Раждане вкъщи 15

• 20 977
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Klemy, ако погледнеш на нещата не като на отделни несвързани факти, има шанс нещо да разбереш. Wink]

П.С. Не хвърлям боб. Но ти нямаш деца. И това няма нищо общо с проблемно забременяване. Липсата на осеменител не е проблемно забременяване.

Да хвърляме ли боб за тебе и твоите осеменители и деца?  Simple Smile
Едва ли има нужда, ти сама си написала, че си блондинка на диета.

Извинявам се, не ми е навик да се отнасям по този начин с потрбители, но такива постинги определено надхвърлят границата на приличието и провокират други такива.  Whistling

# 526
Русо на диета,

Цитат
Хайде сега ми дай определение за майка, която предоставя доброволно новороденото си, за да му изследват хипофизата и хипоталамуса

Може би не си наясно как се правят опити с хора.По време на Втората световна война са правени най големите извращения в медицината.Четейки за тях може на човек да му дойде да се самоубие.

99% от майките не биха си дали децата за подобни опити,да, и затова деца се взимат насила.
Има и 1%,които си дават децата за такива опити.Даже мисля,че процентьт е много по голям,особено в Индия,кьдето момичетата са нежелани и при клиничните изследвания често има групи само от женски индивиди.

# 527
Christian, не знам как не се усещаш, но твоето участие в темата е все едно аз да се натреса в тема "къде е по-удобно да си го държим - в левия или в десния крачол". Нездрава работа.

# 528
  • До хладилника, който обичам
jp, не си я чела открай до край, признай! Laughing (просто не мога да повярвам по колко различен начин възприемаме текста и изводите!)
Цитат
Instrumental delivery or internal version, resuscitation, and other complications during birth contributed to the mean trauma score more during 1966 to 1970 and 1971 to 1980 than before, and offspring who subsequently committed suicide were subjected to about twice as many interventions at birth than their siblings (fig 2)

Братята и сестрите им пак са родени като тях (вагинално), но с по-малко интервенции - и са се самоубивали по-малко.

И си става дума все пак за немалки интервенции/усложнения:

За опиатите е така, но веднъж, че тези хора са се раждали в години, в които опиатите (съвсем истински опиати) са били давани на родилките ей така, а и самите автори на проучването казват:
Цитат
This study suggests that the risk for a subsequent violent suicide is approximately halved in those subjects of certain mothers who received one treatment with opiates. But treatment with opiates might lead to subsequent opiate drug addiction in the offspring.7 Hence, in spite of the results of our study it seems incorrect to recommend the use of opiates. In one study subjects addicted to opiates had a 63 times greater mortality than expected.8 The gain in preventing a violent suicide in favour of an opiate addiction is dubious. We have no suggestion for an alternative drug for protecting infants that has no unwanted effects.

Така или иначе, това е само едно от този тип проучвания. Има достатъчно други, които свързват употребата на опиати, както и на болкоуспокояващи, с доста негативни последици, на първо място за бебето, на второ за връзката майка-бебе и т.н.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 23:17 от Бу

# 529
  • София
Klemy, ако погледнеш на нещата не като на отделни несвързани факти, има шанс нещо да разбереш. Wink]

[
Не думай. Сега като се замисля, ако бях родена нормално на термин щях да съм лъв. Но не би, ако не се беше намесила медицината, щях да съм биологичен отпадък.  Пуста медицина, припокрила съм родовата травма със зодията.

# 530
Christian, не знам как не се усещаш, но твоето участие в темата е все едно аз да се натреса в тема "къде е по-удобно да си го държим - в левия или в десния крачол". Нездрава работа.
Ех,че си и ти....не искаш ли и да ми заповядаш как да го дьржа с моите рьце?
Добре дошла си в подобна тема,ще науча може би как на жените им е хубаво да се дьржи. Grinning

[
Не думай. Сега като се замисля, ако бях родена нормално на термин щях да съм лъв. Но не би, ако не се беше намесила медицината, щях да съм биологичен отпадък.  Пуста медицина, припокрила съм родовата травма със зодията.
Знаеш ли,сега можеше да пишеш ЗА домашното раждане.
Извод:който е роден секцио дьржи да ражда секцио Mr. Green
Искаш да кажеш,че медицината спомага тези биологични отпадьци(по решение на природата) да живеят сред небиологични отпадьци?

# 531
Не четеш английски ли? Защото то пише ясно, че са изследвали плъхове не хора. Можеше да попиташ, не се подигравам на човек, че не чете даден език, и аз не чета сумати езици, освен 3.

Дам, виждам, че наистина хвърляш на боб....ма като повечто ти колежки не познаваш хич. Laughing Не знам дали ще се осмелиш да кажеш на мъжа ми че не става за осеменител...той е търпелив и възпитан човек, но не знам как би реагирал. Не че ще се осмелиш де. В нета такива простачки, които обясняват на някой дали може да говори или не, по (въображаем) критерии наличие/лиспа на деца, са смели, на живо-не толкоз.

На базата на какви научни данни изказваш това мнение, че каквото са открили учените е невъзможно и несериозно? Защото те са открили ясни промени в мозъчното функциониране и точната им локация-в хипофизата и хипоталамуса, в следствие на липса на позитивен импринтинг-липса на майчина грижа непосредствено след раждането. Също така са установили, че такова майчино поведение оказва влияние върху експресията на гена на глюкокортикоидния рецептор в хипокампуса на новороденото. И са открили, също така,  че това води до поведенчески промени за цял живот. Ако ще си говорим сериозно и обосновано, за да кажеш, че това не е вярно, трябва да имаш сериозни и противоречащи на това научни данни. Само нежеланието за вярване в това, какво е открила науката не е никакъв аргумент и аз не мога да го коментирам или оспорвам, защото той е ирационален. Абсолютно си права, че садизмът е крайно вероятно да има началото си в някакъв негативен импртингинг и пренатални или ранни пост-натални преживявания.

Намирам за крайно интересно как си позволяваш груботта да ми казваш да не пиша тук преди да имам деца. Що не се пробваш да го напишеш това в Проблемно забременяване? И второ-не помня да съм казвала имам ли или нямам деца и изобщо да съм давала каквато и да е лична информация за себе си. Така ще си и остане. Виж, ако хвърляш на боб, сложи един ценоразпис и кажи къде да дойдем да ни познаеш и някой друг факт от биографията.

Хайде сега ми дай определение за майка, която предоставя доброволно новороденото си, за да му изследват хипофизата и хипоталамуса. Надали някое от тези открития е благодарение на майка, раждала вкъщи..... там няма кой да изследва хипофизи и хипоталамуси. Ето това е двуличието в цялата история. И то е непоносимо, поне за здравомислещите.
По-добре да родя секцио, но после да си гушна бебето, отколкото да го импрнтна и после да го дам да му изследват хипоталамуса.

П.С. Не хвърлям боб. Но ти нямаш деца. И това няма нищо общо с проблемно забременяване. Липсата на осеменител не е проблемно забременяване.

# 532

[
Не думай. Сега като се замисля, ако бях родена нормално на термин щях да съм лъв. Но не би, ако не се беше намесила медицината, щях да съм биологичен отпадък.  Пуста медицина, припокрила съм родовата травма със зодията.

Ц. Така е трябвало да стане, за да си поемеш уроците такава, каквато си. Simple Smile

# 533
  • София
Добре дошла си в подобна тема,ще науча може би как на жените им е хубаво да се дьржи. Grinning

[
Нищо подобно. Първото ми дете чаках да се роди естествено до последно. Въобще не съм и държала да раждам секцио, намерение не съм имала. Това пък къде го прочете? Между редовете?
Съвсем друго твърдя, че между раждане секцио и травмиращо или неуспешно естествено раждане по-добрият избор е секцио. Нищо повече.

# 534
Бу - е, малко по диагонал, все пак е никое време. Simple Smile

Но все пак - май не се казва, че интервенциите не са били нужни, нали? Пише "and other complications".

Искам да кажа, че никъде не се казва, че интервенциите причиняват травмата - а по-скоро травмата и интервенциите имат обща причина - усложненията.

Също така, трябва да се отчете, че като цяло детската смъртност спада много от началото на века - с нарастването на възможността за интервенции.

Т.е. много потенциални самоубийци просто са си умирали още при раждането.

И пак да си кажа - едно усложнено или тежко естествено раждане може да бъде доста травмиращо за майката и бебето - доста повече от едно секцио.

ПП И пише, че децата на младите майки са много по-малко склонни към самоубийство - ама едва ли точно това проучване ще убеди някого да роди на 19.

# 535
  • София

[

Ц. Така е трябвало да стане, за да си поемеш уроците такава, каквато си. Simple Smile
Естествено, че е така.
За това, нека оставим невинните родилки и деца да изживеят собствения си опит. А не да бъдат задушени по домашному, чакайки родена плацента да ги снабди с кислород.  Peace

# 536

Може да не си забелязала тоя факт, но бременността и съответно-раждането, имат известна връзка с мъжките индивиди. Laughing Мястото на Кристиян е точно тук, защото той, като мъж, има  равен дял в наличието на бременност, а също зашото очевидно и за радост, има инетрес към темата за домашното раждане. Виж интересен е въпросът ти какво точно правиш тук, като нямаш инетрес към темата и откъде накъде си позволяваш да гониш други хора?

# 537

[
Нищо подобно. Първото ми дете чаках да се роди естествено до последно. Въобще не съм и държала да раждам секцио, намерение не съм имала. Това пък къде го прочете? Между редовете?
Съвсем друго твърдя, че между раждане секцио и травмиращо или неуспешно естествено раждане по-добрият избор е секцио. Нищо повече.
Изводьт ми е една шега.Надявах се да я разбереш. Grinning
Но пьк виждам,че все пак обичаш секцио.А аз изобщо,освен ако 100% няма друг изход.

# 538

Ох, като им свършат на някои аргументите, докъде могат да се докарат...  ooooh!

# 539

[

Естествено, че е така.
За това, нека оставим невинните родилки и деца да изживеят собствения си опит. А не да бъдат задушени по домашному, чакайки родена плацента да ги снабди с кислород.  Peace

Ами.. ако се вземаш толкова насериозно като смяташ, че си в състояние да предопределяш съдбите на хората, въпросът е съвсем друг. Wink

Общи условия

Активация на акаунт