Раждане вкъщи 15

• 21 241
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Да се утеша? Боже, колко си далече от истината! Както ти казах, за мен няма никакво значение.

А ти опитай да намериш противоречията си в поста си за "истинските майки".

ПП А, Klemy ги е посочила. Щеше да е добро упражнение.

Ти секцио ли роди?

# 241
Боже мили, ти сериозно ли?
Значи за връзката между понижената смъртност при раждане и подобрените болнични грижи - това са безсмислици и фалшиви статистики, но ти криеш някакви фундаментални научни резултати? Туй откровение в Нейчър ли го прочете, в Сайънс ли? Гледай ти, до къде била стигнала науката ...

# 242
Ще ти помогна с психологическото ограмотяване--мания е друго нещо. Това е вид монополярно афективно разстройство, свързано с неестествено повишено настроение, импулсивност и декструктивно поведение. Мои мании нямам, не съм и имала, слава на Бога. След като не знаеш за какво говориш, нито в смисъла, който ти влагаш на тази дума, нито в реалния, по-добре би било да не си правиш труда, изобщо, не мислиш ли?
Да ти кажа - латинските ти изрази и думички са по-добри от българските, придържай се към тях.

Ами използвам стандартния бъзлгарски термин за да ти поясня за какво говориш, нали не си знаела, казваш? Имам богат набор от думички и си ги изпозлвам както преценя за удачно, тенкю вери мъч.

# 243
  • София
...
Цитат
Честно казано, и аз отдавна съм забелязал, че много от борците за нечии права и приканващи към толерантност, всъщност са нетолерантни към другите, но Валентин го е казал доста точно:
    Мисля, че толерантността, в общия смисъл на думата, е ограничаване на правата на една група от хора, в полза на друга.
...

Много точно и съвсем по темата!  Hug

# 244
  • София
persimon , ако не беше толкова налудничево бих си помислила, че си Росица.  Crazy Но най-малкото е твърде вероятно да те е облъчила с дипломната си работа. Много надъхано ми звучиш.
П.П. Най-добрият старт за децата ми е да се родят живи и здрави. Благодаря на Бог, на лекарите и на себе си, че това е така. Това ТИ какво смяташ, че е най-добре за децата, въобще не ме вълнува.

# 245
Едно неусложнено домашно раждане е най-добрия старт по силата на импринтинга.

Само дето като планираш неасистирано домашно раждане, не знаеш колко ще е неусложнено, нали? И да пренебрегнеш рисковете въобще не те прави "най-добра майка", нито осигурява "най-добър старт".

Със сигурност деца по света се раждат и при много по-стресови условия от нашите болници - по тази логика всички, които правят деца по време на война, са ужасно лоши родители, нали? Не знам какво точно ти се импринтва като се родиш под воя на сирени в скривалище и майка ти е ужасена до краен предел. Едва ли е нещо кой знае колко полезно.

А и малко дървена философия ми се струва цялата импринтирана теория, да ме прощаваш.

За ромките, дето не били майки - ми че личен избор - коя си ти да ги съдиш?

# 246
Хмм, а моята връзка с майка ми как е разстроена поради факта, че съм извадена с вакуум? Най-после да ми стане ясно защо вакуумът се оказал развален - ами тя природата е искала да даде възможност на майка ми да роди естествено, затова някаква сила свише се намесила и го повредила. Само не мога да разбера, докато докторите го поправяли час и повече, защо природата не се е донамесила и е оставила акушерката да развежда майка ми напред-назад, да я кара да сменя пози, да кляка, белким гравитацията си свърши работата, без в крайна сметка да изляза? Защо природата не си е свършила работата докрай при финала на тази абсолютно безпроблемна бременност и раждане като по учебник до момента, а въпреки всички усилия пак е опряло до това да поправят вакуума, че да ме извадят? Време е имало - цял час и половина, пък на, не пожелали небесните сили. Пак до докторята и науката се стигнало.

Явно не ми е било писано да се родя, затуй  newsm78 Трябвало е да си умра мирно и тихо, пък защо не и майка ми с мен. По естественому.

Утре си записвам час за хипноза, да разбера какво се импринтва от вакуума, че нямам съзнателен спомен.

# 247
  • София
Всъщност, просветлението включва да приемеш със сърцето си, че не всичко е в твоя контрол и не всичко е по силите на осъзнаването ти. Няма абсолютна истина, за това не бива да налагаме нашата собствена на хора с други процеси. Да си въобразяваш, че "виждаш" вселенската логика и табелите по пътя на духовното израстване е самозабравяне, което привлича лош опит.

# 248
Боже мили, ти сериозно ли?
Значи за връзката между понижената смъртност при раждане и подобрените болнични грижи - това са безсмислици и фалшиви статистики, но ти криеш някакви фундаментални научни резултати? Туй откровение в Нейчър ли го прочете, в Сайънс ли? Гледай ти, до къде била стигнала науката ...

Още една! Shocked Казвам ви аз, светъ е сташно опасно място! Ходят хора, които не могат да мислят!!!!!!

Обяснявам като за идиоти, както явно се налага:

Сравянват се СРАВНИМИ по всички критерии популации! Не може да сравняваш недохранени, анемични, дехидратирани, без никаква здравна помощ, живеещи без канализация, течаща вода или дори що-годе чиста вода, изложени на паразити и химически и токсични замърсители, живееши  на пода в глинени колиби родилки с жени от развити европейски държави! МАЛОУМНО Е! Сравянват се болнични срещу домашни раждания в съшата популация с жени на същата възраст, същия социо-икономически и образователен статус, всичко същото. И тогава ако намериш разлика, тази разлика е интересна. А нивата на секцио са съвсем, ама съвсем друг проблем-те са такива поради навлизането на медицинския бизнес в здравопазването и са свързани с далеч по-лоши изходи за майка и бебе в същата популация и това е добре известен научен и статистически доказан факт. В една държава има по-висока смъртност при секцио и за бебета и за майки, сравнено с естествено родилите. Т.е ако подложиш на секцио тия жени от Нигер, там ще умрат двойно повече и майки и бебета, а няма да им подобриш изхода от раждането! Аз не знам просто колко точно безмозъчен трябва да си за да не се усещаш за това и да спориш, че разликите в нивата на смъртност  са защото имало по-малко секцио! Ми иди го сподели това с Бил Гейтс, той мисли, че смъртността е защото не ги ваксинира, а ти си открила топлата вода, и било щото не им е направено секцио! Просто бедна ми беше фантазията, че някой може да изкаже такава идея! Форумите са много полезни, защото ти дават прозорец в главите на хората. Навън ако те видя, никога няма да се досетя, че ти е хрумнало това. Плеасе, кажи че не си лекар!!!!!! Praynig

# 249
persimon, ти разгада ли най-накрая онези две простички изречения от доклада на СЗО или още мислиш, че децата умирали, защото се раждали в Африка?

# 250
persimon , ако не беше толкова налудничево бих си помислила, че си Росица.  Crazy Но най-малкото е твърде вероятно да те е облъчила с дипломната си работа. Много надъхано ми звучиш.
П.П. Най-добрият старт за децата ми е да се родят живи и здрави. Благодаря на Бог, на лекарите и на себе си, че това е така. Това ТИ какво смяташ, че е най-добре за децата, въобще не ме вълнува.

Не знам коя е Росица и за каква дипломна работа става дума, но едва ли съм запозната с нея. Искам обаче да те уверя, че мен също не ме вълнува ти какво мислиш, че е добре за децата. Затова има естествен подбор и нещо наречено евгеника, което е много ужасно нещо, впрочем, но пък работи. И то при някои хора явно по тяхна воля и съучастие.

# 251
  • София
.... Форумите са много полезни, защото ти дават прозорец в главите на хората....

Вярно е... ама зад някои прозорци има празна стая....

# 252
persimon, ти разгада ли най-накрая онези две простички изречения от доклада на СЗО или още мислиш, че децата умирали, защото се раждали в Африка?

Ти си тази с големите трудности с разгадаването, но аз съм го оябснила просто като за теб, по-горе.Чети.

# 253
.... Форумите са много полезни, защото ти дават прозорец в главите на хората....

Вярно е... ама зад някои прозорци има празна стая....

То да беше просто празна стая-малък е проблемът.

# 254
Персимон, това прилича ли ти на отговор на въпроса ми кои са научните изследвания за твоите ... хммм... теории? Щото на мен - хич. Ама май си чела не научни данни, а само нечии свободни фантазии.

Общи условия

Активация на акаунт