Отговори
# 150
..още не съм се възстановила .Но най-страшното е,че бебето ми отказва АМ,повръща му се и му се гади от него.Пробвах с различни видове,но резултатът е все един и същ.
.......приема на тези вид каши и сега си хапва само безмлечни.Затова купих и  едно мляко,което е точно за алергични към кравето мляко бебчета,но той и него отказва да пие.
Съжелявам, за това което те е сполетяло. Паднал ти е имунитета  Tired Дано скоро да ти се възвърнат силите  Hug
Бебчо вече е достатъчно голям и временното отсъствие на мляко няма да доведе до нещо лошо.
Добре е все пак малко по малко да му върнеш млечното хранене.
Моята дъщеря /каката/ отказа АМ на 9 месеца, не близваше никаква марка. Една приятелка ме посъветва да пробвам розовото АМ на ХИПП с пробиотици, защото е по-сладко от другите и има някакъв добавен аромат. Та злоядка си го хареса, прояде мляко след няколкомесечна пауза. Вярвно, че не е от "специалните" млека, но и при вас не изглежда проблема с обрива да е много сериозен.

Другият вариант е да правиш безмлечните инстантни каши с адаптирано мляко от "специалните", така пак ще има някакъв прием. Щом харесва гадните каши с вода, би трябвало да ги яде и с АМ.

# 151
Здравейте! Бързам да споделя, че каката успешно издържа изпита и вече е записана ученичка в природо-математическата гимназия  newsm44 Много се радваме всички за успеха и благодаря за подкрепата  Hug

Иначе сме добре всички, малкото мишле вече обича да спи обърнат на ляво и е много сладък. За сега хапваме добре и купени и домашни пюренца.
Връщам се назад да Ви чета.  Hug

# 152
Здравейте момичета:)

Явно недоспиването е всеобщо явление в тези месеци...Ние не ядем нощем и никога не сме яли,но си мрънкаме,сигурно от зъбки...

Иве,стягай багажа и отпрашвайте:)Няма депресия ейййй,на море ще ходите;)Аз няма да посмея тази година с моя каприз:)Май най много до Бистрица в жегите и ако сригнем до любимото ми село близо до Враца е...при баба и дядо:)А за дрехите те разбирам,но при мен пък всичко е широко вече.Притеснявам се да си призная,имам чувството че с часове свалям:(Сега почнах да се тъпча насила само и само да задържа поне тези кила...Алексчето ме стопи направо...

Цвети,дано и ние да можем другата седмица:)И аз така искам най накрая да успеем за една срещичка;)

Куп74,не се обвинявай!Кърмила си достатъчно дълго време,гледай ти да се оправиш!Конаултирай се с педиатър какво да даваш като отказва АМ.Добра ти е дала хубави съвети!Дано потръгнат нещата бързо!

Хайде до после,че май ще се будим вече!

# 153
Благодаря на MAMA JELLY,MAMA IVA,KALINA Z за съпричастността и съветите.

Благодаря и на DOBRA за проявената загриженост.Пробвала съм да му приготвям кашите с АМ,но го усеща,  започва да плаче и не желае да ги приема така.А за млякото на ХИП,точно такова не съм пробвала,но съм му давала едно друго на ХИП,но също не го приема.Ще проверя по нашите магазини и ще го пробвам.

Утре сме на консултация и ще ни слагат хепатитната ваксина.Ще обсъдим положението при нас.Аз давам киселото мляко именно по препоръка на лекарката ни.Тя каза,че обикновено то се въвежда в 8 навършен месец т.е в 9м.,но има и изключения като нас например.
Аз днес бях по лекари и изследвания.Откри се,че имам синузит.Сега пия антибиотик и си впръсквам спрей.

PIPI MB поздравления за успеха на твоята дъщеричка.Пожелавам и през новата учебна година да е отличничка и да се справя с учението без проблеми,а сега и желая една прекрасна ваканция с много игри и усмивки.

# 154
  • София
здравейте, Мацки Simple Smile

Pipi_mb поздравления за успеха на дъщеричката ти Simple Smile

Аз съм за срещичкадругата седмица:-) Какво ще кажете за вторник към 11:00 или е раничко Simple Smile

Kup76 оправяй се и не се ядосвай за кърменето. Мацките са ти дали много добри съвети, а и ти ще се консултираш с педиатърката и ще направиш най-доброто.

Гоги, вече е неуправляем. Той се буди през нощта два пъти и аз съм като сомнанбул на следващият ден. Вече папка и тиква и то с голямо удоволствие и ако не спра да му давам ще си изпапка цялото пюренце.

Иве, оправяй багажа и се настройвай за готино изкарване Simple Smile

# 155
вчера си разхождам Гоше и някакво детенце се затича право към количката. Помислих, че ще се навре да пипа бебето и извъртях с гръб. Оказа се, че младежа не е искал да гали Гошко, а да го удари. С все сила замахна и понеже обърнах навреме, ръката му тупна по сенника и то яко.
Всичко стана за части от секундата, просто късмет, че винаги обръщам количката и не давам да го пипат .... иначе грам не подозирах, че ще го удари.
Майката го хвана, след после и му каза "Нали вчера обеща да не правиш ПОВЕЧЕ така"  Shocked Shocked Shocked Значи си знае стоката, макар че беше до мен и можеше да го спре - не се опита! без коментар  ooooh! ooooh!

Момичета, да не ви пука кой за колко лоши и невъзпитани ще ви помисли. Не разрешавайте да пипат бебоците, никога не се знае едно малко дете насреща какво ще направи. Има една трудна възраст м/у 2 и 3 годинки, когато често проявяват агресия. Част от израстването .... друг въпрос кой и как трябва да ги контролира....

# 156
Добра аз ако съм на теб такъв шамар ще и отвъртя на майката, че другия път да ще си го възпита като по учебник. Бахти идиотките шават по тоя свят  Stop

# 157
kup74 , съжалявам, че така се е получило с теб. За мляко  съвет не мога да  ти дам, но ако си от София, там  има  банка за кърма. Мисля, че безвъзмезно се предоставя кърма а майките , който  даряват са  изследвани. Ако си от София и бебо не иска да  пие АМ, може да робваш с донорска кърма.  Peace

dobra,добре,че те е изтикъл за пореден път да  обърнеш количката и да ви се размине.  За майката няма да коментирам  Stop Stop

Мама_Ива , за  морето и само бански може да си вземеш и хавлиика Simple Smile  Майтапа на страна, но не позволявай някакви самовнушения да ти пречат да си изкараш добре  Simple Smile

# 158
Bezkrainohappy, ЛЛ се сменя 2 пъти в годината през юни и декември. Ако до края на месеца не го смениш, ще трябва чакаш още половин година. Купуваш формуляр от книжарницата (регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикуващ лекар) Данните попълваш на място при новия лекар, като не е необходимо да уведомяваш стария. Но мисля, че все пак трябва да се обадиш, защото при него са док. на бебето. Трябва само да представиш здравноосигурителната книжка.  Peace

Този наистина е за смяна, нашия педиатър прави обстоен преглед преди ваксина и дори мери Т на бебето, ако се усъмни. За най-дребните неща връща. Но може и да е от липсата ваксини  Thinking нас не ни е връщал досега. Ама направление за ортопед не ни даде, и той каза, че няма нужда newsm78

# 159
майчета да ви се похваля моето мъжленце вече хапва пиленцеее Simple Smile)) преди няколко дена го захраних с местно за сега мъ харесва много... за разлика от зеленчука... дано да продулжава да е така и всичко ще е 6+ Simple Smile)))))))))))

# 160
Здравейте момичета;)

Добра,бих я набила и аз майката...това е ужасно...не съм и помисляла такова нещо.Добре че сподели да сме внимателни!Аз не давам да ми надничат или да я пипат и гледам лошичко като се доближи някой,главно защото спи леко и аз трамбовам като идиот по тихите улички на квартала:)

Гледам няма мами на линия...май сте по разходки:)В кои часове извеждате сега в жегата?Аз около обед спането го правя навън и после чак към 18.30-19 докато се разкисели към 8 и нещо.Не смея следобеда.А и ние нали ползваме количката само за сън...будни още не става да се возим и да се кефим:)

Чао засега:)

# 161
Еййй, къде гледат тези майки, скоро едно дете налетя и върху мойта количка, взе да пипа играчките на бебето и хвана Ади за ръцете. Аз толкова се стъписах, че не можах да отреагирам, а майката гледа, като че нищо не е станало. #2gunfire

Калинче, ние излизаме сутрин към 9 и в 12 вече сме се прибрали. Привечер ги извеждам към 18,30 и в 20ч сме вкъщи, готови за къпане и лягане. Hug

Друго се сетих да питам аз - лятото с какво ще ги мажете след къпане, нали казват че олиото и зехтина са тежки мазила и не са подходящи за топлото време, че кожичката не може да диша, мислех да й взема някакъв лосион или мляко, но се чудя какво да бъде. newsm78

Ади днес пропусна акането, за пръв път се случва, явно морковът я запече, та утре мисля да го караме само на кърма.

Хубава вечер от нас! Hug

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 21:20 от Kimbarly

# 162
Kimbarly,и аз спрях зехтинчето:)Сега я мажа с лосиона на Мустела и съм много доволна:)То не знам лосион или тоалетно мляко се води точно.

А за разходката не можем да де оправим толкова рано...тя към 8 заспива пак след яденето сутринта и спи около час и нещо...понякога и до към 10... после към 11 пак трябва да се яде...ама ние сме и пюрета вече...не става да я държа навън за храненето.Пък и нали не изкарва много в количката гледам да сме навън като идва време за сънче:)

# 163
Да споделя каква занимавка направих за бебо:

Още му е трудно да стига волана с ръце, но с голяма радост го рита. Успява да включи някой от музикалните клавиши и после е много горд! Видях да се продава такава играчка за 39лв. със специални лепки за борда на количката. Замислих се дали ми се дават  - неееееее. Купих обикновен волан за 3,50лв и го вързах със свински опашчици за 10ст.

Kimbarly, аз още мажа с олио, но не всеки ден. Вярно, че е тежичко, но спим на климатик и не се изпотява. Иначе правилото е - лятото се преминава на мляко.

# 164
Добра,чудесно си го измислила,днес и аз ще се огледам дали продават такъв волан някъде тук , да обзаведа и моето мъжле! Party

Kup74  Hug Съжалявам,че се е получило така!Вярвам,че си овладяла ситуацията и не след дълго ще остане само малко неприятен спомен!Ти си направила всичко каквото е трябвало!

Аз продължавам със захранването..бяхме 4 дни на тиква и картоф на ХИП и вчера на своя глава му дадох един микс зеленчуци , пак на Хип - грах.карфиол,картофи и моркови,хапна си половин и даже искаше още  Crazy От утре мисля да го пробвам със цяло и в тази връзка , да попитам - със сигурност ли ще му стига едно пюре ?Аз винаги предлагам кърма след това,но мислъта ми е , като почне да замества има ли вероятност да иска да яде по 1 и 1/2 примерно?
Забелязах ,че на Жорко преди 2 дни му се появи на едната бузка нещо като подкожна пъпка,розово малко петънце и на другия ден изби..после се появи още една отстрани на нослето,приличат на пъпки от претопляне-намазах с Нахткерцен и днес са завехнали,нали няма вероятност да са от алергия?Четох ,че излизат по слабините и подмишничките..гледам да не се вкарвам много във филми,добре че майка ми е тук да ме отрезвява от време на време!

Нямаме изгледи за зъбки,но се надявам,докато сме на море да изкара поне 2-3!

mama_Iva,позволявам си да ти кажа да не се натоварваш излишно, защото сме се виждали и изглеждаш в МНОГО МНОГО добра форма!Аз също не знаех как ще се съблека на плажа това лято,но явно след първия път после спира да ти пука,а и аз и без това имам 1 час на ден за плаж и си го използвам да слушам музика и да се попека , малко време за мен,после пак се гушкаме с бебко и играем Grinning Чакам те , да дойдеш!

Качвате страхотни снимки на бебетата,разглеждам ги редовно във Фейсбук,даже ги показвам на мама и много им се радваме !

Poli.t ,ти кога идваш насаммммммм?Казах на Жорко , че ще идва мадама  Wink

Целувки и усмихнати дни на всички!

Общи условия

Активация на акаунт