Нервност при деца

• 2 149
  • 8
  •   1
Отговори
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Отварям тема ,защото не видях да има такава.
Имам дъщеря на 9 и син на 3г.Дъщеря ми от малка си е нервно дете-като бебе беше непоносима,не спеше ,ревеше постоянно,с играчки трудно се заиграваше.Тази нервност си остана с годините и сега ни откриха гастрит,който след едномесечно лечение се оказа ,че се дължи на притеснение ,страх от училище-тя е отличничка ,но изпитва някакъв страх от това каква оценка ще й напишат.За съжаление учебната година свърши и не можах да я срещна с училищния психолог.Бяха ни изписали Анервина за успокоения ,сега я спряхме ,на тя самата се усеща ,ч,е се ядосва за глупости и  иска да продържи да я пие.
Ако някой има подобен проблемч моля да сподели мнение и препоръки.

# 1
Този сироп - Анервина не трябва да се приема повече от 15 дни. Така, че внимавайте колко време го пиете вече!  Peace

# 2
А нещо по-безвредно,което става за дете ще ми препоръчате ли?

# 3
А нещо по-безвредно,което става за дете ще ми препоръчате ли?
Заведи я на доктор .Как да ти препоръчаме ? От сега на лекарства не ми се струва никак добре .Не може ли с някакъв чай?

# 4
Запишете я на плуване или  вана всеки ден по няколко пъти. Водата   успокоява.

# 5
 Flutter otgovarjam na vaprosa po-gore, za po-bezvredno lekarstvo pri nervni deca : "Kietjud"-homeopati4en produkt, pri moeto dete imashe efekt, uspeh Simple Smile

# 6
Flutter otgovarjam na vaprosa po-gore, za po-bezvredno lekarstvo pri nervni deca : "Kietjud"-homeopati4en produkt, pri moeto dete imashe efekt, uspeh Simple Smile
Благодаря за отговора -ще го пробваме ,дано да има ефект.......

# 7
  • Стара Загора
Заведи я на класически хомеопат  Peace

# 8
  • Между два живота
Аз бих препоръчала детски психотерапевт! Там детето ще може да говори за чувствата; за притесненията си и ще бъде подкрепено!...
 Прави ми впечтление, че детето си е тревожно от малко  и допускам, че се касае за генерализирана тревожност (човек се чувства  системно тревожен без да има конкретна причина за това)...
 Може да се предположи и връзка с появата на брат й, който е  й е отнел шестгодишно лидерство, в което всички възторзи и цялата любов и внимание са били само за нея! Лекарства не са необходими и не мисля, че ще помогнат.

Опитайте вкъщи да говорите с детето за притесненията му: от какво се засилват; какво го успокоява... и много я насърчавайте в начинанията й и я хвалете за успехите й!...

Самонаблюдавайте се и Вие и не допускайте негативни оценки и послания, дори, когато говорите в минало време!
Успех! Peace

"...като бебе беше непоносима...."

Между братя и сестри винаги има конкуренция и естествено някой от тях да се почувства напрегнат, неоценен и тревожен осообено ако другия е  приеман от родителите за "по"... по -успешен; по - чаровен; по-спокоен; по- безпроблемен...

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 04:50 от Rajana

Общи условия

Активация на акаунт