Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 711
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
eto ni i nas s pyrvata lyjichka kartofeno piurence Simple Smile

# 481
  • София
Здравейте, мами. Днес ставаме на 3 месеца, много бързо си минава времето.Честито и на Г-жа Стихийно бедствие и на Redreny2000. По този повод искам да ви попитам вас точно как ви наддават бебчетата, ако можете да споделите какви са ви били мерките на последната консултация. Аз все имам чувството, че сме много слабички, но всички ми казват, че не е така Simple Smile))
Sabrina1 Благодаря за пожеланията:) Честита месечинка и на вас:)
Честито и на Г-жа Стихийно бедствие
Честити 4 месечинки на:
Елия на Thomasito, Александър на gin_s, Едис на rumilota и Сияна на zvezdaa

Sabrina1, Ние се родихме 3100 гр., 49 см. Изписаха ни 2950 гр. На 8.04 ни мериха контролно и бяхме 3470 гр. На 27.04 - 4400 гр., 53 см. На 01.06 5400 гр, 57 см. Според мен вече сме към 6 кг., но консултацията ни е чак на 7.06 и тогава ще видим как сме. Храним се изцяло с АМ. Според мен бебо не изглежда шипкав, но си наддава. Не си споделила защо се притесняваш. Вие как се храните и колко наддавате?

# 482
  • Кукуландия
veset0, прекрасна ти е малката госпожица, много е сладка!

# 483
Здравейте  Hug

В този горещ ден сме се опнали с малкия на люлката на терасата и подухва един много приятен ветрец, наоколо пеят птички ммммм идилия. Бих се сменила само с тези дето са на морето tooth

Честито на всички направили 3 месеца.   nbirthday

VSD добре дошла  Hug Браво за дългата пауза  Peace

Sabrina1 Защо се притесняваш  newsm78 след като всички казват че е добре  newsm78 или нещо във вида му те притеснява  newsm78 Ако е само заради мерките, не си струва. Както всички ние тук не си приличаме, нито сме еднакви по височина, нито на килограми така са и бебетата. Според мен за дължината си е супер на кг.   Peace 

amanita фактът че се кърмим и нямам представа колко яде ме спасява от определени терзания. Може да яде и повече ама аз като не знам  Whistling  Но да си призная не съм се тормозила и с каката.

А вие попълвате ли си бебешки дневник  newsm78  аз заради каката не, че после ще каже защо на него му правиш а на мен не си  Crossing Arms

# 484
  • Бургас
Здрасти!
Вчера Преслав искаше да суче на всеки час - към края на деня повърна два пъти  Crazy Въобще н е знам колко изпива, може и да е литър, но не ми се вярва.
Мама Веси, не водя дневник, аз и във форума си забранявам да влизам, че никаква работа не мога да свърша вкъщи. Ако имаш порив - води си дневниче и кажи на каката да го правите заедно - например ти пиши, а тя  да лепне снимка на бебето. Мисля, че ще й бъде забавно и няма да се сети да се сърди.
veset0 , голяма сладурка е малката. Heart Eyes
Sabrina1 , Преслав се роди 4200гр, изписаха ни 4000гр. На първата консултация беше 4520 гр., на втората 5250гр. Предполагам сега е към 6 кг. или малко по-малко.

# 485
  • Варна
eto ni i nas s pyrvata lyjichka kartofeno piurence Simple Smile

#Crazy Ама пюренцата не се ли започват в края на 3-и и началото на 4-ти? Или аз нещо съм изостанала Simple Smile

# 486
VSD , zavisi ot detenceto,ot roditelite i prochie....nqkoi zapochvat sys sok sled 1 mesec,nqkoi s plodovi piureta sled 2-3 mesec,nqkoi s zelenchukovi,a drugi mami predpochitat po-kysnoto zahranvaneto...Deteto samo shte pokaje...nashata pediatyrka e privyrjenik na po-kysnoto zahranvane,no i imam doverie i shtom e kazala da pochvame malko po malko,znachi trqbva

# 487
veset0 това пюренце само от картофче ли е или си го смесила с нещо друго?

# 488
samo kartofche,nqma drugi zelenchuci....S malko krave maslo i AM

# 489
  • Видин
Леле, много е рано за масло  Shocked Ужас! Това педиатър ли го е препоръчал!?!
Ето видовете схеми за захранване
1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или
2) зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене

Като глутенът се въвежда най-рано на 6м по последните проучвания  Peace

# 490
Точно за това попитах.Много е рано за масло.Сигурно маслото не е обезсолено също.Знам,че всеки сам решава за своето дете,ама какви са ти мотивите да захраниш толкова рано?Освен,че не се кърмите.Доколкото разбрах и твоята педиатърка е ок с късното захранване,а решението да започнеш точно сега е твое.

# 491
Момичета внимавайте с какво захранвате малките си съкровища.  Hug Четете много внимателно  Peace Аз пак четох за захранването и ми стана интересно, тези които са се водоли от този метод да споделят мнение.  Peace  за захранване водено от детето пише, че му се дава от храната, която яде семейството,  newsm78 в началото такива неща които да може да държи в ръка и да усмуква  newsm78 е да де ама тогава как ще се съобразиш с глутена например  newsm78 или ще му даваш само определени храни  newsm78 макар че не останах с това впечатление. Дано някоя от вас е ползвала този метод  Peace

Водите ли на театър вашите пораснали деца? е който има такива де Mr. Green

# 492
samo kartofche,nqma drugi zelenchuci....S malko krave maslo i AM
Момичета поне не си пишете глупостите тук, та да не вземе някой да си нахрани детето с краве масло Shocked
лелееееееееееееееееееее не не може да е вярно
Веси не си чела внимателно Naughty, не се захранва от масата, има таблица по която се водят.
От масата е педагогическото захранване, но и там се спазват определени правила.
допълвам
Захранване, водено от бебето - baby-led weaning:
Този вид захравнане е известно като като baby-led weaning (захранване, водено от бебето) или Рапли метод. С основание той може да се нарече най-лесното и естествено захранване, това, при което на бебето се дава възможност да се храни самостоятелно още в началото и да открива само храните - тяхната консистенция, форма и вкус. Идеята е, че пюретата и пасираното ядене всъщност не са естествената храна за бебетата при прехода им от хранене с мляко (майчино или АМ) към твърдите храни. Те са продукт на развитото ни общество и може дори да окажат неблагоприятно въздействие при захранването - децата не получават възможност да се научат да дъвчат. А в естественото развитието на бебето около шестия месец започва фаза, в която то е в състояние да взима само яденето си и да го поднася към устата си и съответно да го дъвче и преглъща. Храносмилателната му система пък от своя страна вече е готова за твърда храна. Бебетата, захранени по този начин, обикновено не са злояди, научават се  по-бързо да си служат добре с ръцете си и избягват самички храните, които организмът им не толерира. 
ето и таблицата по която се водят
http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 21:51 от г-жа Стихийно бедствие

# 493
breh mama mu stara,izlezna che she si umorq deteto...Tezi gluposti ne sym si gi izmislila sama,a pediatyrkata kaza kato i go prigotvqm da slagam mnoogo,ama mnogo malko krave maslo...Nikoi ne vi e karal vas sled vreme da slagate,pravete si go kakto znaete Naughty Tyi kato mi e pyrvo dete i ne sym naqsno,predpochitam da poslusham lekar,otkolkoto nqkoi drug

# 494
Към ЛЛЛ ако се налага пиене на Аулин или Немезил може ли да се кърми??

Общи условия

Активация на акаунт