нещо.  Mr. Green

Първо да кажа на Мама Веси , че са много хубави. (и да вземе да го облече това дете, че да не настине  Mr. Green шегувам се )
А пък ако искаш двете може да се размени и на мен морето ми е до колене, ама не обичам да ходя  Crossing Arms Харесвам си планината и това е!  Crossing Arms

Прозореца е нон стоп отворен , то иначе не се диша. И аз и таткото сме от "спарените".

Малко механично , ама дойде и моето време да се чекна на клона! Лека вечер момичетааа....  Mr. Green Heart Eyes Blush

# 433
Относно тиквите и тиквичките Wink, да ви кажа една хитрост: пасираните пресни зеленчуци, може да ги ги замразявате във формички за лед - така наесен и през зимата можете да си правите различни комбинации от миксове зеленчуци. Не съм проверила лично това, но ми звучи мнооого практично.

# 434
  • Лондон
Аз на моя мъж му намерих цаката. Той не обича да чете, а иска да му се сервира смляна информацията. И като се запъне за нещо, че не трябвало така, ами иначе, аз го карам да прочете и после да обсъдим с какво не е съгласен. Но той винаги отказва да чете и става на моето  Rolling Eyes

И аз на моя му я намерих. Вадя всичко за четене от тоалетната и оставям само книги/списания за отглеждане на деца. Супер е образован по въпроса и не прави глупави коментари Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт