С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 254
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Нели...и Рая е с двойка още от родилния дом -3.650 я изписаха,колкото се и роди.Добре и е с този номер  Peace

# 106
Честита месечинка на  Ирина на spasdidi, Тияна на *polita*, Елина на babycakes, Данаил на nannii, момченцето на  Katrina85, Ани на А_val!!!
Честита месечинка и на моето скъпо момченце!!! Да си ми е жив и здрав и повече да слушка!!!  Mr. Green Heart Eyes

Диди, аз давам Аптамил, както и преди писах нямам проблеми относно запичане! До колкото знам, той е най-близък до майчината кърма.. до колко е вярно разбира се незнам, но давам него...

Айде отивам да ви чета, че отгоре, отгоре прехвърлих само...  Peace

Елфи, ти с другите деца пак ли си давала АМ? Колко мл си давала на един месец? Аз все с моя тъп въпрос, ама все се чудя по колко да му давам, много съм зле...
В 16 часа кърмих, изобщо не заспа диването, взе да надава яко вой към 18 часа и айде сложих го пак на цицка, тааа откара до 19 часа, слепнахме направо  Mr. Green заспа за 10 мин и сега айде пак мрънка  ooooh!

Нелка и ние сме така... в началото ползвах Памперс Премиум, беше добре, после минах на 2ка ама големи му бяха и пропускаха постоянно, сега пак е на единица на Памперс ама на Ню бейби и виждам че по крачетата му стяга, ама пък нагоре е добре.. но ги свършвам и пак ще пробвам двойката, запазила съм си някои други бройки да видя как ще бъдат... В общи линии мисля да минавам на двойка вече... Твоята принцеса колко кг е?

# 107
  • гр. София
Молба за помощ към консултантите по кърме:
На 09.06 бяхме на консултация и се оказа, че сме качили само 535 грама. Педито каза, че не й харесва детето (на мен съответно лошо ми стана  Shocked) и ми връчи един кантар да го меря 24 часа преди и след кърмене. Искам да кажа, че още имаме и жълтеница. Кърмим се на поискване и ето това са резултатите ни от вчера:

1 Кърмене - 9:30 разлика в теглото преди и след хранене 100 гр, наакан и  напикан памперс;
2 Кърмене - 13:00 разлика в теглото преди и след хранене 80гр, наакан и  напикан памперс;
3 Кърмене - 17:00 разлика в теглото преди и след хранене 100 гр, наакан и  напикан памперс;
4 Кърмене - 21:00 разлика в теглото преди и след хранене 130гр, наакан и  напикан памперс;
5 Кърмене - 3:00 разлика в теглото преди и след хранене 120гр, напикан памперс;
6 Кърмене - 7:30 разлика в теглото преди и след хранене 110 гр, наакан и  напикан памперс.

Та въпроса ми е - бъркам ли някъде? Не го будя детето - то само си прави тези по-голями интервали?

Другият ми въпрос е как да разбера дали се е нахранил - кърмим се в началото яде лакомо, после забавя темпото и накрая съвсем заспива. Опитвам се да го будя, но в един момент съвсем заспива и не се събужда. След това го вдигам да се оригне и за смяна на памперса. Спокоен е. Слагам го в леглото и след 5 минути започва да червенее, да рита с крачета и да си хапе юмручетата и да пръцка. Аз си мисляя, че са колики , но знам ли  - може и да е гладно още детето. Има ли някакъв признак по който да разбера, че се е нахранил- сигурно съм най-лудата майка, не мога да позная дали е гладно детето ми.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 20:52 от genisi

# 108
  • София, св. Троица
Цитат на: diana lobodova link=topic=587079.msg18920985#msg18920985
Цитат на: Aidin link
Цитат на: diana lobodova link=topic=585001.msg18811051#msg18811051
към консултантите за кърменето имаме проблем пак: често се случва примерно 2-3 пъти в денонощието, когато слагам Габи на гърдата тя почва да суче, млякото слиза дърпа се от гърдата и аз изчаквам струята да спре малко или изцеждам малко и тя пак захапва гърдата но много скоро почва да се ядосва излиза и мляко от устата,пуска гърдата, давам и пак, но се ядосва не иска да я лапне или пък смукне пак дърпа се реве, става червена и пак е цялата в мляко в устата, гладна е а не може да се нахрани, та така слагам за малко на гърда тя смуква 2-3 пъти дърпа се аз я вдигам да се успокои и пак същото в рамките на 3часа, какво да правя сили нямам   .
Проверих гърдата е мека, мислих че няма мляко,но като цеда има доста, излиза от няколко каналчета, дали не се отбива да и идва много млякото и да не иска да сучи

Здравей Диана,
Съжалявам, че ти забавих отговора толкова, надявам се все пак да ти е полезен. Разбирам, че се чувстваш изтощена и притеснена, че бебето може да се отбива. Споделяш, че имаш по-силна струя в началото на кърменето и бебето не може да се справи с нея, както и, че това се случва два или три пъти в денонощието. Можеш ли да споделиш през коя част от денонощието се случва най-често, дали тези проблеми се проявяват след по-дълга пауза от сън на бебето, например? Миналия път коментирахме някои от мерките за намаляване на струята, като изцеждане на известно количество преди кърмене и кърмене в полулегнала поза. Дали е вариант за теб да опиташ да изцедиш малко повече от обикновено, за да обърнеш внимание дали бебето би имало по-голям контрол над струята мляко. Количеството в тези случаи може да варира, понякога и в широки граници и можеш да опиташ да прецениш, кога бебето се чувства най-добре. Разбира се би било добре тези количества постепенно да се намаляват, докато производството на мляко се регулира. Можеш също така да опиташ по-често кърмене, така в гърдите би трябвало да се събира по-малко мляко и съответно струята да е по-слаба. Освен това, с възрастта бебета стават по-силни и биха могли по-лесно да справят с повечето мляко.
Относно позата за кърмене, дали тя имаше ефект при теб? Дали ако си още по-легнала назад, ще е по-добре. Все пак гравитацията би трябвало да забави струята?  Можеш да опиташ да промениш класическата поза люлка, като я поставиш така, сякаш обкрачва твоето срещуположно на кърмещата гърда бедро, така че да идва леко по диагонал. А ти, за да я улесниш още повече, можеш да се облегнеш по-назад. Вариант е също така ако бебенцето е мъничко и не стига до бедрото ти да си прокараш срещуположната ръка между крачетата и я опреш в гръбчето за по-голяма стабилност. Така може би Габи ще има по-добър контрол върху гърдата и струята мляко. Може в  тази статия ще намериш и други полезни за теб идеи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46389.0
Бебета имат силен инстинкт за самосъхранение и тъй като оцеляването им все пак е свързано със сученето, и да се самоотбие на тази възраст по скоро е малко вероятно.

Можеш да опиташ и някои от следните неща и да видиш дали те биха имали ефект при вас:
- чест и близък физически контакт - кожа-до-кожа, носене в слинг за успокоение, кърмене и приспиване по този начин;

PS: Поздравления за чудесното наддаване, килцата са си много добре.  Peace Справяш се прекрасно Hug

Благодаря много за отговора  
Габи е неспокойна от 7-8ч. до 11-12ч. вечерта през това време сме или на гърдата или на ръцете на мама и тати  Love, реве та се къса. трудно се успокоява. Пробвах и позата да е отгоре а аз назад силно облегната, но не и е удобно нещо или аз не я слагам добре. Иначе се успокоява като я взема и я сложа на гърдата и се разхождаме така вкъщи, тя не сучи а по-скоро си дъвчи и се успокоява. Изцеждам и преди кърмене малко,но пак след няколко нейни глътки усещам как се пълнят гърдите, тя ускорява сукането,следва давене и рев . Иначе след като заспи след 11-12ч. се храни към 3,4 или 5ч. и сучи без проблем,дори като се пълнят гърдите тя не пуска, а продължава докато се нахрани доволно  Very Happy Предполагам,че с времето би трябвало тази криза да отмине. И друго ми е интересно все така ли ще ми текат гърдите докато кърмя? Слагам подплънки за еднократна употреба иначе дрехите ми стават мокри отпред.

Благодаря за статията, ще я прочета  

Здравей Диана,
Чудесно си се ориентирала как да я успокояваш. Гърдата не дава само храна за бебето, но и много сигурност, уют и спокойствие. В интервала от време, който ти споменаваш много бебета са неспокойни и изпитват дискомфорт. По кое време горе долу е последното ви кърмене преди да започне кризата? Дали някъде през деня или вечерта има по-голям интервал от време между кърменията, през което време гърдите да се пълнят с повече мляко? Възможно е в тези часове, Габи да приема повече предно мляко, предвид силната струя, която описваш. В предното мляко има повече лактоза, която е много важна, защото дава бърза енергия на бебето, за да суче, но понякога в по-големи количества може да дразни коремчето плюс може би и пик на колики. Лактозата се разгражда благодарение на ензима лактаза, който се съдържа предимно в по-задното мляко. За това е важно бебето да суче толкова дълго колкото желае, за да може да достигне до задното мляко. Възможно е също така ако предното мляко е в повече тя да се засища предимно с него, за това на този етап, това което правиш ти – да изцеждаш в началото е добре. Така бебето би трябвало да приема повече задно мляко. Честото кърмене в това отношение също би помогнало. Както ти си предположила тези кризи би трябвало да отминат с времето. Може да опиташ някои от следните техники и да видиш кое би имало ефект при вас – затопляне на коремчето, поза тигър на клон, масаж. Тук има повече информация и снимки; носене в слинг би могло доста да те облекчи, предвид това, че не се налага да държиш бебето на ръце, а в същото време то е гушнато към твоето тяло, което обикновено действа успокояващо на бебета- затоплянето в слинга може да облекчи коликите, да стимулира бебето да посуче или пък просто да заспи. Освен това ръцете остават свободни, за да се свърши нещо друго или просто да си погалиш бебчето и да му поговориш за успокоение. Казваш че през нощта кърменето минава без проблем, може да опиташ да я кърмиш в полусънно състояние и през времето от деня, когато е по-неспокойна. Ако прецениш, че имаш нужда, може консултант да те посети вкъщи и да ти окаже съдействие относно позата за кърмене или нещо друго, което би те интересувало.
Относно гърдите – би трябвало след време да спрат да текат. При всяка жена е различно. Спонтанното потичане на кърма е нещо съвсем естествено. Можеш да използваш и колектори, за да събираш изтичащото мляко.

# 109
Елфи, ти с другите деца пак ли си давала АМ? Колко мл си давала на един месец? Аз все с моя тъп въпрос, ама все се чудя по колко да му давам, много съм зле...
В 16 часа кърмих, изобщо не заспа диването, взе да надава яко вой към 18 часа и айде сложих го пак на цицка, тааа откара до 19 часа, слепнахме направо  Mr. Green заспа за 10 мин и сега айде пак мрънка  ooooh!

И с трите съм давала АМ.Даже Виктор си беше почти изцяло на АМ.
Но нямам конкретен спомен колко точно е ял.Всяко дете яде различно.Виктор не е критерий,защото той ядеше страшно много.На месец ядеше поне по 150 мл  Crazy

Води се по детето ,колкото и банално да звучи  Peace Направи му една доза,примерно 90 вода  с 3 лъжици и колкото изпие.По добре е да остане малко,отколкото да изсмуче всичко и да търси още.А и не всеки път бебетата ядат еднакво количество.В различните часове от деня може да изядат различно количество  Peace

# 110
По темата за спонтанното изтичане на млякото. Диана е писала, че й се случва и със сигурност не е единствената Crazy да споделя още един вариант, освен идеята за колекторите на Aidin.
В момента, в който се усети слизането на млякото, с показалец и среден пръст се притиска леко зърното назад към гърба, около 3-5-7 секунди и не потича. Удобно е за ползване от тези, които не слагат подплънки или колектори, а дрехите остават сухи  Peace

# 111
  • София, Павлово
Честити месечинки на многото родени бебчета днес и от мен!

По темата за спонтанното изтичане на млякото. Диана е писала, че й се случва и със сигурност не е единствената Crazy да споделя още един вариант, освен идеята за колекторите на Aidin.
В момента, в който се усети слизането на млякото, с показалец и среден пръст се притиска леко зърното назад към гърба, около 3-5-7 секунди и не потича. Удобно е за ползване от тези, които не слагат подплънки или колектори, а дрехите остават сухи  Peace

Благодаря ти Жени, вече рядко ми се случва, но от време на време потича - ще го пробвам, тоз вариант ми харесва  Heart Eyes

genisi
аз не съм консултант, но от моя 1 и почти вече 8 месечен опит с изключително кърмене - мога да ти кажа, че таблицата ти е перфектна за едномесечно бебе. И защо твоята педи смята, че толкова е малко незнам но това е само мое мнение. Големият ми син също беше качил толкова първият месец.

Момичета темата какво може да се яде и трябва ли да се ограничаваме от определни храни по време на кърмене се бистри, бистри и избистр поне дно 1000000000 пъти..и гледам пак това се пита, все едно и също се върти  Rolling Eyes
Консултантите казаха, че може да се яде от всичко, аз съм на същото мнение и от НИЩО не се ограничавам! Детето ми по-скоро НЯМА колики, а си реве щото е проклетичко (като мамичка  Mr. Green ). Хапвам и домати и цитруси и бобови растения и царевица.И честно да ви кажа малко ми е странно схващането, че газообразуващите храни могат да предизвикат колики и у детето, защото газовете се формират на местно ниво в червата, а не по кръвен път, така, че не разбиам какво общо може да има че примерно аз имам газове от боба..логката сочи, че те няма как да отидат в готов вид 'на газове" в кърмата  Wink
В кърмата отива всичко, що се пренася по кръвен път. Това е. Бъдете спокойни и си хапвайте каквото ви душа сака  Peace

Бубе Hug  Напълно съгласна, но все ме домързяваше да го напиша

А на Марта евала за успешният "кекс". При мен желание се появява, но нещо онез жлези долу не работят  newsm78

П.П. За Памперс забравих да кажа - и аз забелязах, че новият модел е доста по-голям от старият - Емката е почти 6000г, и още му става 1цата на новите, а е с 2ка от старите. 

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 21:18 от Мамарина

# 112
  • гр. София

genisi
аз не съм консултант, но от моя 1 и почти вече 8 месечен опит с изключително кърмене - мога да ти кажа, че таблицата ти е перфектна за едномесечно бебе. И защо твоята педи смята, че толкова е малко незнам но това е само мое мнение. Големият ми син също беше качил толкова първият месец.

Мамарина и аз не знам какво не хареса в бебо и затова питам  Thinking

# 113
И ние минахме на 2ка на Памперс,другите много и се отбелязваха по крачетата.
За мазането-мажехме с олио на Бочко,но се появиха едни малки червени пъпчици под мишничките и от снощи съм с Лосион на Хип.
Как да третирам тия червени пъпчици?

# 114
За памперсите, ние използвахме само един пакет 1-ца, роди се 3900 гр. сега сме на 2-ка, но понякога ми изпуска, а не му е голям, отличава му се по крачетата мисля да пробвам някои други, но не знам какви, всеки ми казва различни марки. Накрая ще купя по 5 бр. от марка и ще видя според детето кой ще е  Peace

# 115
  • Сливен
Мамите, които ползват Памперс, кой номер слагате. Ние в началото бяхме с 2-ка, но се оказаха големи, после минахме на 1-ца до вчера. Нещо и се зачервяват крачетата, май е прекалено стегнато и хайде пак 2-ката.  newsm78

Аз лично купих 1-ца... Продавачката ми каза, че всичи купували 2-ка за новродени, но аз предпочетох да е 1-ца, защото незнаех колко кг-ма ще се роди бебката... Купих Pampers Premium Carе... После си взех 2-ка, но ми се стори че и е малко сякаш голям и реших да се върнем пак на 1-цата, но сега отново ще пробвам с 2-ката, че да видим... За сега съм много доволна от тях... Simple Smile

Относно мазането - ние ползваме олиото на Бюбхен... Първо с шампоанчето от главата до петите, а после с олиото... Взех си и такъв крем за подсичане, макар че не се е налагало още да го ползваме него... Мисля, че е добра козметиката, а и моите приятелки много ми я хвалеха Simple Smile

# 116
Елфи, благодаря ти за отговора  Hug!

# 117
Добър вечер, сладурки  Hug
Моята месечинка днес ми спря тока от всякъде  #Crazy ей сега заспа от 14,30  #Crazy Направо се видяхме в чудо с баща й Tired Да ни е жива и здрава де  Laughing
Честити месечинки на Ирина на spasdidi, Елина на babycakes, Данаил на nannii, Еди на Гери, момченцето на  Katrina85, Ани на А_val!
Благодаря за пожеланията за моето момиченце  Heart Eyes
А и наистина 11.05 се оказа много продуктивна дата, а и някой беше писал, че астролозите я предпочитали  Laughing

# 118
А и наистина 11.05 се оказа много продуктивна дата, а и някой беше писал, че астролозите я предпочитали  Laughing

Да, защото се свежда до числото 11, което според номерологията е най-щастливото число. Аз родих на 2 май, което прави същото число, обаче, не е само 11-ти  Wink

Момичета, днес с мъжа ми имаме годишнина- 11 години от как сме заедно и 6 от как сме женени ( оженихме се на 5-тата годишнина). Та докато се оправям, че ще излизаме, ми хрумна едно заглавие за някоя от следващите теми (когато ще бъде валидно):

Майче маха със ръчички и усмихва се на всички

Та влязох да го отбележа преди да съм го забравила  Crazy

Лека нощ  Hug

# 119
ЗАПИС и от мен Simple Smile

Четох,четох до сега и до какъв извод стигнах - вашите деца ядат,с-рат,спят,а нашите Убавци с Хера НЕ ядат,Не с-рат,Не спят Mr. Green
Вече започвам да се замислям,че климата тук е нещо кофти Mr. Green
Да се надяваме,че като се прибера в Пловдив ще имаме промяна Twisted Evil

Още не съм се сдобила с борови съчки и дано вече утре имам успех,а сега като ви слушам за черешовите костилки-смятам и това да пробвам,то вече каквото чуя и се нахвърлям като питбул на него,защото оправия няма ooooh!

Иначе както казах ние не се забавляваме особено по цял ден и цяла нощ,доста често сме криви,докато се смеем и вече плачем и се сърдим все едно целия свят ни е крив,онзи ден минахме по целия център,носейки се на ръце,плачейки неутешимо,а една моя приятелка му буташе количката Mr. Green Ще стане същия инат като майка си,както казва майка ми-всичко се връща Twisted Evil

Май се опитва да заспива,ще взема и аз да се мятам,че това ще ми е за тази вечер Mr. Green

Нелли,прекрасна тема както винаги, Hugно в класацията може да добавиш най-инато бебе-Венцислав на Луси Joy

На всички с поводи-ЧЕСТИТО!Живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт