Отговори
# 600
  • София
здравейте Simple Smile

Мадам честит имен ден на патерици   bouquet

Мary_Angel честита ви месечинка Simple Smile

Ние имахме кошмарни събота и неделя - Гоги беше с температура и беше кошмарно изживяване. Резултатът е зъбче Simple Smile.

# 601
Момичета, здравейте   bouquet
Дано не сте ни забравили, че аз съвсем спрях писането в темата ни  Blush, а да си призная и четенето  Blush Blush Blush . Приключих семестриално със следването си по право, имах много тежки изпити, за моя радост взети успешно. Сега ми предстоят 3-те държавни изпити, но и с това ще се справим, само да сме живи и здрави.

Ники папка пюренца, предимно плодови и зеленчукови, месните от скоро ги давам, буквално от няколко дни. Каша един, два пъти в седмицата, че нали е от дунденцата  Mr. Green, та реално няма нужда от повечко калории  Mr. Green, но пък каши много харесва. Не съм включила нищо по-различно от това. Също яде малко трудно с лъжицата, яде полулегнал. На стола като е плюе здравата, та използвам гравитацията, като го държа в мен леко полегнал  Wink. Избутва понякога с език, като се сетя каката ни как лапаше лакомо, без никакакво разхищение на храна, а сега Никчо 1/3 от пюрето е я по него, по косата ми, дрехите ми. Да не говорим че с пълна уста решава да ми покаже как хубаво бръмчи, сещате се както става наоколо. Кърмя го, нощно време продължава да се буди по 1 път за хранане. Не че толкова яде, по-скоро май ми е станало навик, понеже суква, суква и заспива още на гърдата. Не мисля, че е гладен чак толкова.

Седи вече стабилно, но не и кротко, постоянно нещо иска да хване, върти се, навежда се, сътветно пада, търкалщ се, та с една дума сам седнал не го оставям. Сложих го на проходалка, но откри колко е забавно скачането и не ходи, а се придвижва скачайки  Wink. Отива до набелязаната цел, ама не иска да ходи, взех да се притеснявам вече, докога така ще скача като заек  newsm78.
Казва " маммма", бубу, ама с майка ми решихме, че " баба"  Mr. Green. Като му кажем " бравооо" и той пляска с ръчички, много е сладък  Heart Eyes.

Има 4 зъба, да чукна на дърво безпроблемно излязоха, все така да никнат.
Това е за сега от нас съвсем набързо, връщам се да ви чета, че срамота, толкова време да не съм се информирала за сладките ви бебоци. Целувки на всички и добре, че си направихме фейсбук, че да се радваме и гледаме как растат прекрасните ни слънчица  Hug Heart Eyes

# 602
Здравейте момичета, имам бърз въпрос свързан с дохранването с АМ - подозирам че на малката не й стига кърмата особено вечер, буди се през 2-3 часа през нощта и иска да суче. Много е неспокойна и раздразнителна, не съм спала като хората от няколко дни.  Confused Реших да пробвам вечерното кърмене да й го замеся с АМ, но не знам дали да взема първо 1-ца или направо 2-ка.  newsm78 Досега не съм й давала АМ. Какво бихте направили вие?

Ели, честито семестриално завършване, сега стискаме палци да вземеш и държавните изпити и да си отдъхнеш от ученето.  Hug

Спокойна вечер на всички! Hug Hug Hug

# 603
  • Пазарджик
Здравейте момичета, имам бърз въпрос свързан с дохранването с АМ - подозирам че на малката не й стига кърмата особено вечер, буди се през 2-3 часа през нощта и иска да суче. Много е неспокойна и раздразнителна, не съм спала като хората от няколко дни.  Confused Реших да пробвам вечерното кърмене да й го замеся с АМ, но не знам дали да взема първо 1-ца или направо 2-ка.  newsm78 Досега не съм й давала АМ. Какво бихте направили вие?

Ели, честито семестриално завършване, сега стискаме палци да вземеш и държавните изпити и да си отдъхнеш от ученето.  Hug

Спокойна вечер на всички! Hug Hug Hug
направо на 2ка минавай-те са за над 6 месеца.

# 604
Kimbarly , аз бих взела направо 2-ка, защото доколкото знам, разликата е в количество и вид на витамините и добажките, които са съобразени с възрастта. Ако някоя мама знае по-обре нека каже, но аз бих взела направо 2-ка!!

# 605
Пипи, Мама, благодоря ви за мненията, вероятно така ще направя!  bouquet

# 606
Еййй тия дни никакво време и не съм чела,а и нет нямах два дни.

Ще чета днес:)

Илиянка,видях въпроса за АМ,само да кажа че мисля 2ка е редно да й даваш.Все пак са си на 8 месеца.

Хайде до после,че утре заминаваме за селото ми и съм направила такъв списък за купуване че не ми се мисли....добре че бабата дойде да мръдна за 2 часа и да ги свърша нещата.

# 607
  • София
Здравейте, момичета

Мноооооого е пуста темата. По 2-3 поста на ден  Thinking

Аз да е оплача, че моят синковец спи ужасно неспокойно от около седмица.  Мята се, блъска се в едната стена на леглото, после в другата. Приплаква, надига се - направо е ужас.
Давам Дормикинд и Chamomille, но ефектът е нулев.
Не знам кога ще се наспя - вероятно никога.

KalinaZ, приятно изкарване и дано си починете и да се чувствате добре!!!
А за багажа не се тревожи - то е ясно, че ще вземеш купчина ненужни неща, но първото излизане от дома е такова или поне при мен беше така  #Crazy

# 608
Здравейте, майчета!
И аз не съм писала много отдавна, но поне от време на време ви чета.
Забелязвам тенденция нашите бебоци да нямат спокоен нощен сън...и моята щерка не отстъпва, вече 2 месеца се събужда с плач минимум на всеки час през нощта. Не мисля,че е от глад, а по-слоро от зъбоникнене. Засега нямаме нито едно зъбче.
Заместили сме 2 хранения: на обяд - със зеленчуково пюре, след обяд - плодово с кашичка (пюретата са домашно приготвени от мен). В тази връзка вие какви каши давате? Аз засега давам безмлечна, безглутенова оризова каша с банан на Лактана.
Ние седим, но още не съвсем стабилно. Няма тенденция към самостоятелно изправяне. Казваме "айде", "мама" и "тата". Обожаваме да гледаме реклами, да "боравим" с дистанционно и мобилен телефон.
Хайде хубава вечер от нас!

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 16:48 от dea76

# 609
kimbarly  и мие имахме този проблем през нощта и мислех,че не му стига кърма и е гладен и за това се буди -пробвах вечер с пюре,с каша ,със супа ,даже цедих кърма и добавях бисквити вътре ,но всеки път беше едно и също през нощта-явно,че не е от глад  -и той не суче много ,а по малко всеки поът,по скоро за успокоение суче ,сигурно от зъбки или просто расте и има нужда от повече гушкане

имаме побелял венец най-накрая Party много странно изглежжда даже напипвам отгоре като зъб ама нали ми е първо детенце и не знам как трябва да изглежда -преди даваше да му чешкам венеца ,обаче от 2 дена въобще не дава да пипна,явно много го боли милото
снощи не издържах и му дадох панадол ,че така се мяташе и стенеше  Tired

# 610
Кали, Рика, благодаря ви за мненията, днес взех 2-ка и я дадох преди малко, да видим дали ще е по-спокойна тази нощ. Praynig

Кали
, хубаво да си изкарате на село, дано да успееш да си починеш!  Hug

Деа
, аз засега съм давала Оризова безмлечна каша на Хип, сега взех и Елда, пак на Хип. Peace

Рика, Панадола много помага, поне при нас, не се колебай когато много плаче да дадеш, той е освен за Т и за болката от зъбониктенето.  bouquet

# 611
  • София
Може ли да поразчопля една позабравена тема - столчетата за кола.

Ще трябва скоро да изберем някакво. Гледах таблици с краш тестове и т.н.
Но все пак да питам майките с опит - какво друго е важно да се гледа при избора? Примерно разни степени на сваляне в полегнало положение, разни подлакътници или не знам и аз???Нещо, с което сте се сблъсквали и се е оказало, че е важно.
Че ми е ясно в магазин като отида как ще откривам топлата вода.....

Сори за тъпите въпроси, но опита е най-добрия учител, затова ако споделите ще съм ви благодарна.

# 612
Момичета,благодаря ви:)Дано на малката претенция й хареса:)и да сме спокойни...то няма да е почивка за мен много ама поне разнообразие:)

Утре рано след като стане и папка ще тръгнем с надеждата да пътуваме по хладно и да преспи малко от пътя...то са 120 км само но с нея не знам колко ще ни се сторят:)Поне и бабата ще е с нас в колата да си я предаваме като й писна само аз:)

Josepha,и аз бях питала за столчетата и Добра много подробно ми беше отговорила...ама беше май назад в тази темичка.Ако имаш време погледни...имаше и снимки си спомням:)А за багажаааа...великото преселение на народите;)

Там ще влизам чат пат като мога през телефона да ви наглеждам:)Да са ни здрави и усмихнати бебоците:)

# 613
Здравейте момичета,

наистина нещо напоследък темичката съвсем упостя ... Sad Влизам ,чета ама като никой не е писал не ми идва и на мен музата ... то е ясно, че сега никой няма време с тия малки и палави бебоци Simple Smile

Жозефа аз съвет за столче не мога да дам, че си имаме от баткото, което пък му беше подарено и грам не съм разучавала, но Добра ако се включи ( пак ) може да даде много акъл. Спомням си ,че беше писала за някакви столчета, които могат и да се завъртат ( в смисъл като качваш детето да завъртиш столчето към вратата ) Сигурно има още куп неща , но друго в момента не се сещам ...

Калинче приятно изкарване. Определено смяната на обстановката ще ти подейстеа много добре и дори и да няма истинска почивка за теб ще се почувстваш отпочинала и готова за нови подвизи с Алексчето Simple Smile

При нас какво да ви кажа. Мойто момче много гладно се очертава. Като види чинии и ял, неял преди това, почва да се дърпа, да скимти и накрая и на плач го удря. Иска да му давам да яде от нашето ядане. Няма оправия. Оня ден бяхме на рожден ден на чичо му и като видя масата и настана драма. Бях принудена да му дам да си ръфа една бисквита Закуска. Хич не ми се искаше, но какво да го правя, алтернативата бяха пържоли Simple Smile Май ще трябва да се забързам с въвеждането на храните, че да стигаме по-бързо до по-вкусната част за да има мира. Иначе засега сме на плод и зеленчук. От няколко дни му давам и пъпеш в сурово състояние. Много го харесва. Днес съм решила и диня да дам. Малко се чудя за праскова, но май и за нея ще се престраша да я дам сурова. Иначе започнах аз да си му приготвям пюрета и много му харесват.  На обяд му давам едно малко бурканче от 120гр и после следобедното хранене започва с нещо плодово (банан или пъпеш ) и после мляко. Беше започнал през нощта да пропуска по някое и друго хранене, дори имахме един ден само с 5 хранения, но ето че от 2 дни пак се буди по 2 пъти да яде и през нощта. Не мога да го разбера. Както и да е, поне засега не е кисел и яде и заспива. Зъби няма, лиги има много ... постояно дъвче нещо и то доста злобно. От няколко дни го слагам и в проходилка. Харесва му, въпреки че не се заседява много в нея. Бута с крачета и започна да се движи и назад, много му е забавно, но още не е много наясно какво става.
Планувала съм кръщене за 7.08. Сега само се моля да е хубаво времето, че след самата церемония ще имаме гости в къщи и ми се иска да спретнем нещо като градинско парти. после ще разкавам как е минало. Simple Smile

Ели честито семестриално завършване. Успех ти желая и на предстоящите изпити. Радвам се ,че всичко при вас е добре, честити ви зъбки. Дано и за напред да никнат така леко Simple Smile

Цвети честито ви зъбче на вас. Дано следващите да никнат по-леко и Гоги да не се тормози толкова  Hug

# 614
  • Пловдив
Добро утро, момичета!

Тази сутрин (като никога) се събудих преди Габи, че даже и станах да пусна компютъра  Grinning
Имаме 2 зъба! В неделя ги видяхме!! Много смешно, ама направо се възгордях от името на Габриела! Сега като я храня и чувам как лъжичката трака по зъбките като си затвори устата  Joy Трябва да кажа, че вече рядко проплаква нощем, явно това й е бил проблемът!

Стол за кола - и аз вече попрочетох. Марките Cybex, Recaro и Sunshine Kids за сега водят моята класация. Дано като дойде време за плащане да не си променим решението.

Слънчев ден на всички!   :sun

п.п. Забравих да кажа, че купихме вчера гърне със 'сензор' - като си свърши работата детето и издавало някакъв звук. Още не сме пробвали.  Laughing

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 08:19 от Lady Guga

Общи условия

Активация на акаунт