ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 87 158
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 90
Аз да се включа отново. Доколкото четох проблема с месата и млечните продукти е продиктуван основно и от това че животните се отглеждат натъпкани с хормони, с цел да се съкрати времето през което израстват и стават за колене. Ето част от една интересна статия:
 "Месо с хормони  може да ни смени пола.
За това алармираха от Българския ветеринарен съюз вчера.
 Мръвките, натъпкани с естрогени, правят мъжете жени, а тези,
които съдържат андрогени, могат да преобразят дамите в мачовци.
Ветеринари: заради хормони в храните на месарите във Франция им пораснаха гърди.
   В месни и млечни продукти у нас е пълно с антибиотици, хормони и токсини. Фермерите сами купуват и прилагат своеволно лекарства на животните си
“На френските месари им поникнаха гърди в резултат на прилагането на женски полови хормони, които се дават на кравите, защото увеличават млечната продукция. В нашата страна липсва реален контрол върху продуктите от животински произход, които излизат от фермите и стигат до масата ни. В момента фермерите могат свободно да купят от аптеките всички видове лекарства и да ги прилагат по своя преценка на животните, които отглеждат”, обясни д-р Ангел Ангелов, зам.-председател на Националния съвет на Българския ветеринарен съюз (БВС).
Тази практика крие опасности, тъй като по този начин чрез месото, млякото, меда, яйцата в човешкия организъм могат да попаднат остатъчни вещества от антибиотици, химиотерапевтици, хормони и различни други медикаменти, които имат пряко въздействие върху човешкото здраве. "
И още нещо към съветите: за един млад организъм пълноценния секс е от изключително важно значение за нивата на хормоните. Чела съм доста и в чужди сайтове, включително се интересувах и от акупунктура, акупресура, рейки .... Нека не задълбавам, но решението не е в инжекцията с хормоните  Sad

# 91
  • Sofia, Bulgaria
 В тази връзка един филм, който май не е излъчван по никоя телевизия по понятни причини. За бременни и за момичета с по-слаби нерви или в по-лабилно състояние категорично не го препоръчвам. http://www.youtube.com/watch?v=wOis17eMJ54

# 92
Мисля си, че много беди идват от по-късната възраст на зачеване днес. На 24 г. аз бях завършила университета, работех и между другото имах две деца, но..... животът се променя.

И това е вярно, но има и друго нещо: естрогенът просто се вдига от много неща, които са част от днешния бит, и ендометриозата напада и съвсем млади момичета. Освен от червеното месо, от кафето (аз НЕ МОГА да се откажа), от консервантите в козметиката, от стреса, и въобще всичко, което разстройва ендокринната система май... 
При нас в БГ инжекциите обикновено са с 1-месечен депо-ефект. Не бях чувала за по-дългосрочни. Аз лично не съм привърженик ни на хормони, ни на противозачатъчни, но... в случая се прежалихме.. Дано е било за добро. Късмет на вас, и не се плашете  - в началото е стряскаща  диагноза, но нещата се нареждат накрая.

# 93
Момичета, не знам вие дали изобщо сте имали нежелани реакции след Золадекс или други от депо инжекциите, но ви моля ако е така и някоя от вас има такъв опит да ми пише. Аз вече трети ден лежа с постоянно изпотяване, топли вълни, болки на моменти в главата, тя ми тежи и едва ставам от леглото. Знам, че не е вирус, защото наскоро изкарах летния грип. Имах и тежест в стомаха точно както е описано в листовката. Но там пише, че е възможно да не ми достига калция в кръвта. Вчера си взех Калмацин отново, бях го спряла. Дали е възможно всичко това да е от Золадекса, на някоя от вас случвало ли се е да й влияе на калция в кръвта и след това да са й спряли Золадекса?
Само да поясня, че ми биха 4тата инжекция на 9 август. Точно защото и аз не ям месо от много време, ме е страх да не съм си докарала някоя анемия. Merybo, и моят цикъл спря само 2 пъти от Лукрин Депо, но виждаш пък какво става от Золадекса. Нямам цикъл, но се 4увствам ужасно. Освен това, не е проблем, че дъщеря ти е на 30, аз полу4их заболяването на 21 г.                                                     
Благодаря ви предварително, момичета, писах и в други форуми, хубав ден и успех в борбата с ендометриозата.  

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 16:28 от SAB-f

# 94
Бях на золадекс отдавна,но се сещам,че четох в листовката му,че се понижава нивото на калций в кръвта,и в последствие "изсмукването" му от тялото,след години може да е причина за появата на остеопороза.Не съм се занимавала тогава с други изследвания,просто исках всичко по-скоро да свърши,каквито и да ми бяха симптомите.А те бяха много.Не мисля,че е редно да спираш инжекциите си,била си си 4,остават ти още две - започнала си вече,защо трябва да ти се спират?Просто стискай зъби и се моли всичко да има щастлив край и спри да си измъчваш психиката допълнително с въпроси...   Peace

# 95
кокоми, тоест и ти си имала странични ефекти, които са били що-годе тежки, правилно ли те разбрах?  Tired

# 96
Всичко за което можеш да се сетиш!!! Но пък вече имам дете на 4 години!!!  Hug

# 97
Здравейте,
В началото на месеца ми направиха лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста. Операцията направиха в болница Вита. Първата инжекция Лукрин си купих сама, но сега водя борба за отпускане на Лукрина от НЗОК. От Вита ми казаха да отида при личната ми лекарка, тя да ме изпрати при гинеколог, който да ми напише протокол...и тук започва едно ходене по мъките. Гинеколожката каза, че тя не можела да ми пусне протокол и този протокол трябвало от Вита да ми издадат. Моля ви кажете каква е процедурата. Къде да отида?  newsm78   Утре съм решила до здравната каса да отида, но ....
Втората инжекция трябва да е в началото на септември Sad 

# 98
Let the Sunshine in, да ти кажа при мен как беше. Направих операцията, и доктора който ме оперира ми издаде протокол за отпускане на лукрин от НЗОК. С този протокол, заедно с епикриза и хистология (ако са копия трябва да пише вярно с оригинал и да има печат на болницата където си оперирана), здравна книжка и една деклапация зи информирано съгласие (от болницата ми дадоха бланака която си попълних), отиваш в касата и там веднага ти го подпечатват, не се чака въобще. След това със здравната книжка и протокола отиваш при личата лекарка която ти дава рецепта.
Ако нямаш здрвана книжка купуваш си я от аптеката и даваш на личната за да я попълне. По-добре го направи по-скоро за да можеш да се възползваш, все пак като си здравно осигурена е редно да ти се поеме лечението. Надявам се да съм ти била полезна, успех.

# 99
Моята операция беше през 2006 г, но процедирах точно както го е описала hopche .С една забележка само, че аз на здравната книжка и казвам рецептурна.

# 100
Моята операция беше през 2006 г, но процедирах точно както го е описала hopche .С една забележка само, че аз на здравната книжка и казвам рецептурна.

Да точно така, рецептурна книжка, лека грешчица Simple Smile Здравната беше друга.

# 101
Let the Sunshine in, да ти кажа при мен как беше. Направих операцията, и доктора който ме оперира ми издаде протокол за отпускане на лукрин от НЗОК. С този протокол, заедно с епикриза и хистология (ако са копия трябва да пише вярно с оригинал и да има печат на болницата където си оперирана), здравна книжка и една деклапация зи информирано съгласие (от болницата ми дадоха бланака която си попълних), отиваш в касата и там веднага ти го подпечатват, не се чака въобще. След това със здравната книжка и протокола отиваш при личата лекарка която ти дава рецепта.
Ако нямаш здрвана книжка купуваш си я от аптеката и даваш на личната за да я попълне. По-добре го направи по-скоро за да можеш да се възползваш, все пак като си здравно осигурена е редно да ти се поеме лечението. Надявам се да съм ти била полезна, успех.

От Вита не издавали такива протоколи....Гинеколожката от поликлиниката не можела да издаде протокола т.като още не били минали 30 дни от операцията и сега и втората инжекция ще си платя. От регионалната здравна каса ми казаха, че  около 20 дни трае процедурата. Нямам думи .

# 102
Благодаря ви!   Hug  Не мога да разбера защо от форуми и тн трябва да си получаваме информацията. Защо никой, нищо и никъде не знае?!

bouquet Още веднъж благодаря за съдействието и успех в борбата с ЕМ!

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 13:34 от Let the Sunshine in

# 103
Ако първата инжекция Лукрин е направена на 10.08.2011г, втората на коя дата трябва да бъде (28 дни) на 6 -ти септемри или на 7- ми септември?  Embarassed

# 104
Ако първата инжекция Лукрин е направена на 10.08.2011г, втората на коя дата трябва да бъде (28 дни) на 6 -ти септемри или на 7- ми септември?  Embarassed

На 7 септември трябва да направиш втората.
Така ми обясни и моято докторка, точно през четири седмици, така ще ти се пада всеки път в сряда.

Общи условия

Активация на акаунт