С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Рожденният ден мина чудесно, щом не успяхме да съборим заведението с нашите палави батковци! Laughing Лошото е, че сега съм гроги и не ми е ясно как ще си държа отворени очите до довечера! Mr. Green
А ето ги и моите ''произведения на изкуството'':

# 361
Илианка, много ще се радвам да се видим и да запознаем нашите съкровища  Heart Eyes Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Марти, децата са чудесни, големи сладури са!!! Да са ви живи и здрави и да ги гледате с лекота и много щастие! Simple Smile  Heart Eyes

Ние се нахранихме в 21 и сега е в леглото да се приспива.. мама отвреме на време помага разбира се Simple SmileSimple SmileSimple Smile с крак по люлката да се залюлява  Sunglasses, че да са ми свободни ръцете да пиша и да се ровя в нета Simple SmileSimple SmileSimple Smile Днес прилагах техники за масажчета, много му хареса на младежа  Heart Eyes

# 362
jenajena,Честит двоен празник!Да са ти живи и здрави дечицата и много да те радват!Прекрасни са Heart Eyes

Преди малко го сложих да спи моя човек,но като го гледам как се е разприказвал няма да е скоро и като си представя,че така си върви и времето между храненията и накрая ще ми остане около час да дремна,направо ми идва да  #2gunfire

Аз между другото реших,че някой ми е урочасал детето и сега това мира не ми дава #Crazy
Днес с Хера говорихме за баене в такива случаи и май ще се отивам и на такава процедура сега Mr. Green
Много ме е яд,защото каквото и хубаво да кажа за него пред някой,след това всичко се сгромолясва и детето откача направо от рев,от инат и от проклетия Twisted Evil
И червени конци съм вързала и с вода пръскам всеки път като го прибера от разходки и срещи с чужди хора и пак нещо не е както трябва Mr. Green Много съм суеверна на моменти,но понякога имам шесто чувство за такива неща ooooh!

Ами това е засега,да се хвърлям в леглото сега,че НЯМА ВРЕМЕ(както казва онова човече от Минута е много Mr. Green)

# 363
Към Бръмбазела
На въпроса ти - педиатъра не свързва обрива с храна,която аз съм консумирала,но въпреки това продължавам с диетата.От вчера спрях и киселото мляко.Вече се чудя какво да ям и се притеснявам това да не повлияе на количеството на  кърмата.Въпрос :
Кои плодове не са алергизиращи?Череши,банани,ябълки мога ли да хапвам?Не смея да хапна никакъв плод.Изключила съм шоколада,риба(не съм яла откакто съм родила),цитрусовите плодове,бобови.
Вчера бяхме на преглед при педиатъра.Даде ни направление за кожен лекар.Кожния специалист изписа спрей ДжинДжираАлба за мазане и Триклобактер да сипваме във водата за къпане.Тази сутрин ми се стори малко по- добре обривът. Praynig Лечението ще продължи седмица.Следващата сряда сме на контролен преглед.Ваксината се отлага за следващата седмица.

лава, а дали е възможно да става въпрос за алергия, предизвикана не от храна - например обрив от претопляне, слънце, козметика, някакъв друг вид чувствителност? Тъй като аз не съм специалист, тези неща е добре да ги обсъдиш с алерголог, който би могъл да ти даде насока и да обсъдите дали е необходим хранителен режим за теб и за какъв период. Специалистите сочат различни храни за проблемни, включително някои крайни мнения смятат, че дори и ябълката може да обуслови реакция. Информация дали някоя храна е потенциален алерген или не, има най-разнообразна и в Интернет, но консултацията със специалист може да е полезна.

Хранителния режим за определен период не би трябвало да създаде проблем за количеството кърма, ако храниш бебето си на поискване. Витамините, минералите и другите полезности от т.нар. "забранени храни" можеш спокойно да си набавиш като такива от други продукти. За твое успокоение, да споделя, че в страни където майките страдат от недохранване, също кърмят успешно бебетата си, а при теб става въпрос за временно лишаване от определени храни.

Стискам палци обривът да изчезне скоро, както и притесненията покрай него!  Praynig

Бръмбазела здравей! Много ти благодаря за подробния отговор!  Hug
Аврора има желание да суче, но става много нетърпелива и се пуска от гърдата и почва да се тегли и пищи  Confused снощи за първи път успя да стои на гърда около 20 мин и заспа там, засмукваше на интервали и не можех да разбера дали въобще се храни или просто и е приятно усещането, защото само след час писна пак за мляко  Confused давам и мляко от шише и предполагам, че това я обърква, защото нали засмукването става по различен начин...ще увелича броя на изпомпването през 2-3 часа, дано това увеличи кърмата  Praynig
тук има клиника за кърмене, но защото аврора вече е на две седмици и не искат да се занимават с мен по простата причина, че сме закъснели. За тези консултанти, които те говориш в къщи ли идват или по телефона трябва да се чуя с тях? Дай ми моля те повече информация!

Привет, winy!  Hug

Чудесно е това, което сте постигнали с Аврора тези дни! Браво и само така!   bouquet

Не се притеснявай от това, че тя се дърпа - възможните причини са няколко:
- объркването от шишето, което първоначално може да изисква малко повече докато си "спомни" как се суче от гърда;
- очакване, че кърмата ще попадне в устичката й веднага, по аналогия със шишето. А всъщност сукането от гърда изисква малко технологично време и по-важното - усилие, докато тялото реагира и започне да слиза предното мляко;
- по-слаба струя на първоначално потичане на млякото от гърдата, за разлика от шишето.

Дали опита да се гушкате голи, да й дадеш възможност да суче в слинга, в различни пози или пък докато спинка в леката фаза на сън? Може да е удачна идея, не да цедиш гърдите на 2-3 часа, а да й предоставяш възможност да суче често - дори на час/час и половина. Ти досега не си споделя подобни притеснения, нали?

През онези 20 мин., в които тя е била на гърда, със сигурност е получила кърма, защото млякото си слиза всеки път щом има търсене.  Simple Smile Това, че след час е поискала отново да суче, е чудесно. Може да не е признак за глад в този момент, а копнеж да е в твоята прегръдка, да бъде близо до теб така, както е била през 9-тте месеца от бременността. Кърменето е и общуване между бебето и майката, което е неизменно за всяко малко човече, независимо дали е кърмаче или не.

Ако прецениш, че Аврора е гладна, можеш да й дадеш отново да суче, като постоянно редуваш гърдите. Може да е добре кърменето да стартира когато е спокойна - преди смяната на памперс и тоалет, преди да е заплакала. Често нервното бебе може да не е успее да засуче, а да показва недоволството си. За Аврора и теб е хубаво да имате спокойно начало, за да може тя да е търпелива, да не се отказва и да суче. Сигналите за глад, които могат да те ориентират, са въртене на главичката в търсене на гърда, смучене на палчетата, сумтене и подражаване на сукателни движения. Разбира се, можеш да й предлагаш гърда дори и да не забелязваш тези сигнали. Колкото повече суче тя, толкова по-бързо ще свикне и лека-полека може би ще забрави шишето...

А ти как се чувстваш?  Hug

За ЛЛЛ Израел - можеш да се обадиш по телефона и да поговориш с Лидера на местната група и по твоя преценка и желание, да ви посети у дома в удобно за двете ви време. А за тази клиника, която споменаваш - те само за новородени бебета ли са?

Отново искам да те поздравя, чудесни сте и двете!   bouquet

# 364
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КРИСКО, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И СЛЪНЧЕВО ДЕТСВО МУ ЖЕЛАЯ!
Марта призведения на изкуството са трите ти слънца, но май си си направила копи-пейст на първото и третото Laughing.

Зазка имаш всички  Praynig Praynig Praynig, дано лошото да си заминава и ви забрави, ако имаш нужда от нещо, далечко си, но ако мога да помогна  Hug!

П.П. Нямам сили за нищо, включително и за собствените си мижави проблеми  Tired, да сме живи и здрави, пък другото ще се оправи  Heart Eyes!

# 365
Да се включа и аз набързо, ние сме добре, но мисля че вече малкия изпива цялото количество кърма от едната гърда и май трябва да давам и от двете вече.
Толкова е лаком, че снощи ми изкара акъла, задави се, докато яде и не можа да си поеме въздух, та го навеждах напред и изкара кърма чак през носа. Но и той се ошашка. За втори път го прави, в болницата беше първия, но тогава чак посиня, добре че имаше акушерка при мен, защото аз се шашнах и нямаше да се сетя да му бръкна в устата.
Лека нощ!

# 366
  • София, св. Троица
Aidin Благодаря за съветите и помощта   bouquet  bouquet  bouquet.

към консултантите, моите въпроси край нямат  Crazy
1. Габи я изписаха 2300кг и на края на първи месец наддаде 1800кг, като е хранена само с кърма. Близките ми реагираха,че е наддала много и не било хубаво, имало опасност от рахит и трябвало да давам витамин Д. Притеснено ми е дали наистина е наддала много и има ли опасност от рахит?  newsm78

2. Когато бебето засучи и почнат да се пълнят гърдите усещам болка като иглички така е всеки път, но от няколко дни усещам когато не сучи бодежи в гърдите, това нормално ли е?

Здравей Диана,
Ти и Габи се справяте много добре, няма нищо по-хубаво от това детенцето да се храни и да наддава, особено в първите месеци. Развитието на всяко бебе е индивидуално и зависи от много неща – ръста и телосложението на родителите, дали се храни с АМ или само с кърма, конкретните психо-физически потребности на конкретното бебе. Благодарение на така доброто й наддаване, което може да изглежда много за някои, за месеца след раждането си, Габи е успяла да навакса с размерите и килограмите и да настигне връстниците си.
Kърмата се усвоява бързо и качествено, като дава така необходимата енергия на бебето, за да се развива и расте. Характерно за кърмените бебета е, че те могат сами да контролират, кога, какви количества кърма да приемат. Има периоди на усилен растеж, когато могат да искат да сучат по-често от обикновено, както и има периоди, в които могат да сучат по-рядко. Често с възрастта се променят и навиците им, тъй като през различните периоди от развитието си имат различни потребности. Освен това кърмата е жива течност, която постоянно променя състава и свойствата си - в горещо време, може да е по-водниста и не така мазна, за да задоволи жаждата и обратното. Когато бебето е на изключително кърмене, може да не удачно да се ограничава сукането, за да му се даде възможност да си набавя необходимата течност чрез кърмата, която е между 80-85% вода. Много майки забелязват че след 3-ти, 4-ти месец, когато бебета обикновено стават по-активни, наддаването вече не се движи в същите темпове, както в първите 2 месеца, възможно е дори да има периоди на застой или лек спад в теглото.
Опасност от рахит при кърмените бебета по-скоро няма, тъй като майката предава чрез кърмата си всички необходими витамини и микро елементи на бебето и ако има някакъв недостиг на нещо, то тя първа би го усетила. Личният лекар би могъл да прецени дали има необходимост от допълнително даване на витамин Д, при положение, че бебето е родено в началото на лятото, когато има много слънце и светлина. Също така на този етап бебето все още не би трябвало да прави опити да се изправя на крака или да се подпира на ръце, така че да тежи с тялото си на все още незаякналите кости, поради което няма причина да е смята, че по-рязкото наддаване в първите седмици може да причини рахит.
Може би тази статия ще ти бъде интересна: Наддава ли прекалено моето изключително кърмено бебе?;
По втория въпрос – възможно е игличките, които усещаш по време на кърмене да е слизането на млякото – някои жени го усещат по-силно от други. По отношение на бодежите в гърдата, забелязала ли си кога са най-силни. Усещаш ли бучки, има ли бели точки по зърното, зачервени участъци? Предприемаш ли някакви мерки, когато усетиш бодежи и какви?

# 367
Да хвана и аз последния влак преди да е чукнало 12 часа и да честитя двойния празник на Марта!
Да ви е жив и здрав малкия Криско и много да ви радва! Честита месечинка на Маги! И трите дечица са страхотни сладури Heart Eyes

# 368
  • Варна

Много ме е яд,защото каквото и хубаво да кажа за него пред някой,след това всичко се сгромолясва и детето откача направо от рев,от инат и от проклетия Twisted Evil

Това все едно аз съм го писала. Мисля оттук нататък да казвам на всички, че е зверче, дивак и подходящ за рекламно лице на презервативи, за да не ми урочасват кроткото бебе Crossing Arms. Особено подозирам съседката под нас, че ми завидя - нейното дете вече е голямо - на 3-4 г., но по цял ден реве и се тръшка и още докато съм бременна като ме видеха, говореше на детето си "Ти вече няма да плачеш, като се роди бебето, то ще плаче." Аааа, аз какво съм виновна, че не си е възпитала детето овреме и я прави на пет стотинки Crossing Arms. Преди няколко седмици като ни видяха с количката, ме пита как е бебето и аз тъпата се похвалих, че е кротко и тя пак взе да говори на дъщеря си, че не трябвало да реве повече, вече бебето щяло да реве. Сякаш точно оттогава ни подхванаха коликите и се започна с киселенето на Валентин.

# 369
jenajena, - красота са твоите деца!  Hug
lussy, урочасали са те дрънки  Mr. Green , просто Венци е човек с характер!  Sunglasses
Елфи, как пък и трите хлапенца ги направихте синеоки  Flutter
Бубеееееее, къдееее сиииии ????

# 370
  • София
 Здравейте момичета! Laughing Laughing
Много съм трогната от пожеланията и коментарите на всички! smile3501 Благодаря ви за милите думи! Peace
 Елфи: Страхотни сте на снимките по женски! Hug И наистина- как ги докарахте тези очи бе хора? newsm78 Ние 3- ти опит правим за моите очи и май пак са пъстри Heart Eyes
Луси, Мария: Аз вярвам най- вече в това,че мислите на майката може да се отразят на детето, защото 2-та или 2- те са много свързани. Затова ви съветвам да се настроите позитивно и да не  вярвате в лошите мисли, дори и да ги има.Това ще е най-ефикасното лекарство срещу уроки. Аз съм го изпитала на гърба си- с Вики се шашках за всеки поглед или дума и в резултат той се скъсваше да реве, израстна нервен и проблемен, лежахме 100 пъти в болници, оперираха го от херния и от сливици и още.. и още...
С Крисито се успокоих и си наложих да вярвам повече в доброто и резултатите не закъсняха! Peace
Колкото до Маги.. Laughing..максимално съм спокойна( съответно и тя), не я крия от никой, извеждам си я от 6-тия ден, водя я по гости и  по молове и искрено вярвам, че ни предстоят най-вече хубави неща! Hug Ето, днес сме на консултация и ще очакваме да ни кажат, че се развиваме чудесно! Peace

# 371
Здравейте и от нас момичета и бебоци!
Аз днес много се притесних.Няма да ме има за повече часове довечера и реших да изцедя кърма.От едната гърда изцедих точно 30 мл.,при положение,че не беше ял от нея ooooh!
Не знам какво да правя-ми то значи не му стига,защото аз храня само от една гърда и той си заспива и не реве.Това количество нормално ли е? Сега трябва да цедя поне още 2 пъти,че да събера 90-100мл. Shocked В ужас съм,че не му стига кърмата.Моля консултантите по кърмене да кажат кое е нормално количество.Гърдите ми са меки поне от седмица,но аз си мислих,че млякото се е регулирало. Rolling Eyes

Привет, zlatttka!   bouquet

Разликата между бебета, които се хранят от гърда и тези, хранени с изкуствено мялко е, че никога не знаем какво количество точно са изяли на едно хранене. И не е необходимо - природата със сигурност е щяла да се погрижи да имаме разграфени милиграми по гърдите, например, ако с това ще се гарантира оцеляването и продължението на вида.  Wink Това е в рамките на шегата, естествено! Реално, бебето е в състояние да изсуче много по-голямо количество от майчината гръд, в сравнение с това, което помпата може да изцеди. Това е така заради принципа, по който "работи" кърмачето и помпата, която не може да стимулира гърдите така добре, както малкото човече. Със сигурност гърдата ти произвежда много повече от 30 мл, а много майки като теб, споделят, че не успяват да изцедят гърдата добре с помпа или чрез ръчно цедене, но въпреки това кърмят успешно.  Simple Smile

Още едно успокоение за теб, може да е факта, че бебетата се хранят всеки път с различен темп, количество, апетит, ритъм. И това е така, защото те най-добре усещат каква нужда имат в този момент и могат чудесно да регулират приема на мляко. Ако на едно хранене са поели по-малко кърма, то ще си наваксат на следващото. Също както и ние, възрастните.  Wink

Достатъчно е кърменето да се осъществява на принципа на поискване - колкото пъти иска бебето, без да се гледа часовника, когато то има потребност. Когато майката не предлага други течности, освен майчино мляко, кърми бебето си винаги когато то пожелае, следи броя на памперсите, наддаването и общото му състояние, няма място за тревога. Ако бебето е гладно, то ще си покаже. В много редки случаи, когато бебето е поспаливо, не се храни добре и наддава слабо, може да се получи така, че да спи повече, вместо да се храни. Тогава е редно майката да поеме инициативата и да кърми по-често бебето, като го стимулира да суче ефективно. Това го пиша само, за да ти дам поглед върху бебешкото поведение и спокойствие за теб и твоето бебче.   bouquet

zlatttka, ако е удобно да те помоля да форматираш постовете си към ЛЛЛ, тъй като можем да ги пропуснем. По разбираеми причини не четем темата, а само публикациите с въпроси към нас.  Hug

# 372
Най-накрая да имам малко време и да почета тук.
Георги много плачеше, постоянно на ръце, трудно заспиваше. Сега сме с Лактана и вече е по-добре /пу-пу, не смея да се похваля много/. Сякаш го смениха това дете. Има си моменти, дето си стои спокоен и сам, даже и заспива понякога сам. Така се бях притеснила.
За гладенето - свеки глади в момента.
За стерилизирането - стерилизираме след всяка употреба, който е най-близо той свършва тази работа.
За заспиването - като мрънка в кошарата, взимам го при мен и после го връщам пак там, ако намеря сили да стана. Страх ме е докато е при мен и само се будя, но то си е нормално. Денем пак спи на нашето легло, май му става скучно все да е на едно място. Освен това количката е най-любима за заспиване.
Елфи, снимките са чудесни!
Jenajena, много са сладки дечицата. Имали сте двоен празник вчера, да са живи и здрави!

# 373
Здравейте майчета!
Днес моята сладурана става на 1 месец, искам да ви почерпя макар и виртуално

Да ми е жива и здрава и да пълни памперси Simple Smile  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Elfi4ka, jenajena дечицата са ви невероятни слънчица!  Hug

Да са живи и здрави другите съкровища Александра на *Didi_Hris*, Даниел на djidjonka, Камен на marley , Мая на free_spirit , Тодор на elissee
Поздрави и целувки от нас  Hug Heart Eyes
Хубав ден

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:09 от NickyTo

# 374
Добро утро от нас!!!

Марта : Децата са ти прекрасни,страхотни  Heart Eyes
Много се радвам,че сте прекарали толкова хубаво.А малката Маги е толкова шикозна  Flutter  Hug

По отношение на цвета на очите на моите дечица...и аз много се чудя как станаха сини и трите.Въобще не съм си мислила за нито едно от тях,защото нали синият ген е рецисивен,а мъжът ми е с доста тъмни очи както и всички от семейството му.
Но пък от моя страна аз,брат ми,майка ми,дядо ми,едната ми баба....са все със сини,та явно генът ми е надделял и при трите.
Даже много се чудех на третото какви ще са и бях почти сигурна,че вече ще са кафяви  Crazy ,но мъжът ми беше убеден ,че пак ще са сини и гордо го заявяваше /хаха...щото той пък е един синеоок  Laughing /но гледам блещя се....сини са ,вътре няма нищо замътено,няма други цветове.Просто са една идея по-тъмно сини,но точно такива бяха и на Клавдия и на Вико.

Благодаря на всички за милите думи по отношение на нашата женска тройка  Laughing Hug
Но моля ви се пускайте и вие снимки,за да ви се радваме и обсъждаме  Flutter
Някакси тук ми е по-удобно ,а и се вижда точно кой кой е.Докато във фейса има хора,за които все се чудя кой беше това  Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 09:26 от elfi4ka

Общи условия

Активация на акаунт