Раждане вкъщи 15

• 20 934
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Christian, не знам как не се усещаш, но твоето участие в темата е все едно аз да се натреса в тема "къде е по-удобно да си го държим - в левия или в десния крачол". Нездрава работа.

Ох, като им свършат на някои аргументите, докъде могат да се докарат...  ooooh!
Представяш ли си,даже в панталоните ми искат да влязат... Joy

# 541
  • До хладилника, който обичам
Т.е. много потенциални самоубийци просто са си умирали още при раждането.
hahaha
ужасна си.
Но все пак не съм съгласна. Истината за много голяма част от интервенциите е, че [почти] всяка крушка си има опашка. Голяма част от интервенциите настъпват в резултат от други интервенции, това е добре документирано в изследвания. Годините, в които са раждани тези хора, са като dark ages за скандинавието, и де факто практиките в болниците им тогава, често са си практики тук и сега, но там вече не са.
Чакам да ми пратят онова проучване за начините на самоубийство, за да го изчета и да видя дали е от полза за дискусията, ще пиша за него утре, ако е така.

# 542
Т.е. много потенциални самоубийци просто са си умирали още при раждането.
hahaha
ужасна си.

Аз бих го интерпретирала още по-драстично. Потенциални самоубийци не биха се раждали живи извобщо, ако нямаше опит да бъдат спасявани с интервенции.  Crazy
Абсурдно ли звучи?  Rolling Eyes

# 543
Персимон, темата не е правене на бебета, а раждане. Чувала съм, че в Турция опитите продължавали, но все пак раждането все още е само женска работа.

Добре, че Christian носи на майтап Peace

# 544
Истината за много голяма част от интервенциите е, че [почти] всяка крушка си има опашка. Голяма част от интервенциите настъпват в резултат от други интервенции, това е добре документирано в изследвания.

Е, сега - коментираме конкретна статия. Други изследвания може и да има - но факт е, че статията не свързва интервенциите и самоубийствата в причинно-следствена връзка.

Само свързва болката и дискомфорта на бебето (и майката) с риска за самоубийство.

(Между другото, по тази логика повече първородни деца трябва да се самоубиват, нали?)

Секциото може да не е безкрайно полезно и безопасно за бебето - но дали е по-болезнено от едно 8 часово раждане, което завършва с вадене на посиняло недишащо бебе с форцепс?

# 545
Е, това проучване изследва това, да, но  затова казвам за крушките и опашките. Те не могат всичко да наблъскат вътре Rolling Eyes И аз си помислих това за първородните Simple Smile Виж и отговорите към него, и там има интересни мисли.
Не знам кое от двете е по-добре. И двете си имат рискове и минуси, както и плюсове, и не мисля, че е възможно да се осъществи достатъчно етично проучване, което да обобщи кое е по-добре.

# 546
Персимон, темата не е правене на бебета, а раждане. Чувала съм, че в Турция опитите продължавали, но все пак раждането все още е само женска работа.

Много бащи се интересуват от  раждането на децата си и не виждам в това нищо нередно. Абсурдно е да гониш някой от дискусия по полов признак. Но виждам, че има и опити да се гони някой по признак има ли деца или не...та какво ли се чудя....

# 547
Успокой се, моме. Вече и гонения започнаха да ти се привиждат. Ние с Christian се разбрахме, той надали има нужда от адвокат като тебе Grinning

# 548

Не се карайте заради мен Peace

Аз предлагам за гинекол.специализация да се приемат само жени и то само такива,които имат поне две деца като едното трябва да е родено секцио,а другото у дома.

# 549
А третото в болнични условия защо забрави?

# 550
Успокой се, моме. Вече и гонения започнаха да ти се привиждат. Ние с Christian се разбрахме, той надали има нужда от адвокат като тебе Grinning

Хах, какво привиждане, то си е черно на бяло написано. Ти какво каза на Кристиян също си стои. Вярно е, че няма нужда от адвокат. Simple Smile

# 551
А третото в болнични условия защо забрави?
Е ти и секциото ли искаш да си го правят у дома? Mr. Green
Нали истината трябвало да е по средата винаги.
Едното в болница,другото у дома.

# 552
В интерес на истината, винаги съм се чувствала по-спокойна с гинеколог-мъж, отколкото жена. Не знам защо.

# 553
Е, това проучване изследва това, да, но  затова казвам за крушките и опашките. Те не могат всичко да наблъскат вътре Rolling Eyes И аз си помислих това за първородните Simple Smile Виж и отговорите към него, и там има интересни мисли.
Не знам кое от двете е по-добре. И двете си имат рискове и минуси, както и плюсове, и не мисля, че е възможно да се осъществи достатъчно етично проучване, което да обобщи кое е по-добре.

Аз не мисля, че целта на изследването е била ролята на интервенциите - по-скоро ги ползват като мерило за усложненията. Едва ли интервенцията "реанимиране на новородено" се счита за нежелана или ненужна - но бива свързана с риска за самоубийство.

Аз разбирам, че ти имаш своя гледна точка и леко пречупваш тази статия през нея. Но аз не намирам нищо вътре, което да казва, че едно естествено немедикаментозно недирижирано раждане дава по-добри резултати. Това е интерпретация, която въобще не следва от написаното в статията. В други статии може да пише друго - ще го обсъдим, щом ги пуснеш тук. Simple Smile

Иначе - можеш да прочетеш отново разказа за първото раждане на Цвети и да помислиш дали  едно планово секцио нямаше да е по-добре за нея, за първото й бебе и за второто й бебе.

(Не агитирам за секцио - но и не съм съгласна със заклеймяването му като ужасно опасен начин да родиш бъдещи самоубийци.)

# 554
В интерес на истината, винаги съм се чувствала по-спокойна с гинеколог-мъж, отколкото жена. Не знам защо.
Знаех си аз...че трябва да дойдеш в тема за крачолите... Wink

Общи условия

Активация на акаунт