Раждане вкъщи 15

• 21 292
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
... Всеки си поема риска и си носи последиците.

Дано Цвети ви чете! Поне да си даде сметка на кого се е (пре)доверила!  Sick

?!

Извинявай, ама ти тая жена я изкара с умствени увреди и изоставане. ЕСТЕСТВЕНО, че тя сама си е взела решението как да роди! Кой мислиш и го е взел??? Дали мога аз да те накарам да родиш вкъщи, ако ти не искаш? Аман от тия глупости вече.

# 76
Айде пак ooooh! След като милион пъти дадохме линкове , че домашното и болничното са еднакво рискови /с разлика в някои изследвания, които показват повишен риск за болнично,а някой за домашно. пак стигнахме до празни приказки кое как било.

persimon, за домашното раждане в България ли са тия линкове. Защо повтаряш една и съща несъстоятелна теза милион пъти.

Домашното раждане не е еднакво рисково с болничното според никое изследване, ако не са изпълнени определени условия - нискорискова бременност, квалифициран асистент и възможност за бърз и безопасен трансфер в болница при проблеми.

Все едно аз да твърдя, че 100 км/ч е най-безопасната скорост за шофиране, защото това се е установило на немска магистрала. И после искрено да се изненадам как някой се е пребил със същата скорост на черен път из Родопите с раздрънкан москвич.

Айде пък малко обективност да проявиш - ей така за разнообразие.

# 77

Мисълта ми беше, че изборът в България е много едностранен. Или така, или иначе.

Съвсем не мисля, че е така.
Поне от личен опит, който имам , като бременна и раждала в бг. Peace

за нагласата и енергийната настройка съм абсолютно съгласна. Peace

Според мен всичко идва от там. И точно там границите са много гъвкави, но и тънки, уязвими понякога....

И както има бременна, която има потребност да роди у дома, така има и такава, която никак няма да й е комфортно там. / но не считам обаче, че причината е, че  на 100 %  й е промито съзнанието и е загубила връзката със заложения й инстинк и осъзнатост.../

# 78
Оставете хората намира и не ги третирайте като идиоти. Информация има достатъчно.

Персимон, значи според тези твои думи, трябва да третираме като "идиот", някой за който е достатъчна информацията, че при всички противопоказания / преносване и пр.и пр./,  ще роди безпроблемно, само говорейки с бебето в утробата си ...????

За кого е достатъчна информация, че трябва са говори с бебето като има проблем? Кой е този човек?Познаваш ли го? Или си седнала да си фантазираш някакви карикатурни образи на "алтернативници" и сега искаш от мен да ги обсъждам с теб???

# 79
Та явно и самите лекари знаят (поне там) че секциото носи рискове и за бебето).

Нормалното раждане също носи рискове. Не искам да споря кое е по-безопасно, но в САЩ (където лекарите знаели за рисковете и информирали майките подоробно), процентът на секцио е около 31%. В България е 26%. Това са данни отпреди 2-3 години, които цитирах в предната тема. (В Италия гони 40%, доколкото помня.)

Изобщо България - с нейните зли лекари и манипулирани родилки въобще не води класациите по дял на секцио. Защо така?

# 80
Не се наемам да гадая каква ще е статистиката за България за домашно раждане, когато се урегулра. Ще имаме възможност да разберем. При всички случаи обаче, не може да се забрани домашното раждане понеже някои мислят, че евентуално ще има по-голям риск от болничното. Както казах и преди- в Америка най-честно болниците са МНОГО по-далеч, отколкото са в България. Просто страната е доста по-голямка. Затова жени, които искат да раждат вкъщи, но все пак да са в близост до болница, при случай на нужда от трансфер, наемат апартамент в близост до болницата малко преди да трябва да раждат. Други пък, които не искат да имат болница на близо, не го правят. Разбира се никакви линейнки не чакат пред вратата и бас ловя, че да отиде линейка до някоя ферма в уест вирджиния не отнема по-малко отколкото д аиде, където и да е в България. Е, и при това положение процентите за домашно и болнично раждане са еднакви. След като там е намерен този изход и е отчетена тази стаистика при това положение, явно и у нас може.

Айде пак ooooh! След като милион пъти дадохме линкове , че домашното и болничното са еднакво рискови /с разлика в някои изследвания, които показват повишен риск за болнично,а някой за домашно. пак стигнахме до празни приказки кое как било.

persimon, за домашното раждане в България ли са тия линкове. Защо повтаряш една и съща несъстоятелна теза милион пъти.

Домашното раждане не е еднакво рисково с болничното според никое изследване, ако не са изпълнени определени условия - нискорискова бременност, квалифициран асистент и възможност за бърз и безопасен трансфер в болница при проблеми.

Все едно аз да твърдя, че 100 км/ч е най-безопасната скорост за шофиране, защото това се е установило на немска магистрала. И после искрено да се изненадам как някой се е пребил със същата скорост на черен път из Родопите с раздрънкан москвич.

Айде пък малко обективност да проявиш - ей така за разнообразие.

# 81
Оставете хората намира и не ги третирайте като идиоти. Информация има достатъчно.

Персимон, значи според тези твои думи, трябва да третираме като "идиот", някой за който е достатъчна информацията, че при всички противопоказания / преносване и пр.и пр./,  ще роди безпроблемно, само говорейки с бебето в утробата си ...????

А само zащото мраzя всякакви обиди (не, че не намирам писанията и мислите на много хора zа... неправилни, ама коя съм аz, че да преценявам), ще попитам, хипотетично. Идиот ли е тогава също някой, който е иzбрал секцио (така и така го повтаряме в последните две страници, поzволявам си zа последно), твърди и си вярва, че то е СъВСЕМ беzопасно zа бебето, при положение, че това иzобщо не е истина? А да, и ако сбъркаш да се обадиш, че това не е съвсем вярно, той почти те напада?
Също ли е идиот, понеже поддържа невярна теzа и даже убеждава и другите в същото понякога?

Ами не мога да нарека никой така, сигурно аz нещо не съм наред...

# 82
  • София
Не можеш да ме накараш, но можеш да ме подведеш ако ти имам доверие и раздаваш принципно "решения" за този или онзи медицински проблем... Разбираш ли за какво става дума? Досущ както лекаря теоритично може да ме подтикне към определено решение. Wink

... Всеки си поема риска и си носи последиците.

Дано Цвети ви чете! Поне да си даде сметка на кого се е (пре)доверила!  Sick

?!

Извинявай, ама ти тая жена я изкара с умствени увреди и изоставане. ЕСТЕСТВЕНО, че тя сама си е взела решението как да роди! Кой мислиш и го е взел??? Дали мога аз да те накарам да родиш вкъщи, ако ти не искаш? Аман от тия глупости вече.

# 83
Не се наемам да гадая каква ще е статистиката за България за домашно раждане, когато се урегулра. Ще имаме възможност да разберем.

Не говоря за "когато", а за сега. Понеже в твърдението ти как всички статистики доказвали безопасността упорито не споменаваш "когато", "ако" и всякакви други условия.

А едно домашно раждане може да бъде проведено по различни начини. Изключително некоректно е да твърдиш, че изследванията за безопасността се отнасят до всички тях. Ок?

За да дойде линейка, не е нужно да има болница наблизо. В Канада например си има пунктове, в които чакат линейки с парамедици, които покриват определен периметър - без да се намират в болница.

Каква между другото е статистиката за безопасността на домашните раждания в САЩ с техните разстояния?

# 84
Мисля, че не е точна тази статистика. Ето какво казва д-р Методи Янакиев, шеф на 1АГ-Света София:

http://novinar.bg/news/d-r-metodi-iankov-ne-preporachvame-razhda … MjIyMDs0OA==.html

В "Света София" 40% от ражданията се извършват със секцио, от които между 8 и 10% са по желание на пациентката. На една от последните акушер-гинекологични конференции преди две години гилдията на акушер-гиноколозите възприе положително тази тенденция. Затова и ние в България на практика сме въвели раждането по желание със секцио - разбира се, след като сме обяснили на жената всички възможни усложнения.

Обяснили са усложненията? Верно ли??? Защо ли не им вярвам, грам!? Някой казал ли е,че бебетата им имат риск от пенвмония и дихателни усложнения, нисък АПГАР, и автоимунни заболявания по-късно в живота? ТРЪНЦИ!

И не знам как с е връзва това изказване, с последвалото теоретично мнение, че те всъщност не подкрепяли секциото, като казва, първо че на практика се прави и че го подкрепяли? Или все пак трябва да се каже, това което би трбявало, нищо, че на практика не е така и те с това започват-че не е и подкрепят да не е.

Разбира се, в тези случаи на непожелано секцио, никъде не се казва, колко са за да роди някоя родилка в смяната на въпросния лекар или възможно по-бързо, защото той вече е прибрал парите и се е наел да стои докато роди, а няма време да я чака още 6 часа да ражда естествено. След като се знае, че секциото налагащо се по медицински показатели реално е 10-15% не знам как ги обясняват тия 20% отгоре, даже като изключим 10% секцио по желание.

Та явно и самите лекари знаят (поне там) че секциото носи рискове и за бебето).

Нормалното раждане също носи рискове. Не искам да споря кое е по-безопасно, но в САЩ (където лекарите знаели за рисковете и информирали майките подоробно), процентът на секцио е около 31%. В България е 26%. Това са данни отпреди 2-3 години, които цитирах в предната тема. (В Италия гони 40%, доколкото помня.)

Изобщо България - с нейните зли лекари и манипулирани родилки въобще не води класациите по дял на секцио. Защо така?

# 85

Персимон, значи според тези твои думи, трябва да третираме като "идиот", някой за който е достатъчна информацията, че при всички противопоказания / преносване и пр.и пр./,  ще роди безпроблемно, само говорейки с бебето в утробата си ...????

А само zащото мраzя всякакви обиди (не, че не намирам писанията и мислите на много хора zа... неправилни, ама коя съм аz, че да преценявам), ще попитам, хипотетично. Идиот ли е тогава също някой, който е иzбрал секцио (така и така го повтаряме в последните две страници, поzволявам си zа последно), твърди и си вярва, че то е СъВСЕМ беzопасно zа бебето, при положение, че това иzобщо не е истина? А да, и ако сбъркаш да се обадиш, че това не е съвсем вярно, той почти те напада?
Също ли е идиот, понеже поддържа невярна теzа и даже убеждава и другите в същото понякога?

Ами не мога да нарека никой така, сигурно аz нещо не съм наред...

Наред си  Hug
         И аз не наричам никой така.

Попитах персимон /защото тя твърди, че има достатъчно информация и да не "третираме" хората.../, как според нея мога да нарека тези, които се предоверяват само на едностранна информация? Пък тя запали. Peace

# 86
Не можеш да ме накараш, но можеш да ме подведеш ако ти имам доверие и раздаваш принципно "решения" за този или онзи медицински проблем... Разбираш ли за какво става дума? Досущ както лекаря теоритично може да ме подтикне към определено решение. Wink

Ами аз затова цитирах преди някои части от разкази за домашни раждания:

"Всичко започна като четох разказа на Людмил, ходих на йога при Роси, четох темата в бг-мама, говорих с Ива" и т.н.

persimon, в Италия в някои частни клиники 90% от ражданията са със секцио. Това допринася към статистиката, но не значи, че в цяла Италия 90% от ражданията са със секцио. Толкова е елементарно, че можеше и сама да се сетиш.

# 87
  • София

... ЕСТЕСТВЕНО, че тя сама си е взела решението как да роди! Кой мислиш и го е взел??? Дали мога аз да те накарам да родиш вкъщи, ако ти не искаш? ...

Може ли коментар, моля.  Peace

# 88
Изобщо не искам да се впускам в обяснения по темата, не и за стотен път. Ако искаш да раждаш в болница-моля. Какво още трябва да си говорим? Мислиш ли, че ще ми смениш нагласите за това къде да се чувствам по-добре  и безопасно, особено като докторите полагат услия точно в обратната на твоята насока с изказванията си и признанаията за практиките и нагласите си-като въпросния д-р Янакиев? Еми не, мерси. Аз в болница със 40% секцио не ща да раждам. Нито в такава с 50% , естествено.Не, не се чувствам в по-голяма безопасност там отколкото в къщи и няма изгледи да започна.

стаистика за сащ: http://www.aboundingjoy.com/insstats.htm

# 89

... ЕСТЕСТВЕНО, че тя сама си е взела решението как да роди! Кой мислиш и го е взел??? Дали мога аз да те накарам да родиш вкъщи, ако ти не искаш? ...

Може ли коментар, моля.  Peace

Ама, моля те подвеждай се. Марш да раждаш в къщи вследващия път! Joy Ти на детето си не му ли казваш култовата фраза "ако Иванчо ти каже да скочиш през балкона, ти ще го направиш ли?"  Ти наистина мислиш тази жена за умствено-изостанала явно. Rolling Eyes Тя е медицинско лице, това забрави ли го?!

Общи условия

Активация на акаунт