ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 813
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Честито бебоче! Да ви е живо и здраво! Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

(ще чакам и аз с нетърпение предаването)

# 406
  • Stuck in a moment
По Европа Тв - сега -" Ваксините -имунитет или увреждане?"

Ооо, Чукчи:) Поздравления за участието!

# 407
Видях си грозната небръсната мутра тук:

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/d_r_radosveta_f … ma_zhivak/111642/

# 408
“До момента няма нито едно научно доказателство, че живакът причинява това заболяване или някое друго неврологично. Това са съмнения, които в продължение на години се правят опити да се докажат."

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked   ooooh!

# 409
Я да се покажа пред всички - аз през годините

# 410
  • И аз не знам къде...
chukchi , нищо не се появява!

Аз все така продължавам да търся вариант да "сложа" ваксината на моя син!
Ако имате идеи, моля ви, помагайте!

# 411
  • София
Страхонто изказване в Капитал! дали е тази, за която си мисля?

Интересно, че пак гласуваме..?!!

# 412
# 413
chukchi , нищо не се появява!
как нищо бе, ей  Simple Smile зипнат файл със всички от семейството, без жената Wink
и аз от 2001 до 2011  Hug

# 414
  • И аз не знам къде...
Сега вече видях снимките  Peace!

# 415
# 416
По повод новото указание за ИС за ваксините аз си го тьлкувам така:не важи само за б-ците,а вьобще.Аз сьм майка,отказвам ваксина и кл. пьтека е изпьлнена.След като важи за б-ците,значи важи и пред JP.Нали клиничните пьтеки са едни и сьщи за ваксините.

# 417
  • Варна
Не е точно така, важи само за болниците, това е указание за изготвяне документацията от лекарите, ако не са правени ваксини, с каква процедура да се заместят, за да отчетат случая, за да се изпълни условието да има 2 терапевтични процедури и това се отнася само за пътеката за здраво доносено бебе, пътеките за недоносени и с проблеми бебета, не изискват поставяне на ваксини, така че ако някъде сложат ваксина на недоносено, това не е защото касата го изисква, а защото някой си "неонатолог" така е преценил. Това указание не е за широката публика, а за болниците, за да си отчетат случаите. Иначе не е тайна информация, но трябва да знаеш къде да търсиш. И сега неотата нямат оправдание да те натискат под предлог, че касата няма да плати или да искат пари, така че фразата към тях "на вас какво ви пука, нали пак ще си вземете парите" е доста на място.

А ИС е задължително, каквото и да става и навсякъде, освен ако си в кома и наоколо няма роднини. Но никой от пациентите не го чете, особено при спешен случай, оставят се в ръцете на лекарите, пък каквото стане, затова персонала връчва, вика "подписвай" и готово. Ако поискаш да прочетеш може да те погледнат изненадано само. Иначе знам доктори, дето преди операция или манипулация отиват с документа, обясняват подробно какво ще правят и така получават съгласие.

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 09:19 от araxna

# 418
Първо си платила много. Промяната е в сила от 1 юни. Пътеката е около 150 лева, не вярвам да е станала 242 лева. По принцип можеш да им създадеш големи неприятности, ако са отчели пътеката и са взели пари и се оплачеш в РЗОК че са ти взели и на теб пари. Ще ги глобят. Реши си. Все пак в района ви няма много болници. Но по принцип сега е момента да отчитат документацията за юни и най-вероятно вече са ги отчели. Но определено са ти взели неправомерно пари, едно защото касата би им платила пътеката и второ защото като здравно осигурена не трябва да плащаш по цени на болницата а само за пропусната полза и то само ако имаш добра воля. Ако имаш желание за скандали, давай, ако случйно не са отчели още пътеките за юни пред РЗОК имаш шансове да си вземеш парите.
Обаче ако са отчели направлението на детето ти трябва да ти върнат парите определено. (Това може да се провери в статистиката им ако в листа има само един екземпляр на направление, значи са го отчели ако оригинала е в листа обаче значи не са). Предполагам може и да питаш в РЗОК, обаче ако са го отчели направо ще ги глобят. РЗОК много обичат да глобяват.

Аз съм готова да си търся правата, само се притеснявам РЗОК да не глобят и мен за несложените ваксини накрая.

# 419
На мен това повече ми хареса:
"Д-р Филипова обясни, че системата вече върви в посока всеки сам да може да избира дали да бъде ваксинирано детето му или не."

А бръщолевиците за живака  ooooh!

Чукчи, много сладко детенце  Hug

Общи условия

Активация на акаунт