С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 180
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • гр. София
Към Бръмбазела

1. Митко е пораснал 3 см за този период. От 50 на 53 см. Не ми е препоръчвала промяна на организацията на кърмене. На база вашите съвети - днес ще го будя на 3 часа пред деня, т. с
10, 13, 16, 19 и 22 часа, нощните така или иначе са ни 2 кърмения и ще станат 8.
2. За урината - май цвета е от самия гел на памперса. Намокрих един и пак се получи такова леко жълто оцветяване.
3. Ще се посъветвам и с друг специалист тази седмица задължително.
4. Кантарче успях да намеря и ще го меря само на новия за да няма разлика.

Благодаря на всички консултанти и ще пиша как се развиват при нас нещата

# 136
Здравейте момичета,

благодаря на консултантите, че са до нас в проблемите с кърменето!!!

Сега отново почвам с въпросите:

1. Малката почна доста да повръща и педито ми каза да взема кантарче и да я меря 48 часа на всяко хранене. Резултата до тук: За няма и 10 дни е качила 350 гр.- незнам дали  е добре или зле?!?!
2. Всеки памперс е наакан и напишкан. Цвета на акото горчица, без никакви забележки.
3. Гърдите са ми доста пълни и когато се цедя, виждам че струйките са много силни и усещам че първите 5-7 мин докато тя суче и е доста трудно да си поеме въздух.
4. На всяко хранене изяжда между 80 и 120 мл мляко но мисля, че и идва много, но пък тя не иска сама да пусне гърдата,а аз я дърпам като станат 15 мин. Храня само от едната гърда, като след това изцеждам още около 50 мл....

Уригвам я, държа я правичка 10-15 мин след кърмене, за да не повръща, но пак го прави. Даже след като се нацока, толкова силно се уригва, че връща значително количество, поне 3 супени лъжици все едно. Започвам много да се притеснявам от това повръщане, въпреки че и с първото ми дете беше същото и докато не я захраних с твърди храни, все си повръщаше юнашки.

Благодаря Ви предварително за отговорите, защото започвам да се замислям да давам АМ един ден ида видя дали и от него ще повръща?

# 137
  • До морето :)
Благодаря за отговорите. И при нас 2-ката пропуска, ама може да е от некадърно слагане  Rolling Eyes
Честити годишнини на Хера и Буба
Jenny_b, благодаря ти и аз за това как да спрем теча на мляко, но при мен действа само 5 минути  Rolling Eyes Вече ми писна все с някакви превръзки и тампони да ходя

# 138
  • София
juji2704 и аз ползвам олиото на Бюбхен,но се чудя дали не го загрява и дали да не взема някакво мляко.

# 139
Добър ден и от мен  Hug !!!

Незнам дали на някой се е случило,но аз бях жестоко ОСРАНА тази нощ  Laughing Нахраних я....наака се и си викам..ей тъкмо сега ще я сменя на чистичко след ядене.Понеже тя не повръща/да чукна дърво  Praynig /винаги я сменям след ядене,ако не е наакана преди това де.
Незнам как успя,но както и бях вдигнала краката за смяна на памперса...и докато се присегна за половин секунда за новия памперс бях жестоко торпедирана с оранжево рядко аки  Crazy Незнам откъде го изкара това,но имаше по целия повивалник,целия под,целия ми потник и целите ми крака отгоре-додолу  hahaha Имах чувството,че беше 1 литър  Thinking
И както блажено предвкусвах съня за себе си....се наложи да се къпя в 4:30 сутринта  Tired

За мазането: Аз съм "ЗА" тоалетно мляко през лятото...но понеже Рая е с доста суха кожа и много й се белят стъпълцата заради преносването...й взех едно по-леко олио,това на Нивеа.Мисля,че е ок.Не е тежко и мазно,съвсем прилично е и не мисля,че я загрява.А и то сега е бая хладно,така че и да има някакво загряване ,добре дошло  Laughing

# 140
  • Стара Загора
Елфи ония ден аз нестига че бях осрана от Борис ами и опикана....да не е капо ръката, която му държете краката Twisted Evil
Благодаря за пожеланията и тук и във Фейса Hug

Черпя ви с тройка кебабчета Mr. Green

# 141
  • Сливен
juji2704 и аз ползвам олиото на Бюбхен,но се чудя дали не го загрява и дали да не взема някакво мляко.

Чесно казано незнам, но понеже в началото и се белеше кожичката по ръцете и крачетата и ми бяха казали като за начало да е олио, а и се консултирах със сестрите в родилното и те казха, че  е добре... Сега като поотраснем малко може да се прехвърлим на млякото... Но за съвсем малко бебенце ми препоръчаха да е олиото Simple Smile

# 142
  • Стара Загора
Добре де...ако го родите детето посред лято с онези 40 градусови жеги дали пак ще ги мажете с олио?!? Намажете себе си с олио посред лято и се гръмнете навън бе Laughing
Когато родих Борис той беше с белеща се кожа...макар роден 12 дена по-рано...мазах с олио първите дни...беше по Великден но беше студеничко...после го минах на млякото на Нивеа.
Нещо което не слагам на себе си...не слагам и на децата. Не са ми опитни зайчета.

# 143
Хера, страхотна снимка:)

За омазването вече два дни по ред , докато се кърмим памперса изпуска......и резултата е ясен:)

За теча на мляко: приготвила съм си десетина тениски и се преобличам след кърмене. За мен това е най добрия вариант, пробвах с подплънки, кърпи, но не ми е удобно.

Аз мажа с млякото на Бочко, освен след баня и 2 пъти през деня именно заради белещата се кожа на ръчичките и крачета. Док каза никакво олио.

Аз пратих каката и баткото за няколко дни при баба им , но пък чакам всеки момент да ни върнат кучето, да видим как ще поделим апартамента, така че всеки да си има свое местенце.....

Момичета, дали е нормално лохиите да спрат на 8 ден, имах си нормален теч, преди 3 дни получих нещо като кръвоизлив и от тогава няма и капка. На преглед съм чак в четвъртък, но ми е притеснено?

Лек ден

# 144
Хера,аз за пореден път да кажа-много хубави тез' твоите мъже Laughing

Към консултантките по кърмене:

Ина е изцяло на кърма.Храня я при най-малък признак на интерес,никога не е приемала АМ.Има жълтеница.Дала съм около 10 лъжички глюкоза ,от както са ни изписали.Разчитам кърмата да елиминира жълтеницата.
През ноща спи при мен и суче веднага щом поиска.
Притеснява ме,че понякога не ака и по 48 часа.Вчера не издържах и я изаках с термометър.Акото беше жълто и меко.
Не знам какво повече да направя.Изчетох Гру Нюландер,всичко което препоръчват
консултантките,храня на поискване,може и по 20 пъти на ден,но мишката не ака:(

Иначе пиша обилно,поне 5 памперса.

# 145
Добър ден, мамчета!
Честити годишнини на Бубето и на Хера!  bouquetОще мнооооооого години по толкова любов и разбирателство с половинките. Heart Eyes
Хера, страхотна снимка!
Ние днес се събудихме да ядем в 7:00, и след манджането, смяната на памперса, сутрешния тоалет и т.н. като сме откъртили в 08:00 та до 11:00 часа блажен сън. После бяхме на разходка, и сега пак спи. Май довечера ще ми го върне тъпкано. ooooh!
И аз мажа с мляко.

# 146
  • Сливен
Добре де...ако го родите детето посред лято с онези 40 градусови жеги дали пак ще ги мажете с олио?!? Намажете себе си с олио посред лято и се гръмнете навън бе Laughing
Когато родих Борис той беше с белеща се кожа...макар роден 12 дена по-рано...мазах с олио първите дни...беше по Великден но беше студеничко...после го минах на млякото на Нивеа.
Нещо което не слагам на себе си...не слагам и на децата. Не са ми опитни зайчета.

Хера благодаря за коментара...Още днес или най-късно утре ще си взема млякото, за да се мажем с него...  От толкова много съвети и аз незнам дали постъпвам правилно... Всеки различно казва... Аз мислех с мляко да започна, но като слушам другите... Нали са с повече опит... А и педиатърката не каза, че пречи... Когато ни посети и показах какво ползваме и каза само, че е добре и така Sad И какво излиза, че и аз незнам с какво да си намажа детенцето...  Sad

В болницата една от сестрите ми препорача едно мляко за тяло на Avene... 

# 147
  • До морето :)
За прането - когато перете нещо на ръка на бебето със сапун ли перете или с прах  newsm78 Аз със сапун, че уж по-лесно се изплаква, ама знам ли...

# 148
  • София
За прането - когато перете нещо на ръка на бебето със сапун ли перете или с прах  newsm78 Аз със сапун, че уж по-лесно се изплаква, ама знам ли...
Със сапун Бочко или Тео

# 149
Към консултантките по кърмене:
Ако изключа тестените изделия/хляб,питки,мекици,пици,спагети,солети/ и сладките неща/вафли и от сорта.../ ще се отрази ли по някакъв начин на кърмата ми?
Ако оставя само млечни/сирене,кашкавал,яйца,кисело мляко ,месни,плодове и зеленчуци  и Нестле фитнес/някакво мюсли е/ за закуска ок ли ще е?
Защото ми се иска да вляза в някакви килограмови норми,а набивам все хлябища,но пък иначе много рехаво ми се струва и се притеснявам да не ми намалее нещо кърмата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт