Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 105
  • 935
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Е, уж всички тук внимават какво си слагат в устата....пък по 30г при бременност...

ако става въпрос за мен, поясних, че става въпрос за две последователни бременности. На третия месец след първото раждане, вече бях бременна за втори път. Странното е, че повечето килограми след второто раждане ги свалих, дори бях станала като привидение слаба. После се появиха други фактори и се започна качване. Ама, то и годинките си казват думата - къде са 28, къде са 40!

Колкото и да го нищим и оправдаваме, наднорменото тегло е сериозен фактор за появата или обострянето на много заболявания.
Най-субективно съм стигнала до извода, че първо е важно човек да не се ядосва и да я кара по-кротко, че в един момент започва да се успокоява с ядене, и то достакалорично.

# 436
Това е...  ooooh! какви минимални граници? Чиста математика. Спортуващ, който изразходва 500 калории дневно в спорт и изяжда 2000, няма как да затлъстее (това е дори консервативен пример). Моля те, спортист съм от дете, да не си говорим измишльотини. Единственият всъщност реален начин да не затлъстееш е именно да изразходваш достатъчно енергия, за да не надвишаваш дневната норма калории, от която организмът има нужда.  Stop
По принцип съм съгласна, но освен в редки изключения истинският спорт не продуцира манекенски тела Simple Smile
Мускули + сухожилия ако е нещо свързано с бягане, мускули+ гръден кош ако е плуване и т.м.
Единствено художествената гимнастика може би докарва модел луук.

# 437
Ух, естествено, че не съм сигурна. Но хората с повече килограми, имат повече мазнини, което нарушава липидния им профил, крие риск от диабет, крие риск от проблеми с кръвното, крие риск от много неща. И ако човек доброволно се излага на този риск, за мен е неразбираемо. Давам пак пример с моите родители - те имат финансовата възможност да се хранят правилно, имат времето да се движат, но не го правят. Доброволно пълнеят. Баща ми има огромен корем, всичката тази мазнина му пречи, натрупват се мазнини около черен дроб, сърце. Това не е за подценяване. Не казвам, че хората с излишни килограми утре ще се разболеят от всички възможни неща, но затлъстяването носи риск. И това не си го измислям аз. И за това говоря през цялото време. Много по-разбираемо за мен е човек да се постарае да отслабне, а не да си казва - на мен не ми пречи. Да, сега не му пречи, но в дългосрочен план - дали няма да му се отрази?

# 438
а пък ако става въпрос за мен, аз също ги свалих
И не си търся оправдания от сорта на ген, възраст, здравословни проблеми и прочие
Който има желание е намерил начин да се справи с килограмите.

# 439
  • София
ина, не можеш да ги промениш, затова не се ядосвай! А е възможно и на тях да им е все едно вече, налли са те отгледали. Може и да са от хората, които много тежко приемат децата им да им дават акъл, някак на обида ги избива.

# 440
Аз не говоря за модел луук, а за здравословно тегло и избягване на затлъстяване. Но има много спортове и занимания, които докарват и модел луук, не е само художествената гимнастика, ако това е целта.   Peace

# 441
  • София
http://www.1tv.ru/sprojects_edition/si5685/fi9315

Ето, гледайте за диетите и затлъстяването!

# 442
Модел луук е въпрос на ген, а не само на спорт.
Има жени с еднакъв ръст и тегло, които изглеждат по коренно различен начин.
Дъщеря ми тренира художествена гимнастика и далеч не всички деца са с еднакви фигури
Но спорт и правилно хранене е предпоставка за здравословно тегло, не е нужно да е модел луук

# 443
Те просто никога не са се сблъскали с това. И на мен преди не ми правеше впечатление. За нашето семейство ходенето по лекари беше абсолютно табу, докато аз не се разболях от всичките си чудесии. И не започнах да чета и да ми става гадно какво всъщност си причиняваме без да си даваме сметка. Просто искам хората да имат едно на ум, като превенция към самите тях. А не да започват с хапчетата против холестерол, за намаляване на кръвната захар, чак, когато стане късно.

# 444
Естествено,че с подходящ хранителен режим и спорт,може да се влияе на килограмите,но в някакви минимални граници.

Това е...  ooooh! какви минимални граници? Чиста математика. Спортуващ, който изразходва 500 калории дневно в спорт и изяжда 2000, няма как да затлъстее (това е дори консервативен пример). Моля те, спортист съм от дете, да не си говорим измишльотини. Единственият всъщност реален начин да не затлъстееш е именно да изразходваш достатъчно енергия, за да не надвишаваш дневната норма калории, от която организмът има нужда.  Stop
Само ми кажи,виждала ли си 100 килограмов човек ,станал 50-60 килограма само със спорт.И не говоря за някакъв железен режим,който поддържат професионалните спортисти.

# 445
не само спорт, а спорт и режим на хранене
Има много примери за хора, свалили половината от теглото си  Wink

# 446
Аз не говоря за модел луук, а за здравословно тегло и избягване на затлъстяване. Но има много спортове и занимания, които докарват и модел луук, не е само художествената гимнастика, ако това е целта.   Peace
Не, целта не е да се търсят спортове за моделски вид. Провокирах се да го напиша, понеже първо мнгоо често манекенските пропорции са нездравословни ( които наред с гладуването са доста тачени, а бързата загуба на тегло е повод за огромна гордост) те, и второ, искрено ме забавлява ( и малко възмущава) начинът, по който се лепят етикетите в тази тема.
Иначе да, спортът и изобщо движението са чудесно нещо. Но и с него трябва да се подхожда разумно.
Едва ли ще е интересно това обаче, така че ще разчистя терена за размахването на пръсти. Пък ако на някой му дойде муза да пусне "За спорта- митове и легенди" ще участвам.

# 447
  • София
и ако може да си плати - малко липосукция тук, поизрязана кожа там...

# 448
Но това са хора ,променили изцяло начина си на живот-не ядат каквото,колкото и когато си искат,спортуват усилено-тоест отделят доста време за това занимание.
Аз не говоря за такива случаи.Никой не може да ме убеди,че ,ако спреш да ядеш хамбургери и дюнери и отиваш пеш на работа и се връщаш,примерно,можеш да свалиш повече от 5-10 кг.
А за мен това е малко,ако говорим за един 90-100 килограмов човек.

# 449

Аз не говоря за такива случаи.Никой не може да ме убеди,че ,ако спреш да ядеш хамбургери и дюнери и отиваш пеш на работа и се връщаш,примерно,можеш да свалиш повече от 5-10 кг.
А за мен това е малко,ако говорим за един 90-100 килограмов човек.

А защо трябва да се стига до там, че да сваля човек повече от 10 -12 кг.?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт