БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 84

• 130 755
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • БГ
Здравейте момичета със сръчни ръчички Hug Hug Hug
В това време на отпуски и почивки да взема да ви покажа докъде го добутах Европейското бистро

Хубав ден ви пожелавам!

# 361
di_ni  прекрасно е,не ти е останало много..... Hug

# 362
"Бистрото "е прекрасно! Това е следващия ми проект,след като се преборя с "Парижкия пазар на цветята"Моля сподели  с колко цвята е и има ли много пръснати единични бодове т. е.труден ли е гоблена?  bouquet

# 363
  • Балчик
Е, ти почти си го свършила. Много е красив, браво.

Аз не съм шила и вчера, но затова пък имам нови придобивки, поне да се похваля- органайзер на Pako и 25 игли. Ще ги чакам с нетърпение. Надявам се  това да ускори процеса на шиене, защото ще избягна вдяване- раздяване. Само за иглите не бях сигурна, не знам какво означава но мерацията, по прочетенето дано да съм се ориентирала правилно- харесвам по-малки игли, тези такива ли са? 18 май са най-големи, а 28 най-малки. Поне това разбрах. Ако не- ще свиквам с големи. Laughing

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2207655 … X:IT#ht_600wt_698
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2006262 … X:IT#ht_500wt_715

# 364
  • БГ
"Бистрото "е прекрасно! Това е следващия ми проект,след като се преборя с "Парижкия пазар на цветята"Моля сподели  с колко цвята е и има ли много пръснати единични бодове т. е.труден ли е гоблена?  bouquet

Щом миличка шиеш Пазара,то Бистрото в никакъв случай няма да те затрудни.
Не съм броила колко тук са цветовете,но горе-долу като Пазара.
Има комбинирани цветове-4-5.Почти не се усещат единични бодове,да не кажа,че няма.
Тук само контурът е повечко,но пък има много малко френски възли - 7-8.

Благодаря ви за похвалите момичета!Приятно е да оценят по достойнство трудът ти,особено от майсторки като вас!

Джемма,аз ползвам игли (индийски) №28 за кръстчетата и №26,когато има повече ката конци,НО "ушичките" им са доста острички и понякога ме нараняват.
Като гледам твоята картинка - игличките ще са доста удобни Peace

# 365
  • Пловдив

Дали някоя от вас има тази красота
e-mail ми е: merita@abv.bg

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 16:16 от merita

# 366
  • Плевен

di_ni
- Бистрото е прекрасно  bouquetВинаги съм го харесвала ,даже си го бях купила ,но после се отказах  SadВидя ми се много шев , а и интериора ми в къщи  Winkне е подходящ за него.Дано скоро го видим и оформен в рамка  smile3525

И аз показвам завършеният си Великденски тишлайфер,но едва ли ще го направя .Мисля да го оформя на отделни картини.

Един етап от новото ми предизвикателство -хардангера .Ще става на салфетка  Blush

merita -този имах в компа , ако държиш и на втория ще ти го открия  Peace

# 367
di_ni, Бистрото е невероятно, в проект ми е за следващ гоблен.много искам да си го  купя, на не знам откъде, за да е американско производство, а не китайско такова. ако някой има информация от кой сайт или магазин ще съм много благодарна.

# 368
"Бистрото "е невероятно!!!!! А дали ще мога да си събера конците и с помощ от вас за схемата да го ушия Thinking С кръстчета ли се шие? Аз шия 1:1р дали може ooooh!

# 369
"Бистрото "е невероятно!!!!! А дали ще мога да си събера конците и с помощ от вас за схемата да го ушия Thinking С кръстчета ли се шие? Аз шия 1:1р дали може ooooh!

Шие се с кръстчета, гобленов бод , контурен бод, френски възли.И всички тези бодове могат да се бъдат с разлини нишки (според указанията в легендата). Не можеш да го шиеш само с гобленов бод.

# 370
  • Враца
Благодаря ви момичета за подкрепата....Дано пробием най-накрая  Praynig
Аз запалих и нашата кака по гоблените.тя уши коне на водопой.Но иска нещо нестандартно..фентази...различно интересно и "изчанчено" както се изразява младежта..  Laughing..Приемам всякакви предложения на схеми..нямам претенций може и на пощата да ги пратите ,ако е по-лесно..може и тук да ги дадете...Знам ,че сте магьосници в тази гобленарска област и ще ми дадете ..нещо различно и интересно.. пощата е margi_vr@abv.bg..?.Отново ви благодаря!   bouquet

# 371
Колко е голяма каката и от какви персонажи във фентъзито е запленена.

Предлагам ти да и покажеш феите и руслаките на "Мирабилия" и на "Лавендър и Лейс".

Показвам на "Стоуни крийк"

Както и тези феи, които много харесвам.За жалост нямам по-голяма картинка:

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 11:31 от sissak

# 372

Шие се с кръстчета, гобленов бод , контурен бод, френски възли.И всички тези бодове могат да се бъдат с разлини нишки (според указанията в легендата). Не можеш да го шиеш само с гобленов бод.

Явно само с гледането ще си остана Cry Това е за големи майсторки. Такива красоти изискват повече умения от моите Embarassed

# 373
  • Враца
Каката ни е голяма.. на 20год.Тя иска нещо подобно..http://novi-gob.hit.bg/ в нови е амазонката и при фентазито тропичската вечер...
или аз шия този нещо подобно.. http://www.gobleni-magazinbg.com/product/277/morska-pregradka.html
а харесва също и четирите сезона или горска идилия от тук...http://www.gobcon.eu/..
 надявам се ме разбрахте какво иска..нещо красиво и нестандартно..
или пък като това.. http://www.goblenko.com/public/resources/product/70/1.jpg

# 374
Момичета, някоя има ли ушит или да знае размера на Мона Лиза от Вачеви? Защото го дадохме за рамка и сега ми се струва, че има доста "изядено" острани, нагоре е ок, но настрани ми излиза 29см. Според Вилер трябва да е 33, но видях, че размери всякакви има на ушит вече, затова питам конкретно за Вачеви (в сайта им не можах да го намеря, моделите на Вилер не ми се отварят там, а при портретите го няма).  Confused

Общи условия

Активация на акаунт