Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 730
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
а имам и още едно питане и лягам Simple Smile

Мамите със секцио сърби ли ги белега? Откакто стана жега ме спуква от сърбеж.

# 331
  • София
а имам и още едно питане и лягам Simple Smile

Мамите със секцио сърби ли ги белега? Откакто стана жега ме спуква от сърбеж.
Мене не ме сърби, ама аз нося едни силиконови лепенки и не знам дали заради тях не усещам нещо такова Thinking

# 332
Много е красива луната, или по-точно видимата липса на такава!
 За банските- и двамата с мъжа сме заклети нудисти, обаче тази година ще се наложи да ходим на "текстилен" плаж, най-малкото заради циците... Та си купих бански, не го бях правила от училищна възраст- в магазините на Скини имаха разпродажба, та се сдобих с прилични половинки за 30 кинта Simple Smile То това ще ми е откъм бански, мисля. Не се харесвам в тях, определено, килата отгоре не са ми много ( не знам колко са, ама си влизам в почти всички стари дънки), обаче съм много отпусната-шкембе, дупе, бедра...Гнусничко си изглеждам на себе си, ще се маскирам в някоя шапка Simple Smile Бубето смятам да го държа облечено с дрешки на плажа, въпреки че получихме като подарък 2 чифта бебешки бански. Баткото учеше усилено досега, ама от тази седмица ще открием и ние плажа!Лятно време е кеф, че сме от Варна.
 Не стерилизирам, понеже нищо подобно не ползвам-само една биба имаме, и нея я минавам през парата на професионална кафе машина в заведение. Толкоз. Помпата я мия с гореща вода, а кърмата (срам ме е да си кажа) хвърлям.
С какви играчки занимавате бебетата, мацки? Моята засега си има само едно приятелче, и това е крушката на полилея. Понякога се излъгва да поговори на някоя плюшка с голямо лице, обаче определено предпочита живи хора. Дрънкалките изобщо не ги отразява, камо ли нещо друго...

# 333
за стерилизирането - един път на ден  и незнам до кога трябва, ама четох някаде, че като започнат да лапат разни предмети не се стерилизира, а ние вече каквото докопаме го слагаме в устата  Rolling Eyes
вашите бебчета искат ли вече да сядът - моето момче преди искаше само прав да га даржа, а сега иска да си сяда в мен. Много му е интересно да оглежда какво има по масата и да се опитва да хваща, ама душичката малка още не умее добре и чак се ядосва  Laughing
гледам че повечето храните бебчетата в 6 сутринта  Confused аз га храня последно вечер в 12 и след това чак в 9 сутринта и така си спинка цяла нощ - според вас това грешно ли е? просто на мен така ми е по-добре и аз си поспивам  Embarassed

# 334
  • Там където е семейството ми
Добро утро от мен момичета.Бързам да сервирам кафенцето.

Да се включа в последните въпроси.....
За коликите: Нашите взеха да отшумяват бавно,бавно.Малчо е вече по спокоен.
За морето,и килограмите: Резервирали сме си тази година от 25 юли на Черноморец(ако някой е там по това време да свирка) за една седмица.Надявам се да си изкараме добре.
Аз имам да свалям близо 20 кг.обаче хич не ми пука Mr. Green
За стерилизирането: Все още стерилизирам.

Хриско от една седмица е станал невероятен в правенето на "мостчета"Както си лежи и току забие петички в матрака и започва да се повдига.Онази вечер мъжът ми го държеше и както си кротуваше в ръцете на баща си,изведнъж реши да покаже на тати, какво се е научил да прави и подскочи пак така......за малко да се намери на земята ShockedДобре,че мъжът ми го държеше здраво.На мен и на мъжът ми, ни се обърна всичко.......Преслава пък,нещо и беше криво и като стана свидетел на тази сцена реши,че ще реве заради това,че сме щели да изтървем Хриско.А малкият хитрец се хилеше като тиква. ooooh!

# 335
  • София
Добро утро, момичета!

Седнах малко да ви попрочета и да споделя някои мисли.
За заспиването - София заспива когато и се спи по различен начин. Почти не заспива на гърда, за разлика от брат си. Оставям я в люлка/шезлонг и тя е заспала след малко. Любимото ми е - оставям я на дивана, почвам да чися с прахосмукачката и след 1 минута е заспала  Laughing Вечер - ние спим заедно и я кърмя, когато се е наяла, просто си обръща главата и заспива.
Постът ми може да не е много актуален, че го пиша от вчера.

Това с прахосмукачката ще го пробвам- хареса ми Simple Smile Теди си спи, нямаме проблем. Особено му харесва в шезлонга. Хващала съм го да заспива и от отегчение - играчките му омръзват и трябва да ги сменя ако искам да е буден и да оставя същите ако искам да заспи. Това, което повече ме кара да съм нащрек е, че вече се обръща от гръб настрани и се върти в леглото. Спокойно може да го направи в шезлонга или на повивалника. В шезлонга трябва да го връзвам вече а на повивалника и минутка не трябва да е сам. Вашите бебоци обръщат ли се?

Имаме проблем с вратлето. Върти го тенденциозно надясно, на ляво също но с по-малка дъга. Това вероятно се е получило при раждането - лека акушерска пареза. Забелязах го на 15-тия ден от раждането. Тогава мускулчето отляво му беще издуто. Док ми каза да масажирам мястото. До преди няколко седмици нямаше проблем. Забелязах, че и главичката му е по-сплесканка отдясно. Ще ходим на ортопед и ще видим какво ще каже. Ако се наложи може да отидем на кинезитерапия и да коригираме проблема, който слава Богу е в лекия му вариант.

Успешен и хубав ден!

# 336
  • София

За X-lander - аз съм с такава - страхотна е,притесняваше ме че е много тежка,но досега не ми се е налагало да я вдигам,навсякъде слизам или се качвам с гумите... Ето ревю правено от мен (не стана както го исках) за конкурса на Екс-лендър http://www.youtube.com/watch?v=fLv8O8RfANY

За намаляне на храненто - това дете от седмица вече не мога да му дам повече от 100мл  Shocked и съответно сме гладни на 2 часа и малко,не знам какво и става,но изяжда 100 и почва да ми гука или пък да се хили

Благодаря за видеото, Маринелка! А за храненето може да е от жегата. Вчера Теди едва изяде 80мл. Беше 12,30ч. на обяд, беше адската топлина. Изглеждаше наяден и се смееше. Аз се страхувах да не ревне по път към къщи т.к. имах само една доза за навън а бяхме на далечна разходка и бях пеша с количката, но той си издържа до следващото хранене без проблеми.  Peace

# 337
Здравейте! Откакто се роди Денис не мога да се организирам. Бебчо е много добричък, през голяма чСт от денонощието спи (пу-пу) и сме изцяло на кърма. От няколко дни му давам чай на  Хип от лайка понеже имаме хрема, прокашляме от време навреме и имаме и запек. В момента е 64см и тежи 7790г. И понеже наддава с около 1500г на месец, се опитват да ни сложат на диета. Ние се храним на поискване, но започнах да гледам да го храня през 4 часа, което е доста трудно. Сега отивам да изчета всичко за кърменето и пак ще се включа. Успешен ден и приятни разходки!!!

# 338
  • Пловдив
Добро утро!
Андули мисля, че трябва да го заведете на невролог, а не на ортопед/или ортопеда може би е заради по-сплесканата от едната страна главичка, явно от повечето лежане на тази страна/. Поне за тези случаи мисля, че невролозите отговарят. Ако му се е закъсало мускулчето от раждането, ще се оправи, няма проблем, с повече упражнения и гимнастика. /изразявам мнение, тъй като нашата рехабилитаторка ми спомена за подобен на твоя случай, но много по-тежка форма - главичката си е била увиснала на една страна заради скъсания мускул. каза, че се оправя дори това, ама мен пак ме е яд как тези доктори ги вадят тези деца  Shocked/
илиянка
режима е такъв, какъвто го прави детето, не се притеснявай за различните часове  Hug
хайде лек ден

# 339
  • София

Понякога се излъгва да поговори на някоя плюшка с голямо лице, обаче определено предпочита живи хора. Дрънкалките изобщо не ги отразява, камо ли нещо друго...

И нашия бебан е същия. Само живи хора признаваза за играчки Mr. Green, другите не го интересуват.

# 340
Добро утро,
Здравейте! Откакто се роди Денис не мога да се организирам. Бебчо е много добричък, през голяма чСт от денонощието спи (пу-пу) и сме изцяло на кърма. От няколко дни му давам чай на  Хип от лайка понеже имаме хрема, прокашляме от време навреме и имаме и запек. В момента е 64см и тежи 7790г. И понеже наддава с около 1500г на месец, се опитват да ни сложат на диета. Ние се храним на поискване, но започнах да гледам да го храня през 4 часа, което е доста трудно. Сега отивам да изчета всичко за кърменето и пак ще се включа. Успешен ден и приятни разходки!!!
Браво на Денис,голям мъж.Каква диета,че той е на кърма Shocked,какво ще му стане,моето дете е със същите кг.като твоето и не мисля,че е за диети и трябва да го огрничавам и да му правя големи паузи.То и бебе на АМ едва ли може да издържи 4ч. освен ако не ги изкара в сън.Като иска да яде няма да му даваш ли  Shocked,тия педиатри не са добре  Shocked

# 341
# 342
И тази статия доказва, че БГ лекарите държат да се махне нощното хранене след 3 месец.  ShockedИ как точно да стане това, след като моето иска да суче даже 2 пъти през нощта?

# 343
От това клипче разбирам, че ни е рано на всички за това захранване. А какъв е смисъла на сокчетата? Към 4-я месец мойта педиатърка ще ми каже за сокчетата ( знам защото детето на една приятелка е при нея и те са с около месец и половина по-големи).

# 344
  • София
Здравейте ! Преди време някой беше публикувал един сайт за бебешки дрешки със смешни надписи. Намерих само сайта - смешки на дрешки, но мисля че този, който гледах преди, беше с повече дрехи. newsm78 Има ли друг подобен? Моля дайте линк, ако има.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт