На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 221
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
................
и последно - утре на някой да му се пие кафенце из софийския център?  Thinking[/b]

Илка, със сигурност може да се измисли нещичко! Simple Smile  Peace

Дано бързо да му се появява вече зъбчето, че да спи спокойно. Звучи ми много познато това. И Ники в последно време спи много по-спокойно на леглото до мен...  Thinking А татко му, горкият, все на дивана си ляга, че още не може да се престраши да спим тримата заедно, ама то дребното като заема 2/3 от леглото (така се разперва, че ние спим свити в някое кьоше)...  hahaha

# 436
Blurmoi, тук сме идната седмица, задължително да се видим! Ние може даже и татко да си имаме в този период Sunglasses
рибка - всички бели стават за първи - бяла риба, треска, хек. Сьомга - също. Миналата седмица моя тотално отказа пюрето си, пък бяхме в Несебър на по рибка, та намаза 2 сафридчета Mr. Green. Пържени бяха, но ги изчистих от кожата и костиците.
илка, позната история с тези фалшиви тревоги за зъб Tired
кърма имам или си мисля че имам  Mr. Green. Отказва да яде през деня, само суче и му е добре, гледам... Давам и повечко вода.

# 437
  • Русе
И нашия татко беше изгонен на дивана ,но си решихме проблема - дръпнахме на малчо леглото до нашето и стана като продължение на спалнята ,и сега си нанкаме и тримата на широко  Mr. Green

# 438
  • Sofia
И моя се върти по цяла нощ. Откакто се научи да се изправя /близо месец/ не знам какво е да спя по цяла нощ непробудно. Към 4 ако съм се събудила преди него го успивам в креватчето му в противен случай се мести при нас и спи спокойно до сутринта. Освен залъгалка и гушкане друго не предлагам.
По интересното е че като се поразбуди не отваря очи ами директно тръгва да пълзи или да се изправя. Всичко е с напипване, а резултата е че доста често се удря в нещо...

Моя син е двузъб. Преди месец каката участва на един детски фестивал с Габрово и като пристигнахме вечерта му напипах първото зъбче - беше доста изненадващо за мен защото бяхме на консултация ден преди това и педиатъра беше категоричен, че скоро няма да видя зъбки в устата му. 10-тина дни по-късно изби второто зъбче и с това никненето на зъби приключи. Венците са му спокойни и няма никакви наченки за други...

# 439
Влизам и аз да "почерпя" за нашата месечинка ама  немога да слагам чаршафи, та гледам Pozitive  много диетичен и хубав опнъла та ще черпи тя и за наш малчо.

Еййййййййййййй ей така се печелят избори на видяхте ли събрах гласове за следващата темичка, благодаря на гласувалите  Grinning,  и понеже съм отговорна към ангажиментите цяла събота и неделя се скъсах от висене по кръчмите  за да пробваме къде е най- хубава цацата, голям зор най- накрая на журналист одобрих една кръчмичка , тихо , спокойно, до плажа и току -що уловен беше сафрида. Няма се излагаме сега яяяяяяяяяя.

Оле спокойна съм, затова така го бъзикам и детето, щом е лечимо значи нищо фатално не е, рано или късно, по един или друг начин ще мине и ще замине. И  по - силен  и здрав ще е после, така се изгражда имунитет. Нали казват хората, малки деца-малки проблеми, големи деца - големи проблеми, че ако от сега му се вържа няма да ми останат нервички за старините.

За захранването с риба нищо немога да кажа , явно няма да е скоро при нас , че не ще нито пюрета, нито попари ,нищо което не е мляко. Върна се отново на тия "айрянчета" / АМ/ и само на това кара цял ден.
            Мами като сте почнали с възпитателните теми , ние имаме друг проблем . Ако вземем нещо на Митака което е докопал докато сме го носили , миели или ......абе дето не трябва да е в неговите ръце, но по една или друга причина го  е добрал става една одисея . Почва да се мята,  тръшка, извива се , реве  , удря какавото и друго да му подадеш . Е как да процедирам за да му го взема без да имаме тия истерии... Явно със "замяна" не се получава.

# 440
  • Stavanger,Norway/ Varna
Зарат какво да ти кажа, и Мила е такава, обикновено я изнасям от стаята и я забаламосвам пред огледалото, гледам да забрави и до 2 минути е спокойна  Thinking

Риба, като въведох, беше съомга на пара, директно малки парченца й давах.  Peace

Мила вчера падна от леглото на сестра си и й се наду горната устна. днес, обаче гледам, че на предното едното зъбче отгоре и лилаво, дано няма трайни последици на зъбчето като поникне. Кой знае как го боли горкото, добре, че не си счупи носа  Sad

# 441
зарат, и ние сме така с вземането на нещо, което той е решил, че е много интересно. обикновено най-интересните неща са тези, които не трябва да са в ръцете му. и настава една олелия. както бобчето е казала и ние го забаламосваме с нещо, я дърветата почваме да гледаме през прозореца, я почвам да пея и да пляскаме, я му дам дистанционното - това май почти винаги работи.  Laughing

аз имам една чуденка, тук в германия не намирам памперс сензитив, от белите опаковки. имат само зелени... защо в бг ги има, а тук не? взех му зелени active play и са мисля като нашите бели sensitive, ама не мога да разбера защо опаковките са различни  newsm78

# 442
Болни сме Sad,за първи път.Извикаха ме по спешност от работа,че Ники вдигнал темп. Горкото ми детенце,гореше направо.Много ми стана криво,почувствах се толкова гадно,че неможах да опазя детенцето си Cry
Я кажете как давате рибка,освен в готови пюрета.
Димяни,надявам се скоро да се включиш мила,защото на мен лично ми липсваш,а и без нашите талисманчета за къде сме Hug

# 443
Blurmoi, на мен ми подариха едни Актив плей на Прима (турските Памперс), та и те се оказаха малко по-различни от Памперс тук. Явно се шият на различни места за различни клиенти и се откупува само марката, знам ли? newsm78 И ако трябва да съм откровена докрай ще кажа, че тези, които аз купувам ми пропускат поне една трета от ползваните, да не говоря как се начупва самия материал вътре, когато е напишкан (на 2 часа като е). Отгоре на всичко се скъсвам да чистя едни меки топчици от пълнежа полепнали по дупето на малчо. В турските пък открих някакви клечки, които забелязах защото се бяха избелязали на дупето му... изобщо.. досега все на камък съм удряла с Памперс Crazy Crazy

# 444
bobinka 85, не се чувствай виновна. Много е трудно да опазиш бебчо в тая вирусна обстановка.

bob4enka, много неприятно. Ама нали знаеш, колко пъти още има да пада... Ева вече три пъти е падала, колкото и да се стремя да я опазя.  Confused

Аз вчера за първи път дадох диня. Много й хареса на Евка, за разлика от банана, него не го прие добре и го плюе. Днес може да пробвам и черешки. Полека лека ще въвеждам пресните плодове според сезона.

# 445
Ноел, при Симона бях въвела риба с пюре на гербер, сьомга със зеленчуци. Голям хит беше. Имаше и едно на Хип, което не се одобри. Аз за месо и риба поне първоначално залагам на пюретата, че не знам колко е прясно на пазара.

# 446
Лейди,
първата ни страничка е просто  newsm74 smile3521 smile3501 newsm51

Момичета, чета ви редовно, но все по-малко време остава за писане...Когато не сме навън все трябва да занимавам Йоана с нещо, че иначе мрънка...Всеки ден си правим разходки с Иринополис, прибираме се Дребчо да поспи и после пак навън.

В неделя ходихме за риба с Йоана, да я похваля, че и тя има риболовен билет Flutter Party и се държа много възпитано Laughing, беше много послушна и остави майка си и тя да метне някоя въдица.

Исках доста неща да коментирам , но няма да е сега, че ще се пличкаме bath1

Мами от Бургас и гости на града Party- страхотни сте!!!

# 447
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ноел Йована и до ден днешен не обича банани, със зор яде някой път от няма накъде. То и аз не съм много по тях, та явно е наследствено  Mr. Green

Мен ме "зарадваха" с новината, че апартамента в който живеем под наем е обявен за продан. Н есен, с песен ще се търси нова квартира, но никога няма да намерим толкова чудесен апартамент на такава цена. Да не говорим, че едва ли ще намерим и тук в нашето кметство, което пък значи, че Йована трябва да смени градината, а толкова обича приятелите си и изобщо ми е много криво и ми се реве  Sad

# 448
# 449
За пореден път влизам да се оплача. При нас край на болестите не се види. Радо и Симона, а и аз като че ли, всяка сутрин се будим по-болни от всякога, с едни зелени сополи, едни храчки, тежко дишане, кашляне, а вечер няма помен от това и все едно не сме боледували. А, от вчера падна и последния воин (Мартин). Надяваме се да се оправи до утре, че утре смятахме да тръгваме на обиколка по морето. Децата болни, здрави, морето само може да им помогне да оздравеят, ама той ако е болен, няма кой да ни носи на ръце.

Стиснете моля по едни палци за спокойна нощ, че не се знае какво ни чака, пък ако се наспим, може и утре да се събудим здрави, кой знае..... Praynig

Бобче, защо да не може да намерите в същото кметство, все пак имате доста време да търсите и да се оглеждате до есента. Може пък с новото място, да дойде и нов късмет, въпреки, че ще е добре този късмет да не чака чак до есента.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт