Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 790
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Добър ден.

Относно захранването си мисля , че е повече от грешно да започне от 3-4 месец. Нямам нищо против соковете, но да му давам пюре или каша няма да стане. Според МЕН (не очаквам някой да ми симпатизира) е важно детето да разбира горе - долу за какво служи "тая" лъжица и какво това което му дават. Сукателния рефлекс да бъдем по скоро заменим със "здъвквателния". Да може да си сяда на дупето и да изгражда навик за хранене в седнало положение. Поне аз горе - долу така си ги представям нещата.
И предпочитам аз да правя пюренцата и кашичките , отколкото да купувам. Разбира се много хора нямат възможност за това , я недостиг на време или пък трудното набавяне на плодове, зеленчуци и прясно охладено (не замразено) месо.
А колкото до режима всяко дете само си го прави, да не е в казарма я!
6:30 - ставане и ядене
8:00 - заспиване
11:00 - събуждане и ядене
12:00 - заспиване
16:30 - 17:00 - събуждане и ядене
стои малко буден и заспива до към 19:30 - 20:00 - играем си , къпя го , масажче , гимнастика и в 22:00 вече е заспал  Mr. Green

Тези дни вечер започва да мрънка около 3:00 , давам му да хапне и спира, дори не се събужда. Но сигурно е от зъбките. Днес видях , че са 3 бр  Mr. Green
Двете са готови за излизане, а третото пробива.
Дано да си останем само с нощното ядене , да няма проблеми миличкия ми, че като знам момченцето на една приятелка , то сополи, не иска да яде, не иска да спи, кашля и целите венци подути, а излиза само по 1 зъб   Tired

И тази статия доказва, че БГ лекарите държат да се махне нощното хранене след 3 месец.  ShockedИ как точно да стане това, след като моето иска да суче даже 2 пъти през нощта?

След 3 м:hahaha: , на мен ми казаха след 1 м  Joy
Но отвърнах , че ако иска , ще й отида на гости, да го махне тя. Да видим как ще издържи с гладно ревящо бебе  #Crazy

От това клипче разбирам, че ни е рано на всички за това захранване. А какъв е смисъла на сокчетата? Към 4-я месец мойта педиатърка ще ми каже за сокчетата ( знам защото детето на една приятелка е при нея и те са с около месец и половина по-големи).

Нали знаеш , че кърмата ти става вода, и няма смисъл от нея  Joy Тя не е хранителна , причинява колики на детето и едновремено с това и раздут стомах. След това береш ядове.
Детето става в 5 клас и още става в 3 часа да му правиш сандвичи  hahaha hahaha hahaha

# 346
Amorevole Благодаря за съветите. Не знам дали е от значение, но да поясня, че болката не е пареща, а остра, пробождаща. Не вярвам причината да е инфекция - малчо няма млечница, сравнително скоро му правихме и микробиология, която беше чиста. Аз също нямам симптоми за инфекция, но все пак ще се консултирам и с лекар, за да отхвърля категорично тази причина.
Мисля да си взема лецитин, дано има ефект Praynig

# 347
Penmar в това клипче по никакъв начин не обориха това, което ти казваш.
Захранването да започне в 5 - 5,5  месец, което може и 6 да стане  Simple Smile Тогава вече може и да седи детето ( тъкмо ще е по-лесно с лъжичката ) Simple Smile

А за нощното хранене, по всички книги и лекарски съвети се казва, че детето може и без него, но родителите не могат  Laughing

Сто пъти по-лесно ми е да си му дам да хапне и пак  да си заспим, отколкото да се мята като риба на сухо, да плаче и прочие. И не мога така лесно да го излъжа с водата Simple Smile

Понякога го изпускаме, но понякога си го иска и няма сила на света която да я убеди в друго. Simple Smile

# 348
Момичета, забелязах , че на бебо му са се появили крусти освен  с гребенче препоръчайте ми някакъв продукт, който да ползвам, може би сте писали за това по назад в темата, но нямам време да чета назад. И още нещо абе моят бебо напоследък все на ръце иска, стои по 10 минути, или в кошарата или в шезлонга и му омръзва и рев, вземам го разнасям го да разглежда из стаите, реша да го оставя и като ревне, спира като го взема и така цял ден,а той спи и рядко през деня. Просто няма как цял ден да е в ръцете ми, дайте съвет как да се справя, да не свикне само на ръце.

# 349
Момичета, забелязах , че на бебо му са се появили крусти освен  с гребенче препоръчайте ми някакъв продукт, който да ползвам, може би сте писали за това по назад в темата, но нямам време да чета назад. И още нещо абе моят бебо напоследък все на ръце иска, стои по 10 минути, или в кошарата или в шезлонга и му омръзва и рев, вземам го разнасям го да разглежда из стаите, реша да го оставя и като ревне, спира като го взема и така цял ден,а той спи и рядко през деня. Просто няма как цял ден да е в ръцете ми, дайте съвет как да се справя, да не свикне само на ръце.

Ние сме по същия начин. Като видя , че ме чака цял ден да я носа на ръце и грабвам количката и навън. Интересно им е искат да разглеждат. Сега почва да се занимава малко с играчки и това спасява положението. А и в телевизора се заглежда, та вредно невредно изкарва и 15- 20 минути в жезлонга пред телевизора Simple Smile

Няма рецепта, пробваш всичко Simple Smile

# 350
mai4eto28 Пробвай да не го вземаш веднага на ръце (освен ако не смяташ че има причина за плача - глад, болка...). Опитай да му отвлечеш вниманието с дрънкалка или пееща играчка, говори му, поиграй си с него, но без да го вземаш на ръце. Ако продължава да плаче, гушни го докато се успокои и след това пак го постави в кошарата или шезлонга, като в същото време не спирай да му говориш. Постави шезлонга така, че да може да те вижда/чува дори да не си до него.

# 351
  • Бургас
Днес си мисля за небивалиците, които чуваме около бремеността и гледането на децата... Майката на приятеля ми взе всеки път да ми казва по нещо абсурдно и наразбираемо. Последното беше - да не целувам малкото по вратлето - щяло да се сърди ?  Rolling Eyes Не попитах за какво и на кого, просто казах, че го целувам по ушенцето - интересно дали и за там има някакво ограничение.
Другото нещо е да не съм го целувала вечер за лека нощ - щяла съм да му взема съня  Thinking
Вие чували ли сте подобни глупости и вярвате ли в тях ?

# 352
  • Пловдив
Кети точно тези ги чувам за първи път, а няма начин да повярвам на каквито и да е бабини девитини /с изключение на една - да не се изхвърля кърмата в боклука или канала Embarassed, това го спазвах, независимо дали му вярвам/, но каквото и да е друго - пълен смях  Laughing Щяло да се сърди, че го цункаш по вратлето, хихихих, или пък ще му вземеш съня, малииии, тези баби  ooooh! изумяват ме Joy
Майчето 28 подкрепям джози, дано сработи, ако ли не - ще се носите ли носите,  докато порастне /да не те отчайвам - нашия батко беше на ръце до годинката, не искаше в количка, освен когато спи, абе ... адддддд/
отчет
бяхме на консултация, качили сме 700гр. за месец, докторката не е супер доволна, ама кво да се прави, не можаха да я измерят добре и сложиха, че само с 1 сантиметър е пораснала, според мен са повече. НИщо не каза за захранването, още предния път ми каза, ако може - по-късно, така че тук добре. Трябва да се опитвам да я въртя, за да се учи от гръб на корем , и да въртя краченцата, други упражнения не каза /щото знае, че си имаме рехабилитатор, де/, посягане към играчки - чак другия месец /че аз се притеснявам з атова нещо/ и това е.
Чао и лека

# 353
Днес си мисля за небивалиците, които чуваме около бремеността и гледането на децата... Майката на приятеля ми взе всеки път да ми казва по нещо абсурдно и наразбираемо. Последното беше - да не целувам малкото по вратлето - щяло да се сърди ?  Rolling Eyes Не попитах за какво и на кого, просто казах, че го целувам по ушенцето - интересно дали и за там има някакво ограничение.
Другото нещо е да не съм го целувала вечер за лека нощ - щяла съм да му взема съня  Thinking
Вие чували ли сте подобни глупости и вярвате ли в тях ?
newsm62Чувала съм  други подобни и искрено се забавлявам.
Catwalk, спокойно си целувай детето. Peace

# 354
catwalk, на мен пък са ми казвали да не го целувам по вратлето, че щяло да е инат Laughing Как няма да го целувам там е толкова сладичко, пухкаво и мекичко Heart Eyes Баткото го целувах там много и незнам дали е от това (не вярвам), но си е голям инат. Но ако си повярваш, в каквото и да било, винаги можеш да кажеш, че от това е станало така Simple Smile, така че по-добре май да не знаеме Laughing

# 355
До Софийските мами близо до парка Заимов!Утре среща на големия фонтан (вторият от театър София) в 10:30 часа (приблизително Simple Smile )
Надявам се да се намерим и познаем! Във връзка с това сме писали и във фейсбук, може да потвърдите присъствие!

До скоро!   bouquet

# 356
Мустела за крусти.

# 357
отчет[/b] бяхме на консултация, качили сме 700гр. за месец, докторката не е супер доволна, ама кво да се прави
ooooh! che kolko iska doktorkata da e kachilo bebcheto? 2kg li? absoliutno normalno si e kachilo,ot sega natatyk po po-malko shte kachvat... nie sme kachili 800 grama...nashata doki pyk ne e mnogo dovolna ako bebeto e kachilo mnogo poprincip,ta za neq tiq kg bili prevyzhodni,pyk sestra mi daje mi vika "Mnogo sa" Shocked

# 358
За крустите ползвахме гела на Авен-помогна ни. Peace
Някой беше писал за черен пъп. И аз още имам този проблем, но един ден, след като търках доста усилено в банята тъмната си кожа на корема, малко се пооправи. От време на време го третирам със спирт и май се поизбели. Знам, че има специални избелващи кремове, но са доста агресивни и не са подходящи за кърмачки.

# 359
Penmar в това клипче по никакъв начин не обориха това, което ти казваш.
Захранването да започне в 5 - 5,5  месец, което може и 6 да стане  Simple Smile Тогава вече може и да седи детето ( тъкмо ще е по-лесно с лъжичката ) Simple Smile

Не говоря спрямо клипчето (дори не се позаинтересувах да го гледам) . Мисля да си го захраня по - късно (6 м , може и по-нататък). Да си сяда на дупето, да папка с лъжичка, да зяпа и да може най-вече да изгражда навици за хранене. Не да му бутам в устата и да се чуди кво е тва.  newsm78
Както и да е, това си е според мен  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт