Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 035
  • 935
  •   1
Отговори
# 420
На мен пък винаги ми е било чудно как може за една бременост време да натрупаш 30 кг. 
Grinning ха де?
Ако някой ми беше казал преди да забременея, нямаше да му повярвам, че е възможно.
Предполагам, че голяма част е вода, защото ръцете и краката ми бяха много отекли. А след раждането бях веднага 12кг по-лека

И при мен се получи от страхотни отоци, без патологична причина, но буквално нямах крака, а огромни колони заради оток. Всичко се възстанови, но бременеех докато и Ирен Онтева беше бременна, тя бременна на модния подиум с високи токчета, аз се чудех ще имам ли крака или не Rolling Eyes

# 421
а аз бременеех с Хайди Клум
Какво да се прави?
Важното е, че свалих всичко и нито имам виснала кожа, нито целулит

# 422
Като изключим инфантилизма в тази тема, който лъха на талази, другото е, че все още се имаме за млади, все пак сме на по 30-35. Тепърва ни предстои сблъсък с разните му здравословни препятствия, много от тях, благодарение на хапването. За всичко си има време.  Simple Smile

И все пак, пълнички, закръгленки, слабички, замервайте кръвното редовно. Съветвайте и мъжете си, дори и ако не ви пука за кг, сланинки и пр.
И това не е част от съсредоточаването, както и другото с храненето и кг. Само изглежда ненужно и трудоемко, но е до нагласа.

# 423
Леле, накъде се е развила темата!
мога и аз да се включа в разговора с малко личен опит. Никога не съм се вглеждала в килограмите си - като 20годишна ядях каквото ми хрумне и колкото искам и не дебелеех. След двете бременности си свалих килограмите /бяха по 20вповече/. Но после правих аборт и оттогава започнах да качвам. Покрай децата, покрай другите проблеми ежедневни изобщо не се впрягах за килограмите си /и тези на мъжа ми/.Но децата сега са в пубертета и са си едрички - не дебели и пухкави, просто са високи и пищни, ако мога така да кажа и взеха да се втелясват. В резултат сега всички сме на диета и много ме е яд, че не съм се сетила по-рано затова. И не че не съм ги учила как да ядат здравословно! Когато нямам време да сготвя започваха с едни ми ти сандвичи, бедна ви е фантазията! Мисля, че това трябва да е приоритет в семейството - да не се ядат боклуци, май оттам идват проблемите с теглото.

# 424
Това с хрането и килограмите,вярно,има някаква връзка.
Но според мен,всичко си е до ген,структура на тялото и такива ми ти неща.

# 425
Е, уж всички тук внимават какво си слагат в устата....пък по 30г при бременност...

Ina_22, браво на теб, че си могла, че са ти помогнали и че си приела помощта. Но...много хора не разсъждават така, не постъпват така. Трябва ли това да ги прави отритнати от другите и обществото, защото примерно нямат волята да отслабнат с 5-10-20кг?
А и нали те ще са болни и дебели в крайна сметка? не ти? така че къде точно е проблема? може би, че ти се загрозява приятната гледка, когато излезеш на вън?

При мен нещата стоят по следният начин, ако спра да си пия лекарствата, качвам моментално килограми. И то не 2-3кг, а за 5-6месеца мога да кача и 15кг. А не променям по никакъв начин храненето си.
Съответно се принуждавам отново да почна да се тъпча с хормони, да ям колкото да не умра, за да мога да вляза в някакви поносими граници на теглото си.

# 426
  • София
Интересно ми е вие като ходите по улиците и виждате дебели хора/ деца, що сте толкова сигурни, че ядат като прасета, а не например че пият лекарства за нещо си? Как различавате? Имам позната, чието дете качи 7кг за два месеца от прием на лекарство. Ама това не го пише на челото му- нормално, красиво 14г хлапе за няколко месеца заприличва на....според вашите представи на прасе. И не ми казвайте, че това са единични случаи. И не ми казвайте също, че това е друго. Защото като ходите по улиците и виждате дебели хора на много от вас ви се струва ужасно, че се тъпчат.
Никога и никъде не съм твърдяла, че е добре да си дебел. Не е добре. Нито за здравето, нито за самочувствието, нито за нищо. Но някои хора нямат волята, други нямат желанието, трети нямат възможноста да отслабнат. Това е.
Аз съм дебела. Но при първата бременност качих 10кг, при втората -6кг. А точно пък тогава си хапвах най-добре. Не мога да си обясня как не напълнях повече наистина. Следях се редовно и бях в готовност  Laughing да започна да се ограничавам.

# 427
Аз в нашето семейство не намирам връзка между кръвното налягане и килограмите. Мъжът ми спортува редовно 3 пъти седмично, в норма е, храни се предимно със салати, атлетичен и ... с високо кръвно и холестерол малко над нормата. Аз отскоро в норма, доскоро над, но без никаква форма Embarassed съм с много ниско кръвно налягане, от което съм постоянно замаяна и сънлива.

...В момента съм на килограмите Преди да забременея с първото.Разбира се, че съм качила за двете бременности.Не е невероятна гордост, че съм ги свалила-това е най-нормалното нещо на света.Но тялото ми не е същото.Както и годините.На 20 задника ми, макар на същите кила-беше различен...

Дааа, същата работа. Достигнах си килограмите отпреди първата бременност, но като се погледна в огледалото ми се доплаква. Коремът ми е като желе Sick. И не е от дебелина, просто виси. Освен пластична операция, не се сещам какво друго би ме оправило.

А що се отнася до децата с наднормено тегло, наистина е прибързано и повърхностно да се обвиняват веднага родителите и културата на хранене. Имам позната лекарка в детска еднокринология, която ми е разказвала за какво иде реч, и колко неподозирано голям процент деца имат такива проблеми.

# 428
Децата пълнеят, защото се движат малко. Записваме ги на спорт, за да имат физическо натоварване поне 2-3 пъти седмично.  Каквито и "боклуци" да ядат щом могат да ги претопят няма да са дебели /може да се отразят другаде, но не и в теглото/. Същото е и с нас - възрастните. Вървим срещу природата си.

# 429
И с това не съм много съгласна.Преди 20 години,когато децата не ядяха хамбургери и по цял ден скачаха пред блока,пак имаше дебели деца.

# 430
И с това не съм много съгласна.Преди 20 години,когато децата не ядяха хамбургери и по цял ден скачаха пред блока,пак имаше дебели деца.

Определено много по-малко.

# 431
Естествено,че с подходящ хранителен режим и спорт,може да се влияе на килограмите,но в някакви минимални граници.

# 432
Аз не мразя дебелите хора, не ги приемам за лоши, неуспешни и провалени. Но не намирам многото килограми за нормални, защото пречат на здравето на тези хора и не приемам да не са заинтересовани от това.

Знам, че съдби и случаи много. И пак съжалявам, че толкова остро започнах темата. Винаги има различни гледни точки. Благодаря на тези, които не са съгласиха с мен. Може би наистина съм прекалено неопитна и наивна, но точно затова прекарвам толкова време тук, макар и без семейство, за да се поуча.

Наскоро четох интервю с един гинеколог, което засяга именно храненето на децата и тяхното развитие. Ако някой прояви интерес: http://www.dartsnews.bg/News/613

# 433
Естествено,че с подходящ хранителен режим и спорт,може да се влияе на килограмите,но в някакви минимални граници.

Това е...  ooooh! какви минимални граници? Чиста математика. Спортуващ, който изразходва 500 калории дневно в спорт и изяжда 2000, няма как да затлъстее (това е дори консервативен пример). Моля те, спортист съм от дете, да не си говорим измишльотини. Единственият всъщност реален начин да не затлъстееш е именно да изразходваш достатъчно енергия, за да не надвишаваш дневната норма калории, от която организмът има нужда.  Stop

# 434
Ina_22, а ти от къде си убедена, че човек с повечко килограми е болен, или ще бъде?
А знаеш ли колко нормални и слаби хора са със здравословни проблеми? Или понеже изглеждат добре, значи нямат проблеми и всичко им е ок?

Общи условия

Активация на акаунт