Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 724
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Люба Ризова - много торти съм правила. То май зависи какво обича човек. Моята любима торта е "Рафаело" с малки изменения - правя си блатовете по рецептата, но ги сиропирам с карамелен захарен сироп, слагам между редовете и карамелизирани орехи. Иначе всичко както е в рецептата. Наскоро правих и торта "Династия" - много се хареса на всички. Тортата, която правих за рожденния ден на Александър - "Добуш" на Аелис също беше прекрасна, но то зависи какви торти обича твоя човек. Мъжът ми за предния ми рожден ден беше направил страхотна шоколадова торта с дъх на портокал и много, много Коантро, мммммм, беше страхотна, ако искаш, ще ти пратя рецептата за нея.
Простете за спама.
Не мога да се изкажа по въпроса за пенести акита. Явно съм късметлийка, изобщо не се заглеждам в отпадния продукт на моите деца. То ако може с Александър и противогаз да си сложа  Laughing
Котенце,  моят мъж пък е обратното на твоя - нещо като се размрънка София, все ми казва - ми гладна е, дай и цица  Simple Smile Все много разбират тези мъже бе...

# 406
Комелинка, щом е било еднократно, не се плаши! На мен и баткото беше и малкият сега е със слуз в акото. Често излиза и пенесто и зелено. С баткото бях убедена, че е алергия, но мина от само себе си като го захраних. Сега с малкия даже не ми прави впечатление. Само да ти обърна внимание, че е лято, а сладоледчетата ги правят от сухо мляко, така че може да внимаваш в бройката. Wink

# 407
  • София
Мисля, че Никола откри гласа си и много му харесва да се слуша. От следобед до преди да си легне постоянно гъргори нещо или пищи, а като му се зарадваме на звуците, и той започва да се смее.
 Едни такива звуци издава, все едно, че мрънка, а всъщност се забавлява.

котенце 1 , може да пробваш да го накараш мъжа ти той да се консултира със специалист дали е рисковано и какво да правите с кърменето и килограмите  Simple Smile . Аз на моя мъж му намерих цаката. Той не обича да чете, а иска да му се сервира смляна информацията. И като се запъне за нещо, че не трябвало така, ами иначе, аз го карам да прочете и после да обсъдим с какво не е съгласен. Но той винаги отказва да чете и става на моето  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 01:15 от skrech

# 408
  • София
На всички добро утро!

И тази статия доказва, че БГ лекарите държат да се махне нощното хранене след 3 месец.  ShockedИ как точно да стане това, след като моето иска да суче даже 2 пъти през нощта?

Не само българските лекари го пишат. Сп. Моето дете върви с книжка този месец. Авторът е американски педиатър и препоръчва същото след 4-ти месец.

Добро утро!
Андули мисля, че трябва да го заведете на невролог, а не на ортопед/или ортопеда може би е заради по-сплесканата от едната страна главичка, явно от повечето лежане на тази страна/. Поне за тези случаи мисля, че невролозите отговарят. Ако му се е закъсало мускулчето от раждането, ще се оправи, няма проблем, с повече упражнения и гимнастика. /изразявам мнение, тъй като нашата рехабилитаторка ми спомена за подобен на твоя случай, но много по-тежка форма - главичката си е била увиснала на една страна заради скъсания мускул. каза, че се оправя дори това, ама мен пак ме е яд как тези доктори ги вадят тези деца  Shocked/

Вероятно е разтегнато, а не скъсано слава Богу. ЛЛ даде направление за ортопед, не за невролог... newsm78 Ортопедът каза, че детето е зраво и ще го израсте, нямало нужда от масажи. Аз самата не се наемам да правя такива т.к. не съм сигурна какво и как да правя, а дори да ми покажат пак не съм убедена, че ще го направя както трябва. Предпочитам ако се наложи да го водя на кинезитерапевт. Все пак не се наложи за сега. От 2 вечери заспива на ляво и без проблем си обръща и движи главичката. Поуспокоих се, но ми се ще да поискам и второ мнение.

# 409
Здравейте момичета, ето ни и нас!
Бяхме една седмица на море в Обзор в хотел Мирамар бийч и смея да твърдя, че е най - хубавия хотел в който сме били на нашето Черноморие!!!
Г-жа СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ  надявам седа си изкарате и вие добре Hug Hug
Дари беше прекрасна, като я изведехме от стаята сутрин в 8 за закуска и се връщахме в 17 да се изкъпем облечем и хайде на вечеря и скитня. Направо е бебе герой, никакви проблеми нямахме с нея и с баткото, но и хотела е така направен че наистина да си изкара човек перфектно. Ако някой има въпроси за хотела на линия съм Peace Peace
Целувки засега шпосле шак ще пиша, че Дари спинка а багажа е тонове Flutter

# 410
  • Пловдив
Добро утро  Simple Smile

Мама Барба, благодаря за успокоението и напомнянето  Hug Добре, че каза за сладоледа, не се бях сетила, а доста си угаждаме  Crazy

А като казах за угаждане, искам да ви се похваля колко много съм заслабнала  Crazy Успях да се навра в първите си дънки за бременни, които купувах в третия месец и към шестия вече не ми ставаха  hahaha Направо съм се стопила Joy

# 411
Momicheta,imam vypros kym mamite,koito davat AM....Zabelqzali li ste bebcheto vi qde po-malko...dnes sutrinta v 6 izpapa 130ml(poprincip qde po 120) a v 9 qde 30 minuti i izqde 40 ml Shocked...Vodichka ne otkazva,daje dosta voda pie,ma to v tiq jegi...[/b]

# 412
Моя мъник също яде много малко от както е станало топло. Хапваше почети 180 мл, а от скоро и 100 не може. И аз съм много притеснена, че да не вземе да слабее  Confused След 10 дни сме на консултация и ще видим как е положението   Praynig
Аз искам да ви попитам вашите бебчета потят ли се. Моето страшно много се поти - преобличам го по сто пъти на ден. ПРитеснена съм и незнам дали трябва да се консултирам с лекар.
Има ли някой който дава АМ фризо НА - до сега давах смесено с Фризовом, но педиатъра препоръча да давам само НА. От както е на него акото му стана тъмно зелено...  newsm78 а до сега беше жълто, дори и миризмата е друга, дали е нормално...

# 413
  • София
Привет и от мен!

Най-накрая успях да се добера до компютъра и да ви изчета.
Браво на мамите, които са стигнали  и до морето, пък и са имали послушни бебчовци там Peace
При нас това май ще е много трудно реализируемо. Теди се храни по 1 час на всеки 2,5 - 3 часа, така че сме в един цикъл... ooooh! Освен това, го дохранвам, т.е. първо суче по 30-40 минути и после се дохранва с шише...Та процедурата е тежка и тромава и имам чувството, че ще е доста сложно да правим всичко това някъде по хотелите. То и излизанията са ни максимум по 1 час, защото не ми се виси по пейките 1 час докато се храни бебо. За това и излизаме по два пъти на ден.
Напоследък и той започна да прави по-големи паузи нощем - през някои нощи и по 9 часа спи. Аз обаче ставам и цедя кърма, защото нощем има най-много и през деня го дохранвам с нея. Така съм намалила АМ до 30-60 мл на ден, обикновено на храненето около 18 ч.

Освен всичко останало през последните 10-тина дни Теди нещо протестира като дойде време за дохранването, плаче, тръшка се и чак след това хапва колкото иска от шишето. Чудех се какъв ли е проблема. Май не харесва АМ /давам Аптамил Конфорт/. Забелязвам го, че първо опитва с езичето и ако е кърма си я цоква с удоволствие /понякога и нея не иска/, но ако е АМ му се мръщи. Чудя се бибероните ли не му харесват, АМ ли, какво ли? Гледам да не го насилвам и го оставям на гърда колкото се може повече, но и имам чувството че си стои и си ме ползва за залъгалка, в което няма лошо разбира се. Също така си подремва и се забавлява с мен докато суче. Въобще, голяма работа. Не можеш да го излъжеш току тъй. И той откакто стана по-топло се храни по-малко. В крайна сметка важното е, че наддава и си расте.

По отношение на отслабването - нямам никакъв напредък. Стоя си на същите килограми, с които излязох от болницата след раждането /+13 кг в сравнение с момента на забременяването и още 2-3 отперди това ooooh! ooooh! ooooh!/. Сложила съм ред в храненето, даже спазвам режим - 90-дневна диета във варианта за кърмачки. Резултата от 20 дни е -1 кг. и това е. Явно докато кърмя, така ще е. Мисля си, че всичко е въпрос на организъм, метаболизъм и т.н. Аз съм склонна да задържам течности, затова и внимавам със солта в храната, пия доста вода и пр., но ...все тая. Както и да е, ще го мисля като му дойде времето. Не че не се дразня от себе си в този вид, но....няма как. Кърменето ми е по-скъпо от фигурата в момента!

Хайде, ще отида да свърша нещо, докато бебо спи!

Поздрави и лек ден на всички    bouquet

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 11:55 от Stacked

# 414
Извинявам се, ако сте го обсъждали вече, но тъй като ние сме с един месец назад с ваксините и сега предстои да ни сложат двете ваксини,които се слагат 2-ри месец искам да ви попитам: Вие коя ваксина слагахте на децата тази която се отпуска от здравната каса - Инфанрикс или си закупихте Пентаксим   newsm78  ???

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 13:19 от vikiimm

# 415
Мами, дайте ми съвет какво да правя. Ева напоследък се буди много често вечер и иска да суче, но всъщност не е толкова гладна , а просто търси успокоение. Заспива бързо на гъдата и от време на време посуква. Снощи е сукала в 21.30, 01, 04, 05.30, 6.30, 7.30. ShockedЕдва гледам вече. Tired Tired Tired Обмислям варианта да и предложа шише с вода/до момента не съм давала друго освен кърма, на почти 4 месеца е /, уж да се залъже , за да не ме ползва за биба. Залагалка не ми се дава, че както съм писала и преди -много трудно отказах баткото от нея. Ако може и момичетата от ЛЛЛ да се включат. Дали пиенето на вода вечер от шише би навредило и дали ще помогне в случая? Ще се отрази ли на кърменето това? Аз дори не знам дали тя ще иска да пие вода, никога не е пила от шише. newsm78
Само да отбележа, че като се прибрахме от родилния дом и предложих биба и много  яуспокояваше, но забелязах, че суче неефективно от гърдата и се разделихме със залагалката окончателно. Дали сега пак би се появил този проблем? Благодаря предварително.

# 416
VesetO, ядем си по 140, понякога 160 (става към 160 или 180 с прибавеното мляко на прах), но от около десетина дни разредих интервала между храненията и вече ядем на почти четири часа - т.е, хапва си добре, но по-нарядко.
Илияна, ние се потим често, но само отзад на тила на главичката.
Браво на Комелина за заслабването  newsm10
Викиим, петвалентаната инфанрикс ни слагат на нас - четох из нета и не открих да има особени разлики с пентаксима, нито категорични заключения коя е по-добрата ваксина.

Да ви кажа как завърши моето проучване за разликите между Бейбилав и Памперс :
1) Бейбилав са значително по-дебели, което за летния период ги прави не особено подходящи.
2) Бейбилав понякога (всъщност рядко, но се случва) правят лека червенина на коремчето под мястото, където се закопчават;
3) Бейбилав нямат анатомичните извивки във вътрешната част на крачетата;
4)  - Най-важна разлика: Бейбилав остават известна влажност, за разлика от Памперс, в които  експериментално налях постепенно литър и отгоре вода, и след 5-6 минути тя беше напълно поета, и при пипане нямаше и следа от влага.
5) Бейбилав са с около 12 ст по-евтини, т.е., с около една трета от цената (четворката 0.40 ст срещу 0.28 ст )
6) Особено четворката на Памперс много повече ми харесва от всички предишни размери - такива са едни по-нежни ефирни памперсите.
Извод: През лятото ще използвам главно Памперс четворка (задължително за нощем и за по време на по-дългите разходки); а за по-кратките периоди понякога ще използвам Бейбилав четворка.

# 417
котенце 1, бебетата трябва да са мишелинчета, след първата година като проходи сланинката се стопява, а при 4-тата година те питат даваш ли му да яде на това дете  hahaha, така че успокой го твоя хубостник, че до училище има доста време.
veset0, всички бебенца и не само, започват да ядат по-малко в жегите, опитай с чайче на хип, харесва се от бебчовците и е полезен за коремчето, предписват го от 4-та седмица.
ena4, аз мисля че залъгалката не е толкова страшна, пък ако опиташ да не и даваш нищо ще захапе пръстчето, а от него отърването е в х по тежко от залъгалката. Възможно е и да има някакъв дискомфорт, да и е горещо/студено или пък зъбчета да я мъчат. Премисили колко я обличаш и завиваш и съответно огледай внимателно венците.
За потенето и моето слънце се поти, затова избягвам да я държа на ръце, дори и кърменето вече е на леглото за да не я стискам и да не се поти.
sirence, аз при баткото съм пробвала Бейби лов, и не бях доволна изобщо, пък цената е незначително по-малка от памперс. При нас има Бюти бейби на Мюлер и те са значително по-евтини, пък и добри.
vikiimm, тук по здравна каса дават Пентаксин, но и аз мисля че едва ли разликата е толкова фатална.

И тази статия доказва, че БГ лекарите държат да се махне нощното хранене след 3 месец.  ShockedИ как точно да стане това, след като моето иска да суче даже 2 пъти през нощта?

Не само българските лекари го пишат. Сп. Моето дете върви с книжка този месец. Авторът е американски педиатър и препоръчва същото след 4-ти месец.

Зависи какво се разбира под нощно хранене, ако детето спи от 9 до 4 сутринта, това вече се счита за цяла нощ и не се брои за нощно хранене. За нощно се брои ако детето се буди на 2 часа и нощем и денем. В този случай е наистина добре да се вземат мерки, понеже по-нататък става нетърпимо, казвам го от горчив опит. С времето става все по-сериозно и страшно, нещата не се оправят от самосебе си. Бих препоръчала да се задълбочите над това колко изяжда бебето преди сън, колко е облечено, преди всичко в какви условия спи. Добре е вече да се ориентирате (ако имате възможност) към самостоятелни стаи. Изобщо вземете мерки, понеже кошмара може да продължава с години (при нас 3 години).
Лек ден и хубави разходки на малките пухчета.

# 418
Nie do skoro bqhme na chaiche,ama pedito kaza da si minem na chista vodichka,zashtoto tq nai-mnogo utolqva jajdata,a moqta beba dosta vodichka si piiva...Moje bi naistina e ot jegata

imashe edna shema tam za kilogramite na deteto i se izchislqvashe kolko ml mlqko trqbva da qde na denonoshtie...nqkoi seshta li se?

# 419
Моя бебо също намали яденето. Суче 4-5 минути и се е наял и почва да ми гука и да ми се усмихва доволен Heart Eyes. Вода не иска да пие хич, само кърма признава.
vikiim, ние сме на Инфанрикс и Синфлорикс.
iliqna, и Вики се поти много главно през нощта. Спи само по боди потник и го завивам с много тънка пеленка и възлавниката/калъфката е все мокра.
За кг имам 4-5кг да свалям, но сега не може да се пазят диети като се кърмим. Бебо е най-важен, после ще сваляме Simple Smile
mama_bobo, много ми хареса хотела, в който сте били Peace

Общи условия

Активация на акаунт