Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 54

• 32 243
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград
silvia_maria, без да си мислиш,че се заяждам, но къде го пише това, за да го прочета директно оттам?
Ще се самоцитирам..

# 91
silvia_maria, без да си мислиш,че се заяждам, но къде го пише това, за да го прочета директно оттам?
Не можеш да го прочетеш , няма го никъде ! Мноооого отдавна стана ясно , че книгата нито е видяна , нито е прочетена !  Peace

emely ,  Hug сигурно и в оригинал нещо не си доразбрала ! Laughing

# 92
Знам че има книга и много искам да я прочета - дайте ми ако знаете / който знае/ някаква информация

# 93
rubiq, Красиии, сериалът действително е сниман по книга, турска класика. Казва  се Ask i memnu и авторът е Халид Зия Ушаклъгил. Има издание и на български, което отпечатаха след като започна сериалът, и се казва "Забраненият плод".
В общи линии silvia_maria е права, че нещата в книгата са представени по този начин, но внушението на сериала е друго.

# 94
Не можеш да го почетеш , няма го никъде ! Мноооого отдавна стана ясно , че книгата нито е видяна , нито е прочетена !  Peace

emely ,  Hug сигурно и в оригинал нещо не си доразбрала ! Laughing

Ще имате ли доблест да потвърдите ,че това е оригиналния сюжет на книгата
 или  ви липсва достойнство ?

Оригинален сюжет на книгата/и филма/:
Бехлюл окончателно разлюбва Бихтер и се отвращава от нея.
Бехлюл се влюбва в Нихал.
Семейството разбира за изневярата и Бехлюл осъзнава ,че отхвърлен.
Бихтер моли Бехлюл да я вземе със себе си,но Бехлюл отказва.
Бихтер се прострелва в сърцето[/size]

# 95
 Снежка - благодаря ти .Мога само да кажа че и Листопад беше направен по книгата , но когато прачетох книгата освен имената на част от геройте и 3-4 случки друго общо с филма нямаше

# 96
Знам че има книга и много искам да я прочета - дайте ми ако знаете / който знае/ някаква информация

Книгата е на изд. "Слънце "!

# 97
 Госпожата - благодаря

# 98
Снежка - благодаря ти .Мога само да кажа че и Листопад беше направен по книгата , но когато прачетох книгата освен имената на част от героите и 3-4 случки друго общо с филма нямаше
Да, книгата "Листопад" е коренно различна от филма, но сигурно затова уточняват, че е по мотиви от романа на  Решат Нури, защото действително разминаванията са големи. Peace

Книгата "Забраненият плод" си я поръчах он лайн от книжарница "Хеликон" и ми пристигна за 2 дни. Wink

# 99
http://www.az-jenata.bg/article/11469/Zabranenyat-plod-Halid-Zia-Ushaklagil/

Вижте корицата...Няма повече какво да се говори. Wink

# 100
И аз посърфирах из нета да открия нещо за книгата.Видях няколко мнения на хора прочели книгата,според които Нихал е изключително красиво,нежно създание.А между Бехлюл и Бихтер е имало само страст,срещите им били малко,кратки и почти не си говорели на тях.

# 101
  • Асеновград
silvia_maria, аз като човек непрочел книгата, не мога да твърдя какво пише в нея. Коментирам като човек, който гледа филма. Нямам представа дали са 1 към 1 филма и книгата,според хората, които са чели книгата и гледали филма, са различни.. затова нека коментираме филма,а който е чел книгата може да има форум за книги..там да се коментират  Peace
И за какво достойнство става въпрос, не ми стана ясно  newsm78 Май си е  ми беше по-добре да не пиша,а само да чета...  Mr. Green

# 102
 silvia_maria , сериозно Ви съветвам да не ме провокирате !
Човек , като вас , който лъже и обижда безогледно , няма никакво право да говори за истина и достойнство ! Ако наглото ви поведение се толерира от някого , то аз не съм този човек ! Игнорирала съм ви съзнателно , просто защото с вас говорим на различни езици .
Вие бяхте тази , която излъгахте , че сте чели книгата , която сложихте в устата на автора ненаписани думи , вие си съчинавахте истории от житието и битието на екранните герои и това лесно може да се провери !
Така че , категорично ви забранявам да се обръщате към мен , независимо дали в пряк текст или като ме цитирате .
В книгата любов между Бехлюл  и Нихал не съществува и това не са мои фантазии , а факти !
С това приключвам коренспонденцията си с вас и ви съветвам да направите същото !

# 103
Темата е за филма ,а не за книгата!
Аз също не съм я чела,но ще я прочета.Снежка,от къде точно я поръча. Hug

# 104
Темата е за филма ,а не за книгата!
Аз също не съм я чела,но ще я прочета.Снежка,от къде точно я поръча. Hug
Ще ти пратя адреса на лични, че да не ме "санкционират", че правя реклама. Wink
П.П.: Готово.

gospojata, в книгата любов между Нихал и Бехлюл има. Hug

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 00:14 от ·٠•Snejka•٠·

Общи условия

Активация на акаунт