Раждане вкъщи 15

• 21 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
.... и да разбереш защо, аджеба, жени които могат да четат и ползват компютър искат да раждат вкъщи.
Странно, всички участнички са със сигурност минимум средно интелигентни и образовани жени. Все пак сте видно грамотни, знаете какво е компютър и ползвате интернет.
Аз пък си мисля, че компютъра и интернета допринасят до вманиачаването на хората.

Какво е "вманиачаване" според теб и с какво вреди?

# 196
Като си говорим за модата да се ражда секцио - наистина в последните дни почвам да си мисля за ражданията у дома като за част от една нова мода.

В случая базирам това становище на лични наблюдения от последните дни. Обаче почва да ми се струва, че жените се опитваме да наваксаме някои скорошни времена и нрави.

Като се почне от жената-труженичка и се мине през 20-те години преход - не бяха подходящо време да се проявяваш като жена в най-типичния й вид.

И от днес си мисля, че желанието да наваксаме с броя на децата, да кърмим (да ме прощава Бу тук), да раждаме естествено и т.н. - са някакъв вид опит за компенсация.

Никога преди не съм срещала жени, чиято самооценка зависи от начина им на раждане, колко деца имат или колко дълго са кърмили.

# 197
JP, в примера, който цитираш твърдя че е възможно (случи ми се лично в САЩ и пак там знам и за други такива случаи) да те информират в хода на раждането подробно за всичко, което се случва.
Тогава го писах с оглед на аргументите че не можело да се обяснява в хода на раждането, нямало време и се рискувал живота на бебето и майката, което мисля че не е коректно да се твърди.

Мен там ме информираха по-добре и там се случи да обяснят на брат ми че именно секциото е причина (здравото им и доносено, 3.5 кг. бебе, родено 3 дни след термин, напълно здраво в момента) да бъде в състояние времено опасно за живота (така се води в епикризата). И да, точно това твърдят докторите- че именно секциото води до проблеми на бебето!

# 198
  • София
...Няма да коментирам привърженичките на домашното раждане като изразни средства и отношение. то не бяха обиди, то не беше чудо! Това показва всъщност нивото им на комуникация, което ме радва. Надявам се всички да го виждат, хубаво и ясно.
...
Чудесно се представиха - интелигентни, умерени, толерантни!  Mr. Green И преди всичко - много духовни, със съпътстваща смиреност...  Blush

ПП. И те се возят на метли и не пускат докато не откъснат месо, ама иначе претенциите им като за Оскар!

ПП1. Лекарските идиотщини винаги ме потрисат и колкото и да не съм алтернативна по ширещия се стандарт, гледам да ги употребявам само в краен случай и като резервен вариант!

# 199
Имам две деца, родени вагинално, в болница.
Първото с всички екстри - окситоцин, епизиотомия и прочие.

Второто без система, напълно естествено, за 4 часа. Спуках мехур в 37-ма седмица и раждането си започна само. Нямах и шевове. 2600 на 48 см
Бързи и леки раждания
Апгар на малкото - 4!!! Голямото беше с 8.
Сега имам чувството, че са 20 по Апгар Crazy
Малкото ми бе дадено на петия ден, въпреки че го виждах всеки ден и НЕДОУМЯВАХ какво му жалят на това будно бебе, че не ми го дават да го кърмя. Накрая се развиках....
(изкара  тежка жълтеница, за която само един неонатолог изрази съмнение под познат мустак, че е засилена от хепатитната ваксина. Тъй че дотук с мита, че кърмените карали по-кофти жълтеница....)
Това им мразя най-много на болниците....Не че бих родила вкъщи.

Изборът майката или бебето. Не искам на никого да се налага, но....съпругът ми е казвал какво би направил, а гледайки очите на двете си деца, мисля, че ще се наложи да понеса доживотната мъка да жертвам бебето заради порасналите си деца. Лесно е на тези, които си отиват, трудно е на оставащите.... Но и само Бог знае дали този ми избор няма да ме смачка психически...

(от хомеопатична гледна точка няма нищо по-хубаво от нормалното раждане, но това е друга тема)
За среза - аз имам много малък белег, а какъв огромен бъбрек само са измъкнали... ooooh!

# 200

Моята позиция- против всякакво планирано домашно раждане bowuu

Ма чудесно! Някой да те разубеждава от това ти мнение?

Аз пък съм за планираното и асистирано домашно раждане, когато е няма фактори, които говорят, че то няма да е удачен избор. И няма да ме убедиш в нищо друго, уверявам те.

# 201

Глава с диаметър 37 см? Да не би да раждаш Бойко Борисов на 40 години? Joy Joy JoyХахахах, това като си го представям и ще падна от стола от смях....Може би ако се ражда слонче ще е с подобен размер главата. Хоботчето колко дълго беше?  smile3532

А пък идеята, че високия процент секцио е знак за добро ниво на медицината и е по-здравословен е толкова неграмотна, че просто не може да се коментира сериозно. Даже опониране не залсужава.

Мила, теб никоя тема не те заслужава.

# 202
  • София
....
А пък идеята, че високия процент секцио е знак за добро ниво на медицината и е по-здравословен е толкова неграмотна, че просто не може да се коментира сериозно. Даже опониране не залсужава.

Високият процент секцио съотнесен към намаления процент смъртност на новородени и/или родилки обяснява съвсем логично тезата, не се прави на храст!

# 203
  • Куциндрел
.... и да разбереш защо, аджеба, жени които могат да четат и ползват компютър искат да раждат вкъщи.
Странно, всички участнички са със сигурност минимум средно интелигентни и образовани жени. Все пак сте видно грамотни, знаете какво е компютър и ползвате интернет.
Аз пък си мисля, че компютъра и интернета допринасят до вманиачаването на хората.
Какво е "вманиачаване" според теб и с какво вреди?
Мания - психическо състояние, за свързано с поява на натрапчива идея.
За вредата - не вреди на всички, но не се знае кога пощръкляването във виртуалното ще излезе извън - в реалното.

# 204
А според мен е нормално самооценката на жената да зависи от тези неща. Не само от тях разбира се, а също не и да се депресира дълбоко и непоправимо, когато по някакви здравословни или други обективни причини нещата не са станали. Но искаме или не, биологичното е заложено у всеки и както един мъж няма да се почувства много добре ако открият, че е стерилен, така и една жена има биологично заложена нужда да е майка и то добра майка. Сега има повече достъп до информация какво е "добра майка" и жените обръат внимание на повече неща и искат повече от себе си. Това, според мен не лошо нещо, а напротив. То гарнатира едно по-здраво във всяко отношение поколение.

Като си говорим за модата да се ражда секцио - наистина в последните дни почвам да си мисля за ражданията у дома като за част от една нова мода.

В случая базирам това становище на лични наблюдения от последните дни. Обаче почва да ми се струва, че жените се опитваме да наваксаме някои скорошни времена и нрави.

Като се почне от жената-труженичка и се мине през 20-те години преход - не бяха подходящо време да се проявяваш като жена в най-типичния й вид.

И от днес си мисля, че желанието да наваксаме с броя на децата, да кърмим (да ме прощава Бу тук), да раждаме естествено и т.н. - са някакъв вид опит за компенсация.

Никога преди не съм срещала жени, чиято самооценка зависи от начина им на раждане, колко деца имат или колко дълго са кърмили.

# 205
....

Високият процент секцио съотнесен към намаления процент смъртност на новородени и/или родилки обяснява съвсем логично тезата, не се прави на храст!

Чета я от 5 минути, но честно да ти кажа, не мисля че се прави  Rolling Eyes

# 206
yanast, предполагам, че тук също е възможно и предполагам, че се прави.

Аз например нямам претенции, че не съм разбрала какво и защо ми правят - знаех всичко, което ми се влива (а то беше истински много) и защо, знаех защо се налага секцио, знаех какво става по време на секциото...

Мила, теб никоя тема не те заслужава.

Laughing

# 207
Мания - психическо състояние, за свързано с поява на натрапчива идея.
За вредата - не вреди на всички, но не се знае кога пощръкляването във виртуалното ще излезе извън - в реалното.

[/quote]

До каква натрапчива идея се стига според теб и за какво пощръкляване става дума?

# 208
  • София
Надявам се да не изперкам никога до там, че самооценката ми да зависи откъде е излязло бебето ми.  Crazy
И дали е висяло на легенче с цел да се изпишка на 0 месеца, белким, чунким е в синхрон с природата.  Whistling

# 209
  • София
Не знам, но ми прави впечатление, че не го коментира с обичайния хъс...

....

Чета я от 5 минути, но честно да ти кажа, не мисля че се прави  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт