Раждане вкъщи 15

• 21 242
  • 757
  •   2
Отговори
# 150
В една клиника мед.персонал не се явява майка на новороденото и няма такива емоционални приоритети.

Задълбавате в една съвсемдруга и много сложна тема.  За медицинския персонал е нормално и редно да няма емоционалните приоритети, които са присъщи на една група афектирани жени с интернет и много свободно време, каквито сме ние.  Също така, в случаи, в които се налага да се избира чий живот да се спасява, лекари се допитват до бащата - слава богу, не го зная от опит, а от гледане на филми.  Може и твърде много филми да съм гледала, както ми каза веднъж едно бившо гадже.

Трето, ако са на кантар животът на майка и на бебе, а има вече едно родено дете и съпруг, някак си ми се струва по-жизнеутвърждаващо и здраво това растящо дете и неговият баща да имат до себе си жива майка и съпруга и в един момент да преодолеят травмата дотолкова, че да се решат на още едно дете.  

# 151
И ти ли от позицията на майка така мислиш?

Ама как успешно изкривявате и измествате темата, направо равни нямате! Някакви кукувици решават да раждат в къщи, защото нямат с какво друго да се отличат, а после - болниците били криви, лекарите били криви, секциото било криво ...
А ти от позицията на вещица ли така мислиш?

В една клиника мед.персонал не се явява майка на новороденото и няма такива емоционални приоритети.

Задълбавате в една съвсемдруга и много сложна тема.  За медицинския персонал е нормално и редно да няма емоционалните приоритети, които са присъщи на една група афектирани жени с интернет и много свободно време, каквито сме ние.  Също така, в случаи, в които се налага да се избира чий живот да се спасява, лекари се допитват до бащата - слава богу, не го зная от опит, а от гледане на филми.  Може и твърде много филми да съм гледала, както ми каза веднъж едно бившо гадже.

Трето, ако са на кантар животът на майка и на бебе, а има вече едно родено дете и съпруг, някак си ми се струва по-жизнеутвърждаващо и здраво това растящо дете и неговият баща да имат до себе си жива майка и съпруга и в един момент да преодолеят травмата дотолкова, че да се решат на още едно дете.   
Добре,че законите не се пишат от хора,които имат такива преценки. Peace

# 152
  • До хладилника, който обичам
die Hexe, а защо трябва да нападаш и обиждаш? Винаги ще има хора с диаметрално различен избор от твоя, но това не ги прави по дефиниция "кукувици".

п.п. Christian тоже самое. Защо не можете да водите нормален диалог без махленски нападки?!

# 153
die Hexe, а защо трябва да нападаш и обиждаш? Винаги ще има хора с диаметрално различен избор от твоя, но това не ги прави по дефиниция "кукувици".

п.п. Christian тоже самое. Защо не можете да водите нормален диалог без махленски нападки?!

Моля те да погледнеш кой пьрви започна и как.В случая сьм само огледален образ на вещицата.

# 154
Ще ти кажа защо обиждам - защото има общи критерии за достойно поведение. Тези общи критерии изключват криенето по ъглите, представянето на лъжлива информация (по тв да говориш едно, по форумите - друго). Няма как да изпитвам уважение! Грешно си ме разбрала - обиждам ги не заради избора им, а заради поведението им впоследствие. Така че ти няма какво да се чувстваш лично засегната. Нито Стелт например (тя от самото начало беше казала, че ако има избор за хубава болница, не би обмисляла раждане у дома).

Колкото до Кристиян - мисля, че е добронамерен. Наистина той не е обиждал.

# 155
Добре,че законите не се пишат от хора,които имат такива преценки. Peace

Повярвай ми, дори и да имах възможност да пиша законите, никога не бих се възползвала от това.  Бих заимствала законите и практиките от нормалните държави...

ПП - и зная какво е дете да расте само с един жив родител...

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 16:45 от Rookie

# 156
Ще ти кажа защо обиждам - защото има общи критерии за достойно поведение. Тези общи критерии изключват криенето по ъглите, представянето на лъжлива информация (по тв да говориш едно, по форумите - друго). Няма как да изпитвам уважение! Грешно си ме разбрала - обиждам ги не заради избора им, а заради поведението им впоследствие. Така че ти няма какво да се чувстваш лично засегната. Нито Стелт например (тя от самото начало беше казала, че ако има избор за хубава болница, не би обмисляла раждане у дома).

Колкото до Кристиян - мисля, че е добронамерен. Наистина той не е обиждал.

Мен пък ме засегна..

# 157
Mного, много съжалявам. Това е ужасно нелепо  Sad

И иzвинявам се, ако въпросът ми е пркалено нахален.. Но имаше ли последствия zа тоzи лекар? Каzусът ми се вижда прост, следователно и вината би могла да се докаже лесно. И би трябвало да е понесъл последствията, zащото И ТОЙ може да го причини на други жени, които вярват, че сташно няма  Confused

Гласност имаше ли? Също ми се вижда редно. И таzи страна трябва да се zнае и чуе от жените...

Сова, никакви последствия нямаше за лекаря, защото сестра ми и приятелят й не събраха сили (или и аз не знам какво - не зная как се нарича това състояние- за да му потърсят сметка). Не поискаха и да погребат бебето.  Cry Със съпруга ми се опитахме да ги подкрепим, за да не оставят без продължение тази история, защото в началото сякаш имаха желание, но след това не издържаха и предпочетоха да забравят.Sad Не че такова нещо може да се забрави... Много беше тежко, много...

# 158
  • До хладилника, който обичам
Аз не се чувствам засегната така или иначе, защото не съм избрала да раждам у дома, нито защитавам домашно неасистирано раждане, а и имам с какво друго да се отлича Laughing
Просто намирам неуместно такова общуване, когато таман уж достигнем някакво ниво на диалог с изслушване, и някой викне, "всички са маскари!"
Това, че ги обиждаш заради поведението им, а не избора, сега го поясняваш, не ми прозвуча така, може да не съм разбрала правилно поста ти; рисковете на дистанционното общуване.

Ieppe, сигурно е много трудно Confused От болницата дадоха ли някакво обяснение, ако не извинение?

# 159
jp, не е реалистично да се мисли, че тази промяна на таза се е случила за 10-15 години, в които нараства главоломно дела на секциото.

А, да - аз за пълнота го казвам. А и защото разпознах в Ива жената, която в онова предаване разказваше как скоро жените нямало да могат да раждат естествено - а това на практика е същата теза.

Иначе е нормално да се очаква, че след известно време наистина все повече жени, чийто таз примерно предполага по-трудно раждане, ще предадат тази особеност нататък.

Както и жените, склонни към гестационен диабет (по-едри бебета) и т.н.

# 160
Ieppe, съжалявам за случилото се със сестра ти. Това, което описваш, е по-типично за недоносените деца, отколкото за родените със секцио - доколкото аз знам.

Защо са извадили бебето в 37 седмица?

# 161

А, да - аз за пълнота го казвам. А и защото разпознах в Ива жената, която в онова предаване разказваше как скоро жените нямало да могат да раждат естествено - а това на практика е същата теза.

Иначе е нормално да се очаква, че след известно време наистина все повече жени, чийто таз примерно предполага по-трудно раждане, ще предадат тази особеност нататък.

След 10-15 хиляди години...

# 162
Как ще роди всеки един е въпрос на личен избор, стига да не се поставя в риск животът и здравето на новороденото.
А на майката живота кога е от значение?
От моята гледна точка животът на детето е по-ценен, отколкото този на майката и аз лично бих предпочела да умра, отколкото да рискувам живота на детето си....

От моя гледна точка, животът на майката е по-ценен от този на бебето, защото то още не е живяло и не е градило отношения с хора. Смъртта му е разбир се ужасна трагедия, но смъртта на една голяма жена със съпруг, други деца и роднини е още по-голяма трагедия.

# 163
persimon, ако ти си майката, нещата не изглеждат точно така.

# 164
Mного, много съжалявам. Това е ужасно нелепо  Sad

И иzвинявам се, ако въпросът ми е пркалено нахален.. Но имаше ли последствия zа тоzи лекар? Каzусът ми се вижда прост, следователно и вината би могла да се докаже лесно. И би трябвало да е понесъл последствията, zащото И ТОЙ може да го причини на други жени, които вярват, че сташно няма  Confused

Гласност имаше ли? Също ми се вижда редно. И таzи страна трябва да се zнае и чуе от жените...

Сова, никакви последствия нямаше за лекаря, защото сестра ми и приятелят й не събраха сили (или и аз не знам какво - не зная как се нарича това състояние- за да му потърсят сметка). Не поискаха и да погребат бебето.  Cry Със съпруга ми се опитахме да ги подкрепим, за да не оставят без продължение тази история, защото в началото сякаш имаха желание, но след това не издържаха и предпочетоха да забравят.Sad Не че такова нещо може да се забрави... Много беше тежко, много...

Просто думи нямам...

И на това, ако още имате наглостта да му викате иzместване на темата, zначи сте сериоzно едностранчиви. Което е жалко. Това е една и съща тема, с едни и същи последствия. Просто е обширна, неzавсимо на кого харесва, или не, тоzи факт.
Моля, не е нужно да го коментирате.. zная, че и няма да го напрвите, теzи, които виждате тук само един единствен проблем и един единствен случай. Но истината е покаzателна и сама по себе си. И не zнам и никога няма да раzбера, zащо едната истина някои я приемате очудващо спокойно и неемоционално, а на другата скачате толкова екzалтирано. Не го намирам zа естествено това, но както и да е.

И мението ми само се zатвърждава все повече и повече, с почти всяка страница на таzи тема.

Иппе, zа жалост, точно тоzи отговор и очаквах.... Но се надявах да не го получа, все пак...............

П.П. Лина Бубулина, Зная, че не ти наричаш някого идиот  Peace Въпросът ми не беше към теб, а към теzи, които го правят. Но отговор пак не получих. Учудващо често и аz не получавам отговори. Но, хайде.. ще продължавам да се парвя, че не го zабеляzвам. Зная, че е нормално, просто хората са си такива (повечето), zа тях няма повече от няколко правилни пътя. Има само един правилен, техният. Останалите са zадължително на грешене път, щом не мислят като тях по някой въпрос. И смятат нападките и обидите често zа добро оръжие.

Общи условия

Активация на акаунт