Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 015
  • 935
  •   1
Отговори
# 480
 Валенцето, не мога да твърдя, че зная всяко дете по улиците по каква причина е дебело, нито съм се замисляла.Ставаше въпрос за затлъстели деца, които размахват по плажовете сладоледи или тъкмо отиде с някое друго да се заиграе край брега, да тича и да се гони и току някоя майка или баба го подгони с баницата.

Съвсем наскоро наистина се притесних за едно дете, бях го виждала на 4-5-г.поразително красиво, а телцето му-като на родена балерина.Наскоро го видях-детето на около 10години-невъобразимо изглеждаше.Точно това си помислих, че се е разболяло.Слава Богу, нищо му няма, просто си е семейна традиция доброто похапване.С други познати на семейството си говорим, ама смее ли някой да каже-Това дете трябва да се ограничи.Никой не го казва,защото ще последва обида, но поне най-близките- не виждат ли за какво става въпрос?

Казвам го с болка за децата с укор към родителите, защото децата са си деца и носят последиците на неправилното родителско възпитание.Днес им се радват, утре могат и сериозно да се притеснят родителите, ако някое дете си докара болести от невъобразими диети.

Почти винаги съм имала проблеми с кг, обичам сладкишите, обичам сладолед, но в един момент човек трябва да се спре и то на 4-5 излишен кг.А за детето винаги трябва да си нащрек.

Моето дете е слабо, доскоро беше и поднормено.Но не бих го тъпкала за да напълнее и също не му разрешавам много-много бонбони, вафли и др, заради страх от кариеси и др. подобни нездравословни последици.

# 481
  • София
Да, да, Светкавица, съгласна съм с написаното от теб. Особенно с тази част:
"Казвам го с болка за децата с укор към родителите, защото децата са си деца и носят последиците на неправилното родителско възпитание.Днес им се радват, утре могат и сериозно да се притеснят родителите, ако някое дете си докара болести от невъобразими диети."
 Аз в 9 клас стигнах до болница от неядене. Естественно си бях втълпила, че съм толкова дебела и грозна, че няма докъде. Буквално спрях да се храня, докато една сутрин не припаднах. По невролози, по психиатри...Това е другата крайност.
Нездравословното хранене е сериозен проблем в днешно време. Около себе си имам примери и на изцяло слаби семейства-родители и деца, които се хранят с ужасни храни и без абсолютно никакво желание да променят това. И пак са си слаби. Но здравето...то отива някъде на заден план.

# 482
Мога да го кажа за деца, които съм наблюдавала. Докато са малки, им се радват - колко добре си хапва, после олеле.  Имам пример с едно - по всички правила на съвременното отглеждане на 6 м. е само на кърма и тежи 10 кг. Друг случай -  злоядо, ро тази  причина непрекъснато е я с кексче, я с бисквитка в ръка. 

И как да ограничиш 6 месечно бебе, което е само на кърма? Ако някой сложи кърмачето си на диета, бих го пратила да се прегледа, честно!

Аз също съм пример за човек, който си носи цял живот последиците от неправилно хранене като дете. Майка ми ми е разказвала как е правила на баба ми забележки да не ме тъпче с храна докато аз съм ревяла и плюела (не е могла да се наложи на свекърва си Mr. Green), а баба ми й отговаряла: "Само малко търпение, докато й се разшири стомахчето, после сама ще си търси яденето" #Crazy. Е, успяла е да ми разшири стомахчето, дотолкова, че сега ми се иска да инвестирам в липосукция ooooh!

# 483
Като изключим инфантилизма в тази тема, който лъха на талази, другото е, че все още се имаме за млади, все пак сме на по 30-35. Тепърва ни предстои сблъсък с разните му здравословни препятствия, много от тях, благодарение на хапването. За всичко си има време.  Simple Smile

И все пак, пълнички, закръгленки, слабички, замервайте кръвното редовно. Съветвайте и мъжете си, дори и ако не ви пука за кг, сланинки и пр.
И това не е част от съсредоточаването, както и другото с храненето и кг. Само изглежда ненужно и трудоемко, но е до нагласа.

Всъщност, някои минаваме 35 и вървим нагоре и да, тялото започва да се променя.А ежегодно всеки от нас е длъжен да си прави профилактиката. Mr. GreenОсвен, че ЛЛ те привиква, случва се и допълнително да ти замери туй-онуй в годината, та-...
Идеше реч именно за това, че аз всъщност изглеждам закръглена, а реално не съм, абсолютно съм в норма.И реплики от сорта, що изглеждам така и как ще ме сполети диабет са нелепи.Примерно само.

Дебелите деца..... ThinkingАми не знам, за поведение мога да се намеся, но не съм сигурна, че за такова нещо мога.Моите деца не са дебели, дребни и изфинени са, спортуват, но и не поемат огромни порции.Голямата ми залитна в крайност-мереше се всеки ден/на тренировки на едно от момичетата направили забележка/ а то не е дебело, а по-развито-напъпват и гърдички вече.../ и тя-драма-дебела била/за справка-22 кг на 119см за 8г и половина/Малката е на 4г, 12 към 13 кг е и е метър.Трябва да погледна аблиците къде се намират... Thinking

# 484
  • София
И как да ограничиш 6 месечно бебе, което е само на кърма? Ако някой сложи кърмачето си на диета, бих го пратила да се прегледа, честно!

Аз също съм пример за човек, който си носи цял живот последиците от неправилно хранене като дете. Майка ми ми е разказвала как е правила на баба ми забележки да не ме тъпче с храна докато аз съм ревяла и плюела (не е могла да се наложи на свекърва си Mr. Green), а баба ми й отговаряла: "Само малко търпение, докато й се разшири стомахчето, после сама ще си търси яденето" #Crazy. Е, успяла е да ми разшири стомахчето, дотолкова, че сега ми се иска да инвестирам в липосукция ooooh!

Аз ограничавах дъщеря ми като бебе, защото имаше склонност към наддаване.
В кърмаческа възраст особено и пуберитета се увеличава броя на мастните клетки при наднормено тегло.

Това е причината за проблемно отслабване в зряла възраст, организмът приема това си състояние за нормално.
Останалото, което описваш с баба си е често срещано явление. Обичайно детския организъм има безпогрешен локатор за необходимата му храна и "тъпкането", реализирано от твоята и безброй други баби и майки, на практика променя "кода" на организма на такъв с наднормено тегло.
Разширява се стомахчето, увеличава се броя на мастните клетки и след това борбата става безмилостно жестока и в много случаи- обречена.

Теорията за хората с наднормено тегло, които са на медикаменти не отговаря на истината.
Изключително малък процент са.
Проблемът е основно в погрешната основа на хранителна и двигателна култура от ранна детска възраст и слабата информираност в това отношение.

Но както виждаме и това започва бавно и славно да се променя.
И колкото и да трудно и в много случаи невъзможно да се промени за майката, толкова по-лесно е да се случи за нейните деца, защото все повече родители осъзнават, че не желаят за децата си това.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 08:57 от Azzy

# 485
Като стана въпрос за деца, може ли някой да ми цитира табличка, защото имам усещането, че моят кльощел син е под всякакви норми. На 6 години е и не знам дали има 19 кг. Или някъде там е, на ръст 116-117.

За себе си мога да кажа, че леко изпуснах конците след като дръпнах надолу, но е тъпчене от нерви, което, надявам се, до есента ще ми премине.

# 486
за момчета не знам, но моята завършва 2ри клас - висока е 128см и едва миналият месец стигна 20кг.
Детето се храни добре, но тренира художествена гиманстика 3 пъти в седмицата по 3 часа. И не изглежда кльощава, напротив много стегната е дори.

# 487
Тукашните таблици за дете момче, слизаш до 72 месеца (6 години) в най-лявата колона и вървиш надясно, докато стигнеш до 19 кг (приблизително). Най-отгоре виждаш колко процента от децата на тази възраст са с това тегло - в твоя случай 25%. Значи една четвърт от децата са с това тегло.  Simple Smile http://www.cdc.gov/growthcharts/html_charts/wtage.htm

# 488
  • София
Не разбирам, аз ли съм кьорава, заравила ли съм да чета таблици с перцентили, или възприятията ми са изкривени! Не мога да повярвам, че за момиче на 12 години (144 месеца), може да става въпрос за над 60 килограма! Ако е вярно, направо не ми го побира главата, та това е тегло за млада жена!  Shocked
Моите,като ги смятам, са под 50-те%. Направо кльощави в сравнение с доста връстници.

# 489
  • София
Не разбирам, аз ли съм кьорава, заравила ли съм да чета таблици с перцентили, или възприятията ми са изкривени! Не мога да повярвам, че за момиче на 12 години (144 месеца), може да става въпрос за над 60 килограма! Ако е вярно, направо не ми го побира главата, та това е тегло за млада жена!  Shocked
Моите,като ги смятам, са под 50-те%. Направо кльощави в сравнение с доста връстници.

Не знам за таблици, но при децата си е до ген все още. Моя син също е "кльощав", но яде всичко и колкото иска. Само гледам да го огранича за какаото, заради акнето /поне така каза лекаря/.

# 490
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
според мен, важно е духът да е свеж... и да се полагат грижи за тялото и отношенията...

как изглеждаш може да не е толкова важно, отколкото че се чувстваш зле и излъчваш комплекс на дебеланка ...

# 491
  • София
Тъй, де, но дебелината си е дебелина и си личи, не можеш да я скриеш! Естествено, обидата към хората с наднормено тегло е недопустима,, но пък и да не залитаме до степен да се правим, че не забелязваме. Някак ми е трудно да повярвам, че човек с наднормено тегло много се харесва. Според мен това е някаква поза, защитна реакция.

# 492

Ами аз на 13 години достигнах настоящия си ръст (175 см) и тежах около 55 кг. Пък сега децата нали навлизат по-рано в пубертета, та не ми се струва невъзможно.

# 493
Аз по тези таблици се ориентирам, но са за по-малки деца:
http://bgbaby.net/forum/index.php?showtopic=260&mode=threaded&pid=4127

# 494

Ами не съм се преглеждала  Laughing, но по препоръка на педиатърката ми точно от 5 до 9 месеца си беше на диета моето бебе, защото много растеше (не беше дебел, а огромен) и тя ми каза, че е вредно такова наддаване.Не беше на кърма и му разреждах АМ, количеството вода, колкото трябва да изяде с по малко сухо вещество. И сега си имам едно високо и стройно момче ( на 7 години 133 см - 26 кг ).

Много добре знам какво е след време сам да преборваш вървенето на баба си по цял ден след теб с паницата с попарата, така, че не бих си го причинила на детето. И радването на родителите на здрави  дебели деца направо ме учудва.

Общи условия

Активация на акаунт