Раждане вкъщи 15

• 20 859
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
Ще отговориш ли или не все пак? За трети път май те питам?

Опитите да заобикаляш отговора почват да изглеждат комични и не отговарят на претенциите - нито личните ти, нито на сдружението ви.

# 706
  • София
Аха-аха да ми стане жал и да взема да понапиша нещо и..

Опитите да заобикаляш отговора почват да изглеждат комични и не отговарят на претенциите - нито личните ти, нито на сдружението ви.
Миии, сори.

# 707
Така си и помислих. Simple Smile

Много разбрахме от този диалог - и за теб, и за "Естествено". Не можех и да кажа по-добре какво мисля. Simple Smile

# 708

Към Персимон - допускаш ли, че убежденията не са даденост и може да се менят.  Няма нищо срамно /даже може да е полезно понякога/ човек да заменя едни убеждения с други, по-рационални и разумни?  Simple Smile А и понякога от крайно придържане към убежденията пострадват други, например бебета.

Допускам, естетсвено Simple Smile Нали именно за това гворя. Някои хора, обаче, се изявяват като баба ти, до ден днешен нищо, че имат няколко научни титли. И да-от това страдат бебета. И майките им. Ей в това е проблема. Понеже нещо е писано в учебника от 46-та година по която учило дадено светило то трябва да се прилага религиозно и до 2011 година, и само да смее някой да противоречи, се обявява за глупак и невеж-баш както баба ти е обяснила че има плевмония на главата. Laughing Не и се смея на жената, смея се на случката и на жестокото съвпадение с поведението на някой практикуващи и в момента лекари.

Бих искала да ти споделя какво ми каза един "брат" на баба ти, очевидно, иначе доктор, пред време: че мазнините в коремната област пречат на яйцеклетката да слезе в матката, защото тя не можела да си намери пътя и се губела в мазнината. Rolling Eyes Човекът е лекар с две специалности, но явно не е чул, че има такова нещо като фалопиеви тръби и си представя, че яйцеклетката тръгва от яйчника с компас и карта за към матката, и ако има тлъстинки по пътя се губи безнадеждно. Laughing Laughing Laughing : За какво си говорим просто.... Confused

# 709
  • София
А аз да припомня нещо, което написах преди 100 страници - за така безполезните като ефект и одобрение, и ненавист Simple Smile

# 710
persimon, помниш ли онзи случай с извънматочната бременност, дето се установи в седми месец и детето го извадиха в МД?

Където плацентата беше закачена за външната страна на матката?

Как си представяш, че се е случило?

Всъщност яйчниците не са свързани плътно с фалопиевите тръби. Течността от фоликула се излива заедно с яйцеклетката, а в края на тръбите има едни реснички, които непрекъснато обират повърхността на яйчника, за да "приберат" яйцеклетката.

Понякога тя наистина не попада в тръбите.

(Обяснението ми е лаишко, но не ми се търсят илюстрация точно сега.)

Iva_D, ненавист? Защо да те ненавиждам? Опитвам се да те разбера - защо казваш едно, а правиш друго. Но явно толкова можеш - това не е причина за ненавист. Пренебрежение - може би това е по-добра дума, която по-точно изразява отношението ми.

# 711
  • София

Iva_D, ненавист? Защо да те ненавиждам? Опитвам се да те разбера - защо казваш едно, а правиш друго. Но явно толкова можеш - това не е причина за ненавист. Пренебрежение - може би това е по-добра дума, която по-точно изразява отношението ми.
Споко, нямам предвид себе си в по-горното.

# 712
Rookie, хайде пускай тема.

Бу, пак извади двойния аршин. На мен можеш да ми казваш Пъ-лий-з, и не е убидно така ли? (Не изключвам, че може и да не разбираш значението и употребата на израза, но тогава може би не е добра идея да го включваш в разговора. )

Мамасита, мисля че преди да продължим обсъждането е добре да прочетеш книгата, защото все пак от тази авторка идва изразът женска мистика. Тя говори за домакинята в събърбите през 50-60те години в Америка. Нейното определение за женска мистика е по-скоро за социалния пол (джендър), или това какво обществото смята, че трябва/може една жена да върши. Ти говориш за пол (секс), това са биологичните функции на жената, които мъжът не притежава - да роди и да кърми.

# 713
  • София
Ати, тя Мамасита е известна с това да пише преди да прочете от извора. Нали точно тук някой се възхищаваше и на онзи професор, дето коментирал само въз основа на коментари Laughing

# 714
jp, остави  Peace
Все пак има много хора, които само четат без да пишат, но и разсъждават - нищо, че се водят ССФ в очите на високовъзвишените организации. С такова държание  само губят, нищо не печелят. Не може на обикновени, човешки зададени въпроси, да отвръщаш с насмешка или мълчание. След като се бориш за нещо, независимо колко си обиден или наранен от даден въпрос, ще отговориш, колкото и неприятно да ти е.
     Остави ги да продължават да се държат по този си начин, пък да видим какво ще спечелят.

Честно, съжалявам ги. Около мене има много хора, които им симпатизираха, които им вярваха, но в последно време вярата на тези мои приятели в тях намалява /както и моята/.
     Съжалявам, но това е реалността около мене.
     Пък може и вината да е в приятелите ми /и в мене/, защото не могат/ни мога/ да стигнат "висотите на вселенското самосъзнание".

# 715
jp
и значи ако имаш тлъстинки по коремчето, яйцеклетката няма да може да бъде хваната от фимбриите? Shocked

# 716
  • София
Перси, фалопиевата тръба, вярвам знаеш, не е залепена за яйчника. Т.е. известно време яйцеклетката 'лети' в коремната кухина. Тлъстините в коремната област наистина  могат да бъдат пречка за забременяване, защото може да са показател за хормонален проблем. Освен това, дори да няма такъв, мастнита клетки синтезират допълнително тестостерон, който не е препоръчителен.Пиша го доста лаишки, но 'онзи' лекар всъщност не те е излъгал. Може би просто не го е обяснил качествено.
П.П. Джей Пи вече ме е изпреварила.

# 717
jp
и значи ако имаш тлъстинки по коремчето, яйцеклетката няма да може да бъде хваната от фимбриите? Shocked

Не знам, persimon - чисто механично мога да си представя, че би могло да е проблем - т.е. не мога да твърдя, че са "пълни глупости".

Може би ми липсва самонадеяност. Simple Smile

# 718
Перси, фалопиевата тръба, вярвам знаеш, не е залепена за яйчника. Т.е. известно време яйцеклетката 'лети' в коремната кухина. Тлъстините в коремната област наистина  могат да бъдат пречка за забременяване, защото може да са показател за хормонален проблем. Освен това, дори да няма такъв, мастнита клетки синтезират допълнително тестостерон, който не е препоръчителен.Пиша го доста лаишки, но 'онзи' лекар всъщност не те е излъгал. Може би просто не го е обяснил качествено.
П.П. Джей Пи вече ме е изпреварила.

Не говорим за хормонални проблеми, естествено, че те пречат на забремянването. Това изобщо не е въпроса. Въпросът е може ли да стане така, че фимбриите не могат да хванат яйцеклетката защото имаш коремче. Според мен тая теза не е много нАучна. Мисля, че не си права и че мастните клекти синтезират тестостерон. Синтезират естроген.

# 719
jp

Не знам, persimon - чисто механично мога да си представя, че би могло да е проблем - т.е. не мога да твърдя, че са "пълни глупости".

Може би ми липсва самонадеяност. Simple Smile

a не се подеценявай, не ти липсва Laughing

Общи условия

Активация на акаунт