Раждане вкъщи 15

• 20 975
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Много ми интересно как секциото засрашава живота на бебето.
Как пък до сега не съм чула за НИТО ЕДНО здраво бебе, което са е умряло, само защото е родено секцио!!!
Чакам да ми дадете линк.
Повтарям ЗДРАВО и умряло заради секцио.

Щом не си чула за едно починало бебе при секцио значи няма такива. Laughing
А защо секциото е рискова операция както за детето ,така и за майката го знае всяко мед.лице,както и би трябвало да е логично за един средно интелигентен човек.
Информация има,стига сте се поддавали на този мьрзел....

# 46
  • София
Само ще ви помоля да спрете да развявате предположенията си за частните клиники и предполагаемата връзка с високия процент секцио, натресено от лекарите за нечие удобство! Аз съм раждала именно в такава клиника, при най-оплювания "търговец" и мога да ви кажа (не за първи път!), че когато попитах "Може ли секцио по желание?" тя хладно отговори "Не. Ако се налага, но за сега бременността не предполага секцио, ще си родиш нормално"

Много ме дразни това песнопеене от типа "казал - рекъл"! А за преценката на самата родилка какво трябвало и какво било излишно, види се и от тая трегедия, не можем да съдим категорично!

# 47
Добро утро.
Едностранчиво не трябва да се гледа.

Да, така и при мен беше, горе долу.. Преди 11г не zнаех още хич къде се намирам. В смисъл, идея си нямах от нищо. И си викам "ше zема аz да подпитам zа секцио, какво, що.. иzобщо да ми обясни що толкоz го харесват раzни мои приятелки...". И питах моята др.К от Шейново, някъде към 7ми месец бях, ама едно такова плахо, да ми обясни.. Тя ме иzгледа с умиление и каzа нещо от сорта "Мила, при мен няма да стане. Аz ей така не режа.. Ти имаш перфектана бременност и до колкото мога да съм сигурна, ще си родиш прекрасно и лесно. Не ми zадавай такива въпроси, моля те. Просто не мисли zа такъв вариант, не и zа теб.."
Страшно съм й благодарна. Абсолютно права, в моя си случай, се окаzа. Аz zатова каzвам, че съм си доволна от нея. Така и трябва да се прави, смятам. Гледа се конкретния случай и се преценява треzво и честно.
Ама и това беше отдавна, все пак, тогава секциото още не беше толкова модерно напредничаво, мисля си..

Ивонска, уцелила си с лекар, супер.

Обаче и от другите има, стига сега, дайте да не се правим.
Прясна история имам и zа такъв случаи, даже и името и адреса на частния му кабинет мога да дам на който се интересува, пък ако иска, да иде и да провери думите ми. От дума на дума се стига до въпроса, той тактично и отдалеко обяснява колко е елементарно едно секцио и после ти пояснява, че работи в "Св. Лаzар", където си добре дошла.. Страшно е симпатичен и любеzен, определено има подход към пациента..

И пак, zа да не сме едностранчиви, Rookie, добър пост. Навежда над доста раzмисли.. (меко каzано)....  Confused

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 11:18 от Сова

# 48
...

Разбира се, да не забравяме, че явно за "свободното раждане" няма никакви ограничения, както няма граници и отговорности за свободния дух и за безочието.  Дори когато имаме престъпно въвеждане в заблуждение и подбудителство.  Пардон, предполагаемо такова.  

Твърденията й, че не прокламирала и не агитирала за неасистирано домашно раждане, ще ги оставя без коментар и няма отново да пускам линкове, защото много пъти досега се видя, че е поредната лъжа.

ПП - за едно обаче е абсолютно права.  Човек трябвада се информира достатъчно сам и независимо, с лекари, а не наивно и безотговорно да разчита на такива благожелателни съветници.

абсолютно
само че защи ли не го каза това последното на Цвети
защо не го пише във всеки пост или не си го сложи в подписа?

все въпроси без отговор
за съжаление

на онази анкета няма да отговарям
стурва ми се много тенденциозна

# 49
Много ми интересно как секциото засрашава живота на бебето.
Как пък до сега не съм чула за НИТО ЕДНО здраво бебе, което са е умряло, само защото е родено секцио!!!
Чакам да ми дадете линк.
Повтарям ЗДРАВО и умряло заради секцио.

Защо "чакаш" за линк, нямаш ли гугъл?

Ето ти един:
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/cesareanrisks.html

Освен другите рискове, най-съществения риск за бебето е, че сециото е свързно с трудности при дишането, пневмонии и нисък АПГАР.  При преминаването си през  родилния канал бебето се стимулира и подготвя за дишане и живот извън утробата, изстисква се течността от белия му дроб и то продишва много по-безпроблемно. При секцио тези неща не стават и се стига до крайно рискови за живота му състояния.

Освен това, установено е, че при родените със секцио деца има повишен риск от левкемия, алергии и диабет. И това не е от кой да  е, а от може би най-престижния в света медицински иститут-Каролинска Институт, това е институцията, която дава Нобеловите Награди. Смята се, че неестествените условия и повишения стрес за бебето при секцио (да, стресът е много по-голям при секцио, защото то не преминава през естествения подготвителен процес и стимулация), предизвикат генетичен проблем чрез инпринтинга който се случва при раждането, и белите кръвни клетки не се формират както трябва. И да, може да се предизвика генетичен проблем и след  раждането, чрез метилацията по епигенетични пътища, обсъдено е в материалите. Ето тук може да видиш:

http://www.worldhealth.net/news/link_found_between_c-section_deliveries_/

# 50

на онази анкета няма да отговарям
стурва ми се много тенденциозна

Ами просто гласувай с последна опция, че не си съгласна с нищо и кажи какво е твоето мнение. Какво тенденциозно има в това?

# 51
Нещо много парадоксално: при домашното раждане безопасността на детето се замита под килима с бодряшки лозунги "то си знае кога и как да се роди" (живо или не).

След това обаче се почват едни черни прогнози в дългосрочен план как по някакъв мистериозен механизъм това дете, родено с лекарска намеса, ще израсте болно, бездуховно, живо зомби, затлъстяло и с пърхут. Освен това се говори, че родените секцио трябва като умрат да ги опеят поне три попа с две бабички-икономки да припяват, иначе се обръщали на вампири и тормозели родата.

# 52
Нещо много парадоксално: при домашното раждане безопасността на детето се замита под килима с бодряшки лозунги "то си знае кога и как да се роди" (живо или не).

След това обаче се почват едни черни прогнози в дългосрочен план как по някакъв мистериозен механизъм това дете, родено с лекарска намеса, ще израсте болно, бездуховно, живо зомби, затлъстяло и с пърхут. Освен това се говори, че родените секцио трябва като умрат да ги опеят поне три попа с две бабички-икономки да припяват, иначе се обръщали на вампири и тормозели родата.

Прати протестите си в Каролинска Институт.

# 53
Няма нужда да закачам института, той прави наука и все ще се чуе дали някой друг учен е получил повтаряеми резултати и дали е открил точния механизъм. Защото както гледам, сега механизмът на действие не е много ясен, постулира се, но няма достатъчно доказателства.

Да, може да има корелация- все пак секцио раждат жени с повече проблеми. Не знам в това проучване дали са сравнявали еднакви случаи- здрави жени с вагинално раждане и здрави жени със секцио по желание, а не по някакви показания.

Изобщо, авторитетът на научната среда не е абсолютен. То и в Принстън години наред мереха дали човек може да влияе на зарчета със силата на ума си и по законите на статистиката имаха много успешни серии. Бая табла са изиграли, но накрая програмата не даде резултати и затвориха института. Затова не може да се каже "Ако не вярвате в екстрасенси, оплачете се на Принстън, те там вярват и дават пари за изучаването им."

Но дори да има връзка- пак ми е чудно как се пренебрегва най-рисковия ден за едно дете, а се гледа напред в бъдещето, трепери се да не хапне еди-какво си преди тригодишна възраст...

На лекарите им е работа да извадят здраво бебе, по възможност по-розовичко. Не ги интересува после дали ще стане гуру, гений и дали ще има успех пред нежния пол примерно. Не можем да пренебрегнем безопасността само заради вярването, че детето ни ще има някой ден някакво невидимо предимство.

# 54
Не преставам да се удвилявам от способността на някои хора да сипят абсолютно празни, безумни и лишени от капка смисъл "творби", затова пък подредени във витиевати изречения. Дарба си е. Освен че си има диагностично име, де.

# 55
Понеже пак се стигна до хвалене на секциото- че било безопасно за бебето- реших да споделя че на 24 май ми се роди племенничка, в САЩ, със секцио. Имаше проблеми със дишането след раждането, 2 дни беше в кувьоз, но вече е добре. Лекарите обяснили на брат ми и жена му че често се случва бебетата родени секцио да имат проблеми с адаптацията и дишането, защото при вагинално раждане при преминаването през родовия канал се масажирали дробовете и по-лесно излизала течността а при секцио това липсвало.
Та явно и самите лекари знаят (поне там) че секциото носи рискове и за бебето).
На Кристина (жената на брат ми) това и е второ секцио, първия път имаше доста болки, но този път я е боляло наистина много, та 2 дни беше на морфин, не можеше да кърми бебето.

Слава богу всичко е наред с тях и аз наистина се радвам че в днешно време секциото съществува, т.к. благодарение на него брат ми има 2 деца и прекрасна жена (тя има обърната матка или нещо подобно и било почти невъзможно да роди нормално), защото в нейния случай рисковете от секцио бяха по-малки от рисковете при нормално раждане.

Моля, обачеда отчетете че да се каже че секциото не носи риск за бебето или майката е също толкова безотговорно, колкото и да кежете че домашното раждане е безрисково!!!

# 56
yanast,  Peace Peace Peace
ДВЕ мои блиzки бебета след секцио бяха така (като каzвам блиzки, имам предвид на роднини). Бяха в кувиоzи. Проблеми на дробовете да се адаптират. Беz други проблеми иначе, само това беше обяснението, случвало се сравнително честно на бебета, родени със секцио.. Единият мъж иначе беше към 4кг, той също не се роди в БГ, в същност от там дойде това обяснение.
Е, не че това е супер страшно, предполагам, но.... все пак си е факт.

# 57
Моля, обачеда отчетете че да се каже че секциото не носи риск за бебето или майката е също толкова безотговорно, колкото и да кежете че домашното раждане е безрисково!!!
НЕ казваме, че домашното раждане е безрисково, а че болничното е далеч по-рисково.
Аргумент е, че след като природата ни е създала така, че от една миниатюрна клетка да създадем човек - е 100% сигурно, че ни е осигурила и необходимите химични процеси да извадим този човек на бял свят без да се напъваме дори. Не знам успя ли се да се каже, че най-леките раждания са когато родилката не напъва изобщо - а оставя контракциите сами да изтласкат бебето навън. Да не говорим, че самото бебе също се движи по идеалния начин, за да помага на процеса. Ако някой ще ми твърди че бебето е несъзнателно и нищо не разбира, отсега да знае, че диалог между нас не може да има.

# 58

Е, не че това е супер страшно, предполагам, но.... все пак си е факт.

Сова, доста страшно си е дихателно усложнение пи новородено. Често не завършват много добре тия неща.

# 59
Понеже аз започнах темата за секциото, да ви върна пак в посоката, която коментирах.
Щото вие се отплеснахте за друго.
Мисълта ми беше, че изборът в България е много едностранен. Или така, или иначе.
Ако решиш да вземеш решение за нещо трето, веднага си лепнат с епитета "сектант".
Ако има свестни клиники, със свестен персонал, който да е 90 % примерно, а не сега както е едва 10%, със сигурност няма да има и толкова желаещи да раждат у дома.
Аз ви казах моето мнение, ако живеех в България - определено щях да предпочета секциото по желание. Виждала съм в родилните отделения отношението към родилките, знам отношението към тях на персонала и в местните клиники. Разлика от земята до небето.
Ако подобрим по някакъв начин условията в тези клиники и отношението на персонала, тогава нещата ще имат съвсем различен вид.

Общи условия

Активация на акаунт