Отговори
# 570
Момичета, помагайте!
Съвсем съм се отчаяла вече с това ядене. Не иска да яде с лъжичката или поне до този извод стигнах, щото като и го дам пюренцето после с шишето си го изцоква с кеф. Сменях лъжички,сменях купички,давах топло, давах студено не ще и не ще  Sad Повечето пъти още щом ме види и започва да мрънка и да стиска устни  Sad
Е, не се тревожи, ще се научи. Дай и време. И дъщеря ми беше така, но порастна и сега даже се сърди, ако аз и давам. Казва "Мога Мана, т.е. мога сама"  Mr. Green

# 571
Да, излезе най-лекия вариянт,слава бого  Grinning Било вирус който трае 3 дни с Т 37,5 или 38гр и след него избиват въпросните пъпичици (обрив),но до 5 дни изчезват напълно.Не и изписа нищо само калции,защото вирусът бил изчезнал и това е в следстсвие от него.Казвам та ако някой не дай си Боже изтърпи всичко това да си знае,че е вирус,а не както аз мислех алергия,че даже и шарка... ooooh!
Хайде всичко хубаво!
Имаше ли в началото зачервяване на бузата, все едно му е ударен шамар? Както го описваш ми звучи като т.нар. пета болест. Тя минава леко и бързо без нужда от лекарства.

Не съм забелязала,защото от жегата доста често са и зачервени бузките,но е напълно възможно да говорим за едно и също,че и педито точно това каза "минава за 2-3 дни и не са нужни лекарства".Де да знам добре,че мина,само и обривчето да изчезне и напълно ще се успокоя.

Ниkoлета Милото детенце какво е преживяло.. Sad Добре че вече сте си в къщи,че и то и ти да се успокоите,дано да не се случва повече,да не се тормози мъничето  Hug

vanias1 аз също доста чудеса видях докато я накарам да яде с лъжица,но по съвет на едно майче го обърнах на игра,докато и е интересно и щом и омръзне и давах шишето не я насилвах,сега вече се научи и я предпочита.Стискам палци да свикне бързо.

# 572
  • Пловдив
Момичета, помагайте!
Съвсем съм се отчаяла вече с това ядене. Не иска да яде с лъжичката или поне до този извод стигнах, щото като и го дам пюренцето после с шишето си го изцоква с кеф. Сменях лъжички,сменях купички,давах топло, давах студено не ще и не ще  Sad Повечето пъти още щом ме види и започва да мрънка и да стиска устни  Sad

Само и единствено млякото се дава от шише, другата храна е задължително с лъжичка. Спри да даваш от шишето и ще свикне, няколко дена може да не иска, но като види, че не минава номера ще свикне  Peace Също така не било хубаво и дълго време да се пасират храните, защото децата свикват и после дори и малко парченце да има, не искат да ядат и го плюят .

# 573
  • Пловдив
Здравейте, момичета!!! Hug
Мнооого отдавна не съм писала, не знам как ви остава време!Сутрин ставаме и почва лудницата по оправяне и бързане за целодневно излизане! Връщаме се късния следобед, после малко домакиснки занимания (ама малко,де!) и в общи линии това е, не стигам до компютъра!

Цитат
онази сутрин нямах нищо освен баница и му пасирах баница-яде с голям кеф Mr. Green
RikaRurika, разби ме направо! Joy

Захранване - за сега сме на следната схема:
8ч. мляко ;
10ч. 1/2 плодово пюре;
12ч. 1 зеленчуково пюре (вкл.'градински зеленчуци',в които има грах)- през ден слагам 1/4 жълтък;
15ч. мляко;
18-19ч.плодова каша с плодово пюре;
21-22ч.мляко.
В началото ми беше много много трудно със зеленчуковите - плюеше ги. Постепенно си свикна и ги харесва Simple Smile
После не харесваше и плюеше кашата, но за кратко, сега си я хапва с удоволствие.
гърненца - имам желание да я сложа и свикна от рано, но досега нищо не съм предприела. Чудя се има ли по-малки гърнета за бебешки дупета  newsm78 Моля, някой ако има наблюдение от модел или марка
басейн на терасата - все се каня да сложа ваната и със слънчева вода.На Габриела ще й хареса!(даже цял бански имаме  Sunglasses);
зъбки - няма, обаче е станала, както всички се оплакват - нервна, буди се и проплаква нощем, всичко пъха в устата! Дано да излизат вече!
Хемоглобин - 122 !!  newsm44
Столче за кола - за сега ползваме кошницата за кола, която ни беше в комплект с количката. Мисля, че е до 12кг, като започне да не й е удобно и ще купим столче 15-36кг

Хубав ден на всички!
Приятна почивка на вас по моретата и балканите! !!

# 574
вчера купих гърне -и двата пъти като го сложих/а го усетих кога се напъва/и  започна Да реве ужасно много  Tired не знам защо така,дано свикне

# 575
вчера купих гърне -и двата пъти като го сложих/а го усетих кога се напъва/и  започна Да реве ужасно много  Tired не знам защо така,дано свикне
В тази възраст ще свикне, не се тревожи. Аз 2-3 пъти слагах директно на тоалетната с детска седалка. Много се чудеше и явно му беше неприятно. Но вчера го оставих да започне да ака на памперса (той чака да го събуя и само да е подложен под дупата)и после го преместих - така го беше напънало, че си свърши всичко в тоалетната. Много съм доволна, вече ще минаваме на сериозно обучине. С тия двете ми писна да съм все в л**на. И каката рано я сложих на WC и е голям рахат.

# 576
Банкя?

# 577
В тази възраст ще свикне, не се тревожи. Аз 2-3 пъти слагах директно на тоалетната с детска седалка. Много се чудеше и явно му беше неприятно. Но вчера го оставих да започне да ака на памперса (той чака да го събуя и само да е подложен под дупата)и после го преместих - така го беше напънало, че си свърши всичко в тоалетната. Много съм доволна, вече ще минаваме на сериозно обучине. С тия двете ми писна да съм все в л**на. И каката рано я сложих на WC и е голям рахат.

браво на теб и сладурчетата ти smile3501

# 578
Ммами, да ви се оплача и аз Sad Ако някой има идеи - очаквам да сподели....

Имаме 2 зъбчета вече. Той отказваше да се храни, като си мислех, че е от зъбите. Но не е. Сега няма признаци за излизане на нови, но пак не се храни. За деня общо му се събира около 500мл кърма. Пюрета и каши не яде, тотален отказ, преди поне по 50г успявах да набутам. За пюрето донякъде и аз съм виновна, защото все го преследвах с лъжицата  ooooh! ама нали все си мисля, че гладен си остава..... Какво да го правя   Shocked

# 579
Здлавейте и днес!  Simple Smile
Като,че ли на последак ми остава малко повече време  Grinning.Не че Сияна е по послушна,но....няма да се оплаквам.Днес като,че ли е по добре.Мисля обаче,че обривчето я сърби,защото само си търка телцето и все гледа да лижи по коремче,ама може и да си втълпявам вече  Rolling Eyes
mama_jelly не съм много компетентна,но ще ти кажа аз как процедирам  Laughing По принцип не я насилвам,но ако не е яла и на миналото хранене добре,гледам да я накарам да хапне поне 100гр. яде всики път различно,до 180гр,но само ако е много гладна,иначе от жегите доста намали яденето.Та хващам с едната ръка лъжичката с другата някаква играчка и така,тя си отвлича вниманието с играчката и даже не усети кога се е наяла.Но ми се е случвало и това да не помогне,това ми показва, че не е огладняла достатъчно, тогава я оставям и след 1 час вече е гладна и сама си иска.
Та като стана въпрос,вие разредихте ли яденето, че ние ядем по 4 пъти вече. newsm78

# 580
...........За деня общо му се събира около 500мл кърма. Пюрета и каши не яде, тотален отказ, преди поне по 50г успявах да набутам. За пюрето донякъде и аз съм виновна, защото все го преследвах с лъжицата  ooooh! ама нали все си мисля, че гладен си остава..... Какво да го правя   Shocked
Има ли вид на болен - температура, нервност, нетипичен плач? Ако да, допитай се до лекаря ви. Ако пък е бодър, играе, следва обичайния си ритъм, най-вероятно 500мл просто му стигат. В жегите им пада апетита, а и вече кърмата е с друга хранителна стойност.
За това че отказва пюрета ... опитай с нови вкусове. Примерно при нас тотално отказа плодове. спрях да давам и наблегнах на зеленчуци. И на тях се мръщеше докато въведох зелена тиквичка - омотва я и зяпа за още. Много се радва и на смесени пюрета с повече вкусове. Моно-вариантите са му противни, особено по-висок процент на картоф. Сега след пауза предложих диня - тотален хит  Mr. Green После банан - прие го подозрително, но поне го яде.
Макар и бебета те имат вкус, съответно предпочитания. Улучиш ли "неговото" постепенно ще свикне и ще добавяш в малко количество и от по-неприятните храни. Хитово сред много деца е "пуйка с броколи" на Бебевита - за мен е супер гнусно, но бебоците го ядат с радост.

# 581
Здравейте на всички пораснали бебенца и техните грижовни майчета и татковци!!!!Надявам се всички да сте здрави.Ние с бебо Крис сме добре, наслаждаваме се  на етапите през,които преминаваме. Имаме си две зъбчета,храним се с пюренца и кашички ,а също с млекцето на мама приемаме с най-голямо удоволствие.От няколко дена се поставяме в паяка и Крис преоткри света по друг начин,много е щастлив,че е самостоятелен-здравей живот!!!!Пожелавам на всички много здраве и весели моменти със сладките бебоци и вашите семейства.

# 582
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Здравейте, момичета!!! Hug
Мнооого отдавна не съм писала, не знам как ви остава време!
....гърненца - имам желание да я сложа и свикна от рано, но досега нищо не съм предприела. Чудя се има ли по-малки гърнета за бебешки дупета  newsm78 Моля, някой ако има наблюдение от модел или марка

И аз отдавна не съм писала, но да се включа по темата с гърнетата. Аз купих най-малкото, на Бертони е.Прилича на играчка-мотор, има дръжки и отпред топка, която се върти. Оказа се много "печеливш" вариант.  Peace Струва около 18 лева, не помня точно. За сега се оползотворява максимално и то без драми  hahaha. Много съм доволна.

# 583
Мамчета, днес имам имен ден или както обича да се изразява мъжа ми е "Магдаленин ден" Simple Smile) Ето една емотиконна почерпка от мен  cook beer2 beer

# 584
Момичета, помагайте!

Само и единствено млякото се дава от шише, другата храна е задължително с лъжичка. Спри да даваш от шишето и ще свикне, няколко дена може да не иска, но като види, че не минава номера ще свикне  Peace Също така не било хубаво и дълго време да се пасират храните, защото децата свикват и после дори и малко парченце да има, не искат да ядат и го плюят .

Мдаа, и аз се притеснявам, че давам с шишето твърда храна ама кака да я оставя гладна?!? Или да давам мляко? Уфффф...

Общи условия

Активация на акаунт