Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 261
  • 935
  •   1
Отговори
# 45
Бихте ли споделили, ама честно, какви усилия полагате, за да поддържате фигурата
си и как приемат вашите половинки тези ваши усилия?

След 30 и...г.  започнах да ограничавам шоколада, вместо да си го изяждам на веднъж започнах да го разделям на два или три пъти. Половинката ми приветства усилията ми, защото не се налага да спорим със щерката защо аз си ям шоколад, а нея я ограничавам.

# 46
  • Варна
Също така доста се дразня на "злояди" хора , които си ровят в чиниите, чоплят там нещо и все мрънкат, че са на диета.
Shocked

Какво предизвиква твоя потрес Simple Smile  Просто ми влияят зле на настроението. Особено ако имаш такъв човек на гости , и се чудиш как да угодиш на хранителните му навици.
Потресена съм, наистина. Неразбираемо е как може да се дразниш, че някой не иска да яде.
Ако ми е на гости, все ще намери нещо за ядене от другите неща, а ако просто не му се яде, ще го оставя на мира. Нали ми е на гости Simple Smile А не на закусвалня.

# 47
  • София
Също така доста се дразня на "злояди" хора , които си ровят в чиниите, чоплят там нещо и все мрънкат, че са на диета.
Shocked

Какво предизвиква твоя потрес Simple Smile  Просто ми влияят зле на настроението. Особено ако имаш такъв човек на гости , и се чудиш как да угодиш на хранителните му навици.

Това е просто липса на добро възпитание.
А доброто възпитание от страна на домакините предполага да се заинтересоват от вкусовете на гостите си и от друга страна, същото добро възпитание диктува на гостите да не показват на домакините си, че избора на менюто е неподходящо спрямо техните вкусове.

На мен ми се случвало да се храня с изумителни гадости и да се усмихвам любезно, уверявайки домакинята, че се е справила блестящо, а ако съм в тотална невъзможност да погълна ястието, винаги уверявам, че имам някакво здравословно неразположение и пия лекарства, които ми налагат да избягвам някаква хранителна група от която се състои съответното блюдо.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 10:35 от Azzy

# 48
   Какъв беше въпроса, че забравих? Дали имам хранителен режим и мъжът ми възразява ли? Нямам, ям каквото ми се иска - примерно цяла седмица мога да ям само огромни количества картофи в различни варианти. Забелязала съм, че организма ми изисква явно определени вещества в определено време и това ми се яде. После пък само месо... или зеленчуци... 48 кила бях дълги години, дори и след раждането, но вече метаболизма ми се променя и да ги поддържам изисква усилие, за което ме мързи. Сега съм 53 при ръст 164, което общо взето е поносимо, макар и нежелателно.
  Мъжът ми не дава мнение и не се занимава с моето ядене, а и защо би го правил... това си е моя работа.

# 49
Shocked

Потресена съм, наистина. Неразбираемо е как може да се дразниш, че някой не иска да яде.
Ако ми е на гости, все ще намери нещо за ядене от другите неща, а ако просто не му се яде, ще го оставя на мира. Нали ми е на гости Simple Smile А не на закусвалня.
И аз към потресените. Крайно неприятно ми е някой да ме насърчава яж яж защото съм била на гости и да не го обидя да ям храната, която е приготвил. Че аз може точно тоя ден да съм решила да съм на нещо леко, може да не ми харесва това, което ми предлага и т.н. Аз съм колкото лакома, толкова и капризна и няма да се разсърдя, ако не ми предложат храна по моя вкус, обаче да ми натякват през 5 минути и да ме подканят да ям ще ме изнерви.

# 50
Благодаря за лекцията за доброто възпитание!  Раздразнението ми е предизвикано точно от  случаи, в които менюто е съобразено с изискванията на съотвените хора или хранене на ресторант , където всеки си поръчва каквото иска.  Още повече , че нито го демонстрирам , нито някога съм подканвала някой да яде (това е също толкова неприятно).
Вметката за случаите, когато става въпрос за гости е наистина частен случай, може би не трябваше да го споменавам изобщо.
 Неприятното чуство си остава за мен. Визирам конкретни мои познати, които като седнат да се хранят се цупят и развалят настроението на всички около тях с обясненият им как не могат да ядат това или онова, кое колко било вредно, или колко калории имало.А след половин час почват да нагъват солети , бисквити или нещо от този род.  
 Обичам да се храня в приятна атмосфера и тези неща ме подтискат.  Не бих обърнала внимание на  човек , който кротичко яде или не яде нещата в чинията си. Дразня се на коментарите и навирането  на собствените хранителни навици в очите на останалите.
Не мога да ви го обясня , няма и да се опитвам повече...

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 10:45 от *Oryx*

# 51
За тегло никакви усилия не полагам.За добро настроение спортувам.Не съм от тези,дето припадат по шоколади и изобщо храни.И тези традиции,дето всички трябва да сме на масата със салатата и ракията,изобщо не ме трогват.Ние много не се заседяваме по масите,освен ако не сме навън.Но и тогава леко се изнервям.Просто не съм животно да преживям по 100 часа на масата.А мъжът ми е от семейство,което обожава традициите и всичко да е както трябва.И в началото бяха изненадани от това,че предпочитам да се разходя,отколкото да дремя на масата,но вече разбраха,че ако искат да съм нещастна,то нека ме държат на масата.Не,че мразя храната,но не съм родена,за да ям по цял ден.И така,аз не присъствам на мили семейни закуски и късни напоителни вечери.Това значи да ям от сутрин до вечер.Е,на мен не ми е добре така.

# 52
  • Варна
*Oryx*, знам, че ще се подразниш от въпроса, обаче замисляла ли си се, че на гостите ти просто не им е вкусна приготвената храна? Щом след 1/2 час налитат на солети.

Аз като спомена предварително /това е според етикета, да не си помислите, че съм нагла/, че не ям месо, задължително ми предлагат броколи със сметана/синьо сирене  Sick

# 53
  • София
Благодаря за лекцията за доброто възпитание!  Раздразнението ми е предизвикано точно от  случаи, в които менюто е съобразено с изискванията на съотвените хора или хранене на ресторант , където всеки си поръчва каквото иска.  Още повече , че нито го демонстрирам , нито някога съм подканвала някой да яде (това е също толкова неприятно).
Вметката за случаите, когато става въпрос за гости е наистина частен случай, може би не трябваше да го споменавам изобщо.
 Неприятното чуство си остава за мен. Визирам конкретни мои познати, които като седнат да се хранят се цупят и развалят настроението на всички около тях с обясненият им как не могат да ядат това или онова.  А след половин час почват да нагъват солети , бисквити или нещо от този род.  
Не мога да ви го обясня , няма и да се опитвам повече...
Аз точно това ти обясних.
Гостите ти не са проявили добро възпитание, меко казано.

Шанел!!
Обявих национален празник за твоето завръщане.

# 54
Прочетете пак. Гостите са най-малкия проблем:)

*Oryx*, знам, че ще се подразниш от въпроса, обаче замисляла ли си се, че на гостите ти просто не им е вкусна приготвената храна? Щом след 1/2 час налитат на солети.

Естествено, че домакинята   би следвало да си помисли на първо място точно,че  приготвената храна не е вкусна за гостите. И няма защо да се дразня от въпроса ти, още повече че  не ми се е случвало, но съм била свидетел на подобни случки, и просто съжалих домакините.  За случаите със солетите и бисквитите визирам мои колежки , с които обядваме заедно, и си поръчват каквото поискат ....пък после изнасят лекции

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 10:51 от *Oryx*

# 55
*Oryx*, разбрах те. И аз имам такава позната, непременно ще омърмори яденето.

# 56
  • Варна
*Oryx* , тези твои колежки са големи патки, ще ме прощаваш  Mr. Green Сам да си го поръчаш и сам да си го оплюеш - признавам, че се изисква особен патешки мозък за това Simple Smile

# 57
Хе хе чак сам да си поръчваш и да оплюваш, това признавам не съм го виждала.  Laughing

# 58
Може би го смятат за изтънчено - една дама трябва да яде като птиченце и да не изпитва удоволствие от храната. Справка - Скарлет и Мами.

# 59
Може би го смятат за изтънчено - една дама трябва да яде като птиченце и да не изпитва удоволствие от храната.

Точно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт