Някой от вас ходил ли е на седмични ясли/градина?

• 38 800
  • 821
  •   1
Отговори
# 810
Смятам ,че темата се изчерпа.Обобщавам: Седмичните ясли и градини не са препоръчителни освен в краен случай.И да нансят психически травми на децата

# 811
  • София
Които са?

# 812
  • София
Моята е, че мразя градините и сега когато трябва да пусна детето си изпитвам нежелание. Върхът беше, че миналата година, влизайки в градината от детството ми, за да попълня документите за сина ми, несъзнателно се просълзих. Ама точно както съм гледала по филмите, някаква стара травма на подсъзнателно ниво.

# 813
Тази тема е от 10 години.

# 814
И аз имам травма от детството и детската градина, но моите деца и двамата ходят с кеф. Според мен децата са различни, ние сме различни, учителите са различни и е мега тъпо да проектираме нашите си травми върху сегашните деца.

# 815
  • Paris, France
И аз имам травма от детството и детската градина, но моите деца и двамата ходят с кеф. Според мен децата са различни, ние сме различни, учителите са различни и е мега тъпо да проектираме нашите си травми върху сегашните деца.

Точно. Моите деца тръгнаха и двамата по-рано на градина и ходеха с кеф. Дъщеря ми на 2г напираше да влиза в градината заедно с брат си, като излизахме на разходка ме теглеше към градината и питаше кога ще започне да ходи там. Като тръгна на градина не щеше да излиза в първите дни, искаше да се връща следобед. Още на третия ден ме изгони и ми каза, че е голяма и иска да остане сама в градината и и преча да учи 😎. След седмица почна да остава по цял ден и искаше да седи до 18.30ч, когато затварят. Брат и излизаше в 16 ч и после ходехме да я прибираме.

# 816
  • София
Блазе ви. Моето не иска да ходи, казва, че иска на училище. Никога не съм говорила против градината, наобратното. Сега единствено се надявам да се сприятели с някое дете. Казвам му, че там ще открие приятели. Истината е, че при нас проблемът е боледуването му. Все ще преодолея психологическата бариера, но вечните болести ми идват в повече.

# 817

Може да е тъпо, но става несъзнателно.

# 818
  • Paris, France

И още е актуална 😻.

И аз се притеснявах от боледуване, но моят син преболедува де що епидемия имаше, бебето покрай него, че и ние и единствено се разболя от варицела в ДГ. Оттам и сестра.му, че и аз.

Всичките ми опасения и притеснения се оказаха напразни и затова, като Кристина, не проектираме всичките си негативни преживявания върху децата.

# 819
Те твоите скоро ще имат деца за детска градина.

# 820
Не съм го преживяла, не съм била оставяна за седмица на градина, когато съм била дете, но съчуствам на преживелите го. Предполагам, че аз бих страдала много.

# 821
А какви точно биха могли да са травмите от престоя в седмичната детска ясла или градина?

аз съм била в седмична ясла на 2 годишна възраст. Травмата е чувство на изоставеност, празнота и тъга. Тези чувства ме тормозят цял живот.Не мога да си представя как майка ми е работел от бкъщи но все пак ме е дала на ясла, и там съм получила отравяне на кръвта и след три месеца са ме извадили от там.

Общи условия

Активация на акаунт