Раждане вкъщи 15

• 20 899
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Перси, я ми виж корекцията на предходното ми мнение и не се пали толкоз  Simple Smile

за да направиш извода, че се паля, ти трябва повече информацияя Laughing

не съм убедена, че за такива случаи става въпрос, даже съм убедена, че не става дума за такива
хайде да не си измсиляме оправдания са неонаталната смъртност у нас с такива предвартителни смърти

# 616
Явно тук една група потребители винаи имат информация, която простосмъртните нямат.

Перси, би ли предложила данните, на базата на които си убедена в това?  За да се убедя и аз.

# 617
На мен ми направи впечатления и това, което Григорова казва за родилката, която стояла много време с пълно разкритие и не раждала, би могло да се предположи, че това има връзка със стреса, който изпитват някои родилки постъпвайки в болница, в следствие на което раждането спира и това е един от аргументите защо за някои жени домашното раждане е по-добрият вариант.

Жената е била часове наред в болницата, не е постъпила току-що.

Наистина няма смисъл да гадаем, но ако все пак продължа, тя може да си е постъпила с почти пълно разкритие и така и да си останала през следващите часове в болницата.

# 618
Явно тук една група потребители винаи имат информация, която простосмъртните нямат.

Перси, би ли предложила данните, на базата на които си убедена в това?  За да се убедя и аз.

Да твърдиш, че нивата на неонатална смъртност в България са обясними с вензапна смърт преди родилката да постъпи да ражда е доста...странно. Това впрочем не е неонатална, а пренатална смъртност. Смърт в болници настъпва, освен по неведомите причини по които винаги е настъпвала, също поради ненавременни и излишни интервенции. Но и тези смърти, които са щяли да се разминат при липса на интервенции и тези, които са били неизбежни (а те едвали винаги могат да бъдат различени), със сигурност са нещо съвсем отделно и различно от смърт на бебето преди да започне раждането.

# 619
Неонаталната смъртност сме я нищили много и тя пак не е довод в полза на отказ от болнично раждане, хеле пък изобщо неасистирано.

Душата, дай данни конкретно за старозагорските случаи, за които иде реч сега.  Очевидно има някъде фалове и обяснения - пренатална грижа, демография, тютюнопушене на бременните   - каквото и да е.   Нека да видим.  Но така на прима виста не приемам в случая причината да е мащабна неадекватност в родилната помощ.  Разбира се, докато ти не ме убедиш с конкретни данни, а не с разтягане на локуми.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 19:54 от Rookie

# 620
Неонаталната смъртност сме я нищили много и тя пак не е довод в полза на отказ от болнично раждане.

Душата, дай данни конкретно за старозагорските случаи, за които иде реч сега.  Очевидно има някъде фалове и обяснения - пренатална грижа, демография, тютюнопушене на бременните   - каквото и да е.   Нека да видим.  Но така на прима виста не приемам в случая причината да е мащабна неадекватност в родилната помощ.  Разбира се, докато ти не ме убедиш с конкретни данни, а не с разтягане на локуми.

Ох, дет викат рускините "да падладиьееш" Laughing  Ма кой кого кара да се отказва от болнично раждане, не разбирам аз? Изобщо не бих се и опитала да доказвам неадекватността на болничните грижи, то е все едно да тръгна да доказвам че бялото е бяло. Може, разбира се да се докаже-ще мерим там дължина на вълна и прочее, но не виждам как това ще помогне на слепия да го разбере.

# 621
Добре де - никой никого нищо не кара.  Я сега точно и конкретно ми обясни за старозагорската статистика.  Обещавам, повече няма да те питам. До три пъти стига  Mr. Green

Гледам, заиграваш се и с термини от физиката - лошо няма, не са ми чужди, давай.  Wink

# 622
Добре де - никой никого нищо не кара.  Я сега точно и конкретно ми обясни за старозагорската статистика.  Обещавам, повече няма да те питам. До три пъти стига  Mr. Green

Гледам, заиграваш се и с термини от физиката - лошо няма, не са ми чужди, давай.  Wink

Какво за старозагорската статистика, че нямали смъртен случай ли? Не знам. Може да имат по-светнат лекар, дето не напъва да се ражда на мига и да причаква от входа със системите и скалпела. Това може да има общо с по-малкия брой раждания там. Може старозагорки да са здрави българки и да раждат по-млади. Може смъртните случаи да са  разпределени неравномерно във времето, което естествено си е доста вероятно. Не знам защо в Стара Загора е така, само гледам общата за страната статистика, и то явно натрупана най-вече от София, че смъртността е 5 пъти над европейската. Та мен хич не ме топли това, че нямало в Стара Загора, за сега, смъртни случаи.

За физика познанията ми се изчерпват до тук, сори, не мога да те зарадвам Laughing.

# 623

Какво за старозагорската статистика, че нямали смъртен случай ли?

Не, за мъртвораждаемостта.  /А и ми се струва, че причините за това явление са пряко свързани с високия национален показател смъртност при новородените по принцип./

# 624

Какво за старозагорската статистика, че нямали смъртен случай ли?

Не, за мъртвораждаемостта.  /А и ми се струва, че причините за това явление са пряко свързани с високия национален показател смъртност при новородените по принцип./

Не съм запозната с въпроса. За какво става дума?

# 625
[Не съм запозната с въпроса. За какво става дума?

Беше пуснато по-рано днес в темата, ако искаш върни се да видиш в какъв точно контекст.

Ето за това иде реч: http://news.ibox.bg/news/id_1456952288

# 626

Беше пуснато по-рано днес в темата, ако искаш върни се да видиш в какъв точно контекст.

Ами от това не става ясно нищо. Мъртвородено би било и бебе починало по време на раждането от асфикция, и такова починало 3 дни по-рано от някакво заболяване при майката. Ако е от заболяване на майката, и има неестествено висока смъртност точно в този район, може да се търсят причини  свързани с околната среда. Доколкото знам в Стара Загора има някакви проблеми с обгазявания на въздуха, това може да е същността на проблема. Също-какво има във водата там, какви предприятия изхръвлят, какво и т.н.  Ако става дума за смърт настъпила по време на раждане, но преди бебето да се роди, значи е крайно вероятно да е нещо в маниера на "израждане" и особености н АГ практиката в СЗ. За друго обяснение не се сещам, но може и да има. Защо ме питаш? Ти какво мислиш?

# 627
От сто кладенеца вода- виновни са лекарите и това е! за световната криза, за всички смъртни случаи по целия свят, вкл. и това, че някой паднал от 1000 етаж... Хем здрави влизат в болница, пък умират? От друга страна - изкарват ги болни, та да им вземат парите? Или едното, или другото, ама май и двете е малко трудно.

С една дума- на кривата ракета и космоса й пречи, види се...То и друга една има в същия смисъл, знаете си я

# 628
От сто кладенеца вода- виновни са лекарите и това е! за световната криза, за всички смъртни случаи по целия свят, вкл. и това, че някой паднал от 1000 етаж... Хем здрави влизат в болница, пък умират? От друга страна - изкарват ги болни, та да им вземат парите? Или едното, или другото, ама май и двете е малко трудно.

С една дума- на кривата ракета и космоса й пречи, види се...То и друга една има в същия смисъл, знаете си я

Много се пениш. Изкажи ти мнение защо има толкова смърти в СЗ?

# 629

Нищо чудно да са били и живородени, но от болницата да са изчаквали да преживеят седмица, преди да ги запишат, както постъпиха с моето дете. Подобна политика (на някои болници) от сорта не липсва.

Наистина трябва да им направят проверки - на болниците, доболничното проследяване на бременността, а и да потърсят родилките за мнение. Редно е да изяснят причините за тази толкова висока смъртност, доста притеснително изглежда.  

Общи условия

Активация на акаунт