ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 87 176
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, имам нужда от мнение. Днес следобед съм на лекар, но едвам ще изтрая. На 14 август ми сложиха пържата инжекция лукрин. А вчера ми дойде, като цикълът ми е доста обилен. Друга да е изпадала в същата ситуация?

Нормално е! И при мен беше така, беше и по - продължителен.  Rolling Eyes

Hug

# 121
Момичета, влизам тук, за да ви обнадежда. 4 г. след операция заради ендометриоза една съфорумка роди вчера в Пловдив момченце. Вече не й помня ника, защото нашата комуникация отдавна излезе рамките на форума.

Да е жив и здрав малкия юнак! Много да радва родителите си!  bouquet newsm44 newsm44 newsm44
Благодаря ти Kia, че сподели. От такива новини имаме всички нужда. Дай Боже всекиму такава радост!

# 122
  • София
Момичета, влизам тук, за да ви обнадежда. 4 г. след операция заради ендометриоза една съфорумка роди вчера в Пловдив момченце. Вече не й помня ника, защото нашата комуникация отдавна излезе рамките на форума.

честито на съфорумката!
дано имаме повече такива новини в темата Peace

# 123
Искам да попитам дали има някой който е от години с това заболяване, да е родил и после пак да му се е появила искам да питам как просължава с лечението

И след като изсмуквала калция инжекцията, не трябва ли да взимаме някакви мерки паралелно докато сме на Золадекс, да употребяваме някакъв калции допълнително, за да няма остеопороза после?

# 124
Аз си пиех калций по време на лечението,защото костите ме боляха ужасно и зъбите ми започнаха да се ронят!

# 125
Калций под каква форма? колко как?

# 126
Калций под каква форма? колко как?
   Като отидеш в аптеката те ще ти дадат.Мойте таблетки бяха мисля,че по 200мг в едно цилиндрична,пластмасова опаковка,таблетките са елипсовидни.

# 127
  • София
След раждането си пусках кръвни изследвания и изследвах допълнително по препоръка на свекърва ми, която е мед. сестра, не само желязото, но и калция. Калцият ми беше съвсем в норма.
Аз обаче периодично пия по малко калций, защото капилярите в носа са ми много слаби и имам кръвотечения ипрез пролетта, а преди години ми бяха изписвали калций и вит. Ц.
Ще се изследвам за остеопороза за всеки случай, но няма да е скоро.

# 128
Искам да попитам дали има някой който е от години с това заболяване, да е родил и после пак да му се е появила искам да питам как просължава с лечението
И след като изсмуквала калция инжекцията, не трябва ли да взимаме някакви мерки паралелно докато сме на Золадекс, да употребяваме някакъв калции допълнително, за да няма остеопороза после?

Прочети моето мнение от 5-та страница какво съм писала,дано да ти стане ясно.Накратко - две коремни операции,золадекс,дете на четири години.Може би питаш дали след като съм родила са се появявали кисти?Какво да ти кажа - тук в моето градче постоянно бъркат фуликули с кисти,ако нещо ме среже ниско долу,то обезателно е киста според тях,а аз мисля,че киста просто не боли...Родих 2007,от тогава аз не съм преставала да съм на противозачатъчни(Регулон,Марвелон,Ясмин).Признавам,че с тях ми е добре - няма болезнен цикъл,няма болки при секс,няма проблеми...Напоследък обаче,в частната клиника,където ходя,мисля че ме взеха за клиент,отколкото за пациент,смених си доктора и вече В МОМЕНТА съм на дуфастон.Точно на тази последната докторка зададох въпросите,за които питаш и ти.Според нея,бременността само забавя и спира,но не лекува ЕМ.Относно остеопорозата,ми каза,че е твърде вероятно,но не е задължително да я имаш след години.Че през годините,можеш да се поддържаш с противозачатчни и не е желателно да се спират.И накрая - че ЕМ може да се изкорени окончателно,ако детеродните ти органи се изрежат оперативно,но за жени на тази възраст,на която сме ние,това е недопустимо!!!Жестоко,но факт!!!

# 129
И понеже стана много дълго,искам да подчертая,че споделям моят опит и на някои от тук четящите,моя начин на лечение може и да не подейства.Просто искам да съм ясна.  Peace  Относно калция ще пиша утре.

И тук е мястото да попитам въпросът си от пета страница - някоя от вас в момента да е на дуфастон,но да е родила и с него да се поддържа след раждането???

# 130
  • София
кокоми, дуфастон съм пила само по време на бремеността за укрепване на плацентата от 3-тия до 6-тия месец, защото се наложи.
не знаех, че може да се взима постоянно.

аз след терапията със Золадекс, която приключи точно преди 1 година не съм пила нищо.

искам да питам всички ли сте на някаква последваща хормонална терапия?

# 131
Aurora ,ето листовката на дуфастона - пише ,че може да се пие по време на бременност,на ендометриоза и т.н.    http://apteka.framar.bg/05002529/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D1%81% … arma#.TmB_BGrRbm4

След като родих преди четири години,много ме беше страх да не би да се появят пак кисти и кошмарът да се повтори.Толкова се бях уплашила,че ходех при кого ли не на преглед,но общо взето всички са ми изписвали противозачатъчни.Поне при мен всички доктори бяха единодушни.
Отскоро пък,си мисля - това са години наред да пиеш хормони,мислех да си направя малко почивка от тях,но не ми се получи.За остеопорози и нива на калций гледам да не мисля,както и за други натоварващи въпроси около ЕМ,просто дотолкова ми е писнало от този омагьосан кръг,че гледам да се радвам на детето си и да не се превръщам отново в развалина,каквато бях преди години,заради тая мръсница....

# 132
  • София
кокоми, дуфастон съм пила само по време на бремеността за укрепване на плацентата от 3-тия до 6-тия месец, защото се наложи.
не знаех, че може да се взима постоянно.

аз след терапията със Золадекс, която приключи точно преди 1 година не съм пила нищо.

искам да питам всички ли сте на някаква последваща хормонална терапия?
Аз не съм правила и пила нищо след това. Просто си ходя редовно на прегледи. Е, изкарах и една бременност.  Wink

# 133
И аз не бях , ама на един рутинен преглед-опаа изненада. Кистичка. Важното е че си имам 2 бебока, пък омагьосания кръг явно пак ще си го въртя. Майка ми също е с ендо. Кистата й беше станала 7 см. И накрая й махнаха всичко яйчници,матка. Направиха й пластика и всичко е Ок. Ама тя е на 50, а аз съм на 30..
А как се следи нивото на калция?В смисъл кръв ли се взима newsm78
Кокоми..Трябваше да си пия противозачатъчни-сега ме е яд.Какво да си почиваш, че пак да се появи. А защо са били коремни операциите? При мен беше лапаро. А сега направихме пункция. Дока каза че според най новите проучвания пункцията била по-щадяща, а лапарото-все пак било операция. Вероятно след Золадекса ще мина на противозачатъчни,но това пази ли от киста. То нали си идва цикъл.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 01:40 от Bliznachkova

# 134
Направиха й пластика и всичко е Ок. Ама тя е на 50, а аз съм на 30..

Да,на нас ни е ужасно рано за такива неща.

Кокоми..Трябваше да си пия противозачатъчни-сега ме е яд.Какво да си почиваш, че пак да се появи. А защо са били коремни операциите? При мен беше лапаро. А сега направихме пункция. Дока каза че според най новите проучвания пункцията била по-щадяща, а лапарото-все пак било операция. Вероятно след Золадекса ще мина на противозачатъчни,но това пази ли от киста. То нали си идва цикъл.

Коремни,защото първата ми киста се спука в мене (2003 г) , а втората киста (2006 г) беше прекалено голяма за лапаро или пункция.
И спри да се ядосваш за стари неща,а просто си намери правилният доктор.
А аз да те попитам - ти в момента на золадекс ли си?   Shocked

Общи условия

Активация на акаунт