Раждане вкъщи 15

• 20 903
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Ох, за тая простотия със записването след седмица, за да не им се развали статистиката, не се бях сетила. Наивността ми е огромна.  ooooh!

[Не съм запозната с въпроса. За какво става дума?

Беше пуснато по-рано днес в темата, ако искаш върни се да видиш в какъв точно контекст.

Ето за това иде реч: http://news.ibox.bg/news/id_1456952288

Нищо чудно да са били и живородени, но от болницата да са изчаквали да преживеят седмица, преди да ги запишат, както постъпиха с моето дете. Подобна политика (на някои болници) от сорта не липсва.

Наистина трябва да им направят проверки - на болниците, доболничното проследяване на бременността, а и да потърсят родилките за мнение. Редно е да изяснят причините за тази толкова висока смъртност, доста притеснително изглежда.  

# 631

Нищо чудно да са били и живородени, но от болницата да са изчаквали да преживеят седмица, преди да ги запишат, както постъпиха с моето дете. Подобна политика (на някои болници) от сорта не липсва.

Наистина трябва да им направят проверки - на болниците, доболничното проследяване на бременността, а и да потърсят родилките за мнение. Редно е да изяснят причините за тази толкова висока смъртност, доста притеснително изглежда.  

Абе направо лекарите са ги убили, няма как да е по друг начин.  ooooh!

За Цвети - ми не знаем какво е станало, дай да чакаме аутопсията и т.н. За тези случаи си спекулираме на воля.

multimodal, направо ме отчайваш.

Всеки от тези случаи ще бъде проследен поотделно от експертите на РЦЗ Стара Загора. Резултатите от проверките ще са готови до няколко седмици.

Това е отпреди 3 години - тогава са били проверките.

# 632
Твоето дете на кой ден от раждането го записаха?
Питам за статистиката.  Mr. Green

ПП. Нищо различно не написах, освен че и аз смятам, че са наложителни проверки.

# 633
Твоето дете на кой ден от раждането го записаха?
Питам за статистиката.  Mr. Green

ПП. Нищо различно не написах, освен че и аз смятам, че са наложителни проверки.

Ами те проверките са направени - преди три години - само това казвам.

Къде да го запишат детето? След като излязох от реанимация, ми казаха да викна таткото с документите за акта за раждане. Това ли имаш предвид под "записване".

Никой не се е държал с мен сякаш детето ми е мъртво, ако се опитваш да го намекнеш. До Мими в съседния кувьоз имаше бебе 600 грама - и с него никой не се е държал като с нещо различно от новородено в опасно състояние.

При раждането знаеха, че се ражда недоносено бебе и в родилната зала чакаха неонатолози с всичко необходимо да я поемат. В крайна сметка заради неонатологията точно отидох веднага в Майчин дом, щом почнаха да ми изтичат водите. И с дребни изключения не са ме разочаровали.

ПП А, и ако това има значение - клиничната пътека за отглеждане на деца под 1400 грама е една от най-скъпите. Не виждам каква е ползата на която и да е болница да обявява тези деца за мъртви.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 22:38 от jp

# 634
  • Куциндрел
Чудя се, защо се очаква при едно раждане в болница или у дома да няма никакви смъртни случаи.
От както свят светува не всички родени деца оцеляват....
Сега ще се правят догадки как тези 10 мъртвородени бебета са умрели. Дали преди раждането или по време на, или докторите са ги "убили".
Едно нещо е ясно в случая на Цвети - ако беше раждала в болница, докторите щяха да се опитат да спасят бебето, защото то е имало пулс. Шансовете за спасяването му не са били малки, поне по медицински фактори, съдбовните фактори никой не може да ги предвиди.
И понеже се говори за секцио и рискове, да споделя нещо, което четох. Астрологично не е добре да се прави операция на орган /да минава нож през него/, когато Луната е в знака управляващ този орган. Тогава шанса за неуспех е голям.

# 635
Ами те проверките са направени - преди три години - само това казвам.

Къде да го запишат детето? След като излязох от реанимация, ми казаха да викна таткото с документите за акта за раждане. Това ли имаш предвид под "записване".

Никой не се е държал с мен сякаш детето ми е мъртво, ако се опитваш да го намекнеш. До Мими в съседния кувьоз имаше бебе 600 грама - и с него никой не се е държал като с нещо различно от новородено в опасно състояние.

При раждането знаеха, че се ражда недоносено бебе и в родилната зала чакаха неонатолози с всичко необходимо да я поемат. В крайна сметка заради неонатологията точно отидох веднага в Майчин дом, щом почнаха да ми изтичат водите. И с дребни изключения не са ме разочаровали.

Не обърнах внимание на датата. Нещо публикувано ли е някъде за тези проверки? Какво са показали?

Това имах предвид, да те питат как ще се казва и да го запишат (т.е. ти попълваш трите имена с печатни букви в един формуляр). После тези данни се подават до общинските служби, които издават актовете за раждане. Аз още нямам друго обяснение обяснение, освен от страх от съдебни дела или пък манипулация на данните, които подават към МЗ /за статистиката/, защо дъщеря ми я записаха чак след седмица. Никога няма да забравя колко бях щастлива, че педиатърката написа малкото име на една лепенка и я залепи на кувьоза.

А твоята успяха ли да ваксинират в РО, преди да е навършила коригирана възраст? В коя степен бяха диагностицирани мозъчните кръвоизливи /ИВК/?

Чудя се, защо се очаква при едно раждане в болница или у дома да няма никакви смъртни случаи.
От както свят светува не всички родени деца оцеляват....

Абе май доста хора се чудим, ама.. не всички си признават.  Mr. Green

Кой е знакът, който отговаря за матката, като стана въпрос за астрология? Нож не се препоръчва да минава през здрав и нормално функциониращ орган.. не само астрологично. Wink

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 22:53 от multimodal

# 636
  • София
По закон деца родени под някоя г.седмица (май 26-та, но не съм сигурна, а не ми се рови) не се запсиват преди да навършат една седмица. Не го измисля никоя болница или лекар, закон е.
Или поне беше, ако не са го сменила скоро.

Разбира се, че има причина да е така.

Мен пък ме питаха как ще се казва детето още като се роди. После по някое време идва една кака с едни листи да иска личните карти на майката и бащата. Какво търсите под вола теле се чудя. Това ли е най-важното, кога е записано? Или грижите, които са положени за него?  Confused

# 637
По закон деца родени под някоя г.седмица (май 26-та, но не съм сигурна, а не ми се рови) не се запсиват преди да навършат една седмица. Не го измисля никоя болница или лекар, закон е.
Или поне беше, ако не са го сменила скоро.

33 г.с. не попада в тези граници. Освен ако са искали да подправят документите, не знам..  Rolling Eyes
Какво търсим ли?  Коментирахме мъртворедините и причините да са толкова много. Такъв вариант не е изключен.

# 638
  • Куциндрел
Кой е знакът, който отговаря за матката, като стана въпрос за астрология? Нож не се препоръчва да минава през здрав и нормално функциониращ орган.. не само астрологично. Wink
За едно секцио знака не е един, защото освен матка имаш и корем, управляващия знак на половите органи е Скорпион, не съм астролог, но ако толкова те интересува, ще попитам домашния ми такъв и ще ти пиша на лични кои знаци се гледат.
Тези неща се гледат и при болен орган, Луната престоява в един знак за кратко време (няколко дена) и ако операцията не е спешна (планираш секцио или друга операция) може да се отложи.

# 639
А твоята успяха ли да ваксинират в РО, преди да е навършила коригирана възраст? В коя степен бяха диагностицирани мозъчните кръвоизливи /ИВК/?

Сложиха й противохепатитна ваксина там, да. Другите още не са сме ги правили и това е съобразено с педиатърката ни, неонатолог и невролог. Смятам да почнем да ги правим тези дни.

ИВК бяха втора степен около 12 часа след раждането. След месец-два се бяха резорбирали, но имаше леко разширени вентрикули. Постепенно се нормализираха.

Не знам какво са показали проверките - предполагам, че ако човек потърси или се обади, може да получи информация.

Klemy, от доста време стандартът за живородено дете е 22 седмица или 1 кг. Това го говорихме и по повод случая в ГО.

Преди това беше 28 г.с.

Не знам колко е важно записването - multimodal ме попита и аз се отплеснах в обяснения.

# 640
  • София
Мулти, няма как да знам. Защо не си питала? Може да са се падали почивни дни, знам че тези от естгаун-а не работят по празници. Пак ти казвам - не търси под вола теле. Може да са минали през стаята ти, а да те е нямало и ощше куп причини да запишат детето по-късно.

# 641
  • София
Jp, казах, че не претендирам за достоверност на седмицата. Но има такава, ето - 22г.с. Peace

# 642
За едно секцио знака не е един, защото освен матка имаш и корем, управляващия знак на половите органи е Скорпион, не съм астролог, но ако толкова те интересува, ще попитам домашния ми такъв и ще ти пиша на лични кои знаци се гледат.

Имаш предвид, че могат да ти засегнат и други органи по време на операцията ли? Надявам се, че видя линка с видеото на едно секцио, който Кристиян пусна, прави се прорез на кожата и след това на матката. Не че не може да се засегне уретер или друго, но по принцип не би трябвало.

# 643
  • Куциндрел
Jp, казах, че не претендирам за достоверност на седмицата. Но има такава, ето - 22г.с. Peace
Че в 22-ра седмица плода не е ли около 500 грама?

# 644
  • София
Че в 22-ра седмица плода не е ли около 500 грама?
Забравила съм вече.  Laughing
Но ако съм родила в 22-ра седмица или въобще преди 9 месец, или пък нещо не е наред с детето, последното което ще ме интересува дали е записано!!! Ако се оправи и живее, ще го запишат. Ако не... Confused Confused Confused

Общи условия

Активация на акаунт