Отговори
# 345
Зравейте! Аз също давам кисело мляко,за следобедна или за закуска. Разбърквам вътре и малко намачкано бананче,ябълка или друг плод и направо почва да плаче като свърши  Grinning а по 1-2 пъти в седмицата слагам и от бисквитките на хип-био,гледам да разнообразявам.

# 346
Николета,Калоян беше преди 2 месеца със зачержено гърло и лекарката му изписа капки и едно сиропче,веднага се прави от сиропа,а капките бяха едни черни оцветяващи.

# 347
Здравейте Simple Smile) искам да попитам мамите във форума, които успешно са започнали захранването  Wink
аз реших да започна с картофи, но някъде в статиите които четох пишеше че пресни картофи се дават 2 месеца след започване на захранването Thinking
Знаете ли и вие нещо подобно или мога смело да започна с пресни картофки, защото само такива имам био от село Simple Smile
Благодаря предварително!

# 348
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Ние вчера се върнахме от Албена за мое съжаление - хич не ми се връщаше в София. А Гоги беше много доволен и той си похапна пясък Simple Smile.

Като чета докъде сте стигнали със захранването - ние сме доникъде - въведох картоф/хич не му хареса/,морков, тиква, пащърнак, тиквичка. Не съм заместила хранене все още, но се надявам скоро да го направим. Плодовите пюрета ще ги започнем като въведа още няколко зеленчука и ще започна да му ги давам в следобедното хранене.
Водата хич не я долюбва, но близва по- малко.

Днес сме на ДК и ми е много любопитно колко е пораснал Гоги Simple Smile.

# 349
Ехо, ние се завърнахме от морето....

Това беше най-кошмарната ми почивка! На  Сияна и избиха 2-та горни големи зъбчета. То не беше температура, разстройство, сега вече и хрема. Ама и такива писъци и рев, направо да не ви казвам.... Милото ми дете, направо се измъчи много. Едната вечер така силно и дълго пищя, че и аз ревнах. Накрая и батко и рева, защото Сиси плачела жално и състрадателно. Не можахме повече от час да я  успокоим. Хем се унася да спи и след 30 секунди започва да пищи и да се извива на дъга, да блъска и рита, все е дно някой я щипе или хапе... Абе приказно си прекарахме..

Пък и хотелът не беше това, което очаквахме. Уж 5 звезди, ама явно звездоброец ги е дал. Според мен и 3 са му много,... Ако някои иска да знае къде да НЕ ХОДИ в Приморско, мога да му пиша на лични, че незная дали тук имам право да го правя..

Добре, че бяхме с едно приятелско семейство, че поне баткото да ходи на плаж, иначе незная какво щях и него да го правя...

А толкова ми се искаше да си прекараме добре, ама с деца на море.....

Съжалявам само, че не успяхме с Анич да се видим, за да може Сияна да плени Жорката... Joy

Виждам, че говорите за храненето на бебчетата. Сияна яде зеленчуково пюре 190 гр за обяд, след обяд яде плодово или каша. Другите и хранения са с кърма. Днес за първи път ще и дам месно пюре ,да видим дали ще и хареса....

В проходилка я слагам от известно време, е няма такъв кеф. Смее се с глас и е независима. Ходи бута тук и там, даже свали една саксия, как не си олучи главата, незная #Crazy Това с ходенето на пръсти не мисля, че е заради проходилките. Синът ми ползваше такава и не ходи на пръсти, докато и 2-та ми племенници не са прохождали с такава, пък и досега си ходят като балерини на пръсти.

Хайде ще се включа пак, че имам багаж да оправям.
 Само да кажа на Мари, че ти се възхищавам на отдадеността ти на каузите, които решиш че си заслежават. Ти направо трябва да работиш към някоя организация, която подпомага майките в риск...  bouquet

# 350
RIKARURIKA чудесно е,че сте прекарали страхотна почивка.Аз също давам на моето бебе кисело мляко.Ти кога и му го даваш?Домашно или купешко?

кис мляко го давам по често сутрин ,понякога слагам от бисквитите на пласмон ама рядко ми се случва , общо взето когато се сетя му давам и когато имам
гледам да си квася домашно ,но яде и купено ,сега на морето яде купено -има едно бор чвор домашно много готино ,ма като ходиме при бабите яде каквото има купено -няма претенции  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  давам му и извара по малко и сиренце -много ги харесва ,явно киселкич вкус му допада

забравих да кажа,че винаги го кусаме с лъжичка млякото ,защото веднъж му го сипах в шише на биберон и му беше много странно и не го иска -свикнал е само водата да е на шише ,всичко друго на лъжица или с пръст облизва

# 351
Николета,Калоян беше преди 2 месеца със зачержено гърло и лекарката му изписа капки и едно сиропче,веднага се прави от сиропа,а капките бяха едни черни оцветяващи.

какъв сироп? днес му изписаха Сумамед сироп.... да видим дано му помогне... вече 3-ти месец отлагаме ваксини  Cry

# 352
Грин Тусс се казва сиропа,а иначе ми казаха и че Проспан бил ефикасен.

# 353
Бързо оздравяване,Николета  Hug

# 354
Добро утро,

сега гледах прогнозата, очакват ни яки жеги. Но време си е де...че ми писна чесно казано от тоя дъжд. Все ще избутаме в най-топлите дни... някой иска ли среща за петък в Борисовата...? Ще сме при майка ми  и мисля там да се помотаем с двамата юнака, пък и на баткото му обещах още от морето да скача на бънджи, така че ако има желаещи ПЕТЪК В БОРИСОВАТА - ние сме там Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Вчера дадох морков на малкото човече, яде го. Аз малко попрекалих ,защото забравих ,че трябва да дам 2-3 лъжички и си му сипах колкото тиква предния ден ( около 60 гр) Почти го хапна, ама май му дойде в повече, че през нощта доста се свива и попръцква. Дали е от това ?!  newsm78 Иначе да не кажа голяма дума, но добре се справя детето и има голямо желание. Аз мисля и картоф да въведа и с тия 3 зеленчука да караме до края на месеца. Но определено немога да преценя колко да му давам. Първо го кърмя и съответно той си хапва както си знае. След това като му дам пюре май му идва вече в повече. Дали да не мина по обратния ред пюре и после кърма, но не искам да замествам хранене, а да не стане точно така.

За нощното кърмене- блазе ви на всички с по 1. Аз ставам в 12:30-1ч , после към 3-3:30ч и след това около 6-6:30ч. Е казвам ви откачам вече. Няма сън за мен... то това по 2 часа на пресекулки не си е работа. Та затова се замислям за АМ, за бискивити, за пюрета, вече  и аз незнам какво да давам, не искам да махам всичките, само едно   Praynig

Поли.т жалко, че не сте изкарали хубаво на морето.  Ама с тия пусти зъби е голям кошмар. Дано да се е поуспокоила след като са избили.  Hug Колкото до хотелите и "великите" звезди то в БГ наистина звездите ги нямат за нищо...слагат за щяло и нещяло.  То и нашия хотел не беше за 4 звезди, но обслужването и отношението на персонала бяха като за 5, така че компенсираха останалото Simple Smile Абе в днешно време само на сигурно и изпитано трябва да се ходи, че иначе не се знае какво те чака, почивка или кошмар ...

Жозефа винаги се намира някой, който се смята за много умен и компетентен да даде на "невещите" акъл. Не се нервирай... аз такива ги подминавам с тъп и незаинтересовам поглед  Mr. Green. Оня ден , в неделя излязохме в 18ч, като изгря слънцето и то беше станало жега. И една лелка дето за пръв път я виждам като се лепна на количката и ми вика... не е ли нещо много голичко това дете? Е казвам ти идеше ми да я тресна с нещо тежко... много нагли хора има...  #2gunfire

# 355
не му мина от проспан една седмица беше на него  Sad дано сега тия го оправят...
като бяхме на село една баба каза че не си ядял млякото от биберон защото му паднало небцето и го дурпа един път уж да се оправи...но трябва още няколко пъти а мен ме ее страх....
едно време така били правели на децата който не искат да ядат...но той можи и от червеното гърло пак да не яде дори и да го опраят.... една яде една попарка сутрин и после малко млодово и местно... мляко твърдо не! 5-10 лъжичка само.... Shocked Sad

# 356
Поли, Hug
Съжалявам, за  почивката, горкото детенце,и вие сте се измъчили покрай милата HugДано се е свършило със зъбните ви неволи и от тук нататък да не ги усети.
   Щях да пиша и още , но настроението хич го няма от вчера,такъв е живота за съжаление.

Днес е очертава слънчев ден, повече усмивки и добро настроение Hug

# 357
  • Шумен
Здравейте , мацки

Не съм писала отдавна, но с тези разходки, не ни остава време да сядам на компа.
Относно захранването - ние вече имаме две заместени храненния- за обяд яде зеленчуково пюре 190 гр. обикновено правено домашно , че си имаме зеленчуци от градината на мама! Хапва ги с удоволствие, както домашно приготвените , така и купешките! Четох ,че дечицата Ви недолюбват спанака- и при нас е така! Направих и спанак с ориз е Ви казвам борба-не ще и не ще!  Заместихме и следобедното хранене с плодово пюре или  каша-давам на Hipp оризовата- не и харесва особенно...Ще и купя друга!

Хубав ден и приятни разходки

# 358
Здравейте момичета:)

Седя в една градинка безлюдна близо до нас и чета от телефона докато спинка...напредък от 10 мин спи без да бутам количката при това в легналото положение;)

Поли,жалко за морето:(Нищо,догодина ще е хубаво!Така се успокоявам аз...Няма да посмея сега да я водя.И на нас ни предстоят зъбките скоро,няма смисъл.Даже се чудя дали до селото ни да я заведем...Там е супер спокойно и хубав въздух,ама точно се е успокоила,режима й е страхотен,вече горе долу знам как ще ни мине денят...

Събуди се

# 359
  • София
Брей, мацки, как се изваля.....Жега, жега и накрая добре разхлади

Ние бръмчим тея дни откъм 11 до 16ч, ама сега ни уплаши дъжда и се прибрахме в 3ч.

Ивче, тенкс за подкрепата!  Hug Аман от разбирачи  Sick
Иначе за Борисовата - никак не е лоша идеята. Аз съм за, но айде в четвъртък пак ще пишем, да видим дали ще се получи - да не изникне нещо.

Само да добавя нещо - ваште бебоци заглеждат ли се в телевизора?
Моят хубостник като почнат реклами и зарязва всичко и зяпва телевизора....Не знам с какви трикове са направени рекламите и как точно действат на подсъзнателно ниво, но е факт, че запленяват бебешкия мозък!

Засега не смятам да предприемам крути мерки от сорта на да стоим без включен телевизор, за да не гледа детето.
Дано не се пристрасти, макар че на тая възраст - не вярвам! Пък и крайностите не са за мен, определено.
В тая връзка се сетих - веднъж кумовете са ни на гости. Идват с детето им, което е на 2год тогава. С влизането кумата ми заявява "Ако може да спрем телевизора, защото Боби не гледа телевизия!" - направо без коментар!
И да не давам на детето ми да гледа телевизия, не бих законодателствала в чужд дом. Пък и не мога да го държа с изолация - все някъде ще види телевизор

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 16:36 от Josepha

Общи условия

Активация на акаунт