С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 260
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
А теб как не те е срам да си в комбинация хубава, че и умна?  Sunglasses
Аууу, кой го казва! А и ме водиш с едно детенце! Но е ясно, че ще се черпим с теб, с толкова комплименти!  Heart Eyes Hug Пак да кажа, че ме е яд, че сте толкоз далеч от нас.  #Cussing out
честно да ви кажа малко ми е странно схващането, че газообразуващите храни могат да предизвикат колики и у детето, защото газовете се формират на местно ниво в червата, а не по кръвен път
бабини деветини накъде трябвало да седи пишката не ми се слушат. Когат на бабите почнат да им растат пишки, тогаз да почнат съвети да раздават  Laughing
Joy Joy Joy Съспиваш ме, жена!!!
Ох, аз да ви се оплача - не мога да спя без дребчо - сега майка ми го изведе на разходка и аз вместо да се възползвам и да дремна, стоя и чакам да се приберат. Shocked Като си дойдат пък, той ще се разреве и аз пак няма да мога да спя... ooooh! Кога ще се успокоя и ще се кротна не знам, още съм като включена венозно към Ред Бул  #Crazy

# 61
.. Когат на бабите почнат да им растат пишки, тогаз да почнат съвети да раздават  Laughing
Joy Mr. Green Joy Mr. Green

# 62
 Хоупче,  Hug  Wink

Всички заспаха, само с теб май сме си тук, ако подхванем приказка, до утре ще сме изписали хубавата тема  Laughing

Лека нощ на БГ майчетата  Hug

Женка,  Mr. Green

# 63
И аз съм тук, след малко ще се храним и се надявам да спя поне 4-5 часа   Praynig

# 64
Аз имам ДДС да правя, а цяла вечер с други неща се занимавам. Митко си е легнал на едната ми ръка, ама се научих да пиша и така Simple Smile
Не ми се спи, яде ми се сладко, имам малко студен чай и се почвам. Имам и слънчогледови семки, та не ме мислете.
За храните вярно много пъти го обсъждахме, казвахме.. ама или някой не е чел, или не сме писали както трябва с голеееми червеееени буквета  Hug

# 65
 Tired

10х за темата нели Simple Smile  bouquet

# 66
Ааааа, ето къде сте били. Честита първа темичка в родени!  bouquet

# 67
Добро утро мами!
След като днес се излюпих в 06:00 часа и малката ме държа час и половина будна, вместо да заспи като друга сутрин, съм труп. Ама след малко пак ще писне за ядене, и пак майка й ненаспана. #Cussing out
Момичета, днес имаме малък рожден ден - Ани става на 1 месец. Много се вълнувам и не мога да повярвам колко бързо мина това време. За целта доста скромно от моя страна, но искам да ви почерпя всички. За това, че сте с нас и ни помагате!
П.П. Естествено малката не ме остави да направя торта. Mr. Green

Честита месечинка на Едуард на Гери С., Ирина на spasdidi, Тияна на *polita*, Елина на babycakes, Данаил на nannii, момченцето на  Katrina85!
Нека всеки следващ ден ви носи повече радост от предишния, да научавате все нови и нови неща, и дребосъчетата да не спират да радват мама,тати, батковци и каки!  bouquet Hug

# 68
Добро утро.Най-после и ние в родени!

Започнахме да се понаспиваме.Вечер рев,но си хапва към 9.30-10ч. в 3часа промрънква и го обръщам по корем,така изкарва до 6.00 за първо хранене.Дано сме така и занапред.
Обаче закъсахме с пъпчето и Анди има херния,както беше батко му,но и пъпен гранулом има.Дано се оправим с лепене,че за операция не ми се мисли отново.

Дано изгрее слънчице,че нещо на есен прилича.

# 69
  • Айтос/Бургас
Добро утро,май-чета и бебета! Hug
За храната-и аз от нищо не се лишавам.
За килограмите-ужас,от 27 качени и само 10 свалени,не знам как ще я карам,мисля и аз за 90 дневната диета.

Да попитам майките със секцио-вие ще мажете ли с контратубекс или подобен крем за заличаване  и от кога ? На мен в болницата ми казаха 20 дни след като ми махнаха конците,а док каза след 2 месеца Shocked
А упражнения кога ви казаха,че може да започнете? На мен след 3 месеца най-рано ми казаха newsm78

За кърменето-имам въпрос към консултантите:
Калоян яде на 3-4 часа,не се буди по- често,примерно на 2-2.30 часа.Вечер прави пауза от 5 часа.Когато суче,е не по- дълго от 8-10-13 минути,затваря уста и повече не иска,понякога обаче засуква,но само си играе,без да преглъща.Това само от една гърда-до сега не съм предлагала и другата на едно хранене.Та искам да попитам-възможно ли е да остава гладен,макар,че не се буди и не мрънка.Гърдите ми вече не са напрегнати-това означава ли,че кърмата ми е намаляла?Той винаги си дъвче ръцете-дори току-що да е ял-тогава давам залъгалка,но това ме обърква дали не е гладен понякога-винаги е с пръсти в устата. Rolling Eyes

# 70
  • Стара Загора
Добро утро #Silly този емотикон живо ме описва вече Twisted Evil
Благодаря на Нели за новата прекрасна тема и добре дошли вече в Родени Hug
АЗ ходя на обороти вече. Снощи ходих на фотографска среща за малко като ми мислех, че като се върна сержа ще е успял да тропяса домочадието....ама то пълно щастие няма Crossing Arms и тримата бяха будни а бащата беше  smile3511 smile3515 smile3514 Поех аз Борката и до 1ч. рева като лудо....после заспа и се събуджа сто пъти през ноща и така до 8,30ч. когато вече реших, че няма нужда да се водим, че спим Mr. Green
Пишката - нищо не я правя и не мисля да я правя.
За мазането - след баня е с млякото на Нивеа...а иначе го къпя само с вода...мисля веднъж до сега съм го къпала със шампоан...пак на Нивеа.
Люси е жива...или поне беше вчера....ще я видя днес как е tantrum

# 71
Добро утро,мили мои  Hug

Елфичка, много ти се радвах, като гледах снимките. Много хубаво семейство, пу-пу. И не мога да повярвам, че си само на 26-27 г., а вече с 3 деца и изглеждаш невероятно. Браво! Само пример могат да взимат всички. Пък и за истински (и качествен) прираст си се погрижила...

Hug Просълзих се направо  Hug Само дано отслабна скоро,ама както набивам....кога ли ще стане.Давам си още някой друг ден пиршества и спирам с тъпкането  Laughing

Честита месечинка на ФИЛИП!Голям красавец да порастне!  smile3525
Хоупче...как може да ни депресираш сега с тази стройна снимка  Crazy

Честита месечинка на АНИ !!! Да стане голяма хубавица!!!  newsm51

Ние сме добре.Тази нощ Рая не ме е будила в тъмни доби.Последно яде в 23:00,легнахме си,тя си спа в кошарата и чак в 05:00 се събуди за мляко и пак си заспа до 09:00.Но аз вечер давам АМ,нямам сили за кърмене,а и тя хапва доста  Crazy Давам розов Хип,ама той толкова гъст,че и през 2 дупки едвам тече  ooooh! Иначе през деня и давам да суче и си цъкам на компа през това време,но не съм 100% кърмачка,нямам това време просто  Blush

За килограмите: В болницата влязох 87  ooooh! с цели 17 качени и излязох 78  Tired Тоест оставила съм 9.Но какво ще правя до 70-те,а до 65-те за морето нямам си и идея  Laughing

# 72
  • Стара Загора
Хоуп-а ни депресира това е ясно Twisted Evil чудя се дали да не я банна аз Mr. Green
Елфи с какви шишета си, че е биберон с две дупки. Борис пие сега розов Хип ама е с биберона с една дупка с една капка...

# 73
Добро утро момичета!

Снощи успях да ви изчета, но се отплеснах и не писах Simple Smile и ей ме на, на кафенце сутринта Simple Smile
Вчера имахме кофти ден с Максим, цял ден се напъва да ака, съответно цял ден не спа, само 2 пъти по 30мин, което си е нищо. И не да си будува и да си зяпа, а ми се криви и реве. А вечерта преди банята и коликите го почнаха и стана голям филм. Той сили няма да гледа, че цял ден будува, ама пак се дере. и така след банята и хапването си заспа като пич, дори без сешоара Simple Smile Държах го за ръчичката, докато вее в дълбокия си сън и нямаше по-яко нещо - малката ми беззащитна душица Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes чак не мога понякога да повярвам, че е моето детенце....... ох, мнго яко Simple Smile По този повод, честито на всички месечинки днес!
Вчера не успях и да изляза, заради малката кривотийка, а и силния вятър, а днес пък си е като есен навън....... студ и дъжд Sad ща видим дали ще има разходка днес, може би ако не вали.

# 74
Би ли ни разказала малко повече как протичат при вас кърменията – кога предлагаш едната гърда и кога двете гърди? Споделяш, че се храните по 8 пъти на денонощие, дали си опитвала да увеличиш броя им и как се случиха нещата? Кога е последното вечерно кърмене и как протичат нощите при вас?

Здравейте! Благодаря за отговора! Grinning
Вчера успях да му предложа 7 хранения:  0.30ч.-гърди и дохранване с  50мл АМ ; 4.30ч.- гърди ; 6.30ч.-гърди ; 9ч.-гърди и 60мл. изцедена кърма ; 12.30ч.- гърди и 40мл. АМ ; 16ч.-гърди и 50 мл. АМ ; 20ч- гърди и 50 мл изцедена кърма. Не знам как да процедирам? Взимам началото на храненето и отброявам 2.30 – 3 часа (моля кажете ако трябва друг интервал от време) и колко дълго трябва да е едно хранене, ориентировъчно ? Не съм много сигурна дали храненето трябва да е много продължително, напр. час - два. Когато Божидар суче и кърмата намалее, започва да прави повече засуквания и повече паузи и започва да заспива. След което го изправям за около 10-тина минути да се оригне и да му се затвори клапата между хранопровода и стомахчето (така ми каза педиатърката), а той вземе, че се събуди и усети че е гладен и пак всичко на ново.

В повечето случаи предлагам и двете гърди, но имам проблем с дясната. Зърното е някак по- дебело и по-късо и не е изпъкнало добре. Божидар не винаги успява да го захапе, може би не успявам да го сложа добре. А от два- три дни, когато  му я  подам, започва да реве истерично (но понякога успява и суче за малко).Също ми се случва докато суче, да започне  по някое време  да ми дърпа зърното и да се ядосва, значи ли това, че гърдата е празна. От няколко дни се опитвам да му помагам като правя компресия  (май така се казваше). Иначе като успея да го сложа на проблемната гърда, след като се насуче или почне да реве му предлагам отново другата гърда.

Относно увеличаване броя на храненията,  нещо не успявам да ги увелича. Нашето хранене обикновено е час – час и половина,след това  ако не се събуди сам го оставям да поспи 2.30 -3 часа, и то става доста разточително . Или ако не успее да заспи ми се е случвало да се храним и по два часа (смесено). Лошото, че като се храним по час и половина заедно с оригване и заспиване, аз успявам да се изцедя след около 1ч.40м. Ако е ял само кърма се събужда  примерно  след час, а аз съм приключила с цеденето преди половин час и съответно количеството кърма не е задоволително. А ако не се наяде започва да плаче и не иска да заспи.

Последното кърмене не е фиксирано. Случвало ми се е да е от 19 до 22, също и в 22, както и в 23ч. Нощните кърмения са в зависимост от последното хранене и неговото събуждане. Ако е хапнал по рано ми се събужда между 1и2 и после към 4-5. Ако е ял по късно например към полунощ ми се събужда към 4ч.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 16:04 от pupsitta

Общи условия

Активация на акаунт