Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 701
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
 Здравейте!
До като се наканя да пиша.... и ще дойде ред на нова тема Laughing
За замразяването на храните, някой ме пита защо преди това ще кисна в студена вода. Надявам се част от нитратите да "скочат" доброволно вътре и да останат по- малко, а ако не го направят поне ще съм охладила и напоила предварително зеленчуците Wink.
Поздравления за всички, които се престрашиха и отидоха до моренцето  bouquet Искам и аз Rolling Eyes
  iliqna_, в нета може да се начетеш на какви ли не коментари изказани от все много "компетентни" люде. Моето мнение е, че ако се спазва една прилична хигиена с дете на море не е толкова страшно и трудно. Та какво да кажат майките, които живеят целогодишно там?! Да не боледуват постоянно newsm78 Все още дечицата ни са малки, и не са захранени. Хапват си кърма и АМ, и си мисля че така доста ни улесняват. Все още са доволни да бъдат гушнати и успокоени, нахранени и приспани. Свежият утринен въздух е много приятен и успокояващ, а и здравословен. Все още не пълзят и така е много по- лесно. Peace Хич не се вкарвай в страшни филми, а беж на морето!
 veset0, този проблем с нослето е доста неприятен, и те разбирам, тъй като и Елица до скоро все хърколеше с нос, а вече по- рядко. Изненадвам се, че са ви предписали толкова неща наведнъж, и още повече ксиометазолин newsm78. Ние наскоро водихме Елица на Унг специалист, който каза че всичко й е о.к., и ще го израстне Надявам се и при вас също да отшуми това притеснение. А пробвали сте ден, два без да се поставя нищо в носа? Питам защото аз от почти 3 години съм с една перманентна хрема, която ако третирам с ксиометазолин дори и веднъж става още по- зле. Не искам да правя сравнение между мен и детенцето ти, а само да кажа от опит, че когато капя няколко дни поред капки лигавицата в носа става още по- възпалена и оточна. Чистият въздух и разходки на вън много помагат.
  mama_vessy, мерси за почерпката! Аз сега ще се възползвам от кафенцето. Поздравления за хубавата снимка, и за това че каляваш големия мъж Hug
 после ще се върна да дочета, а сега да си спретна едно кафенце до като дребчовците спинкат още

# 466
Jeni , kapkite i tova vytre da slagame alergozan ni e predpisano ot UNG , ta zatova se opitvam da ne se pritesnqvam i da sam spokoina....Ako ne slagam nishto naprimer vecherta,na sutrinta veche i e zapusheno nosleto i se vyrti,tyrka se...mnooogo e nespokoina..Kazaha ni i nikakvo byrkane v nosleto s klechki(koeto az chesno da si priznaq,pravih) i nikakvi aspiratori,zashtoto ima samo suhi supolki

# 467
veset0, дай за нослето да ти кажа при нас какво стана. Беше на 2 месеца малкия и той така едвам дишаше нощем, едвам сучеше сутрин, мъка... Педиатърката ни каза, че на толкова малко бебе само Виброцил може да се слага и физ. р-р разбира се. Аз не исках никакви лекарства да му давам и капех физ. р-р да се размекнат сополките (и при нас не течеше нослето, а беше много запушено), а после ги теглехме с аспираторчето! Накрая и се оплаках, че няма подобрение и тя му взе секрет от носа за микробиология. Излезе S. Aureus, който е доста упорит бактерий и аз се шашнах как ще го лекува. Изписа ни тогава едно антибиотично кремче, да не тровим детето с  перорален антибиотик и на контролната проба вече нямаше нищо. А и аз забелязах, че е доста по-спокоен и суче по-добре. Ако не са изследвали на малката секрет, помоли да и вземат!

Сетих се, че по принцип Воброцила има и противоалергична компонента!

# 468
  • България моята родина
mama_vessy когато забременях бяхме решили да останем с бащата на детето при майка ми тук в Солун а изпитите ми за завършването бяха април тей като е далеч от солун до ловеч от където съм казах че завършването ще почака и няма да отбия бебчо,защото той за мен е по-важен от дипломата а нея ще я взема естествено,но догодина това не е проблем не искам да оставам без нея разбира се тя също  е важна,но обстоятелствата не позволиха да я взема.
  А за морето нали ни е тук на близо бебчо вече 3-4 пъти ходи,но седи в шезлонга си под чадъра и само топнахме краченцата първия път плака сега му харесва  Simple Smile

# 469
здравейте момичета,
добре заварили  Hug
напоследък все не ми остава време. Беби колкото повече расте, толкова повече иска да му обръщам внимание, да му говоря и да си играем ...
Днес бяхме на консултация: + 700гр. и + 3 см., т.е. вече сме 5,800 и 60 см.
От 4-5 дни не се храним нощно време и дано така да си остане положението.  Praynig е, събужда се разбира се, но веднага щом дам бибито и се отнася
Прозорецът отварям само сутрин рано и вечер късно, защото през деня влиза страшно много прах, просто е непоносимо. Понякога спим на вертикално отворен прозорец, понякога на затворен - зависи от времето.
Сега новата мания при нас е палчето, все е в устата. Като му се скарам (силно казано, де), той започва да се усмихва и си ми прави нещо такова  smile3533 (с едната ръка, разбира се). Излишно е да казвам, че съм негова
sunflower, добре дошла
kukumindrela, и моят бебок се стряска, като зайче е станал. Нещо се отнася и примерно, ако викна нещо на баща му, който е в другата стая и Марти почва да плаче.
Понякога се самоприспива, като си мрънка едно "мммм" сякаш си тананика.
същото е и при нас, и не знам от жегите ли или от нещо друго, но става доста неспокоен преди съд, имам предвид не само вечер, а и през деня
Та проучването ми върху памперсите продължава - To be continued Simple Smile ... Ама не съм агент, де  - да знаете!  Wink
да ти кажа, помислих си го от по-предния ти пост  Wink

айде стига съм се плюнчила

# 470
  • Видин
Добро утро! Има ли и други като нас, които пият над литър мляко на ден?  Rolling Eyes

# 471
  • Пловдив
Добро утро! Shocked някъде бях чела, че не бива повече от литър мляко на ден дори около годинката newsm78. Мисля, че хъм, е адски много. Ама май даваш кърма, нали?  Най-добре питай педи, иначе аз надничам и при февруарките, и най-локомото от тяхните бебета не изпива повече от 840 мл на ден /ама им дават и по малко пюренца, де/. Не знам какво да кажа, дано пък е ок  Hug
От нас нищо ново, ох и на мен как пак ми се ходи на морееее. Лек ден на всички
Кати дано протестите оправят положението. И Софи е най-младата социално активна дама от темата, браво ,все така да продължава. Grinning

# 472
  • Ямбол
Добро утро.
Аз искам да попитам нещо относно детските. Родих края на март, пуснах си документите за детски в началото на май месец. Сега юни ми преведоха само едни 35лв, не трябва ли да ми изплатят за април и май?

# 473
Добро утро!
 Ето и едно скромно кафенце за недоспалите food010
Миш, детските надбавки не се изплащат със задна дата.
amanita, да литър мляко си е завидно количество, но пък можеш ли да кажеш на бебо че е превишил дажбата Wink Не смятам че е проблем, особено ако е на кърма. Синът ми си хапваше по толкова и питаше за още Laughing

# 474
Здравейте, мами. Днес ставаме на 3 месеца, много бързо си минава времето.Честито и на Г-жа Стихийно бедствие и на Redreny2000. По този повод искам да ви попитам вас точно как ви наддават бебчетата, ако можете да споделите какви са ви били мерките на последната консултация. Аз все имам чувството, че сме много слабички, но всички ми казват, че не е така Simple Smile))

# 475
Миш, щом през май си подала документите, за април няма да получиш детски (и аз съм така).  Peace
Честито на днешните рожденици  smile3504
Sabrina1, вие колко сте наддали, че те си струва, че сте мънички?

# 476
Ние на последната консултация на 8 юни бяхме 5,300 и 58 см.

# 477
  • Варна
И аз се включвам! Гледам, че на 26.03.2011 е свободно, та да се запишем с бебо Аслан за тази дата Simple Smile

По-рано имаше обсъждане на нощното спане... Исках да споделя, че бебо от два дни спи много вечерта. Ама наистина много-предната нощ спа от 21.40 до 6.50, а снощи-от 21.00 до 7.05!!! Не знам какво е това спане, но на мен ми харесва Simple Smile Дано обаче да е и нормално. От два дни не даваме и капки против колики и бебо е спокоен  Praynig Дали липсата на колики е прична за дългото нощно спане? Честно казано нямам представа. Ще попитам педиатърката ни като отидем на контролен, но това е след две седмици, а не е нещо спешно, за да й се обаждам. Thinking

# 478
Здравейте, мами. Днес ставаме на 3 месеца, много бързо си минава времето.Честито и на Г-жа Стихийно бедствие и на Redreny2000. По този повод искам да ви попитам вас точно как ви наддават бебчетата, ако можете да споделите какви са ви били мерките на последната консултация. Аз все имам чувството, че сме много слабички, но всички ми казват, че не е така Simple Smile))
Днес го мерих, не съм го правила много отдавна, точно 6 кг сме

# 479
VSD na moqta kuma beb4eto spi po 12 chasa veche....ot 21.00 do 9.00, s 3-4 dni ni e razlikata Simple Smile)) taka che spoko:) normalno si spi beb4eto ti

Общи условия

Активация на акаунт