С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 265
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, открих един страхотен сайт, може да ви е интересен и на вас. Споделям една статия, разгледайте, има много полезни неща babysling тире bg.com/2011/03/07/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5/. Написах тире с думи, защото бг мамма го разпознава като спам, вие го изпишете със символ "-"  Peace

# 286
 аз вече ходих на гинеколог - още преди 40тия ден Simple Smile
Геринце - за душа ами като се изкъпя таткото ми я носи и аз я гушвам и с една ръка първо гръбчето после обръщам и коремчето. гледам душа да пръска само дупето и гръбчето и коремчето пък главичката с ръка поливам и като се изкъпем се гивизим 5-10 минути Simple Smile само дето все ме е страх да не я изпусна че си е хлъзгаво Simple Smile
за нощното хранене  - тя махна вечерното в 00ч ... ама тя така или иначе се буди често нощем щото явно сънува много силно и като я успокоя и видя че не заспива а търси - тогава храня ... понякога се буди просто за гушкане ...
а педито - ами вече няма да я слушам - писна ми с тея норми и какво трябва и не трябва
а-вал за ебх-то слагам я все едно е на тоалетна и имитирам и аз напъване - мисля че действа Simple Smile
хера - зетя е с характер Simple Smile

шени и тези статии са много добри - много надъхват млади майки - като се чувствам че не се справям си търся там информация Simple Smile само дето слинг не можах да вържа за това си купих чанта -

един бърз въпрос - възможно ли е да ми идва вече (имам около 500мл кърма на ден)? newsm78 отдавна нямам лохии практикуваме и с ММ от 1-2 седмици и от вчера имам зацапване но нямам никакви болки

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 12:02 от къщичка в гората

# 287

Елфичка забелязала, че майките с повече деца имат по-голяма организация...тези с по едно ряпа да ядът Mr. Green
Когато родих Слави едва до кенефа ходих...а сега успявам и да поизчистя и да простирам.....само готвенето ми е зор /щот не обичам и си търся причина Mr. Green/

Абсолютно е така  Peace И аз в началото с Клавдия се чудех какво ще правя,все пак съвсем различно ми се стори.Допреди това само собствения си г..з гледах,а изведнъж ревящо бебе у нас   Laughing
Сега 1 новородено ми се струва все едно,че няма никой вкъщата  Mr. Green Другите 2 по-дразнят,особено Виктор,че е на 2 г и е точно в най-кофти възрастта/  Twisted Evil

Леле Елфи, ти си стршнааа! БРАВО НА ТЕБЕ! Да вземеш да направиш една книга как се гледат деца и как в същото време си страхотна домакиня!  Hug

Ха-ха....каква ти домакиня  Crazy Много ти благодаря ,обаче хич не съм.Много ме мързи по принцип,обичам да ми е чисто и подредено,но докато го направя 100 подканяния трябва да си отправя.А за готвенето....добре,че манджите не се тачат у нас  Mr. Green Повече скари,салати,пържени глупости...общо взето по-бързи неща.И разбира се...питките ми и пиците,заради които съм на този хал сега   Tired
Ето вчера почистих с прахосмуто.....и точно след 1 час по пода беше зарито със солети,трохи,бисквити и разлята кола  #Silly Понякога се заричам да на чистя,ама и така не става  Thinking

# 288
Привет и от нас!
Онзи ден бяхме на първа консултация - бебунка е наддала 1,500кг и 6см., на мама бузанката  Heart Eyes Педиатърката се разсърди, че било много  Close, ама няма да си оставя детето гладно, я!Пак ми каза да й правя режим, че да науча детето да се труди Трябваше да й кажа как от време на време яде през половин час - сигурно щях съвсем да я шашна  Simple Smile Та по този повод - съм напълно против насилственото махане на нощното хранене, както е казала Шени - като съм гладна - ям, не пия вода.
По повод дърпането и плакането по време на ядене, за което говорят Нелка и Даная - ние сме същата работа, това води до много по често хранене и най- вече до НЕнаяждане  Crazy Та - вчера вкъщи идва една консултантка по кърмене и тя ми обясни, че това най-вероятно е следствие от рефлукса. Каза, че върнатото от стомахчето мляко има много неприятен вкус и за това бебчетата плачат, в същото време искат да се нахранят и така един затворен кръг. Това, което препоръча за облекчаване е да суче в по изправена поза, да редувам гърдите така, че винаги да стига до задното мляко / в него имало нещо, което облекчавало стомахчето/ и след ядене да я държа известно време изправена / на рамото /.Дано да има ефект, че иначе е мъка голяма  ooooh!

# 289
  • Варна
Аз миналата седмица майка ми като звънна да каже, че пътува към Варна да идва у нас на гости /без да е предупредила предварително/, се мобилизирах и изчистих апартамента за по-малко от час /а беше станало мизерия/. Иначе по принцип мъжът ми помага с чистенето, ама в случая беше на работа и аз виках неволята и изчистих сама Laughing. Можело значи и за един час да стане, иначе по принцип с него се мотаме по 2 часа, не знам защо Laughing. За готвенето - редуваме се, но напоследък той по-често готви, особено ако малкия е кисел или гладен точно когато мислим да правим вечеря. Аз такива манджи дето отнемат по 2-3 часа висене на печката не правя. Повечето ми гозби са мятане на разни неща в тавата и после във фурната яденето само се готви Laughing. Само като реша да правя торта примерно, отнема повече време, ама между кърменията успявам някак.

Мами, да ви питам - вие до каква възраст на бебето мислите да гладите и стерилизирате всичко? На мен гладенето ми е най-омразната работа и се чудя откога нататък е безопасно да не гладя всичко, а само дрешките, които се мачкат... Също да попитам, на колко време се сменят залъгалките и от каква възраст се слагат биберони с две дупки в шишето /ползвам шише, за да му давам чай против колики и вода, не АМ/.

# 290
здравейте,Полита мерси за отговора,аз вече си мисля,че вечер млякото ми намалява,а малката хитруша изсуква първото мляко лесно и за задното трябват малко повече усилия,а нея я мързи да суче по усилено.Прилагам тази компресия,кога по успешно,кога не.Ама е факт ,че яде към 22:30 -23ч и после се буди чак към 5 сутринта.
За прегледа при гинеколога,на моята епикриза пише ,че имам право на 2 безплатни прегледа в рамките на 1 месец след раждането,аз не съм ходила и се чудя да ходяли,майками ме преглежда в къщи,конците паднаха,зарастна всичко,сега остава и лохиите да спрат напълно и да се престраша за  luvbed че то вече голяма суша.
За Инфакола,някой беше питал,ние го ползваме,и въпреки това след храненето в 15ч започва едно гърчене и едно свиване,а уж и аз спрях млякото,бобовите,педи ми каза да огранича газообразуващите храни.
Честито на всички майчета и бебета с поводи   bouquet  bouquet  bouquet
Maria_I и мен тва с гладенето живо ме интересува,че и аз многооооо мразя да гладя.

# 291
  • Варна
Аз пък въобще не знаех, че имам право на гинекологичен преглед. Това при същия АГ, който е водил ЖК ли трябва да стане, или няма значение? А може би това важи само за родилите нормално newsm78? То на мен какво да ми гледат толкова, от 7-мия месец на бременността някъде нищо не е влизало там долу, пък бебето от друго място излезе  Laughing. Докторът ми каза само задължително да отида на цитонамазка след 6 месеца, ама тя моята винаги излиза I група като на девствениците, не вярвам да има кой знае каква промяна Laughing.

# 292
Аз мразя да гладя и НЕ гладя. В училището за бременни казаха, че не е задължително (с гладенето не се постигало дезинфекция) и аз си свиркам с уста Whistling За стерилизацията - до 6месец всеки ден, след това започва да се разрежда и 8 месец се спира окончателно - пак по информация на училището за бременни Peace
Моята мома е будна от 08,30 суринта и за това време е спала само от 11,10 до 11,40  #Crazy

# 293
  • Варна
princess Sheny, златна ти устата /в случая ръката/ Laughing. Май май и аз ще спирам да гладя, така или иначе да си призная, някои неща пропускам да ги изгладя, ако ми дотрябват, пък ме мързи точно в момента Embarassed. То аз себе си не гладя /особено сега, като съм качила кила и така опъвам всички дрехи, че нямат нужда Laughing/ и затова ми е тегаво с това гладене...

# 294
  • София
Здравейте Май-чета,

благодаря на всички за пожеланията.   bouquet

Вчера както писах, че Сияна е спокойна и така цял ден не спа и плака и така и не разбрах какво точно я мъчи. Най-накрая не издържах, метнах я в количката и айде по улиците. Направих и сефтето на кърмене навън, сега остава и памперса да започнем да сменяне и край на мъките.

Айде алармата се обади по-рано от предвиденото.
До скоро! Simple Smile

# 295
Как не гладите, бе девойки? Мойта шушулка няма дрехи, които не се мачкат  Crossing Arms Гладя, за да не са измачкани, не за друго. А и аз толкова мразя тази процедура  ooooh!
За гинеколога да кажа - моя доктор каза 30-40 -я ден задължително. Сега чакам да се премести в новия си кабинет и да му направя скоро сефтето на магарето  Mr. Green

# 296
Не се мачкат, Поли. Аз ги пускам на програмата за деликатно пране, тя е много щадяща, освен това няма центрофуга на видоки обороти. материте на дрехите и те много хубави... Е, гладенето на някои рокли не ми се разминава, но в общия случай не гладя.

# 297
Аз ходих на преглед при доки да ми маха конците преди седмица.На 30-ия ден от раждането пак ме вика. И аз имам някакво жълтеникаво течение и каза да се мия с литър топла вода и 7-8 капки йод вътре.

Вчера ходихме на първата консултация.400гр е наддала Инката.

Вчера идва една приятелка,която живее в чужбина.Бяхме цял ден заедно и деня мина много бързо.На края отидох да я изпратя на автогарата и като писна това бебе,разтреперих се цялата,кърмих права,завита с пелена до една будка за дюнери,като първа цинга Laughing

За готвенето-готвя всеки ден,че мъжът ми обича да си похапва.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 14:43 от desi_shisha

# 298

Мами, да ви питам - вие до каква възраст на бебето мислите да гладите и стерилизирате всичко? На мен гладенето ми е най-омразната работа и се чудя откога нататък е безопасно да не гладя всичко, а само дрешките, които се мачкат... Също да попитам, на колко време се сменят залъгалките и от каква възраст се слагат биберони с две дупки в шишето /ползвам шише, за да му давам чай против колики и вода, не АМ/.

Нито гладя,нито стерилизирам  Peace
Така си стои стерилизатора ми за микровълнова  Tired
Просто измивам хубаво шишето с препарат и вряла вода  Peace
То едно шише от което пие чат-пат...няма да въртя целия стерилизатор  Laughing

За дрехите...много малко се мачкат,все още не сме тръгнали на разходки,ако преценя,че нещо е измачкано ще го изгладя,но цели пранета да гладя,тенк ю   Stop

За бибероните....когато прецениш,че бебето се ядосва,че не пуска повече течност-тогава  Peace
Моето вода не пие....но млякото му е с две дупки/Авент/,че е мноого гъсто това,което ползвам,когато се наложи  Peace

# 299
Здравейте, мами,

От известно време не съм писала, но с този режим кърмене - преспиване - събуждане - преспиване - разходки не мога да се организирам...

Но от 3 дни, след като една вечер двамата с баща му 5 часа се опитвахме да преспим телето, което беше изпаднало в някакъв неистов рев, и останалото време прекарвахме в Интернет в търсене на техники, намерихме OFF бутона. За нас това се оказа повиването. Пробвахме няколко техники и ако сме го направили както трябва и малчо не си извади ръцете, се успокоява за секунди, заспива сам (понякога с помощта на сешоара) и спи като къпан - вече не се събужда през 15 мин както преди и дори понякога се налага да го будя насила да се храним. Ако някой иска да пробва, можете да видите тези видиа: първо, второ и трето (това най не ни се получава).

За витамин Д - ние даваме Вигантол 2 капки вечер преди къпане. Доки каза, че държи да го даваме дори и през лятото, въпреки, че не качваме главоломно (на 1 м бяхме + 900 гр и 3 см).

За нощното хранене - кърмя когато и където поиска (онзи ден накърмих пред приятелите ни в едно кафе; в началото на всички ни беше малко неудобно, но ще свикнем; а и по този начин давам пример на другите 2 бременни момичета в компанията). Имам един огромен шал за тези случаи. Така че през нощта си хапваме и в 3:00 и в 6:00. Не ми пречи - после бързо заспиваме (пробвах да спим заедно в едно легло, но нещо не се чувствам комфортно). А последните няколко дни не знам дали не си докарах някаква хиперлактация, понеже сутрин (а и понякога през деня) чувствам гърдите твърди като през първите дни (а това усещане беше преминало) и тека като чешма. Надявам се бебо да успее да си ги регулира скоро (цедя само сутрин, когато вече не се издържа).

Аз имам слинг шал от babysling, сега мисля да си взема и такъв с халки (за по-бързо слагане). Вчера направихме 3ч преход в слинга (ходихме по магазините) и бебо спа през цялото време (за разлика от разходките в количката, при които всяко спиране е свързано с плач и бутане на залъгалка). Само накрая, точно преди да се приберем, огладня, вкара главата в слинга и почна  да търси гърдата и да ме облизва като сладолед Simple Smile. Яденето никога не е било толкова близко, а в същото време толкова далече - текущата поза не му позволи да се докопа до зърното.

Сега чета и се подготвям (психически и теоретично) за 40 дни. На нас ни се падат в събота и тогава ще отидем на църква. А в неделя ще се съберем с "орисниците" - те повечето го видяха вече на 1м, но и 40 дни ще си отбележим, без да спазваме точно традициите.

Последно, да се оплача и аз от акнето - цялото ни лице е в пъпчици... Днес в На Кафе говориха за дерматологичните проблеми при бебетата и казаха, че акнето минава за около месец, но при кърмените деца може и повече да трае (заради хормоните от кърмата). Аз все се притеснявам да не излезе някаква алергия (нашето доки е луда на тема алергии и именно затова ми забрани да ям краве продукти всякакви и шоколад; та сега преоткривам овчето кисело мляко, сирене и кашкавал и са ми много вкусни).

Чао от мен. Слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт