Бълхи: ето че лятото идва и напастта отново дойде!

• 2 633
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, лятото дойде и отново проблемът с бълхите. Моля ви да споделите как се преборване с вредителите. Пробвала съм почти всичко. Райд не върши работа! Взимам от ветеринаря от същото, което всеки месец слага на котката ми и пръскам вкъщи. Но за мен спасение няма! Като магнит. Където изляза и винаги ме намират.
Искам да питам има ли крем/спрей, с който да се пръскам и да не ме налазват. И ако сте ползвали вкъщи препарат, който със сигурност ги изтребва, моля споделете.
От опит мога да кажа, че пудрата Таплан е много добра, но искам и допълнително мнение.

Успешен ден!

# 1
  • София
Попитай в аптеката за Аутан или Офф или друг препарат против гадинки. Ние се мажем с Аутан заради кърлежи най-вече, но става и за бълхи и комари. А иначе една приятелка взима препарат от селскостопанска аптека и пръска с него, но не знам как се казва. Може да провериш и там.

# 2
Да се запиша и аз да следя темата.
Абсолютно съм потресена : последните дни се установи, че нещо ни хапе вкъщи и предполагахме, че е паяк. Но онзи ден хванах върху леглото някакво дребно насекомо, което аз разпознавам като бълха.  Shocked Rolling Eyes Снощи в другата стая хванах второ такова животинче.  Sick Днес сутринта и малката ми дъщеря се събуди нахапана. А вече няколко пъти от първото ухапване насам сменям чаршафи....

Направо ще се побъркам! Подобен кошмар не ни се е случвал. Живеем на третия етаж в жилищен блок, нямаме домашни любимци нито ние, нито някой от съседите. Вкъщи винаги съм се старала да е максимално чисто....

newsm78

# 3
От ветеринарната аптека бяхме купили едно малко шишенце,най-много 2 лева да беше,но не си спомням как се казваше.Разреждаше се в 10 литра вода и се пръска.Наистина помага.Имаме една къща в едно селце,там по улиците буквално подскачаха.Ние си носим препарат,пръскаме и после нямаше.А комшиите бяха буквално изядени #Crazy

# 4
utro77 същата ситуация е и при нас. днес виках фирма да напръскат в къщи, но трябва да се прави редовно в този сезон. казаха ми от вет. аптека да взема фендона или ектомин и да пръскаме сами. /трябва известно време да се проветри след това/ Друго което ще е ефективно за апартамент е да се преобличаме след като сме ходили по горите и да прибираме тези дрехи в чувалче които веднага да влизат в пералня.

# 5
  • София
Как пръскате вкъщи с малки деца, не е ли отрова това?
Ние преди няколко дни се прибрахме от парка с бълха, която се надявам да е била единствената, но явно ги има...

# 6
Ужас!
Никога не сме имали подобни проблеми....
Надявам се да не срещна повече бълхи из къщи, освен изловените две.  Praynig
Обаче откак хванах втората снощи, всичко ме сърби  Sick, имам чувството, че постоянно нещо ме лази....  Sick

# 7
Да се запиша и аз да следя темата.
Абсолютно съм потресена : последните дни се установи, че нещо ни хапе вкъщи и предполагахме, че е паяк. Но онзи ден хванах върху леглото някакво дребно насекомо, което аз разпознавам като бълха.  Shocked Rolling Eyes Снощи в другата стая хванах второ такова животинче.  Sick Днес сутринта и малката ми дъщеря се събуди нахапана. А вече няколко пъти от първото ухапване насам сменям чаршафи....

Направо ще се побъркам! Подобен кошмар не ни се е случвал. Живеем на третия етаж в жилищен блок, нямаме домашни любимци нито ние, нито някой от съседите. Вкъщи винаги съм се старала да е максимално чисто....

newsm78

Това може да не са животински бълхи, а домашни, човешки и може да са си дошли от вън, вие да сте си ги донесли  Peace

Ние вече за 5-ти път пръскаме, но съседите не пръскат, а те имат бълхи. В къща сме, през оградата дето ни дели идват, като застанеш до оградата и те нападат. Кошмарна работа.

# 8
Ужас!
Никога не сме имали подобни проблеми....
Надявам се да не срещна повече бълхи из къщи, освен изловените две.  Praynig
Обаче откак хванах втората снощи, всичко ме сърби  Sick, имам чувството, че постоянно нещо ме лази....  Sick
Може да опитате с "Клинес" спрей за пълзящи насекоми. Пръска се много внимателно по ъглите, около праговете на вратите, навътре под леглата и мебелите, отвън около рамката на прозореца, въобще се подбират места, където децата няма да пипат, но насекомите минават от там.  Може да напръскате стълбището около апартамента ВИ, защото доста гадинки идват от мазите. Препарата съхне бързо, не оставя петна и действа около 6месеца. Измива се с вода, и трябва да внимавате, когато миете пода, да не избършете "невидимата бариера". Подгответе се първите 2-3 сутрини да намирате по пода много измрели насекоми.

# 9
От ветеринарната аптека- Бандит ,разбива се с вода.При нас помага Grinning

# 10
Момичета ето ви един препарат,който помага не само за бълхи ZZ COOPERMATIC.Безвреден е за хората,но всякакви гадини от рода на паяци,бълхи,мравки до 15 секунда умират.Пръскате определена стая затваряте за около 15 мин. и след това проветрявате и така докато напръскате цялото жилище.Ако живеете в блокове и кооперации и съседите ви имат същия проблем наемете фирма,която да напръска от мазата нагоре.Но с този препарат, в къщи няма да имате проблем.

# 11
А знаете ли от къде може да се закупи ZZ COOPERMATIC ?

# 12
Бълхите може и да идват от мазето на кооперацията, в която живеете.
Преди години на нас точно това ни се случи. Отидох до мазето и буквално ми наскачаха и се полепиха по краката.
Ако има живеещи котки в мазето или дърва за огрев скоро докарани, също е предпоставка за такава напаст. Някои сечища са пълни с бълхи.

Спомням си, че за неприятната случка ветеринарите ми дадоха един препарат който се разрежда 10 към 1 и бях напълнила шише с пулверизатор (такъв за миене на прозорци). Ама скъсах се от пръскане -  то коридора до нашата маза и вътре, после дадох и на съседите. За мое учудване изчезнаха, но си беше доста неприятно и изнервящо. Постоянно да се вглеждаш в  бельото е подлудяващо.

Общи условия

Активация на акаунт