Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 737
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Видин
Скреч, сега им е сезона на тиквичките и аз затова купувам и замразявам Simple Smile Вървежни бяха при Габ, надявам се и на Сами да му харесат  Grinning

# 376
  • Пловдив
Момичета, да ви питам, от какво може да стане бебешкото ако с лоша миризма и пенесто? Да не съм го простудила нещо  newsm78 или от мойта храна? Само на кърма е бебето.

# 377
Браво jozzy , честито и за каката Simple Smile

И аз да се отчета тогава от нашата консултация: 700 гр. 3 см. , докторката е доволна - щото все я проверява смее ли се, следи ли играчки, гука ли Simple Smile

Наби ни 2 инжекции и ни изпрати по живо по здраво Simple Smile

Сега ще видим какви ще са ни страничните реакции.  Praynig

# 378
  • Карлово
За крустите ползвахме гела на Авен-помогна ни. Peace
Някой беше писал за черен пъп. И аз още имам този проблем, но един ден, след като търках доста усилено в банята тъмната си кожа на корема, малко се пооправи. От време на време го третирам със спирт и май се поизбели. Знам, че има специални избелващи кремове, но са доста агресивни и не са подходящи за кърмачки.

Simple Smile Аз съм тая с черния пъп  Laughing

Кажете какви са тея кремчета ? Охх и аз търкам и пада мъртва кожа , но не и черното.

А и да си призная пред вас. Пъпа е моето слабо място Sad боли ме като го пипам ( никой не ми вярва )

само си изчезва черното на пъпа но иска време , при всеки е различно

# 379
  • Карлово
Аз нямам проблем със секса... щото не правя такъв  hahaha Повече от 6 месеца съм на сухо  Crazy Crazy Crazy Ама и хич не ми пречи, де.
Нещо сте много неактивни. Времето навън е ужасно горещо, поне тук. Аз пък имах неблагоразумието да ида с колата до Кауфланд и Лидл и се сварих в нея. Климатикът нещо се е прецакал и не духа както трябва. Ще я водя на лекар скоро  Crossing Arms
Сега съм в процес на сменяване на дограма и треска ме тресе  Crazy Знам, че не е по темата, ама - алуминиева или ПВЦ да избера?  Rolling Eyes

ако си от северната част ПВЦ поне така ми казаха на мен, аз и двете ги имам в къщи и от двете съм довволна
проблема е коя фирма ти ги поставя
но ако слагаш вътрешни врати трябва да са алуминий

# 380
iliqna , shto ne pitash doki za shevovete...az ne sym rajdala normalno,ama mislq,che trqbva da ti gi mahnat...imam spomen kato bqh na konsultaciq vednyj dokato bqh bremenna,imashe edna  jena deto beshe skoro rodila i chuh doktora kato kazvashe na sestrata,che i e mahnal dvata sheva,a jenata 100% znam che e rajdala normalno,shoto q chuh kato govoreshe s edna druga mama...Na sestra mi s 1-voto i padnaha byrzo...

Mi6 nai-dobre otidi na lekar...Az poprincip sym tqsna,myjo vse se bazika,che vinagi sym devstvena,vinagi si me boli dokato si vleze,ama sled tova nqmam problemi

Az nqmam tyrpenie da idva utre,da svyrshvam veche lekcii i uprajneniq i si otivam v nedelq pri moita beba...maaalko ostana,nqmam tyrpenie veche

# 381
  • София
Момичета, да ви питам, от какво може да стане бебешкото ако с лоша миризма и пенесто? Да не съм го простудила нещо  newsm78 или от мойта храна? Само на кърма е бебето.

Как върви кърменето, случайно да приема повечко предно мляко? Има ли признаци на разболяване?
 Ако не е инцидентно и продължи, може да е алергична реакция или пък някое вирусче  Rolling Eyes . Може да зачестиш кърменето, за да не се обезводнява от диарията. И да го види лекар, ако не спре.

# 382
Ето ме и мен  Mr. Green
ММММда има да си четаааа  hahaha
Аз много добре си изкарах и сега съм си в къщи  Mr. Green на плантацията  Laughing Аз в София не мога да дойда на бебешко кафе, ама в Хасково бях и се видях с Amorelove и много добре си изкарахме   Hug Следващия път пак.  Mr. Green

Скреч
Цитат
Но ми е тъжно като слушам истории за ужасно стресиращо отказване от биберон.  Мисля, че щом няма гърди на разположение, детето има нужда да суче нещо. Ако майката мисли, че възрастта е „срамна” за биберон, поне да стане нежно премахването му.
Историите бяха за отказвне от палец, а не от биберон  Peace

Лъки тази ТВ я знам и съм я пускала още на каката  Peace Но е на Английски, няма нищо на БГ, това имах предвид  Peace

За храненето ние продължаваме да си ядем по често, както през деня така и нощем  Crazy
Цитат
Та в тоя смисъл вие будите ли си бебета като дойде време за хапване, те сами ли стават като часовници или сте ги оставили на свободен режим ?
какво ти будене, аз се чудя как да го приспа, да не говорим че яде на 2 часа и по малко.

За заспиването понякога сам, понякога на ръце  Whistling А каката, на ръце и после с бибата. Ама като я махнахме започнахме да четем приказки  Peace

Чао за сега. Ще ви дочитам после. Лека вечер.

# 383
  • София
mama_vessy, аз за едни племенничета казвах, не съм чела истории в нашата тема  Simple Smile . Решила бабата, че детето е голямо и край с бибата. Скрихая и точка. Милото така тежко го прие, както си беше спокоен и весел, стал изнервен, скимтял за щяло и нещяло и вече не се отделя от майка си, освен че заспива много трудно. А преди и баба му го е приспивала. Не че трябва до първи клас да е с биба, ама барем нежно да става. Поне сега си наваксва време за общуване с майка си, вместо да е с бабата  Mr. Green

# 384
Мога да ви разкажа, каквото знам от майка ми , как ни е отказала със сестра ми от нощното мляко. Е тогава са давали кисело с малко захар. Мен ме е влачила до година и половина. Тогава баба ми се е заинатила и насилствено ме е отказала. Голям рев и мъки е било 2 седмици съм си го търсила всяка нощ и е било рев. Патето на двора го било изяло Sad Ама майка ми не е била там иначе нямало да стане - нали майките сме си жалостиви.

При сестричката ми е станало много лесно. Един ден шишета паднало пред блока и било стъклено и се счупило и тя си казала - няма биба - няма мляко Simple Smile

Ще е интересно да "чуем" и други истории за отказване от нощно хранене или от биба Simple Smile

# 385
Както и преди съм писала, махнах бибата на сина ми на година и осем мес. с голям зор.Той я ползваше само докато заспи, но се оказа, че заспиването без нея става мисия невъзможна. Половин час реве, докато заспи от умора и после се ококорва след 10 мин. и пак рев. ShockedТака около 2 месеца. #CrazyТогава му разправях, че врабчето е имало малки врабченца и съм я дала на тях, като се надявах да прояви състрадателност/те са бебенца, той уж голям батко и няма нужда от нея вече/. Използвах точно врабчето за герой , защото точно тогава научихме песничката за врабчето и той много я харесваше. Ако не сте я чували , потърсете я, много сладко детско гласче я изпълнява. Heart EyesКазва се "Песен на Врабчето". Врабче, коте, пате-все някой трябва да я вземе тая биба Laughing, ама трудно става. ooooh!

# 386
Здравейте, момичета!
Едва смогвам да ви изчета и все нямам време да пиша.
Да разкажа малко и за нас: на консултацията ни на 1 месец, педи каза да спрем нощното хранене, като навършихме 2 месеца, каза:"Вече може да спирате и храненето в 00.00ч. (викам си "ние още от нощното неможем да се откажем, тя иска и това в 00.00ч. да спрем"  Laughing ).Към средата на 2-ри месец обаче, Калоян сам се отказа и от двете хранения- просто спря да се буди - и сега ядем вечер в 21.00-21.30ч, веднага след това заспива и сутринта в 6.00- 7.00ч.  Simple Smile
Коликите ни почти спряха сега давам еспумизан само на последните две хранения преди вечерния сън. В понеделник навършваме 3 месеца и във вторник сме на консултация и на ваксини!
И Калоян си лапа мн.юмруците и така усилено ги тика в устата,че някой път му се повдига и повръща, а от скоро се научи и само палчето да смуче  baby_neutral - УЖАС!!! От седмица,две си държи и мята сам дранкулката (понякога се удря и по главата чак  Simple Smile ), а днес на два пъти успя да си я прехвърли от едната ръка в другата  Simple Smile !!!
МИШ и при мен секса в началото беше все едно съм девствена - болка и неможе и до половината да влезе. Накарах мъжо да купи един гел на дурекс(лилава голяма опаковка е),за да стане по лесно и така малко по малко вече се справяме добре  Mr. Green
За банските на плажа-мисля да са половинки, ако въобще се пресрамя да се покажа. Не мисля, че съм чак ужасно дебела, но дупето и бедрата ми имат ужасен целулит  Sad
Килограмите ми стоят едни и същи откакто съм излязла от болницата и кога ще почна да свалям - незнам  Blush , иначе съм +3кг от както забременях, и +7кг до желаните, но.......

# 387
  • Пловдив
Момичета, да ви питам, от какво може да стане бебешкото ако с лоша миризма и пенесто? Да не съм го простудила нещо  newsm78 или от мойта храна? Само на кърма е бебето.

Как върви кърменето, случайно да приема повечко предно мляко? Има ли признаци на разболяване?
 Ако не е инцидентно и продължи, може да е алергична реакция или пък някое вирусче  Rolling Eyes . Може да зачестиш кърменето, за да не се обезводнява от диарията. И да го види лекар, ако не спре.
Скреч, това за предното и задното мляко го знам и горе долу гледам да се съобразявам. Когато яде по на често, му давам от същата гърда, за да я изсуче по-добре и да стигне до задното. А когато направи по-голяма пауза, ги редувам. Правилно ли е така?

Извинявам се за тъпия въпрос, ама какви биха могли да са признаците на заболяване? Досега не ни се е случвало и имам чувството, че няма да разбера  EmbarassedДнес спинка малко повече, но и друг път се е случвало, има и по-будни, и по-поспаливи дни  newsm78

А признаците на обезводняване?

# 388
  • Пловдив
Здравейте!
Комелина
Признаци на обезводняване - хлътнала фонтанела, ако не е пишкало 6 часа, наситена урина /мирише на ацетон/, суха устичка, вялост. А за заболяване - ами температурка, некомфорт, отпуснато детенце,не жизнено както преди. Ама ако не ака по сто пъти на ден, може би все пак не е тръгнало бебчето да се обезводнява newsm78. Маринелка като имаше разстройство два месеца и акаше буквално само вода поне 10-13 пъти на ден, и ни приеха в болницата уж да я слагат на системи, като й направиха кръвно-газов анализ се оказа, че не е обезводнена, така че си зависи и колко мляко пие /ама това ти няма как да го следиш/. Най-вече се гледа дали бебенцето е весело и жизнено като обикновено.
За секса ами ниеси правим сравнително често, но си признавам тайно, че не изпитвам такова удоволствие, както преди  Embarassed май нещо са ми повредили с тоя гнусен форцепс, дето за да го вкарат, ме бяха разрязали на половина до дупето чак отдолу. Sad Добре поне, че вече мога да се стискам, защото два месеца след раждането не можех , дори за голяма нужда  Thinking
виким браво на бебенцето, отличник
чао и лек уикенд

# 389
  • Пловдив
Люба, благодаря Simple Smile
Нямаме никой от признаците, които си изброила, надявам се наистина да е било инцидентно. Това беше вчера еднократно и оттогава не е акал.

Общи условия

Активация на акаунт