Отговори
# 120
Давам по 1 таблетка само когато стане много неспокойна,  започва да плаче и да хапе всичко. Може да се даде и втора таблетка след един час, ако кризата не отминава.

# 121
И аз взех дентокинд с Лайка /камомила/ преди 2 месеца, но изобщо не облекчава. Явно на всяко дете действа различно. Само нурофена върши работа. Вчера ми вдигна 37.9, взе да си чеше неистово венеца, да се плюмчи и нервничи. Имаше всички признаци за истерична вечер. дадох нурофена и заспа като бебе  Mr. Green

# 122
Дентокинд,  давам сутрин  30 мин  след хранене и ако през деня е много нервен  давам  втори път  понякога и  3ти.  Освен това има и гелчета най  различни  от пансорал до  дентоникс. Ние  още нямаме избили зъбки но днес цял ден поддържа  37,2 - 37,3  и  сега му дадох панадол.

Калинче , дано малката да се  заиграва повече в бънджито и ти  да  си отдъхнеш малко. Нашия Филип много се кефи на  музиката  и  дранкалките или да яде звездичките Simple Smile

Джозефа, спомени на  педиатъра ви, че сте били с Т тези дни. Нашия като му кажем, че е бил с Т няколко дена преди  консултацията не слага ваксини.  Така или инъче имунитета е паднал заради зъбоникненето и  ако сложи  ваксина може  много  по тежко да се понесе.

Ние успешно  захранихме и с плод. Вече си изяжда по  1 банан пасиран и после разрежда с кърма. За сега не смятам да въвеждам  нов плод. След месец ще излязат прасковите от градината на тати и тогава  ще му варя от тях.

# 123
Здравейте момичета,
 тия дни грам немога да седна да пиша, а пък и чак сега изчетох какво сте писали.

Жозефа стискам палци утре да мине леко ваксината и да няма последствия. Все се каня да те питам как сте и как му понася АМ, но ти вече си докладвала. Дано наистина да има добър резултат и от тук нататък да нямате проблеми Simple Smile

Ние утре също сме на ДК. Ще слагаме трети прием на Пентакси и другото . Хич не ми се ще , но да ги слагаме и да се свършва с тях засега. Така и така вървим с месец и половина закъснение... ще докладвам и аз утре . Яд ме е,че чак сега прочетох за Туята ... май няма смисъл да му давам утре. Нищо за другия път ще си знам.

Вече трета вечер заспиваме горе-долу спокойно. Но за сметка на това през деня си е живо чудо. Днес примерно се събуди в 8ч и от тогава спа веднъж за 50 минути по обяд и после с триста зора още 40 минути. Това за цял ден. Сега заспа в 21ч и се надявам да си поспи малко повече. Как не му се спи незнам... всъщност то му се спи, очите му стават кървясали, целия почервенява, но борбата е велика. А аз возя, клатя, пея е няма резултат. Незнам какво е това чудо... може и да са зъби, но засега не мога да разбера. всъщност като ми захапе пръста ми е доста твърдо, но най- странното е ,че има едно боцкащо под венеца, но там където би трябвало да е кучешкия зъб. Дори има и една кървава точица, но не го знам дали е от зъб или от злобното хапене на твърдите дрънкалки и да си е одрал венеца. Представяте ли си да му излезе на малкото вампирче първо кучешкия зъб ?!?!? Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Май ще ви изоставям,че едвам гледам... засега лека нощ от мен .

Само искам да спомена, че ние в неделя заминаваме за морето. Ще бъдем на Лозенец ,та в тази връзка ако има и други майчета по това време в тази част на черноморието нека пишат на лични да разменим координати и да си спретнем среща на морския бряг  Mr. Green 

# 124
  • София
здравейте,

Ивче , весело изкарване на морето Simple Smile. Ние отиваме в края на месеца за Албена Simple Smile

Josepha, стискам палци всичко да е ок с Фи утре след ваксината Simple Smile.

И при нас е ужас - Гоги преди не се спираше, но сега направо е като малко тазманийско дяволче Simple Smile.
Представям си какво ще е след като проходи.

Утре въвеждам тиквата и дано продължим така успешно като с първият зеленчук Simple Smile

Относно зъбоникненето - засега няма нищо, но съм си купила Дентокинд и Панадол и при първият признак за неспокойствие ще ги прилагам Simple Smile.

# 125
Здравейте момичета:)

Азазела,Иве като чета за вашите патила тези дни си казвам ме принцеската ми е ангелче в последно време:)И ме навежда това отново на мисълта че още нищо не сме видели от зъби:(просто си е капризче малко...Майтап настрани тези дни пи лесно заспива та даже и в количката по обед.И си спи горе долу по час всеки път,през около 2-3 часа,ама предимно си е на ръце сънчето й.Нищо поне да спи миличката:)Дано ме ги мъчат много тия зъби вашите герои!

Азазела,за Хамомилата мен ми казаха 2 пъти на ден по 5 зрънца засега.Ще питам и за Дентокинда много ми го хвалят познати.

Джозефа,Туята се дава по 3 зрънца деня преди ваксината,в деня и деня след.В малко водичка поне 15 мин преди или след ядене.Може да вземеш поне утре и други ден да дадеш.

# 126
Ние вчера бяхме при док да отвори на малкия чурката. ТАм мина по-добре отколкото очаквах. Малкия се разрева , но за кратко . ПОсле беше весел, скачаше...Обаче след 2 часа като ревна милия...ужас. Сега го промиваме с риванол и мажем с един крем и при нужда с ледокаин . ТАзи вечер вече не го болеше , отворихме му я , измихме я ...дано да нямаме повече проблеми с тази история.
п.п. не сме имали проблеми , но нещо не се справяхме ние със задачата и решихме да сврърши това док, още малкия докато не разбира , за да не се стресира...

# 127
Здравейте,

чета ви ама не мога да смогна да пиша. Ние сме добре. Овладяхме обрива и сега внимавам какво хапвам, ама общо взето ям всичко.

Да ви кажа афтата дето лекувах се оказа зъб:)))))))))))))))))) Мазах го три дни с кремче против гъбички. На кой може да му хрумне че ще му излезе на това място зъбче ( Иве съвсем възможно е да са от една вампирска порода). Имаме вече 4 долни резеца. Един кучешки или втори горен( афтата) и другият от другата страна е почти пробил. Ако кара с това темпо, ще ги нареди всичките до годинка.
Зъбите ни съвпаднаха с ваксината и я понесе доста тежко:(((((((
А аз му намерих цаката така и така не спя, по-добре да не си лягам. Все като зомби ходя.

Аз не съм захранила още. Има ли и други луди като мен? Доки препоръча ако нямаме домашни зеленчуци да купувам готови пюрета. А аз имам желание да си ги правя сама. И сега съм в чуденка. Мога да си намеря само домашни картофи и то пресни.
Кимбарли и аз следя съветите ти за захранване:))))))))) Не искам да махам кърмене до годинка. Но си мисля че ще ми е проблем да давам първо гърда, а после пюре. Малчо се успива само на гърда. И на обяд се приспиваме така. Обедно хранене и сън.
Искам да го отуча ама не мога:( ядем плътно през три, четири часа и нощем. И си е доста пухкав.

Мари:) супер идея. Доста се посмях, ама такива майки са за бой.
Азазела мога да ви правя компания следващият път:-(

Лека вечер.

# 128
Кимбарли и аз следя съветите ти за захранване:))))))))) Не искам да махам кърмене до годинка. Но си мисля че ще ми е проблем да давам първо гърда, а после пюре. Малчо се успива само на гърда. И на обяд се приспиваме така. Обедно хранене и сън.
Искам да го отуча ама не мога:( ядем плътно през три, четири часа и нощем. И си е доста пухкав.

Защо да ти е проблем да даваш първо гърдата? Целта е не да заместваш кърмене, а да въведеш нови вкусове и да следиш за реакция. Peace

Малко инфо от Косе Босе Hug

"Начини за кърмене и предлагане на пюре:
1) кърмене + хранене 30-60 мин. след кърмене (препоръчително до 1 год. или поне до 9 м.)
2) хранене + кърмене за дохранване (така по-бързо храната ще замести млякото)

За да няма заместено кърмене:
1) Първо се кърми.
2) След 30-60 мин. се предлага твърда храна (пюре или каша).
Така детенцето определя колко храна ще поеме след кърмата. Някои хапват по 60-80 гр на 1 год., други 3 пъти повече. Това няма значение, защото целта е запознаване с нови вкусове, привикване на стомахчето към нови субстанции и тестване на алергична реакция.
Достатъчно е да се предлагат подходящи за възрастта храни и балансирано разнообразие.

За да се замести кърмене:
1) Първо се дава храната.
2) После се предлага кърмене.
Така детенцето само ще определи колко бързо да замести кърменето, например за около месец. Количествата твърда храна са много условни – зависи от индивидуалното развитие. За ориентир, храната плюс млякото трябва да внася около 100 ккал на всеки 1 кг тегло.

До 1 год. млякото трябва да е около 3/4 от общия прием на храна. Всяко хранене трябва да е млечно. Това е условно понятие, особено при кърмене на поискване. Все пак зависи как и колко пъти в денонощието суче детенцето и на каква възраст е.

Това са правилните начини - всяко хранене на нашата възраст трябва да включва мляко.
До 1 год. или поне до 9 м. е добре към всяко хранене да има мляко."

# 129
Благодаря ви за отговорите.   bouquet
Дадох камомилата снощи и малко панадол, спа прекрасно. Еййй това зъбите са ужасна работа.
Калина ей сега те разбирам. Доста е гадно да ти реве бебето и ти да не знаеш как да му помогнеш.
Анна84 и ние си висим на цица за лека нощ и лек следобяд, съответно. И аз искам да го отуча, ма зъби ли да чакам, от гърда ли да го лиша за заспиване  newsm78? Ми аз ще си умра от недоспиване. Свикнала съм да си спим от както се е родил. Така че, очевидно така ще си продължим докато е в по спокоен момент. Надявам се докато стане първи - втори клас да го отуча  Simple Smile
Хубав ден!

# 130
Здравейте ,и ние сме много зле в последно време със съня нощно време -направо съм като парцал ,едвам гледам и ходя ,малчо се буди постоянно на всеки час и по честто ,много е неспокоен ,само се върти плаче ,уфффф дали са зъби какво ли е не знам ама няма ад издържа така дълго  Tired #Puppy dog няма за сега на венците нищо ,нито пък са му подути,само иска ад го гушкам и ад суче ,нищо друго  не признава

# 131
........ Надявам се докато стане първи - втори клас да го отуча  Simple Smile
Хубав ден!
Azzazela няма страшно и до втори клас  Mr. Green голямото междучасие е 15 мин.

# 132
  • София
Ужас......За да не кажа пълна гнус.

Както и да е, всеки си прави избора.

Аз да кажа - не сме качили нищо за последния 1 месец. Вероятно заради смяната на кърмата с АМ или пък и аз не знам.
От ваксината ли или от нещо друго обривът се обостри....Само 7 часа след поставянето.

Ивче, приятно моренце! Аз не съм толкова смела и няма ад водя малчуган на море това лято. Ако през септември/октомври е подходящо, ще го оставим на някоя баба, пък ние ще отпрашим към Испания, вероятно.
Засега ще се задоволим само с някое посещение на Банско, да речем. По-далечни разстояния с него не ми се изминават.

# 133
Kimbarli проблема идва оттам че заспиваме на гърда. И ако предложа първо гърда и после пюре ще го разсъня. Мисля да давам първо пюре ама около 60гр. и после пак гърда. Или първо малко кърма после пюре и пак кърма. Но не мога да чакам да мине 30 мин. То не се знае може и да успея да го отуча да заспива така.

# 134
Тогава давай първо пюре 50-60гр и после си го кърми.

Общи условия

Активация на акаунт