Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 751
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
За крустите ползвахме гела на Авен-помогна ни. Peace
Някой беше писал за черен пъп. И аз още имам този проблем, но един ден, след като търках доста усилено в банята тъмната си кожа на корема, малко се пооправи. От време на време го третирам със спирт и май се поизбели. Знам, че има специални избелващи кремове, но са доста агресивни и не са подходящи за кърмачки.

Simple Smile Аз съм тая с черния пъп  Laughing

Кажете какви са тея кремчета ? Охх и аз търкам и пада мъртва кожа , но не и черното.

А и да си призная пред вас. Пъпа е моето слабо място Sad боли ме като го пипам ( никой не ми вярва )

# 361
  • гр.София
 newsm47
Здравейте, най накрая успях да изчета последните 4-5 странички, след тез гръмотевици бяхме два дни без интернет  Shocked
Маринелс
Цитат
mistela много сте сладки на морето,а къде е това? Ние мислим другата седмица да отидем,но ми се струва още много студено
тук сме миналия викенд  Grinning на Варна, да ти кажа беше си хладничко за къпане в морето, но за плаж - да. На бебчо му измихме само крачетата и заспа на плажа  Laughing
Иначе нашето море е планувано за август - топличко, и водата ще е топличка  Grinning

И ние днес се храним кажи речи на сила - едно молене, едно въртене - ужас, а не е топло в къщи понеже климатиците работят  newsm78 дали  не ни растат зъбки, утре ще проверя, на каката излязоха в четвъртия месец две  Simple Smile

Лека нощ от мен, отивам да спинакам до бебчо (още не иска в неговото креватче да спи  LaughingHug

# 362
А и да си призная пред вас. Пъпа е моето слабо място Sad боли ме като го пипам ( никой не ми вярва )
Кукуминдрела, и аз съм така, затова не чопля много там. Да, и мен ме боли, но пробвай с клечица за уши , натопена в спирт. Peace
Тази сутрин няма никой на линия. Rolling EyesМоите и двете спят, чакам баткото да се събуди да го приготвя за градинка, а на малката коронният номер и е да ни събуди в 5.30-6, да хапне, да побудува и пак да си легне. Ама на мен не ми се дава тази възможност. Айде, баткото се събуди. Simple Smile

# 363
  • София
Добро утро Grinning

# 364
Добро утро ,
 бързам да сервирам сутрешното кафе с доза настроение и пожелание за един прекрасен слънчев ден !

mistela може и зъбки да ви растат. Ние пък сме обратното - растат ни зъби и дори вечер се събуждаме да ядем  hahaha

# 365
  • Ямбол
Добро утро на всички. Аз отдавна не съм писала, но ви чета, когато ми остане време. Около мен нещата не са по различни от вашите Simple Smile)))
Все още се кърмим, понякога кърмата ми намалява, но пия чайчета, стимулирамс помпата и на ръка...оправям се за сега. Изабел си от около седмица сама си махна нощното хранене. ОКоло 10.30 11 е последното ни хранене и след това в 6ч като по часовник става. Но забелязвам, че май пак ни почнаха коликите. не с асилни, но се свива детето, пъшка и то само сутрин. Също забелязвам, че започна да ака по рядко, през ден или два. И акито е малко по гъсто като консистенция от преди. Като гъста каша е.
Стоенето по корем започна малко по малко да свиква с него. Вече се задържа около 1 мин Simple Smile)))))) и пак започва да плаче. Посяга към играчки, но все още й е трудно да ги хваща. Раздава юмруци и ритници многооо. Вчера я сложих в кошарата нормално във вертикално положение , намерих я хоризонтално на кошарата и си беше навряла краката през решетката на кошарата. Купих обиколници, че да не си изкриви нещо краката. Голям дивак е , много е енергична. И иска постоянно да е права, да разглежда, клюкарка голяма е. Търси си вниманието, иска да й говоря, да й пея и  тя с мен. Гука, опява. Много често когато се заигравам с нея и започвам да й се плезя и сега езика й е постоянно отвън  Crazy....А и много обича да си яде ръцете, все са в устата й, и дори се ядосва като не може да я навре цялата вътре  Joy Също е много интересна като я сложа в шезлонга срещу една голяма снимка на стената на мен и на баща й. И започва едно гукане, ама поне 10-15 мин говори на снимката Simple Smile))) Някой ден ще я снимам и ще ви я пусна. Ами това е общо взето май около нас.  ооооо и да не забравя. Вчера купих промоционалният пакет на ОЙЛАТУМ. Шампоан, за вана и крем. Много ми ги похвалиха. Тъй като забелязах, че кожата й започна да се изсушава от Мустелата и взех тези. Днес кожата й е по мекичка. И до сега на лицето не й слагах никакви кремове, защото се изприщваше. Но снощи реших да опитам с този и днес няма една пъпчица. Дано остане така. И шампоанът е против крусти също.

А сега и да ви се оплача и ако може да ми дадете съвет какво да правя. Много ми е трудно да правя секс. Явно са ме зашили много и са ме направили много тясна или не знам какво точно става. Стига до половината и край не може по - навътре. И ме боли като напъне да го вкарва по-навътре. Първият път след раждането правихме секс на 50 ден, прокървих, снощи правихме секс за втори път и пак ми прокървя, даже сега имам на ежедневната превръзка кръв. Вече ме е страх от секса Simple Smile)) ужас. Едва ли ще се навия за трети път Simple Smile))))) какво да правя не знам. Мъжо си иска човека, аз също, но ме е страх момичета.

Кога превеждат детските. Аз още не съм получавала. Документите ги подадох в началото на май месец.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:45 от Миш

# 366
Миш, консултирай се с гинеколог. Peace Нормално е да имаш лек дискомфорт след раждане, но чак кървене и почти невъзможност за проникване... newsm78

# 367
Здравейте, да  ви попитам - имате ли  забавяне с изплащането на майчинските? Знам че не е по темата  Sad.

# 368
  • гр.София
Здравейте, да  ви попитам - имате ли  забавяне с изплащането на майчинските? Знам че не е по темата  Sad.

При мен - не, обикновенно на първо число ми превеждат за изтеклия месец.

# 369
Здравейте, мами. Аз съм в превъзходно настроение. Успяхме да отидем на концерт на 15-ти и се разделихме за първи път с децата за почти 9 часа. Толкова добре се разтоварих, само едно питие ми липсваше, за да е пълна картинката, но и без него съм доволна. Спомнихме си с мъжа ми "ергенските" ни години, пък и отпразнувахме годишнината ни.  Two Hearts Бабите бяха успели да приспят баткото в 11, а Ади в 12. Свекърва ми, която не беше идвала скоро, се видяла в чудо "ама така ли я носите на ръце малката....ама така ли се приспивате с баткото по 1 час...ама така ли плаче малката...ама толкова късно ли заспиват и двамата"  Joy Въобще не я чакам да се появи пак следващия месец  Whistling По-важното е, че на другата сутрин майка ми изведе баткото на разходка, а Ади душичката спа до 11.30 - солидарна с  мама  Heart Eyes И за да не е винаги всичко съвсем ок мъжът ми май зарази баткото и на него му текна снощи нослето. Стискам палци да се разминем леко  Praynig
С какви играчки занимавате бебетата, мацки? Моята засега си има само едно приятелче, и това е крушката на полилея. Понякога се излъгва да поговори на някоя плюшка с голямо лице, обаче определено предпочита живи хора. Дрънкалките изобщо не ги отразява, камо ли нещо друго...
Пипиллота, Ади пък много си играе с играчки. Заглежда се и в дрънкалки, на активната гимнастика си играе много, давам й в ръчичките играчки и ги дъвче.
И тази статия доказва, че БГ лекарите държат да се махне нощното хранене след 3 месец.  ShockedИ как точно да стане това, след като моето иска да суче даже 2 пъти през нощта?
ena4, ние сме също така  Peace

# 370
Да дам и аз отчет след вчерашната консултация - +700гр и +2,5см Grinning Попитах за захранването и съм много доволна, че с лекарката сме на едно мнение. Ако имам достатъчно кърма, ще се захранваме през септември.

Моето бебе пък не иска да ми гука Crossing Arms Много е лъчезарен, постоянно се усмихва, маха с ръчички и рита с крачета, но досега само веднъж се засмя с глас и от време на време казва Ееее или Уу и дотам. Иначе си отваря устата и върти езичето сякаш аха, аха и ще заговори, ама не  Crossing Arms

Да ви се похваля каката са я приели в желаното училище и при желаната учителка.  Grinning Ей, камък ми падна от сърцето, така се бях притеснила, напливът беше много голям, а и до последно не се знаеше коя учителка кой профил ще поеме.

# 371
А сега и да ви се оплача и ако може да ми дадете съвет какво да правя. Много ми е трудно да правя секс. Явно са ме зашили много и са ме направили много тясна или не знам какво точно става. Стига до половината и край не може по - навътре. И ме боли като напъне да го вкарва по-навътре. Първият път след раждането правихме секс на 50 ден, прокървих, снощи правихме секс за втори път и пак ми прокървя, даже сега имам на ежедневната превръзка кръв. Вече ме е страх от секса Simple Smile)) ужас. Едва ли ще се навия за трети път Simple Smile))))) какво да правя не знам. Мъжо си иска човека, аз също, но ме е страх момичета.

Кога превеждат детските. Аз още не съм получавала. Документите ги подадох в началото на май месец.

Миш и аз бях така. Дълго време чувствах дискомфорт при секс, докато не започнахме да правим секс по-често и по повече  Laughing Мъжа ми казва , че съм станала "по-тясна" . Дори като свършим пениса му беше целият ярко червен. Дори имахме случай - отвори ми се единият шеф  (имам 3 външни, и то много малки) Tired Tired Tired Tired Беше много болезнено и кръв , кръв, кръв.  Tired

А за детските превеждат ги по принцип след 15 число , а майчинството първата  година го превеждат още на 1-2  за изтеклия месец , а след втората след 15-то число  Flutter

# 372
  • Видин
Аз нямам проблем със секса... щото не правя такъв  hahaha Повече от 6 месеца съм на сухо  Crazy Crazy Crazy Ама и хич не ми пречи, де.
Нещо сте много неактивни. Времето навън е ужасно горещо, поне тук. Аз пък имах неблагоразумието да ида с колата до Кауфланд и Лидл и се сварих в нея. Климатикът нещо се е прецакал и не духа както трябва. Ще я водя на лекар скоро  Crossing Arms
Сега съм в процес на сменяване на дограма и треска ме тресе  Crazy Знам, че не е по темата, ама - алуминиева или ПВЦ да избера?  Rolling Eyes

# 373
  • София
На тиквичките и патладжана кога им е сезона?

От известно време Никола суче като лапа и пуска гърдата безброй пъти. Но не изнервено, а само си играе. Понякога иска да суче и да гледа брат си, което автоматично значи захапване и пукане по безброй пъти. И след дълга борба установявам, че ми е изсукал гърдата, а даже не съм го усетила изобщо да гълта  Simple Smile
Банския ми е тип прашка и ще се наложи да си купувам друг, защото никак не ща това голямо отпуснато дупе да се вее свободно.
Ще подготвяте ли някакви храни предварително за захранването (както amanita вече е замразила), ако да какви и как? - точно по случай захранването не, но използвам замразени продукти, ако не са в сезон. Например грах и царевица винаги си използвам замразени, защото не знам изобщо дали се продават пресни.
КГ в + имам 7-8. До зимъска ще съм ги свалила.

luba_rizova, как си мерила грешно с дигиталния термометър и как си се поправила? Защото аз явно не откривам как точно се прави. Но за този за чело и ухо говоря. А другия(пак дигитален) който си е за подмишницата, той добре ме ориентира. Поне при Митко де. а Никола не съм мерила до сега.
amanita, за директно плюскане говорех за черешите  Laughing , даже попреядох малко, но още ми се ще, като знам че скоро няма да има  Crazy . И на мен ми се струва, че замразени няма да са изобщо вкусни. Иначе и на компот са вървежни у нас. Замислям се сега да взема да изсуша, но какво ли да ги правя после  newsm78 . Десерти рядко се захващам да правя, освен така да си ги ядем директно.
kukumindrela, Никола нямаше колики, освен за 10-20 минути по веднъж-дваж в седмицата или и по-рядко. И приключиха бързо. Митко имаше колики кратко време(една-две седмици), но плачеше по-дълго - около час някъде всяка вечер или през вечер. И двамата са били на кърма от гърда. Мисля, че предположението ти за непроменящото се АМ и коликите не е правилно.
Uinen, в общи линии знам кое как за захранването. Ако ми изникне въпрос или ще потърся в статиите за ПЗ или от статиите за бейби лед. А може и по мързеливия начин да попитам директно в темите и някоя, която знае, да ми отговори. Или все някоя от консултантките ще може да ме ориентира.
Mur, държиш ли да пие компоти детето? Дали да са съвсем без захар, според мен е най-добрия вариант. Захарта си е празни калории.
котенце 1, уверена ли си, че детето има запек? Обичайно запека е, твърдо топчесто като  ако с тъмен цвят, може да е и неприятно на мирис. Липсата на ако не е запек.
 А чая от лайка дали е подходящ за толкова малко бебе? Напоследък лайката се спряга също за алерген.
 Не мисля, че дете, което се храни с кърма има нужда от диета(а той даже и чай приема, което го лишава от кърма), независимо, че наддава по много.
А за нощното хранене, по всички книги и лекарски съвети се казва, че детето може и без него, но родителите не могат  Laughing
Всъщност уважавани специалисти в областта казват, че нощното хранене е физически необходимо на бебето поне през първите 6 месеца.
catwalk , за целуването по вратлето - моето не само, че не се сърди, ами чак писка от кеф.
 За целуването за лека нощ - мисля, че тя просто не е обмислила логически това предаване на съветите. Може би(мое предположение) е тръгнало от там да не се радваш твърде бурно на детето преди сън, за да не го изнервиш. Нали децата като се възбудят сън не ги хваща и стават едни кисели,ревливи. Та може би това се е имало предвид, но е изопачено в целувка за лека нощ. Или пък някои хора под целувка разбират бурно мачкане и олизване на бебето с любовни писъци, което може да попречи на съня  Mr. Green
Миш, я по-добре иди на гинеколог да види какво има. И при мен секса не е като едно време, но чак пък такова нещо не знам някой да е имал. Че и с провървяване.
jozyy, Никола не гука, но издава други разни звуци, с които показва колко му е приятна гледката. Пак така гърлени. Радва се най-вече на батко си.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 17:20 от skrech

# 374
Миш все едно аз описвам чувството по време на секс, само че незнаех как да подбера точните думи.  Embarassed Единствената разлика е, че при мен няма кървене. Аз бях с безброй вътрешни шевове и 5 външни. Мястото където ми бяха външните е много чувствително и го чувствам като изтръпнало. Мислех да отида на гинеколог, но все не остава време  #Cussing out
Я да попитам дали има още някоя мама на която не са и паднали конците. Минаха почети 4 месеца, а още ми стърчат два края на конец  Shocked Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт