Раждане вкъщи 15

• 20 909
  • 757
  •   1
Отговори
# 15
Още - откъде накъде внушавате - че здраво бебе ей тъй от нищото ще вземе да се задуши? Те не стават тъй случайно нещата. Стават ако майката е натровена от страх и от хапчета.
Това ли се е случило в тоя трагичен случай, предмет на последните 8 теми? Как хем може да е натровена от страх и хапчета, хем пак да има трагедия, ако се подготвя и роди вкъщи една жена според твоята теория? Любопитство ме загриза.
Не знам. Всичко което правите е да градите тезата си върху предположения.
Затваряте си очите за 20-25 УСПЕШНИ ДОМАШНИ РАЖДАНИЯ.
Аз говоря по принцип. Вие като лешояди ръфате безмилостно един частен случай.

# 16
Още - откъде накъде внушавате - че здраво бебе ей тъй от нищото ще вземе да се задуши? Те не стават тъй случайно нещата. Стават ако майката е натровена от страх и от хапчета.
Това ли се е случило в тоя трагичен случай, предмет на последните 8 теми? Как хем може да е натровена от страх и хапчета, хем пак да има трагедия, ако се подготвя и роди вкъщи една жена според твоята теория? Любопитство ме загриза.

Ха, нещо обърка "лешоядите" /точно пък с Бу/.

И по-леко с крещенето и нервите...Като "крещи" човек, има опасност да не бъде разбран правилно. Wink

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 13:49 от inna-bubulina

# 17
  • До хладилника, който обичам
Никой не си затваря очите за успешните раждания, напротив - даже са повече, мисля около 30 от миналата година (каза някой), а не 20-25. И на 30 успешни - едно неуспешно.
Остави частния случай тогава, кажи (по принцип, нали) защо според теб има неуспешни домашни раждания при отсъствие на болници, лекари, намеси, лекарства...
Като ще обобщаваш защо, аджеба, се случват нещастните случаи с бебетата, просветли ни докрай Crossing Arms Особено ако (по принцип, не в частния случай) има предходно успешно - в смисъл на живо и здраво бебе - в болница, с все страха и натравянията.
И дали всички, раждали в болница, са натровени или има принцип някакъв подборен?

# 18
  • след Околовръстното
А, по-леко. И аз бях на същия семинар  Grinning Това няма нищо общо с тази тема, не, че не се повтори около 10-15 пъти вече  Rolling Eyes
Надявам се правите разлика между лекар, акушерка и дула.

По-леко с кое?
Факт е, че е елементарно да вземеш сертификат за дула.
Факт е, че Мег /както бях цитирала по-рано в темата/ споделяше, че от октомври 2010 започва обучение за акушерки и т.н., които ще завършат лятото на настоящата година.
Нормално е да попитам на Ива такова ли ще и бъде обучението.
Защото дипломирана акушерка със семинари, онлайн обучение и няколко часа практика за няколко месеца не се става!
Традиционните такива не случайно учат няколко години.

Изобщо не виждам причина да намесваш дулите в тоя разговор. Още повече след всички обяснения, които се постарах (а и други) да дам. Просто е супердосадно това не-четене или по-скоро избирателно четене; малко по-късно jasmin_veni също казва, че всъщност не е забелязала всички обяснения за това, че дулата няма нищо общо със самото раждане, с ЖК, с прегледи и каквото и да е от сорта  Tired Не знам за другите, но за мен това избирателно четене е и признак за неуважение към останалите.

Какво, като е елементарно да вземеш сертификат за дула (даеж да беше наистина така, а то не е - ако желаеш, можеш да прочетеш изискванията)? Какво точно мислиш, че прави дулата в крайна сметка, че да трябва да завърши висше медицинско образование и да я спрягаш в темата с домашното (не)асистирано раждане?
Ако имаш реален интерес към обсъжданите въпроси тук, а не просто да тракаме по клавиатурите за гимнастика на пръстите, поне си дай труда да прочетеш какво пишат другите участници за обяснение. В последните 3-4 теми поне 3-4 пъти обясних какво прави дулата и защо изобщо няма нужда да се спряга в разговора за домашното раждане  Rolling Eyes отделно и други обясняваха.

Няма да идеш на зъботехник за лечение на болен зъб, нали, ще идеш на зъболекар. Нищо, че и двете професии имат общо със зъби. Дула ≠ акушерка ≠ "баба" ≠ лекар ≠ здравен работник, обгрижващ майка и/ли бебе. Дулата е support person за родилката. Засега поне не съм чула някой да има нужда от диплома, за да оказва подкрепа на някого другиго.

Не знам защо и двете с Ива решихте, че не правя разлика между акушерка и дула?
Не е нужно по сто пъти да обяснявате, вдявам от раз.
Просто попитах Ива по какъв начин ще става акушерка - с нормално обучение или онлайн.
Притеснява ме хвалбата на Мег, че от октомври стартира обучение И на акушерки, които трябва вече да завършват.

Мег "След две години съществуване на тази тема, вече има много полезна и практична информация, а съвсем скоро ще има и обучени хора, които да асистират на който желае Smile"

Усмихнатото "Меги,  Hug
Информацията наистина е много - браво!
За обучените хора - за акушерки ли говориш? Да асистират при самото раждане? Та това е повече от чудесно! На България много й липсва това.. Ще разясниш ли повече или когато стане факт?  Smile"

Мег "Амииии.... Smile Обучението стартира в началото на октомври, догодина лятото трябва да са завършили първите Smile Не е само за акушерки;"

Само мен ли ме притеснява "интинзивното" обучение или ....?
Може би някой има информация за какво става въпрос.

# 19
...
Доколкото разбирам жените искат да родят колкото се може самостоятелно и в сьщото време да имат сигурността на една клиника за детето си и за себе си.

Мисля,че такова желание е изпьлнимо и не би струвало много на системата.
...

Но май не точно това е борбата на Родилниците...

А системата в БГ не е в състояние да оперира с изграденото, поради което се шири алъш-вериша из държавните болници, камо ли да реализира такъв един пожелателен проект!  Peace

Не сьм запознат с тяхната борба.
Но да,сьгласен сьм,че в БГ това за момента е невьзможно.Писах и преди.

Цитат
Не е точно така, защото ако идеш да раждаш в болница, помощта ти е гарантирана

Тази заблуда може да ти коства живота. Peace

Целият ти живот на практика ти коства живота.

Иначе - доколкото знам, болниците не връщат раждащи жени да си раждат сами у тях.

Не знам на какво базираш обобщението си какво искали жените.

Различните жени искат различни неща. Четох в една анкета, например, че едно от най-честите оплаквания от болниците било, че родилките се чувствали пренебрегнати, че се страхували, че персоналът ги оставя дълго време сами и те се притеснявали, че ако се случи нещо необичайно, нямало кой да им помогне. Не беше от България, но не помня от коя страна това проучване.

Та за пореден път - грешно е да се обобщава твърде на едро.

Не сьм обобщил,а цитирах желание на някои родилки.
Щом е клиника,ще може да се изпьлняват всякакви желания (в рамките на вьзможното) и тези,които искат спокойствие и по малко намеса да бьде изпьлнимо,така както и тези,които са по страхливи да могат да разчитат на своевременна намеса.

Но както Цеца е написала...

Цитат
Ами много, много, ама много проблеми има в нашите болници... и манталитет. Като второто е по-страшното

Иначе не знам дали манталитетьт на бьлгарските акушерки се различава от този на бьлгарските родилки и дали ако акушерките си променят отношението,на родилките няма да им е странно това ново отношение....

# 20

Ха, нещо обърка "лешоядите" /точно пък с Бу/.

И по-леко с крещенето и нервите...Като "крещи" човек, има опасност да не бъде разбран правилно. Wink
Тук си права. Нека лешоядите се самосезират. Grinning

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 14:46 от prometeq

# 21
  • До хладилника, който обичам
Иренкa, хич не личи от постовете да правиш разлика Rolling Eyes и не виждам връзката с дулството.

Това, което Meg! учи, не е акушерство, а бабуване. Някой да ме поправи, ако греша, но traditional midwife е еквивалентът на познатото у нас "баба", а не на акушерка с диплома, която се признава в болница. Т.е. тя може да си го учи, но в болници надали ще го вземат предвид.

# 22
Хм, всичките ми познати, които родиха, ми разправяха, че техните доктори са били силно ЗА естественото раждане и ПРОТИВ секциото по не-медицински причини.
Вече, не знам на кого да вярвам - на хората от реалното или на тези тук, които разправят как докторите едва ли не искат да те ограбят и наранят. Thinking
Ceca, скоро тук  в темите имаше една статия, в която се казваше, че по неофициални данни секциото достига до 40%, процентът сам по себе си говори.

# 23
Хм, всичките ми познати, които родиха, ми разправяха, че техните доктори са били силно ЗА естественото раждане и ПРОТИВ секциото по не-медицински причини.
Вече, не знам на кого да вярвам - на хората от реалното или на тези тук, които разправят как докторите едва ли не искат да те ограбят и наранят. Thinking
Ceca, скоро тук  в темите имаше една статия, в която се казваше, че по неофициални данни секциото достига до 40%, процентът сам по себе си говори.

В някои болници, особено частни, процентът секцио е 50%. Прелестно. Това реално значи, че 35-40%  са напълно излишно срязани и е застрашен живота на бебетата им и на тах самите, с цел на някой да му е по-лесно и бързо.

# 24
Ceca, скоро тук  в темите имаше една статия, в която се казваше, че по неофициални данни секциото достига до 40%, процентът сам по себе си говори.

В някои болници, особено частни, процентът секцио е 50%. Прелестно. Това реално значи, че 35-40%  са напълно излишно срязани и е застрашен живота на бебетата им и на тах самите, с цел на някой да му е по-лесно и бързо.

Гледам, че като чуем за проценти и сме на първа линия  Simple Smile

В тези проценти /особено за частните болници/, влизат ли родилките, които не искат да се понапънат малко да родят като другите жени, а просто искат да родят секцио ????
           С една дума - Секцио Пожелание.../т.е. Лесно и Бързо за родилките, а не за лекарите/....

# 25

В някои болници, особено частни, процентът секцио е 50%. Прелестно. Това реално значи, че 35-40%  са напълно излишно срязани и е застрашен живота на бебетата им и на тах самите, с цел на някой да му е по-лесно и бързо.

Гледам, че като чуем за проценти и сме на първа линия  Simple Smile

В тези проценти /особено за частните болници/, влизат ли "госпожиците", които не искат да се понапънат малко да родят като другите жени, а просто искат да родят секцио ????
           С една дума - Секцио Пожелание.../т.е. Лесно и Бързо за госпожиците, а не за лекарите/....

Очевидно влиза всичко. Скоро гледах едни клипчета, в които се представяха няколко софийски родилни дома---частни и държавни и даваха процентите секцио, и друга информация и ми направи впечатление, че е много-висок навсякъде--минимум 40%, но в частните е даже 50%. Нормалните нива на секцио, които са по реални медицински причини, както знаем са към 10-15%. Имаме доста хляб да изядем-и лекари и родилки.

# 26

Очевидно влиза всичко. Скоро гледах едни клипчета, в които се представяха няколко софийски родилни дома---частни и държавни и даваха процентите секцио, и друга информация и ми направи впечатление, че е много-висок навсякъде--минимум 40%, но в частните е даже 50%. Нормалните нива на секцио, които са по реални медицински причини, както знаем са към 10-15%. Имаме доста хляб да изядем-и лекари и родилки.

Така е Персимон.
      Имат право на избор жените. Избират да родят секцио /и даже като гледам в последно време са доста, които желаят този начин/ и хоп процентите секцио в болниците увеличени. Ами увеличени са разбира се, но явно увеличението на процентите не се е получило само от "лекарите-касапи" Peace

# 27

Така е Персимон.
      Имат право на избор жените. Избират да родят секцио /и даже като гледам в последно време са доста, които желаят този начин/ и хоп процентите секцио в болниците увеличени. Ами увеличени са разбира се, но явно увеличението на процентите не се е получило само от "лекарите-касапи" Peace

Така е, наистина и ти си съвсем права. Обаче (zабележете, каzвам го много внимателно, беz грам желание zа zаяждане, МОЛЯ  Stop), смятам, че много от тях са поzаблудени, в смисъл не са достатъчно наясно с много подробности.. и zатова желанието им е такова. Каzах някои. Не всички, има и такива, които наистина са наясно с нещата. Но много жени категорично не са. Мнението ми е такова, баzира се на проведени раzговори с много поzнати... меко каzано ненаясно са били. Повечето смятат, буквално, че секциото е лесният начин, а да се напъваш е мани мани... че и отживелица са го наричали (беz коментар).
Друг коментар, след раzглеждане на мои снимки, с новородената ми дъщеря, на минути. Обяснявам, раждане песен, чувствах, че мога да иzлетя, не ме болеше нищо, шевове 0. Ама не съм спала около 24 часа, раждах преz нощта, снимката е от 7ч сутринта. Снимка от телефон, абе иzобшщо не иzглеждам като zа фотосесия, ако ме раzбирате. Коментар следният "Еййй, ама какви сенки имаш, лелеее, и викаш, че е било лесно, ама нещо май... абе не ми иzглеждаш много така"...... (пак беz коментар). От блиzка с едно секцио.

Никога не си поzволявам да убеждавам никого около мен, та ако обичате, беz опити zа нападения срещу моята персона. Това са просто констатации  Peace

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 17:48 от Сова

# 28
  • след Околовръстното

Това, което Meg! учи, не е акушерство, а бабуване. Някой да ме поправи, ако греша, но traditional midwife е еквивалентът на познатото у нас "баба", а не на акушерка с диплома, която се признава в болница. Т.е. тя може да си го учи, но в болници надали ще го вземат предвид.

Не знам какво тя "учи" и не ме интересува.
Интересува ме след като не е официално, защо предлага записалите "кадри" на желаещите домашно раждане?
Доколко е законно това?

# 29

Така е Персимон.

Не само от лекар-касапи, също така от неосведомени и изплашени жени, които изобщо не знаят на какъв риск подлагат себе си и бебето си с излишното секцио.

Общи условия

Активация на акаунт