С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте момичета! Laughing Laughing Laughing
Жира-честита ти годишнина!Още дълги години да сте заедно и да си много обичана!  bouquet
Спасиди:Много,ама много позитивна енергия ти пращаме да се оправяш бързо! Hug
Аз мисля, че проблемът ти е свързан с раждането и лохиите и... с АБ,който пиеш и желязото всичко ще е наред! Все пак, надявам се лекарите да са проверили  за хематом от операцията, дали няма кръвотечение от някой вътрешен орган, освех хемороидите. Надявам се, че нямаш други симптоми като втвърдена уплътнена маса в коремната област или някаква промяна в цвета на изпражненията например?
Муст: В топлите дни бяхме по къс ръкав и боси крачета с чорапки, с тънка пелена.Сега, от няколко дни сме по боди-потник и отгоре гащеризонче с дълъг ръкав, но днес мисля да я изведа пак с късо ръкавче и ританка!
Елфи: Как ще я спазваш тази диета? newsm78 Имаш ли воля?Аз ако не се тъпча, на 2-рия час съм #Crazy и си мисля, че няма да изкарам до вечерта! Mr. Green За диети сега не мога и да мисля с тези 3 деца, дето ми изпиват силиците! Laughing
За 40-те дни: Брои се и първия ден, поне за църквата!Аз там не нося нищо, просто отивам и ни четът молитвата, с която представям малкото човече на Господа!
За питата:Знам, че се прави най-рано на 40 ден или след него-аз ще я правя на следващия ден.Ще събера малко баби и лели и 1-2 приятелки и това ще бъде!

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:05 от jenajena

# 241

Елфи: Как ще я спазваш тази диета? newsm78 Имаш ли воля?Аз ако не се тъпча, на 2-рия час съм #Crazy и си мисля, че няма да изкарам до вечерта! Mr. Green За диети сега не мога и да мисля с тези 3 деца, дето ми изпиват силиците! Laughing

Имам аз воля,имам трънки  Laughing
Но трябва да направя нещо.Разбира се не драстична диета като моите си,но поне да изключа тестените и сладките  Peace
ПРеди си бях свикнала все да съм гладна.... Laughing ,но сега след тази бременност и тъпкане до откат,така съм отвикнала от глада,че ми призлява направо  Rolling Eyes
Ето досега съм на едно кафе и една ябълка и такъв глад ме мъчи,че ще откача  Laughing
А до обяда има бая време/че ние обядваме към 16:00-17:00  Twisted Evil /

# 242
Нелка,и моята дивачка прави така,суче,суче,пусне и почне да нервничи и да реве,ама аз си мисля ,че може и колики да са,че си свива крачетата.Прави ми тия номера предимно вечер и то и на двете гърди.

# 243
Привет,
ние преди малко се прибрахме от разходка. Малкия си смени режима след ядене в 21ч, после в 2ч. и после 6ч., та така че тази нощ си поспах, но за сметка на това от сутринта е кукнал от 6ч., започна да будува повече, снощи от 20ч до 23ч. пак будува. Заглежда се все повече във въртележката си над леглото.
И аз се чудех за погачата кога да я правя, неделята преди 40-те дни или неделята след това, но имам време да го измисля Simple Smile
Отивам да се опъна, че в 16ч. ще ходим до педи да го види.

# 244
Aidin, много благодаря за консултацията! Hug

# 245
  • София
winy, помним те, разбира се!  Hug Добре дошла и честита бебешонка! Пожелавам ти бързо да се възстановиш от раждането и да забравиш колко тежко е било!   bouquet

# 246
към консултантите от ЛЛЛ ! бебето ми е на 20 дни. Има колики както вече казах. днес цял ден яде почти 2но повече от обикновенно. току що изпи 125мл. изцедено мляко и иска още. не е ли твърде много това за едно хранене, и многото храна ще предизвика ли повече колики?  Praynig  Хелп !

# 247
 Момичета, искам да постна едно материалче, че ми се струва, че чета някои неща, които ви хвърлят в заблуда. Става въпрос за нервно-двигателното и психическо развитие на бебето.

Като цяло здравите деца се подчиняват почти еднакво и следват еднакво тези линии на развитие, така, че е малко нереално да очаквате някакви отклонения в посока "моето дете се развива по-рано"(Нереално е дете на един месец да се заглежда и да се радва на играчките си, че и да се радва съзнателно когато някой му говори и да отвръща с усмивка   Wink ). А и това не е израз нито на умствените, нито на интелектуалните способности на детето.

Ето, месец по месец, какво можем да очакваме  Peace :

Движенията на новороденото са разхвърляни, без определена цел. Те приличат донякъде на движенията на бръмбар, паднал на гръб, който се мъчи да се изправи на крака. Ако вземете новороденото на ръце, ще видите, че главичката му клюмва напред или назад. То е толкова слабичко и безпомощно, че не може без вашата обич, закрила и грижи.
И все пак, наблюдавайки го, вие виждате как всяка след-ваща седмица то прави нови и нови опити за контакт с околната среда. Не става дума за привидните усмивки на новороденото, на които само неопитните майки и баби се радват. Тези «първи усмивки» са само гимнастика на мимическите мускули на лицето, а не отговор на вашите милувки и закачки, на вашата дружелюбна усмивка. Първите истински признаци за напредък в умственото развитие на новороденото се забелязват към края на първия месец. Тогава то започва да издава неопределени звуци, трепва и спира движенията си при говор близо до него или при по-силен шум, като че ли се вслушва, за де разбере какво става около него. В някои случаи към края на първия мес ец то прави опити да задържи погледа си върху вашето лице или върху подадения ярък предмет.
Двумесечното бебе вече задържа главата си за кратко време, когато го държите изправено, започва да се заглежда в лампата, в прозореца и в ярки предмети. Някои бебета вече се усмихват при гальовен говор и в отговор на майчината усмивка и закачка. Издаваните звуци вече са пo-определени и показват доброто настроение на детето.
Тримесечното бебе държи главата си изправена, обръща я към посоката, откъдето идва говорът или звукът, следи движенията на вашето лице, усмихва се, когато му говорите. Повечето от бебетата вече започват да гукат, за да изразят доброто си настроение. Когато го разповиете, то рита енергично в изблик на радост. Същото прави и когато усети приятната топлина на водата във ваничката при къпане. При поставяне по корем бебето надига и задържа главичката си, а някои дори се надигат на ръце. При държане в право положение тримесечното бебе търси опора с краката си.
Четиримесечното бебе вече може да прави доста неща. Така например, когато го поставите да лежи по гръб, може да се обърне по корем и обратно. То посяга към подадения предмет и може да го хване. Отначало тези движения са неточни. При закачки бебето вече може да се смее с глас. Като се събуди преди кърмене, то бодърства известно време и си гука самичко, без някой да го задява. Бебето вече разпознава майката, а след това и бащата, и останалите близки, които вижда често през деня. Щом види вашето лице, то започва да издава радостни звуци, усмихва се и прави енергични движения с ръце и крака, като че ли иска да литне право в обятията ви. В тази възраст много от децата се разплакват при вида на чуждо, непознато лице, особено ако е с мустаци, с брада, с очила и други прибавки, каквито не е виждало.
Петмесечното бебе е много по-подвижно. То се обръща само в леглото. Вече става опасно да го оставяте, дори за кратко време на вашето легло, защото докато се обърнете и може да го намерите на другия край на леглото или направо на пода. Петмесечното бебе хваща подадената играчка вече само с една ръка. То дори размахва дрънкулката и се забавлява от това, че колкото по-силно я размахва, толкова повече дрънка. Като се удари с нея, разплаква се, но скоро разбира, че не е толкова страшно, когато сам се удариш. Някои деца още щом се доберат до играчката, бързат да я напъхат в устата си, а други мърво се забавляват с нея. Но и едните, и другите не правят това
от глад. От казаното вие вече разбирате, че играчките на бебето трябва да бъдат първо безопасни, а също така и чисти.
Повечето от децата на тази възраст могат да седят, подкрепяни с възглавнички в ъгъла на леглото. Това не крие никаква опасност, напротив -допринася за укрепване мускулите на детето, а и му доставя голямо удоволствие. Лежащото бебе вижда само тавана, а седящото гледа на света така, както и ние, възрастните. Щом забележите обаче, че бебето вече се е изморило от седенето, а това става само след няколко минути, поставете го отново да легне.
Петмесечното бебе вече ясно разграничава гальовния говор от пo-грубия тон на гласа ви. Вие вече можете ясно да прочетете на неговото лице израз на учудване на радост, на готовност за игра или пък на недоволство, обида и болка.
Шестмесечното бебе вече може да седи без подкрепа. Само по-слабичките, а също така и по-пълничките деца ще започнат да седят малко по-късно. В тази възраст детето държи играчката здраво в едната си ръка и като му подадете втора, то я сграбчва с другата. По това време децата обикновено си служат с двете ръце, но по-често посягат с дясната.
Шестмесечното бебе вече не само гука, а пее, като повтаря едни и същи къси срички: ба-ба, ма-на, та-та и т. н., без обаче да ги свързва със съответното близко лице. То добре познава всички вкъщи. Някои бебета вече свикват да бъдат държани на гърне при ходене по голяма нужда. Някои започват да пълзят. Напоследък обаче повечето от децата направо прохождат, без преди това да са пълзели. Може би причината за това е, че вкъщи има повече възрастни, които носят бебето на ръце, така че на него не му остава време и възможност да пълзи.
Седем-осеммесечното бебе сяда и ляга самичко, изправя се в леглото. Някои дори се забавляват, като приклякват и се изправят, държейки се за оградата на леглото. По-енергичните деца даже започват да пристъпват в леглото, като се държат с ръце.
В тази възраст бебето участва с голямо удоволствие в забавни игри, като например криеница, боц-боц, «дай» и други подобни. Много от бебетата вече свикват да се изхождат в гърне, но други остават «упорити». Не им се карайте, тъй като те не ще разберат защо правите това. В тази възраст някои деиа вече започват да разбират отделни думи. Бебето се обръща с лице към назования предмет или човек - лампата куклата, котето, мама, баба и т.н. Някои дори посочват назованите предмети с пръстче. А това означава, че вече свързват думата със съответния образ.
Девет - десетмесечното дете вече може с фини движения на пръстите да хване малък предмет. При предоставяне на няколко играчки то си набира една. В тази възраст децата имат чудния нрав да се наслаждават на падащи предмети. Вие му давате кукличката или кубчето, защото мислите, че случайно я е изпуснало, но то бърза да я пусне отново, за да чуе как пада на пода. Това е толкова интересно. Защо ли нещата падат, като ги пуснеш? Пък нали мама отново ще ми го подаде? Ако ли обаче не му подадете падналия предмет, то започва на-стоятелю да плаче, докато не му го подадете, за да го пусне още веднъж. Не му се карайте. Идете да си гледате работата, за да му покажете, че вие нямате време за такава игра. Нека си играе самичко.
Повечето от децата в тази възраст вече ходят в леглото, като се придържат с една или с две ръце, дори се пускат за 2-3 мига. Това е предвестник на близкото прохождане. Някои деца се застояват на пода без подкрепа, а други ходят, като ги държат за ръка. Само единични прохождат на 9-10 месеца.

# 248
Буба, благодаря! Много полезна информация, а и написано сбито, без излишни локуми.

Ние днес ходихме да ни мерят- пораснал е 4см и 1кг.

Док. ме пита пазя ли диета като кърмя  Shocked
Е това за пръв път го чувам! И риба не трябвало да ям...

Нашият ревна, затова спирам до тук
 Hug

# 249
Резултат след днешната консултация: 900 гр. и 3 см. - за 18 дни. На месец сигурно ще е 5 кг.  Mr. Green

# 250
  • До морето :)
Бубе, не съм съгласна с тази статия.  Peace За мен при всяко дете си е индивидуално  Grinning Племенника ми нямаше 3 месеца като се въргаляше из леглото като пумпал, а на края на петия месец се изправяше сам в кошарата си Grinning

# 251
  • София
Добър вечер Майчета!
Мерси за комплиментите за снмките ни  Wink
Спасдиди стискам ти палци да се оправиш бързо  Praynig Hug . Много ми е мъчно, че си в болница Sad .
Бубе това за развитието на децата е много полезно и интересно  Peace .
Тези дни си помислих , че кърмата ми е намаляла доста защото Елена яде по малко и докато се храни постоянно пуска гърдата и после пак я търси, свива си крачетата към коремчето или се опъва назад като струна. Оказа се че си имаме колики, бях и спряла инфакола, че нали се запичали от него бебетата. Прецених , че  нямаме колики и няма смисъл да и го давам, но се оказа грешка Sad. Докато разбера какво става ..... що бира изпих и чай за кърмачки  ooooh!. Накрая реших да се пробвам с помпата та да видя има ли няма ли. Естествено с нея не се справих за пореден път и си викам да пробвам на ръка. Такава струя хвръкна, че чак ми влезна в окото  Laughing . Успокоих се поне , че имам кърма та от днес сме пак на инфакол

# 252
Резултат след днешната консултация: 900 гр. и 3 см. - за 18 дни. На месец сигурно ще е 5 кг.  Mr. Green
 Браво на вас:)

Малкия ми изпи силите, от 5.30 до преди 10 минути е спал само 20 минутки...... явно му дойдоха повече емоциите с каката и баткото. Дано поне да спи добре през нощта.

Статията е наистина добре поднесена, но това според мен са минималните умения, но всяко дете е различно Simple Smile

Лека вечер.

ПП: Кога най-рано започват коликите??

# 253
[
към консултантите, моите въпроси край нямат  Crazy
1. Габи я изписаха 2300кг и на края на първи месец наддаде 1800кг, като е хранена само с кърма. Близките ми реагираха,че е наддала много и не било хубаво, имало опасност от рахит и трябвало да давам витамин Д. Притеснено ми е дали наистина е наддала много и има ли опасност от рахит?  newsm78

Аз не съм консултант, но да споделя. И на нас педиатърката ни изписа вит.Д, защото наддаваме бързо и да се формират добре костите. За 1 месец е качил 1.600кг и давам по 2 капки. Ще спрем вече като стане съвсем жега и силно слънцето.

# 254
Максим днес стана на 40 дни и бяхме на църква, за чиста молитва. Всичко беше бързо и кратко, няма тън мън. В началото му беше интересно, но след това му стана топло и го хвана нервата, едвам изтърпяхме и двамата до края Simple Smile И с това приключват обичаите за 40 дни при нас Simple Smile  Няма да има такива събирания, защото ние си се събирахме по-рано с приятелки и приятели Simple Smile
Аз от вчера съм супер хремава и главата ми ще се пръсне от тежест. Снощи едвам издържах докато заспи и се проснах и аз при него.
Както писах и по-рано ние си наддаваме мощно - на 40 дни +2,200кг от изписването. имам чувството, че качва и от въздуха!!! Тежи ми шишенцето вече и затова и не се носим Simple Smile От няколко дни пак си е спокоен. Коликите са от 19 до 21ч и после мир. Събужда се от 21ч чак в 3ч за храна. Дори 2 вечери пропуска и това хранене в 6ч, но снощи се присети пак да яде по това време.
Бубе, мерси за инфото за развитието на човечетата, полезно е. А това, че всяко дете се развива индивидуално, то си е ясно поред мен Simple Smile
Мария, защо мислиш, че от 2 капки Биогая се е разхлабило детето? Аз  като ги изтърва не е имало такъв ефект. Да не би да е от някаква храна, каквато ти си хапвала?

И аз смятам да се пробвам с 90 дневната диета, но не сега веднага. То нямам и много за сваляне, че то не ми остава време много да ям напоследък, което не е хубаво. Аз съм си свикнала и закуска и обяд и вечеря, че и нещо сладичко със следобедното кафенце. А сега яденето за мен започва в най-добрия случай към 10-11ч, а някои дни и чак към 15ч. Не съм се теглила отдавна, но преди месец ми бяха останали 3кг, сега може да са по-малко Simple Smile От другата седмица смятам да подновя аз заниманията по йога, че имам нужда, а и ще имам гледачка. Да се постегна, а те килограмите ще си се стопят Simple Smile

И сега след като поразсъждавах над килограмите си, да отида да хапна една тортичка, която съторих вчера за малкото човече, по случай 40 дни на бял свят Simple Smile

Хайде лека нощ майчета!

Общи условия

Активация на акаунт