Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 682
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мъки, мъки докато подредим желанията!

# 466
Ухааа, роби, по математика трябва да имаш около 199 точки  Mr. Green Mr. Green за да изкараш 9,53

Като за първи път, се изложих, но се поправих.

# 467
А как да я откажа от испанската гинмазия - за какво и къде ще използвава тоз испански...

(С японския - успяхме Mr. Green)
1/3 от хората по света говорят испански..няма да съжалявате.. поне аз така си мисля  Laughing

# 468
  • София
А как да я откажа от испанската гинмазия - за какво и къде ще използвава тоз испански...

1/3 от хората по света говорят испански..няма да съжалявате.. поне аз така си мисля  Laughing

Имаме още време за мислене.

Обаче, ако остане в БГ, къде ще ползва испанския?

# 469

1/3 от хората по света говорят испански..няма да съжалявате.. поне аз така си мисля  Laughing

Имаме още време за мислене.

Обаче, ако остане в БГ, къде ще ползва испанския?

Luss, пред перспективата японски или корейски в 18-то (заради фенство по някаква корейска бойгрупа), аз приех без бой испанския. Английски (който ще си доучваме) и испански - приемам.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 12:45 от робин

# 470
Аз пак съм тук.
Ученика вече е в пълен релакс. Мина и изпита в ТУЕС.
Каза, че е бил по-лесен от ВО  newsm78
Доволен е от себе си. И сега продължава мъката по избора за 1-во, 2-ро, 3-то място и следващите в заявлението.

# 471
  • София
На моят пък му се видял по-труден! Ама и ние имахме емоции сутрината, че си беше сложил "пропуска" в другата чанта, та се връщаха с таткото от ТУ и в крайна сметка закъснели за изпита. Е, влязал е, де! Ама явно и адреналина си е казал думата! Каквото-такова!

alleicha, имаш ли идея резултатите ще излязат ли на сайта, че тези като ги гледам какви са потайни (и задачите не са им дали да си вземат след изпита) май ще тичкаме пак през 9 планини в 10-та...

# 472
Какво е работното време на гнездата?

# 473
Здравейте! Аз съм 7 клас и искам да ви помоля да споделите мнение по въпроса ми. Резултатите са ми:
БЕЛ- 5.857
Математика- 5.393
Балът ми езикова гимназия е 34.5 (от дипломата и по двата предмета имам 6 ) и попадам в интервала 11.00-11.499. Въпросът ми е-имам ли шанс да вляза в 91НЕГ, дори и на второ класиране. И наистиня ли е вярно, че баловете са по-ниски тази година, и с колко по-ниски .. По цял ден само това се чудя, та затова ще съм ви много благодарна, ако споделите мнение.  Simple Smile
Едит: Момиче съм Simple Smile

Според мен имаш шанс да те приемат. В интервала 11.000-11.499 според
статистиката за 2011 г.има 224 момичета + 85 момичета в интервала 11.500-12.000.
По-малко
от 309 момичета са с бал равен на твоя или по-висок, но  не всички ще
кандидатстват в 91НЕГ. След 7 клас 91 НЕГ приема 196 ученика - 98 момчета и 98 момичета.

2010 г. девойки първо  класиране
2. 91НЕГ  НЕ + АЕ/РЕ девойки    34,572 – 36,000
              девойки второ класиране
    91НЕГ  НЕ + АЕ/РЕ   миним.бал  34.321       

2009 г. девойки 1во кл
1. 91НЕГ  НЕ + АЕ/РЕ девойки 32,322 – 34,892

2008 г. девойки 1во кл.
2. 91НЕГ  НЕ + АЕ девойки  32,894 – 35,644

# 474
  • София
Аз пак съм тук.
Ученика вече е в пълен релакс. Мина и изпита в ТУЕС.
Каза, че е бил по-лесен от ВО  newsm78
Доволен е от себе си. И сега продължава мъката по избора за 1-во, 2-ро, 3-то място и следващите в заявлението.

Изпитът тес ли е със затворени отговори или има задачи, на които да изписваш решенията? newsm78 newsm78

# 475
  • София
Разбрах, че е като формата на ВО. 25 затворени задачи + 5 за 2 модул..

# 476
Черна станция, аз също не се вписвам в категорията от хора, готова да поддържа теза,само защото последнта се нрави на болшинството форумки.На обратното мнение ли съм, то се опитвам да се аргументирам. Неведнъж съм била като мнение с теб от едната страна на барикадата, но за езиците не мога да се съглася. Достатъчно е човек да прегледа обяви за работа в по-големите компании и ще установи, че исканият първи език наистина е английски, но винаги след него следва изискване за владеене и на още един език, при това на ниво. За мен лично комбинацията английски + немски е изключително успешна и в България.Въобще не считам, че  ученето на немски непременно трябва да е обвързано с  идеята за следване и после работа в немскоговоряща страна. Огромна част от моите съученици активно ползват немския успоредно с английския.Имам приятели и приятелки в Хюлет Пакард, в Асоциацията за международен транспорт, във Волксваген,  в представителства на немски фирми и т.н.Самата аз, през всичките години от завършването на 91 НЕГ насам, дали в основната си дейност или като нещо странично, се е налагало да ползвам немския. Да, и аз се чувствам по-освободена и сигурна с английския, но това не ме кара да отричам очевидното.Владеенето на немски  си е широко отворена врата за  реализация и тук. Разбира се,  сам по себе си езикът не прави чудеса, но  в комбинация с добра специалност, натрупан опит в областта и задължително владеене на английски нещата изглеждат другояче.

Малко съм разочарована, че не сме се разбрали - та аз съм написала точно това, което казваш и ти:

Цитат
Езикът на бизнеса и финансите си е английският. Немският е по-ценен само, ако искате да следвате в немскоговоряща страна и детето да остане там. Е, много е ценен и за втори език. Това все пак е езикът на най-мощната страна в Европа. А и образованието в Германия/Австрия е доста по-достъпно от това в Англия.

С горното казвам, че най-подходящият първи език е английският, но е много ценно вторият ти език да е немски. Точно така с половинката учим и детето си - че най-добрата комбинация е първи език английски, втори език немски, и евентуално трети език руски, японски, китайски и пр.

Написаното от мен, че немският език не е много полезен, се отнасяше СПЕЦИАЛНО И КОНКРЕТНО за случая, когато немският е първи език (и евентуално единствен), но детето няма да следва в Германия/Австрия.  Peace

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 12:56 от Черна станция

# 477
Kessy, разкажи повече за 1 АЕГ, като имаш време. Как е дисциплината, как се преподава  по езика и по останалите предмети, вторият език как е и др.
PurpleDraqon, говореше се, че Симеонов ще вземе паралелката с немски в 8 клас на СМГ. Но напливът е много силен, повечето деца от СМГ ще посочат тази паралелка като първо желание.

# 478
forttuna, не че не харесвам физиката! Просто не съм сигурна, че таз либофф не е от ден до пладне! Това решение бе взето спонтанно в средата на април и то най-вече за да "избягаме" от БЕЛ като балообразуващ! Друг е въпросът и че не виждам перспектива, поне не в нашите условия..

Драконче, това, което набивам в главата и на моята щерка е, че физиката е един вид "приложна математика" и "математика с физически смисъл". Доброто познаване на физиката е изключително полезно за следване в много инженерни дисциплини - електротехника и електроника, машиностроене, строително инженерство, ДВГ и какво ли не. Това са все много подходящи поприща за момче.
Иначе си права, че чистата физика дава малко опции за кариера, но така е и с чистата математика. Но много малко деца, отиващи в СМГ например, отиват там с идеята да станат чисти математици. Така е и с физиката. Или с две думи - физиката си е много добра основа за по-късна реализация в множество инженерни специалности.

# 479
За ТУЕС явно важия че потайността повишава интереса  Simple Smile
Миналата година всички резултати от класиранията бяха на сайта на ТУЕС. След първо и до последното. Но дали и резултатите от изпита ще е така  newsm78. Надявам се. На 15.06 ще разберем
Това го правят за наше улеснение. Аз се зарадвах, че бяха качили разпределението по зали бързо в петък. А можеха да кажат, че ще бъде изнесено в училището или в ТУ, пък ние да се разхождаме до там.
Задачите са били както на ВО - 25 с отворен отговор и 5 за обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт